Merhabalar , bu sene üniversite için hazırlanıyorum.Aklımda iki bölüm var
1 inşaat mühendisliği 2 inşaat teknikerliği
TM bölümü okuyorum fakat son sene bir kararla MF'den girmeye karar verdim ve doğal olarak 4 senelik derslere 1 senede hazırlanmaya başladım ama ne kadarda olsa puanım devlet üniversitelerine puanım yetmiyor.Ailem özel üniversite için tamam dedi ama mühendislik derslerinde mat3 ve ileri düzey fizik dersleri var o yüzden endişeliyim yapabilirmiyim yapamazmıyım diye ve gerçekten 1 sene daha girmek istemiyorum ama tabi herşeyden önce Hayırlısı diyorum.
Bu yüzden 2 senelik teknikerliğide düşünüyorum , ankarada yaşıyorum ve kırıkkale üniversitesini düşünüyorum ankarada sadece hacettepe var ve orasıda 320 puan istiyor. Teknikerlik hakkında bilgi almak istiyorum son çıkan haberlerde söylenene göre teknikerlerede mühendisler gibi imza yetkisi gelmiş.
Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Kardesim ikiside gayet guzel. Illaki ilk seneden olacak diye birşey yok. Fizik kimya biyoloji gayet güzel derslerdir korkmana gerek yok. Ilk sene kendini geliştirir ikinci sene daha rahat hazırlanırsın. Eğer bu sene kazanırsan önünde uzun bir yaz ve hazırlık sınıfı olacak kendini geliştirmek için uzun bir zaman dilimi. Yazın iki ay dinlenir sonra başlarsın calışmaya hazırlıktada sadece İngilizce var rahat olur senin için. Lafın kısası istedikten sonra elinden birşey kaçmaz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: kitaptakikurt
Kardesim ikiside gayet guzel. Illaki ilk seneden olacak diye birşey yok. Fizik kimya biyoloji gayet güzel derslerdir korkmana gerek yok. Ilk sene kendini geliştirir ikinci sene daha rahat hazırlanırsın. Eğer bu sene kazanırsan önünde uzun bir yaz ve hazırlık sınıfı olacak kendini geliştirmek için uzun bir zaman dilimi. Yazın iki ay dinlenir sonra başlarsın calışmaya hazırlıktada sadece İngilizce var rahat olur senin için. Lafın kısası istedikten sonra elinden birşey kaçmaz..
Aynen öyle hocam ama ikince kez strese girmek istemiyorum , teknikerlik hakkında düşünceniz nedir ?
ErdmlGrpE
kullanıcısına yanıt
Benim bir arkadaşım orayı kazanmıştı okudu bitirdi şimdi çalışıyor. Ama tanıdığı biri vardı ailesi inşaat ile uğraştığı için hemen iş sahibi oldu. Ama 2 yıllıktan dikey geçiş ile 4 yıllık bir fakülteye de geçebilirsin not ortalamana özen göstermek şartıyla
quote:
Orijinalden alıntı: kitaptakikurt
Benim bir arkadaşım orayı kazanmıştı okudu bitirdi şimdi çalışıyor. Ama tanıdığı biri vardı ailesi inşaat ile uğraştığı için hemen iş sahibi oldu. Ama 2 yıllıktan dikey geçiş ile 4 yıllık bir fakülteye de geçebilirsin not ortalamana özen göstermek şartıyla
Hayırlısı hocam o zaman :) , yorumlarınız için teşekkür ediyorum.