Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliklerinin Geleceği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İnşaat Mühendisliği Sizce Nasıl Bir Bölüm ...

Gelecek Yönünden Önü Açık Olan Bir Meslekmi Çünkü şimdi Girsek unv 4-5 yıl Sonra Mezun Olacağız .

Bir Diğer Sorumda Makine Mühendisliğinin Geleceği Sizce Nasıl yönünden ?

Sizce

İnşaat mühendisliğimi

yoksa

Makine Mühendisliğini

Yorumlarınızı Bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: lostsoul99

Arkadaşlar İnşaat Mühendisliği Sizce Nasıl Bir Bölüm ...

Gelecek Yönünden Önü Açık Olan Bir Meslekmi Çünkü şimdi Girsek unv 4-5 yıl Sonra Mezun Olacağız .

Bir Diğer Sorumda Makine Mühendisliğinin Geleceği Sizce Nasıl iş yönünden ?

Sizce

İnşaat mühendisliğimi

yoksa

Makine Mühendisliğini

Yorumlarınızı Bekliyorum

2 side temel mühendislik dalıdır hangisine yatkınsanız onu seçiniz.

İnşaat sektörünün iş gücü dönem dönem değişmekle beraber hiç bir zaman popüleritesini kaybetmez.

Makina mühendisliği ise anlatmaya gerek yok ki en ufak bir fabrikada bile bu mühendislik dalına her zaman ihtiyaç bulunacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PALADİUS_ARAGONES -- 25 Temmuz 2008; 19:30:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PALADİUS_ARAGONES

quote:

Arkadaşlar İnşaat Mühendisliği Sizce Nasıl Bir Bölüm ...

Bir Diğer Sorumda Makine Mühendisliğinin Geleceği Sizce Nasıl iş yönünden ?

Sizce

İnşaat mühendisliğimi

yoksa

Makine Mühendisliğini

Yorumlarınızı Bekliyorum

2 side temel mühendislik dalıdır hangisine yatkınsanız onu seçiniz.

İnşaat sektörünün iş gücü dönem dönem değişmekle beraber hiç bir zaman popüleritesini kaybetmez.

Makina mühendisliği ise anlatmaya gerek yok ki en ufak bir fabrikada bile bu mühendislik dalına her zaman ihtiyaç bulunacaktır.
    hepsi yalan seçme arkadaşım makine inşaat elektronik den uzak dur aklın varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: PiQ

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: PiQ

Ne doğruymuş peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiQ

Alıntıları Göster
    quote:

şakacı şey seni
    ikiside bence gelecektede devam edecek mesleklerden

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

quote:

şakacı şey seni
    ikiside bence gelecektede devam edecek mesleklerden

Alıntıları Göster
    2 si de olabilir hangisine yatkınsan onu seç..

ama ben sana mekatronik falan seçmeni öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

mekatronik nasıl bir bölüm arkadaşlar.... Çok az şey duydum hakkında biraz bahsedebilirmisiniz......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 25 Temmuz 2008; 20:07:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

mekatronik nasıl bir bölüm arkadaşlar.... Çok az şey duydum hakkında biraz bahsedebilirmisiniz......

Alıntıları Göster
    Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim sanırım Makineye daha yatkınım:) Genede iyice düşünmem gerek...

@ThE GaSeS

mekatronik Nasıl bir bölüm arkadaşım biraz anlatabilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: »LosTSouL«

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim sanırım Makineye daha yatkınım:) Genede iyice düşünmem gerek...

@ThE GaSeS

Alıntıları Göster
    peki bir şeyde ben sorayım endüstri müh nasıldır? aç kalırmıyız ordan mezun olursak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: »LosTSouL«

@ThE GaSeS

Alıntıları Göster
    quote:

@ThE GaSeS

Türkiye'de yavaş yavaş yayılan bir bölüm..Yurt dışında ise ciddi bir potansiyeli vardır...Bahçeşehir'in Mühendislik dekanı mekatronik için "Makine ile Elektrik-Elektroniğin evliliği" diyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

@ThE GaSeS

Türkiye'de yavaş yavaş yayılan bir bölüm..Yurt dışında ise ciddi bir potansiyeli vardır...Bahçeşehir'in Mühendislik dekanı mekatronik için "Makine ile Elektrik-Elektroniğin evliliği" diyor...

Alıntıları Göster
    Yalnız makina mühendisliğini okumak, inşaat mühendisliğine göre zordur. Ben inşaat okuyorum ve gördüğüm en zor betonarmeydi. Makinacıların termodinamik ve ısı transferi dersleri dillere destan valla. Yaz okulunda banko açılır her sene...

• quote:

Orijinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

peki bir şeyde ben sorayım endüstri müh nasıldır? aç kalırmıyız ordan mezun olursak?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

valla aç kalırsın okuma bence.Endüstriden çıkan adam suan aç susuz.

Valla helal olsun arkadaşlar bu bahsettiğimiz mesleklerede aç kalırız gözüyle bakıyorsanız ne diye ömrünüzden bir 5 sene üniversite köşelerinde harcıyorsunuzki.Daha yarışa baştan yenik başlıyorsunuz..Önemli olan insanın mesleğe yatkınlığı ve kendini hem okurken hemde mezun olduktan sonra sürekli geliştirmesidir.

Bu bölümler ise kişileri gelişime zorlamaktadır .Ayrıca temel mühendislik dallarından çıkan adam kusura bakmasın ama iş bulamıyorum diyorsa vardır bir sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: PALADİUS_ARAGONES

quote:

Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

valla aç kalırsın okuma bence.Endüstriden çıkan adam suan aç susuz.

Valla helal olsun arkadaşlar bu bahsettiğimiz mesleklerede aç kalırız gözüyle bakıyorsanız ne diye ömrünüzden bir 5 sene üniversite köşelerinde harcıyorsunuzki.Daha yarışa baştan yenik başlıyorsunuz..Önemli olan insanın mesleğe yatkınlığı ve kendini hem okurken hemde mezun olduktan sonra sürekli geliştirmesidir.

Bu bölümler ise kişileri gelişime zorlamaktadır .Ayrıca temel mühendislik dallarından çıkan adam kusura bakmasın ama iş bulamıyorum diyorsa vardır bir sorun.

Alıntıları Göster
    İnşaat mühendisliği = Sorumluluk alacak enayi
    Makina mühendisliği = Optimum performans minimum herbirhalt

İkisininde geleceği parlaktır. Şirketini sahiplenir ve şirketine kazandırırsan senden iyi mühendis yoktur. İşine sahip çıkmaz şirketini az kazandırır veya kazandırmazsan "hadi canım sana güle güle derler" hele ki zarara uğratırsan dakkasında şutlanırsın...

İnşaat işi pis iş 40 milletten 150 kişiyle uğraşmak zorunda kalabilirsin. Makinecilerin çalışma alanları daha geniş ve daha nezih. Makine mühendisi bir işi yapabilecek farklı yollar bulur ve en minimum düzeyde uygulamaya çalışır. İnşaat mühendisi ise bir işi yapabilecek en ucuz yolu bulmaya çalışır. Şantiyeciyse çalar statikçiyse kısar denetimciyse kendine zarar gelmeyecek şekilde yer...

İki mühendislik dalıda ana mühendislik dallarındandır. geri kalan fasafiso mühendislik bölümlerini zaten kafandan çıkart. Bu iki mühendislik dalının bünyesindeki sektörler dünyanın sonuna kadar ayakta durur. Ama gel gör ki Türkiye'de gerçek anlamda mühendislik yapabilmek için %1 de kalan elit şirketlere girmen gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

İnşaat mühendisliği = Sorumluluk alacak enayi
    Makina mühendisliği = Optimum performans minimum herbirhalt

İkisininde geleceği parlaktır. Şirketini sahiplenir ve şirketine kazandırırsan senden iyi mühendis yoktur. İşine sahip çıkmaz şirketini az kazandırır veya kazandırmazsan "hadi canım sana güle güle derler" hele ki zarara uğratırsan dakkasında şutlanırsın...

İnşaat işi pis iş 40 milletten 150 kişiyle uğraşmak zorunda kalabilirsin. Makinecilerin çalışma alanları daha geniş ve daha nezih. Makine mühendisi bir işi yapabilecek farklı yollar bulur ve en minimum düzeyde uygulamaya çalışır. İnşaat mühendisi ise bir işi yapabilecek en ucuz yolu bulmaya çalışır. Şantiyeciyse çalar statikçiyse kısar denetimciyse kendine zarar gelmeyecek şekilde yer...

İki mühendislik dalıda ana mühendislik dallarındandır. geri kalan fasafiso mühendislik bölümlerini zaten kafandan çıkart. Bu iki mühendislik dalının bünyesindeki sektörler dünyanın sonuna kadar ayakta durur. Ama gel gör ki Türkiye'de gerçek anlamda mühendislik yapabilmek için %1 de kalan elit şirketlere girmen gerekir.

Alıntıları Göster
    Makine'den mezun olduktan sonra daha fazla alana kayma seçeneğiniz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

Makine'den mezun olduktan sonra daha fazla alana kayma seçeneğiniz var.

Alıntıları Göster
    Memlekette tıp hariç okunacak bölüm kalmadı.Her alandan fazlasıyla mezun var rekabet çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Memlekette tıp hariç okunacak bölüm kalmadı.Her alandan fazlasıyla mezun var rekabet çok fazla.

Alıntıları Göster
    bazı bölümler vardır ; çoğunuz o bölümün ne üzerine olduğunu bilmezsiniz , çoğunuz ise o bölümde neyin nesi..mühendis olacam ben dersiniz...

ama farkında değilsinizdir.... o bölümdekiler mühendisten ve doktordan 2-3 misli çok para kazanıyorlardır =)

zaten ne için okuyoruzki ?

herşey para için bu ülkede...( %90 )

adamın ilgi alanı belki bitkiler,doğa müzik spor ve bu dallarda daha başarılı olacak....ama para lazım ileride mecbur endüstri mühendisliği okuyor yada makina mühendisliği vs..vs..

ondan sonra gider sanayiye girer çalışır ömür boyu para biriktirir...aynı robot gibi işte...
    ama kendi ilgi alanına giren birşeyi okumuş olsa vatana millete yararı dokunabilirdi...sonuçta kafası o saydıklarıma daha çok çalışıyordu...

neyse ;
    inşaat mühendisliği okursan sürekli inşaatlarda gezer denetlersin vs..vs.. yeri gelir biri sana plan proje çizer sen sadece altına imzanı atarsın ve parayı alırsın..

makine okursun sanayi ve endüstri bölgesinde girersin bir işe , altına elemanlar olur onları yönlendirirsin vs..vs..tabi iş yeri senden birşeyleri geliştirmeni ve onlara kâr sağlayacak birşeyler bulmanı isteyeceklerdir...yoksa aynı maaşa çalışıp durursun ömür boyu... zaman , iş , tasaruf , enerji...bunlar önemlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

bazı bölümler vardır ; çoğunuz o bölümün ne üzerine olduğunu bilmezsiniz , çoğunuz ise o bölümde neyin nesi..mühendis olacam ben dersiniz...

ama farkında değilsinizdir.... o bölümdekiler mühendisten ve doktordan 2-3 misli çok para kazanıyorlardır =)

zaten ne için okuyoruzki ?

herşey para için bu ülkede...( %90 )

adamın ilgi alanı belki bitkiler,doğa müzik spor ve bu dallarda daha başarılı olacak....ama para lazım ileride mecbur endüstri mühendisliği okuyor yada makina mühendisliği vs..vs..

ondan sonra gider sanayiye girer çalışır ömür boyu para biriktirir...aynı robot gibi işte...
    ama kendi ilgi alanına giren birşeyi okumuş olsa vatana millete yararı dokunabilirdi...sonuçta kafası o saydıklarıma daha çok çalışıyordu...

neyse ;
    inşaat mühendisliği okursan sürekli inşaatlarda gezer denetlersin vs..vs.. yeri gelir biri sana plan proje çizer sen sadece altına imzanı atarsın ve parayı alırsın..

makine okursun sanayi ve endüstri bölgesinde girersin bir işe , altına elemanlar olur onları yönlendirirsin vs..vs..tabi iş yeri senden birşeyleri geliştirmeni ve onlara kâr sağlayacak birşeyler bulmanı isteyeceklerdir...yoksa aynı maaşa çalışıp durursun ömür boyu... zaman , iş , tasaruf , enerji...bunlar önemlidir

Alıntıları Göster
    Bana göre şuan en iyi iş imkanı İnşaat mühendisliğinde

• quote:

Orijinalden alıntı: 88mm FlaK 36

Yalnız makina mühendisliğini okumak, inşaat mühendisliğine göre zordur. Ben inşaat okuyorum ve gördüğüm en zor betonarmeydi. Makinacıların termodinamik ve ısı transferi dersleri dillere destan valla. Yaz okulunda banko açılır her sene...

Alıntıları Göster
    bu sene bu foruma ne oldu herkes inşaat mühendisliği soruyor

inşaat mühendisliğinde çok kolay iş bulacağın, işsiz kalmayacağın neredeyse kesin ama çalıştığın yerin niteliği ya da kazancın çok değişkenlik gösterebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: 88mm FlaK 36

yapı statiği, mukavemet gibi derslerin yanında 4 işlem gibi gelmişti bize betonarme, ilginç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirbag

inşaat mühendisliğinde çok kolay iş bulacağın, işsiz kalmayacağın neredeyse kesin ama çalıştığın yerin niteliği ya da kazancın çok değişkenlik gösterebilir.

quote:

yapı statiği, mukavemet gibi derslerin yanında 4 işlem gibi gelmişti bize betonarme, ilginç.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

quote:

Hocam bana da senin yazdığın dersler 4 işlem gibi gelmişti açıkçası. Betonarmede kolon hesabı basit sadece. Döşeme ve özellikle de kiriş hesabı çok ayrıntılı. Tabi hocaya göre de değişiyor. Biz mukavemeti zamanında kolay geçtik, şimdi alanlar kan ağlıyor. Ama taktir edersin ki hiç biri betonarme kadar ayrınlıtı dersler değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: 88mm FlaK 36

quote:

quote:

Hocam bana da senin yazdığın dersler 4 işlem gibi gelmişti açıkçası. Betonarmede kolon hesabı basit sadece. Döşeme ve özellikle de kiriş hesabı çok ayrıntılı. Tabi hocaya göre de değişiyor. Biz mukavemeti zamanında kolay geçtik, şimdi alanlar kan ağlıyor. Ama taktir edersin ki hiç biri betonarme kadar ayrınlıtı dersler değiller.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Çelik I ve Çelik II diyorum başka da birşey demiyorum.Elde çelik çatı projesi (piyasadaki normal bir projenin aynısı) yaptıktan sonra insan anlıyor ki çelik neymiş. Betonarme dersinde kolondur kiriştir narinliktir asmolen kaset döşemedir bu tarz şeylerin statik hesaplarını öğretecekleri kadar neyi nerde ne için kullandığımızı, imalat sırasında başımıza gelecek sorunları ve çözümlerini kısacası genel olarak betonarme nedir onu öğretseler bin kat daha bir iş yapmış olurlar. Ben şahsen betonarme dersini verirken bir halt öğrenmedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.