Şimdi Ara

### İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız ### (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
6.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bozkurt Bey kullanıcısına yanıt
    Sizi de meşgul ediyorum. Kusura bakmayın. Ben Ankara da yaşıyorum söyledikleriniz alanlardan hangisine daha yatkınım tam karar veremedim genel olarak hangisi daha iyidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulflyyy

    Sizi de meşgul ediyorum. Kusura bakmayın. Ben Ankara da yaşıyorum söyledikleriniz alanlardan hangisine daha yatkınım tam karar veremedim genel olarak hangisi daha iyidir?

    Sorun yok kardeşim ben boş vakitlerimde bildiğim kadarıyla yardımcı olmak için geliyorum zaten bu nedenle sen meşgul edesin diye buradayım. Bu alanlardan hangisine yatkın olduğunu şu an için kestirmen zor çünkü içerisinde bulunmadın ama sosyal video paylaşım sitelerinden karayolu, zemin geoteknik, betonarme videoları araştırabilirsin ayrıca şimdiden sanki kazanmış gibi bu alanları arama motorlarından aratarak herhangi bir üniversitenin ders kaynaklarını bile inceleyebilirsin zira her ders kaynağında evvela dersin içeriği ve çalışma konuları anlatılır. Ayrıca makaleler okuyabilirsin; tanıdıkların var ise hakediş nedir metraj nedir karayolu işi nedir su yapıları sanat yapıları kapsamı nedir diye sorabilirsin ve devlet gobv websiteleri tanıtımlarına bakabilirsin KGM, DSİ CSB internet sayfalarını inceleyebilirsin. Çünkü bu konuda "hangisi iyidir" diye birşey olamaz. Tek bir tanesi iyi olsa zaten derim ki siz şunu düşünün. İnşaat içerisinde çok fazla dal var; hangisi iyi veya hangisi maaşı çok soruları hatalı sorulardır. Bu soruların hoşuna giden cevaplarına erişebilmek için ben hangisini seviyorum sevebilirim düşünebilirim demeniz lazım ancak o zaman sevdiğiniz için araştırmak geliştirmek isteyeceksiniz ve geliştikçe bütçenizde genleşecektir. Hiçbir kanaatiniz yok ise örnek veriyorum durumu fiziksel değerlendirin; çeşit çeşit işçi kademesiyle her mevsim uzun kilometrelerce sabit ev durak demeden asfaltlama dayanabilir miyim veya bir masa başında binlerce detayı kg ton metrekare litre diye sayfalarca excel üzerinde kafa patlatabilir miyim autoCAD çizimlerinden ne kadar zevk alıyorum bir deney videosu veya yapılışı inceleyip merak edip buna dayanabilir miyim şantiye ortamı nasıldır ki her ilde illa bir şantiye vardır merhaba diyerek şantiye şefine sorsanız dahi birşeyler söyleyecektir. Benim esasen demek istediğim inşaat işi ağır bir iştir, bu nedenle tek tercih kıstasınız üniversite taban puanı olmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighEngineer12

    Elektrik elektronik okumak istiyorum ege universitesinde ama dokuz eylul un egitimi ingilizcr lakin adamakilli ingilizce mi yoksa adi mi ingilizce guvenemiyorum. Gonlumden ege universitdsi geciyor. Insaat muhendisligini de dusunmeli miyim bu arada elektrik elektronige gore durumlari nasil? Ve ege universitesinde elektrik elektronik okumak nasil olur önümü açabilir miyim kendimi rhaatça gelistirebilir miyim?

    9 Eylül veya Ege'de ingilizce eğitim alırsanız veya bölümünüz %30 %100 ingilizce olursa tabii ki TOEFL veya Upper Intermediate seviyesi konuşamazsınız da anlayamazsınız da bu çok zor olur ama yurtdışı çıkacak kadar temel ingilizceniz ve en önemlisi mesleki dökümantasyon inceleyecek kadar akademik kaynakları ve yabancı yurt dışı ders kitaplarını mesela Calculus gibi temel evrensel dersleri algılayabilecek kadar ingilizceye sahip olursunuz diye düşünüyorum. İnşaat Mühendisliği de tabii ki düşünebilirsiniz ama Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne göre şöyle bir fark var; İnşaat Mühendisliği'nde yarış daha çok kendinizle olmaktadır. İstediği kadar çok mezun versin fakülteler inşaat işlerinde istihdam da çok ama düşük maaşa çalışanların efsaneleşmesinin sebebi kalifiye az olması. Yeni mezun bir adam hiç kendini geliştirmemişse müteahhit sadece imza parasını öder; yetkisini satın alır ama işini yeri gelir yirmi beş yıllık ustabaşısına yaptırır bu ülkemizin sahadaki gerçeğidir. Bu nedenle inşaat mühendisi olarak piyasadaki pastadan pay almak için mesleki anlamda içinizi doldurmanız lazım; siz içinizi doldurduğunuzda zaten rekabet ortadan kalkar ama Elektrik-Elektronik için bu rekabet hem daha fazla hem teknoloji daha seküler şekilde gelişmekte yani bir inşaat mühendisi için bir programı kullanmak yeterli ama elektronik mühendisleri yeri geliyor hem programın yazım diline hem programa hem de programa eklenebilecek makrolara veya modüllere hakim olması gerekebiliyor. Bu nedenle kendini geliştirme mecburiyeti elektrik elektronik mühendisleri için biraz daha fazla zaruriridir diyebilirim ama her mühendislikte her zaman iş vardır; yeter ki mühendisliğin hakkını veerecek kadar gayret edelim.




  • Yani ingilizce okuyup okumamak önemli değil bahsettiginiz seviyelere cikmam icin yurtdisi önemli dogru anladim degil mi? Ve üniversitede mezun olunca da yatmayip kendimi gelistirmeye calisacagimi varsayarsak elektrik elektronikte mi önum daha acik olur ve emegimin karsiligini alabilirim insaat sektorunde mi? Yurtdisina çikmak gibi gayelerimde var bu arada tabiki nasil yapacagimi tam bilemiyorum simdilik ama olsun :) Su an sadece puanlara bakarak ve cevremdeki herkesin direk elektrik elektronik demesiyle ona yonelmis durumdayim sizinde insaat ve elektrik elektronik konusundaki dusuncelerinizi almak isterim. Ve ege universitesinde okuyup yatmayarak okudugumu da farz edersek mezun olunca itü vb gibi bir uninin mezunu olmadigim icin cok sikinti ceker miyim. Yoksa cok onemi yok onemli olan gelismem mi? Ve kendimi ege de de gelistirecek kaynaklarim firsatlarim olur degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighEngineer12

    Yani ingilizce okuyup okumamak önemli değil bahsettiginiz seviyelere cikmam icin yurtdisi önemli dogru anladim degil mi? Ve üniversitede mezun olunca da yatmayip kendimi gelistirmeye calisacagimi varsayarsak elektrik elektronikte mi önum daha acik olur ve emegimin karsiligini alabilirim insaat sektorunde mi? Yurtdisina çikmak gibi gayelerimde var bu arada tabiki nasil yapacagimi tam bilemiyorum simdilik ama olsun :) Su an sadece puanlara bakarak ve cevremdeki herkesin direk elektrik elektronik demesiyle ona yonelmis durumdayim sizinde insaat ve elektrik elektronik konusundaki dusuncelerinizi almak isterim. Ve ege universitesinde okuyup yatmayarak okudugumu da farz edersek mezun olunca itü vb gibi bir uninin mezunu olmadigim icin cok sikinti ceker miyim. Yoksa cok onemi yok onemli olan gelismem mi? Ve kendimi ege de de gelistirecek kaynaklarim firsatlarim olur degil mi?

    Ben ingilizce okuyup okumamak önemli değil demek istemedim; şunu söyleyeyim belli başlı ingilizce eğitim veren sayılı üniversiteler dışında inşaat mühendisliği programının %100 ingilizce veya %30 ingilizce olmasının avantajı tamamen Türkçe olan programlara göre şudur; akademik teknik ingilizceye hakim olmak, uluslararası kaynaklardan yararlanmak ve yazılı ingilizceyi hayli pekiştirmiş olmak. Bir derste en temel kaynaklar, birçok görsel tanıtım kaynakları, açık ders kaynakları çoğu uluslararası piyasada ingilizce yayımlanıyor yani bir öğrenci için ingilizce eğitim almayıp sıfır ingilizce var ise türkçe kaynaklara mahkum kalıyor. Bu açıdan tabii ki büyük dezavantaj. Ülkemizin inşaat konusunda özerk bir durumu kendine ait yönetmeliği TS 500, TS 498, TS EN, TCK, TDY 2016 bulunmasına rağmen işin akademik tarafındaki temel kanunlar her yerde aynıdır. İngilizce eğitim alan bir öğrenci akışkanlar, mukavemet, statik, yapısal analiz gibi konularda yurtdışı kaynakları inceleyebileceği için inanılmaz avantajlı olacaktır. Bunun dışında tekrar ediyorum belli başlı sayılı üniversiteler dışında birçok üniversitenin verdiği ingilizce eğitimle eğer herhangi bir yurtdışı veya geçmişten gelen bir yabancı dil avantajı yok ise toefl seviyesinde konuşup ulusa sesleniş yapacak kadar ingilizceye hakim olmazsınız. Ben sadece mevcut bilginin dile vurmasından bahsediyorum yani. Okulda ne konuşursanız konuşun dışarısı hayatımız Türkçe devam ediyor; yani günün belli bir kısmı ingilizce olması dili sadece belli ölçüde geliştiriyor. Ben yabancı dilimi gerçekten hakim olarak geliştirmek istiyorum diyorsanız +3ay olmak üzere bir yurtdışı deneyimi yaşamalısınız. Bu benim görüşümdür.
    Kendinizi geliştirmeye çok fazla yatkın ve hevesliyseniz elektronik de de bunun karşılığını alabilirsiniz ama kısa sürede bunu elde etmek istiyorsanız tabii ki inşaat mühendisliği tavsiye ederim. Yurtdışına çıkma konusunu şimdiden odaklanmayın; hayalleriniz ve hedefleriniz arasında olsun ama yakın gelecekte yani mezun olana kadar sadece Erasmus veya Yurtdışı EU Staj şeklinde mümkün olabilir. Bunu da yapan çok arkadaşımız var bunlar imkansız değil ama mühendislikte en az iki yılı tamamladıktan sonra gerçekleştirmeniz mümkün olur. Kendinizi geliştirmeye çok müsaitseniz inşaat mühendisliği alanında ofis-proje-şantiye organizasyonu alanı dışındaki bütün inşaat alanlarında hiçbir üniversiteliden geri kalmazsınız; hangi üniversiteden mezun diye şantiye şefi tanımlanmaz; iyi vardır kötü vardır. Her ne yaparsanız yapın üniversite etiketinin her zaman ağırlığı olacağı alan şu an için sanırım proje statik alanları; ağırlıklı imza yetkisinin kullanıldığı veyahut özel projelerde çalıştırlan yüksek mühendislerin alanlarıdır.




  • Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

    Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

    Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

    Kardesim marmara iyte deu ege felan dusunuyorum sen nereleri dusunuyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

    Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

    Kardesim marmara iyte deu ege felan dusunuyorum sen nereleri dusunuyosun

    Sen bence iyte git ben kocaeli dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşaat mühendisleri ne işi yapar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

    Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

    Kardesim marmara iyte deu ege felan dusunuyorum sen nereleri dusunuyosun

    Sen bence iyte git ben kocaeli dusunuyorum

    sen gebze teknik mi istiyorsun kardesim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iso227

    inşaat mühendisleri ne işi yapar

    İnşaat Mühendisleri, yapıların yani sadece bildiğimiz bina değil alt yapı, yol üst yapıları, su yapıları, sanat yapıları, tünel yapıları, liman yapıları, çelik yapılar ve betonarme yapılar gibi bütün yapıların statik projenin hazırlanması, bu projelerin tanzimi ve denetlenmesi, tanzim edilen projelerin ihale sürecine hazırlanması, özel olarak yürütülen projelerin devlet adına kontrollüğü-denetçiliği veya bilirkişi uzmanlığı, bahsettiğim projelerin sahadaki uygulamasında şantiye şefliği, bütün bu işlemlerin nizami olarak yürütülmesi için üstlendiği organizasyon şefliği, müteahhitlik, yapı denetimleri, bahsedilen projelerin yaklaşık maliyet hesapları hakedişe metraj hesapları, iş güvenliği uzmanlığı, ihale katılımcısı veya ihale denetçisi, gibi işlerden sorumlu olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalTuRK

    Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

    Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

    Kardesim marmara iyte deu ege felan dusunuyorum sen nereleri dusunuyosun

    Sen bence iyte git ben kocaeli dusunuyorum

    sen gebze teknik mi istiyorsun kardesim

    hayır kocaeli üni




  • Bu durumda benim düşüncelerim inşaat mühendisliğine daha uygun değil mi? Yazdiklarinizdan öyle anladim içimden de geciyordu zaten de iş bulma durumumuz nasıl inşaatta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighEngineer12

    Bu durumda benim düşüncelerim inşaat mühendisliğine daha uygun değil mi? Yazdiklarinizdan öyle anladim içimden de geciyordu zaten de iş bulma durumumuz nasıl inşaatta?

    İnşaat Mühendisliği'ni değerlendirebilirsiniz; iş bulma durumu birçok mühendisliğe göre iyi ayrıca açıktan atamalarda devlette de kısmen de olsa kadrolar açılabiliyor.
  • Siralamam 28 k civarı yeditepe ingilizce burslu vb tutuyor özel üniversitelere gitmeli miyim? Ve özelde okursam devlet yurtlarinda kalabilir miyim biliyor musunuz? Ve ve insaat muhendisliginde de yurt disina cikmak için önüm açik olur mu? Ingilizce harici diger yabanci dilim ne olmali? Şu an elektrik elektronik yerine insaata karar vermis durumdayim sanirsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yıl karadeniz teknik te yeni ingilizce bölüm açılacakmış o üniversiteyi tercih edersem yeni açıldığı için sizce sıkıntı olur mu eğitim açısından ve ingilizce temelim bayağı zayıf okurken çok zorlanırmıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighEngineer12

    Siralamam 28 k civarı yeditepe ingilizce burslu vb tutuyor özel üniversitelere gitmeli miyim? Ve özelde okursam devlet yurtlarinda kalabilir miyim biliyor musunuz? Ve ve insaat muhendisliginde de yurt disina cikmak için önüm açik olur mu? Ingilizce harici diger yabanci dilim ne olmali? Şu an elektrik elektronik yerine insaata karar vermis durumdayim sanirsam.

    Özelde okursanız devlet yurtlarında kalabiliyor musunuz hiç bilgim yok.

    Sıralamanız gayet güzel, sistem puan değişse bile alımlar hep sıralamayla olduğu için birçok devlet üniversitesi de bulabilirsiniz; bence aşırı ilginizi çekmedikçe özel okula gitmenize gerek yok diye düşünüyorum.

    İnşaat mühendisliğinde yurt dışı çıkmak başlarda önünüz açık olur ama evlilik, askerlik ve yabancı dil sorunlarını aşmanız gerekiyor.

    Ben diğer yabancı dil olarak mümkünse Fransızca, Rusça veya Arapça önerirdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulflyyy

    bu yıl karadeniz teknik te yeni ingilizce bölüm açılacakmış o üniversiteyi tercih edersem yeni açıldığı için sizce sıkıntı olur mu eğitim açısından ve ingilizce temelim bayağı zayıf okurken çok zorlanırmıyım?

    Yeni açıldığı için herhangi bir sıkıntı olmaz sonuçta üniversite yeni açılmıyor bölüm de yeni açılmıyor; bölümün eğitim dili değişiyor buna uygun lojistiği çoktan sağlamışlardır diye düşünüyorum.

    İngilizce temeliniz yoksa en çok hazırlıkta zorlanırsınız; hazırlığı atladıktan sonra eğitimde çok fazla zorlanmazsınız.
  • Gerçekten çok yardimci oldunuz çok teşekkür ederim
    Sadece icimde kalmasin diye soruyorum elektrik elektronik veya insaat muhendisligi iş bulma yukselme açisindan kiyaslayamiyorsunuz değil mi? Kiyaslayabiliyorsak (ikisine de ilgim var çunku kararsiz kaliyorum da) elektrik elektronik daha iyi veya insaat daha iyi avantajli mi ikisine de gitsem olur mu ayni sey mi asagi yukari? Saçma bir soru sordugumun farkindayim ama dedigim gibi cok kararsizim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.