Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği !!?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
18.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şurası gelsede içim bir rahat etse be! Valla ya. Bu sene diken üstündeyim hep bu kadar gerdirilmezki insan be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

ktü'ye laf atan arkadaş da iyi saçmalamış tabi odtü,itü,ytü kadar değildir ama ktü iyi üni.dir mühendislikte..

ODTÜ, İTÜ kısmına katılıyorum ama YTÜ yi bile tartışırım...

quote:

Ya siz niye böyle sidik yarıştırır gibi okulları karşılaştırıyorsunuz anlamadım.Önemli olan laboratuar imkanları ve bunları kullandırması,sizinle gerçekten ilgilenen hocalar olmasıdır.Adam profesör olsa hiç ilgilenmese öğrenciyi umursamasa bir yüksek lisansını yeni bitirmiş birinden faydalı mı olur?

Dersleri profesörlerde mi yoksa araştırma görevlilerinden mi almayı tercih edersiniz?
    EGE Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünün 2010-2011 ders programı açıklandı. Bir göz atın listeye. 1.,2.,3. ve 4. sınıf derlerinin tamamında sadece bir tane Profesör var... Gerisi hep araştırma görevlisi, Yard Doç ve Öğretim görevlisi... İşte kalite bu!!!

Daha önceki mesajlarımda KTÜ nün laboratuvar imkanlarından bahsettim zaten.

Alalhın sonradan görmesi ktü yü yıldız teknikten bile iyi yaptı :))

Ben diyorum walla bu adam utanmasa odtüden daha iyidir de diyecek :))

Bi teknik üniversitede TIP mı olur ?? Zaten asıl saçmalık burda başlıyor.Teknik üniversitenin hiçbir sıfatını taşımıyor.Sonradan görme olan erasmus adlı arkadaş iyi okusun.

Yıldız teknikte itü de direk İNŞAAT FAKÜLTESİ var.Katü de ise mühendislik fakültesi.Ve inşat mühendisliği bu mühendislik fakültesinin içindedir.Zaten bi kere bu başlı başına saçmalıktır.

Ben hala lafımın arkasındayım.Katünün eğitim olarak belediye lağaımdan bir farkı yok.Okuyanda inşaat değil arkadaş gibi sonradan görme bir kereste mühendisi oluyor :))

Türkiyenin belli başlı inşaat şirketlerine bir bakın.Ve başka ülkelerde çalışan inşaat mühendislerinede bir bakın.Bunlar ağırlıklı olarak BOĞAZİÇİ ODTÜ İTÜ ve YILDIZ TEKNİK mezunudur.Diğer üni mezunlarda var ama onların sayısı pek fazla değildir.

KTÜ yü yıldız teknikle yarıştırabilecek arkadaşa : Göz var nizam var.Kendi okuduğun üniyi bu kadarda büyütmenin bi anlamı yok.Önemli olan senin değil bu işi iyi bilenlerin o üniyi övmesi.Bence katü yü yıldız teknikle yarıştırmayı bir kenera bırak katü gaziantep inşaat veye çukurova inşaata bile yetişemez.Bu sadece benim tercihim değil bu güne kadar sorudğum bütün rehberlikçilerin görüşü.

Sen sonradan görme olduğun için at gözlüğünü çıkarıp göremessin ama gerçkler bunlar...

• Ayrıca bu mesajı okuyanlara ve erasmus adlı sonradan görmeye son mesajım bu.Artık cahillerle tartışmayacam.Şimdi bu sonradan görmeye göre ben bişey bilmiyorum.katü sözde çok iyi bir üniversite ama ben bişeyden anlamadığımdan dolayı orayı kötülüyorum.Şimdi size üniversite taban sıralamalarında katüden daha iyi olan üniversiteleri yazacam.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTES
    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ(burslu)
    EGE ÜNİVERSİTESİ
    GAZİ ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( i.ö)
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ (burslu)
    DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ(burslu)
    KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
    ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(UOLP-SUNY Buffalo)
    DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (i.ö)
    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
    ATILIM ÜNİVERSİTES(burslu)
    SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
    MUĞLA ÜNİVERSİTESİ
    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( kıbrıs tam burslu)
    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (%50 burslu)
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
    ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ(i.ö)
    DİCLE ÜNİVERSİTESİ
    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Arkadaşlar bakın katüden daha yüksek olan yerler bunlar.Bu erasmus adlı sonradan görmeye göre ben bişey bilmiyorum aslında katü çok iyi bir üniversite.

Peki sorarım size.Şimdi sadece ben bişey bilmesem diyecem tamam oturacam yerime.Üstteki tabloyu inceleyin hele.Bu kadar insanın yanılma ihtimali varmı sizce ?? Üstelik hemen hemen herkes tercihlerini rehberlik hocalarına sorup sonra yapıyor.Bu kadr rehberlikçinin yanılma ihtimali varmı peki ??

Katüyü yıldız teknikle yarıştıracak zihniyete soruyorum.Benim yanılma ihtimalim elbette vardır.Sonuçta insanım.Ama bu kadar insan yanılıyorda , bu kadar insan yalan atıyorda bir tek bu sonradan görme mi doğru söylüyor ?? Onun yanılma ihtimali yok mu hiç ?? Biraz otur susta puanın kadar konuş.Bir yıldız tekniğe giden için bir egeye bir gaziye giden için katü hayal değildir.Çünkü onlar istediği zaman katüye girebilir.Ama katüde okuyanlar için yıldız teknik olsun ege olsun gazi olsun bu üniversiteler onlar için hayaldir.Çünkü sıralamaları buna yetmiyor.Ve bu üniversitelerde okumak için ek çaba harcayıp çalışmaları gerek.

Erasmus adlı şahıs şu anda eziklik psikolojisinden ne yapacağını bilmiyor.Daha yeni üni kazanmış bazı kişilerde olan takıntıları bu arkadaş daha bırakamamış.Derler ya herkes kendi kazandığı bölümü övmeye başlar ilk üniversiteyi kazandığında.Bu arkadaş hala kendini liseli sanıyor ve o psikolojiyle hareket ediyor.

Cahille yapılan her tartışma kaybedilir.Çünkü siz dünyayı onun önüne getirsenizde o cahil oturup bir noktaya odaklanır ve gözü kapalı onu savunur.

Evet bu kadar üniversiteyi yazan insan yanılıyor bu kadar reberlikçi yanılıyor sadece erasmus adlı canlı doğruları biliyor.Seni sadece ayakta alkışlamak istiyorum

• pff...işiniz gücünüz yokmu ya üniversitelere sidik yarıştırtıyosunuz resmen, çok komiksiniz.
  • Ya burada tartışmanız boşa biraz araştırın ktü den mezun olanlar ne yapmış nerelere gelmiş.Ben kendi çevremden örnek veriyim ktü inşaat mezunu çevremde 4 kişi var biri Türkiyenin önemli bir inşaat firmasının sahibi biri eski bakan ve biri istanbulda ilçe belediye başkan yardımcısı ve meclis üyeliği yapmakta ve sonuncusuda iyi bir inşaat firmasında yönetim kurulu üyesi.Hepisde dolgun paralar kazanıyorlar.Yani tartışmak boşa inşşat mühendisliğinde üniversite fazla önemli değildir kişinin kendisini geliştirmesine bakar herşey.Türkiyenin en kötü üniversitesinden mezun olsanız bile iyi bir bilginizz denemiyiniz varsa en iyi işi yapabilirsiniz.Üniversite kötülemek boşa!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star_moon -- 7 Eylül 2010; 2:16:55 >

Orijinalden alıntı: star_moon

Ya burada tartışmanız boşa biraz araştırın ktü den mezun olanlar ne yapmış nerelere gelmiş.Ben kendi çevremden örnek veriyim ktü inşaat mezunu çevremde 4 kişi var biri Türkiyenin önemli bir inşaat firmasının sahibi biri eski bakan ve biri istanbulda ilçe belediye başkan yardımcısı ve meclis üyeliği yapmakta ve sonuncusuda iyi bir inşaat firmasında yönetim kurulu üyesi.Hepisde dolgun paralar kazanıyorlar.Yani tartışmak boşa inşşat mühendisliğinde üniversite fazla önemli değildir kişinin kendisini geliştirmesine bakar herşey.Türkiyenin en kötü üniversitesinden mezun olsanız bile iyi bir bilginizz denemiyiniz varsa en iyi işi yapabilirsiniz.Üniversite kötülemek boşa!!

Bahsettiğin kişiler 50li yaşların üzerindelerse, onların okuduğu dönemde kaç tane İnşaat Mühendisliği varmış diye de bakmak lazım...
    O dönemde KTÜ nasılmış falan... Şimdiyle kıyaslamak çok mantıklı olmayabilir...

• ewt doğrudur içlerinden sadece eski bayındırlık bakanı faruk özak 64 yaşındadır.Şu andada devlet bakanlığını yürütmekte.Diğerleri ise 25 ila 40 yaş aralığındadır.Ve türkiyedeki iyi üniversitelerin inşaat mühendisliği eski yıllara dayanır o yüzden yıl karşılaştırması yapmak saçma.Ben ytü inşaatta okuyorum ktü yü savunucakta deilim ben çevremden sadece örnek verdim.Ünivversite kötülemek boşa dedim.Biraz sizde araştırırsanız sorun kalmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star_moon -- 7 Eylül 2010; 15:44:41 >
    hapiness is only real when it's shared
  • aynen kardeşim bende bunu anlatmaya çalışıorum.Burada üniversite kötülüyorlar.Birçok odtü itü yti ktü mezunu insanda boşta.Neden bunlar yan gelip yatan adamlar kendini yenilemeyen insanlar.İstersen en kötü üniversiteden mezun ol kendini geliştirdiğin sürece istediğin yrlere gelirsin.Ben sadece ktü bu kadar kötü olsaydı heralde bu adamlar buralara gelmezdi bunu anlatmaya çalışıorum.Kaldıki ktü zaten inşaat mühendisliği ile ünlü bir okuldur.İnşaat eğitimi bnce bizim ytü den aldığımız eğitimdende kat kat iyidir.Puanını diğerlerine göre düşük olmasının sebebide tamamen trabzonda olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star_moon -- 7 Eylül 2010; 16:07:47 >
  • Bana göre profesörden ders almakla doçentten ders almak arasında fark yok.Öğrenciyle ilgilenmiyor, dersi anlatıp gidiyorsa o profesörden faydalanamazsınız.Prof denen kişilerde biraz bezginlik oluyor öğrenciyle tek tek uğraşmak istemezler.Zaten üniversitede kimse zorla birşeyler öğretmek amacında değil.Kendin araştırıp öğreneceksin, anlayamadığını sorarsın.İlkokul değil orası herşeyinle ilgilensinler.

Orijinalden alıntı: Calpi84

Bana göre profesörden ders almakla doçentten ders almak arasında fark yok.Öğrenciyle ilgilenmiyor, dersi anlatıp gidiyorsa o profesörden faydalanamazsınız.Prof denen kişilerde biraz bezginlik oluyor öğrenciyle tek tek uğraşmak istemezler.Zaten üniversitede kimse zorla birşeyler öğretmek amacında değil.Kendin araştırıp öğreneceksin, anlayamadığını sorarsın.İlkokul değil orası herşeyinle ilgilensinler.

Üniversitesine göre değişir. Ben vakıf üniversitesindeydim, hiç de böyle değildi.

bende ktü inşaat müh de okuyorum. çok iyi hocalarda var kötüleride var. odtü de de itü de de ders anlatma konusunda kötü hocalar vardır. bir öğrenci için en geçerli şey hocanın dersi anlatmasıdır. yoksa odtü de de itü de de verilen derslerin içeriği aynı. bunu şurdan da anlayabilirsiniz. erasmus a giden öğrenciler kendi bölümlerine döndüklerinde 1 sene kaybı olmuyor çünkü alınan dersler yurt dışında da aynı. kaldığı yerden devam ediyorlar kendi üniversitelerinde.

ktü ye laf atanlara sözüm şudur. eğer ktü mevcut kampüsüyle trabzon da değilde istanbul a yakın yada başka bir büyük şehirde olsaydı türkiyenin en iyi üniversitesine aday olurdu. taban puanların düşük olmasının sebebi bi çok öğrencinin trabzon u tercih etmeyişinden kaynaklanıyor. trabzon küçük öğrenci için sosyal aktivitesi az bir şehir. bu sene ktüden ytü ye bir prof gitti. bursa da bir prof gitti. ee bu prof lar orda ders veriyor. o zaman onların kalitesi mi düşüyor. hayır tabiki.

eğer ben itü de inş müh. okuyan arkadaşımın sınav sorusunu çözebiliyorsam kimse ktü ye laf atamaz. demek ki çokta bi fark yokmuş di mi!!!

özetleyecek olursak trakya üniversitesi mimarlık ya da mak. müh ile ktü nün puanları yaklaşık aynı. bu demek mi ki trakya üni kalitesiyle 55 yıllık mimarlık mühendislik eğitmi veren ktü nün kalitesi aynı!! edirne istanbula 2,5 saat mesefede. puanların neden yüksek olduğunu anlayın işte. sizin sidik yarıştırmanız bu anlama geliyor.

• Merhabalar,

Aslinda tartisilan konu ilginç. Öncelikle KTU Insaat Müh. ile ilgili baslayan tartisma, üniversite seçerken nelere dikkat etmek gerekir, bu konulara kadar gitmis.

Ben 98 yilinda 1 sene KTU Insaat Mühendisliginde okumustum. Daha sonra biraktim ve IYTE Bilgisayar Mühendisligini bitirdim. Orda bulundugum zaman içerisinde KTU Insaat Müh. ile ilgili olarak görüsüm genelde çok olumludur. Benim karsilastigim hocalar(bölüm hocalari ve diger fakültelerden gelen hocalar) cidden iyilerdi ve ögrencilere karsi davranislari da olumlu idi. Akademik kadro olarak bence gayet basarili bir okul. Ayrica hocalar disinda kalan diger konularda da bence yetkin bir okul ve bir mühendis yetistirmek için gerekli altyapiya sahip. Oradan mezun olan arkadaslarim arasinda kendi insaat sirketini kuran da var, yurt disinda çalismaya giden de. Ayrica beraber çalistigim bir arkadasim da KTU Bilg. Muh mezunu. O da gayet basarili bir arkadasim. Bu bakimdan konuyu baslatan arkadas için belki geç oldu ama, bundan sonraki arkadaslar için KTU yü tavsiye edebilirim.

Gelelim üniversite ve bölüm seçme konularina. Bence bir ögrenci, öncelikle ne olmak istedigine karar verip(örnegin insaat mühendisi, tip doktoru vs.), okumak istedigi okullari istek sirasina göre(puan sirasina göre degil) tercih etmelidir. Maalesef, Türkiye'de rehberlik konusunda da yetkin insan bulmak zor oldugu için, ögrenciler genellikle ya sehre göre, ya puan siralamasina göre, yada okulun ismine göre tercihte bulunuyorlar. Tabiki maddi durum vs. de göz önünde bulundurulmali. Ancak mesela mimarlik bölümü ile insaat müh. bölümünü alt alta yazan bir ögrenci, aradaki farki biliyor mu, çok emin degilim. Sonuçta birinde yapiyi tasarliyorsun, digerinde statigini hesapliyorsun. Arada dünya kadar fark var.

Bu noktada puan konusu ve sehirde insani yaniltabiliyor. Bildiginiz gibi taban puanlar, o bölümü kazanan son ögrencinin puanini ifade ediyor. Söz gelimi 300 puanla a üni x bölümüne girecekseniz ve bu blm 5 kisi aliyorsa ve b üni y bölümü 299 puanla 100 kisi aliyorsa (su anki puan sistemini hiç bilmiyorum :) ) b üniversitesinin puani daha yüksek olur :) Tabi bu da önemsiz, sonuçta aslinda önemli olan nerede okumak istediginiz. Ben ikinci ögretimi, normal bölümden daha yüksek puan olan bölüme bile sahit olmustum. Bazi ögrenciler de, sadece okumak istedikleri il için sadece bir binadan ibaret okullari tercih edebiliyorlar.

Dogru tercih bence önce okumak istediginiz bölüm, sonra okul, sonra da il seklinde olmali. Yoksa ileride 4-5 senelik okul dönemi bittiginde, istemediginiz bir bölümün mezunu olabilirsiniz. Yapmak istemediginiz isleri ömür boyu yapmak zorunda kalabilirsiniz. Su anda tercih yapiyor olsam, bir bölüm secer ve istedigim kalitede egitim veren bir okulun o bölümüne gitmek isterdim ve sehir parametresini en sona birakirdim. Belli bir puani alip, mesela sadece kampüsü güzel oldugu için, yada okumak istedigim bir sehirde bulundugu için bir okulu tercih etmezdim. Nitekim IYTE Bilg. Muh e bu sekilde girdim.

KTU Insaat Müh bölümü de, çok fazla ögrenci alan bir bölüm. KTU zaten baya büyük ve köklü bir üniversite. Türkiye'nin en eski üniversitelerinden. Bu bakimdan gönül rahatligi ile seçilebilir. Hocalari benim gördügüm kadari ile gayet iyiler ve anlatmaya hevesli insanlar. Bence seçilecek bölüm ile ilgili bire bir bilgi almak, hocalarla tanismak çok iyi olabilir. Hocalarin daha fazla akedemik çalisma yapmasi, hatta sizin ilerde seçmek istediginiz çalisma alani ile ilgili çalismalarda bulunan hocalarin okulda bulunmasi gibi seyler bence belirleyici. Hoca sayisinin çok olmasi önemli. Seçmek istediginiz okulun bir bina okulu degil, bir kampus okulu olmasi önemli. Laboratuar imkanlari önemli.

Kisaca geç arkadaslara tavsiyem, önce bölüm, sonra okul ve daha sonra sehre ve sosyal olanaklara önem versinler.

Saygilar, sevgiler..

• Bu konuya benzer bir kararsızlık içerisindeyim ktü inşaat mi selçuk inşat
    “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • Ailede veya akrabalarda inşaat sektöründe çalışan varmı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jezz71

Bu konuya benzer bir kararsızlık içerisindeyim ktü inşaat mi selçuk inşat

dereceni oturdugun yeri yazsaydın bide
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.