Şimdi Ara

Inkjet mürekkep (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
30.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omeryucee

Arkadaşlar sizin bulduğunuz sara firmasının bu sektörde neredeyse ilk bayilerinden biriyiz . ocp mürekkepde sattığımız tür tüm kartuşlarda netice veren 10 yıldır kullandığımız mürekkeptir.
    caria nın kendi ithalatı olan mürekkebi de satıyoruz mercedes yada palio kim neyi kullanabiliyorsa onu kullansın sonuçta ekonomi doğru orantılı kalitedir.

ama bukadar çin malı mürekkep ve malzeme piyasadayken ve insanlar artık her işi kendi yapıp üretime ve ekonomiye darbe vururken bunları konuşmak çok yersiz insanlar kartuş toner dolum ofisleri açıp evine kazanç varsa yanında çalıştırdıklarının evlerine ekmek gönderme çabasındayken bu tip sitelerde insanların ekmek kapıları hakkında bedava paylaşımlarda bulunulmasını hiç hoş karşılamıyorum ozaman hepimiz evimizde ekmek yapalım fırıncılar aç kalsın herkes kendi arabasını tamir etsin tamirciler aç kalsın herkes kendi çocuğuna evde eğitim versin öğretmenlere gerek kalmasın daha uzar gider bu hikaye

Sizde burada bedava reklam yapıyorsunuz sürekli kendi ürününzü ve markanıızı ön plana atıyorsunuz. Sitenin adı donanıım haber ve bilgi sitesi. Her konuda her şeyden haber alabiliyoruz. Sizin mantığınızla gidersek yazıcı 100tl iki tane basit kartuş 70 tl bana burdaki anlamı açıklayın ben sürekli orjinal alıym. Ben ailemden çok para alamıyorum. Katkı payı kredisi de aydan aya 200 tl. her ay kartuş alırsam bana 130 tl kalıyor. Benim durumumdaki insanlar ayda bir kaç kez kartuş bitiriyor. Bunu hesaba katarsanız benim şu an litresi 10 tl lik mürekkepi alıp kullanmam lazım . ne yazıkki ucuz ve kalitesiz mürekkep kullanıp yazıcımı riske atamam ve baskı kalitesini de düşüremem. Bana 1 lt mrekkep yazıcı bozulana kadar gider onun içinde fahiş fiyatlar ödeyemem. Lütfen forumlar hakkında böyle ithamlarda bulunmayın . İnsanlar özgürdür kanun çercevesinde istedikleri yerde istediklerini yapabilirler. Ben bu konuşmalarımızda kanuna aykırı birşey göremiyorum.

Xpress34 ve TARANTULA-MK kardeşlerim,

Çok özür diliyorum. Verilen adrese gittim ama biraz geç kalmışım kapanmış. Yarın ilk işim oraya gitmek olacak. Kafam da bu arada bir kaç soru daha oluştu onlarıda not ettim sizinde sorcağınız bişler varsa buradan yazabilirsiniz. Teşekkürler.
    Ayrıca Tarantula-mk, teşekkür ederim büyük bir yanlış anlaşılmadan döndüm. Siyahın pigmentli olması önemliydi. Tekrar teşekkür ederim.

• bu konuyu daha çok burada polemik konusu yapmicam ama zaten bugün en pahalı yerde bile 5 tl kartuş dolumu birsürüde mürekkep bulmuşsunuz size 250gr 3 euro yada mürekkep söyledik 9 euro yada 250 gr mürekkep söyledik hesap kitap ortada kimden aldığınız değilde bence bir mürekkep için bukadar uzun destanlar yazmak forum kirliliğinden başka bişey değil ayrıca xpres34 arkadaşım burdan mesaj attı gittigidiyordan atmış heryerden 10 cevap yazdık bu atom formülü değil arkadaşlar bende burada bişeyler yazmaya başladım çünkü herkes başlamış iki kelime öğrenen yazmaya biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz ve burda kendini bilmez insanların bilinçsiz verdiği cevaplardan dolayı insanlar dolumdan soğuyor olan bize oluyo cebinde 200 lira para olan dolumcu olup çıkıyo piyasaya sora kayboluyo olan bizim gibi firmalara oluyo başka bişey değil

siz bana adresinizi verin ben size hediye yollayayım eğitiminize katkım olmuş olur bugün en pahalı mürekkebi alsanız size kartuş başına maliyeti 0,50 kuruşu geçmez ayda 3 defa değil 5 defa kartuş doldursanız 2,5 tl yapar hala neyin ucuz neyin pahalı hesabını yapıyosunuz onu çözemedim

• @omeryucee

Kısaca bırakın herkes işini yapsın demişsiniz ama dolumcuların yaptığı iş de doğru değil. Sonuçta kartuş, toner, mürekkep işleri de yan sanayi ürünler. Benim düşüncem bu yönde değil ama kendi söylediğinizle savunduğunuz dolumcuların işi çelişiyor bu durumda.

Bukadar celallenmek yerine bu işi yapan biri olarak daha detaylı bilgi verebilirdiniz.
  • dolumcuların işiyle benim çeliştiğim yeri anlayamadım

bakın dolum işi nekadar ciddi biliyormusunuz devletin bir çok kurumuyla çalışıyoruz en yakın tanıyacağınız İstanbul Emniyet Müdürlüğü vs..

başka bir bakış açısı bir mühendislik harikası olarak bakarsak bugün printer üreticileri bukadar pahalı kartuş toner satarken sizce dolumu tamamen engelleyemezmi adam okadar yapmış dolum olmasın diye de bir çözüm bulabilir ama hep bir açık kapı bırakılır eskiden chip mi vardı tonerlerde yoktu dolduruyorduk şimdi bırak toneri makinaya chip takmaya başladık bizim kafamızın bastığına üreticinin kafası basmıyomu ?

mürekkep üreticisi var toz üreticisi var dolumcu mecbur olacak
    bilen bilmeyen yazıyor ona kızıyorum ben diyorum siyah pigment mürekkep olur ama renkli olmaz adamın biri var diye resim koyuyor gidin karaköyde site boya diye bir nalburiye var envayi çeşit toz boya var çalkalayın suyla oda mürekkep olsun ozaman herkes bildiği konuda konuşsun ben burdan reklam yaparım bu işten ekmek yiyorum ama resimlerle milletin iş öğretmesinin amacı tamamen şirin gözüküp malzeme satmaya çalışmaktan başka birşey değil ben burda kimseye öyle satarım böyle satarım demedim birşey sorana öneride bulunurum tabiki bende mal satıyorum yıllardır ....

• Olayı farklı anlamışsınız burada kimse kartuş dolum işine girmeye çalışmıyor. Ben kendi açımdan konuşuyum. Sürekli besleme sistemi aldım onun için mürekkep arıyorum. Eşimin dostumun kartuşunuda isterlerse elbette doldururum. Hayatımda iki yazıcım oldu. İlki Epsondu . 6-7 yıldan daha eskiydi stylus 460 die hatırlıyorum. O zamanlar kartuş dolumu böyle değildi. Bir defa doldurtduk. Kullanamadan gitti kartuşlar. İkinci yazıcım şimdi kullandığım onunda ikinci dolumunda kartuşlar bozuldu. Doluma karşı değilim aksine Hp gibi üreticilerin orjinal kartuşları çok yüksek fiyata satmasına karşıyım. Ya da 30-40 tl verip yeni kartuş alana kadar orjinal dolum yerleri açıp 20 tl ye doldursunlar. Her iki dolumda bir kartuş almak zorunda kalmayız. Burada mürekkeplerin özelliklerni kendi çapımızda inceliyoruz. Sizden ve başkalarından aldığımız bilgileri kullanıyoruz. İşi bilen ve yapan sizsiniz . Hiç bir yazınızın karşıtı bişi yazmadık.
    Cebimize uygun, baskı kalitesi iyi, kartuşun ve yazıcının ömrüne zarar vermeyen ve uzun süre dayanıklı mürekkep araştırıyoruz. Kİmse malını kötülemez . Şimdiye kadar bir tek Ayazshop öneride bulundu adamlar ikisinide satıyor hem pigment hem su bazlı . Bana söyledikleri pigmentin dayanıklılık sağladığı. Alacağınız ne olursa olsun bizim için fark etmez dedi. Pigmenti öneririz dedi. Biz de burada böyle bilgiler istiyoruz. Hp yazıcnız siyahı pigment olacak renklileri su bazlı, brotherın siyah pigmentli renkli su bazlı canon su bazlı gibi burda bu bilgileri paylaşarak biz bunları öğreniyoruz. Bu başlığın amaçlarından birisi de bu. 10 dan fazla satıcıya gittim hepsinde aynı laf "Biz yıllardır bu ürünü dolum için kullanıyoruz. Şimdiye kadar hiç bir sorun çıkmadı." Tabi çıkmadı ben her kartuşun bozulduğunda önceki yere gittim kızdım. Kartuşu attım heriflere. bir başka önerilen yere doldurttum. Sİzde dahil bunları satıcıya yansıtmazsınız. Reklam yapın benim için sorun olmaz ben reklama inanmam hepsi akıl oynu ile ürün satmaktır. Kendim uzun uzun araştırırım ve ucuz pahalı fark etmez uygun olanı alırım. Yazdıklarımda kesinlikle firma ve ürünlerinizi kötüleyecek bir şey yok. Teşekkür ediyorum.

• quote:

dolumcuların işiyle benim çeliştiğim yeri anlayamadım

bakın dolum işi nekadar ciddi biliyormusunuz devletin bir çok kurumuyla çalışıyoruz en yakın tanıyacağınız İstanbul Emniyet Müdürlüğü vs..

başka bir bakış açısı bir mühendislik harikası olarak bakarsak bugün printer üreticileri bukadar pahalı kartuş toner satarken sizce dolumu tamamen engelleyemezmi adam okadar yapmış dolum olmasın diye de bir çözüm bulabilir ama hep bir açık kapı bırakılır eskiden chip mi vardı tonerlerde yoktu dolduruyorduk şimdi bırak toneri makinaya chip takmaya başladık bizim kafamızın bastığına üreticinin kafası basmıyomu ?

bilen bilmeyen yazıyor ona kızıyorum ben diyorum siyah pigment mürekkep olur ama renkli olmaz adamın biri var diye resim koyuyor gidin karaköyde site boya diye bir nalburiye var envayi çeşit toz boya var çalkalayın suyla oda mürekkep olsun ozaman herkes bildiği konuda konuşsun ben burdan reklam yaparım bu işten ekmek yiyorum ama resimlerle milletin iş öğretmesinin amacı tamamen şirin gözüküp malzeme satmaya çalışmaktan başka birşey değil ben burda kimseye öyle satarım böyle satarım demedim birşey sorana öneride bulunurum tabiki bende mal satıyorum yıllardır ....

Herkes bildiği işi yapsın demişsiniz de, ozaman bırakalım dolumcuları falan işi bilenlerden orjinalini alalım diye sonuç da çıkar burdan. Bunu demek istemiştim.
    Satışınız veya reklamınız için de kimse size birşey söylememiş. Eğer konu özel ise buraya, ortaya yazmak da doğru değil.
    Bedava mürekkep arayışında olan kimseyi de görmüyorum burda. Dolum işi de madem bukadar ciddi bir iş, bırakın da ayrıntıları konuşalım ozaman değil mi?

• quote:

bu konuyu daha çok burada polemik konusu yapmicam ama zaten bugün en pahalı yerde bile 5 tl kartuş dolumu birsürüde mürekkep bulmuşsunuz size 250gr 3 euro yada mürekkep söyledik 9 euro yada 250 gr mürekkep söyledik hesap kitap ortada kimden aldığınız değilde bence bir mürekkep için bukadar uzun destanlar yazmak forum kirliliğinden başka bişey değil ayrıca xpres34 arkadaşım burdan mesaj attı gittigidiyordan atmış heryerden 10 cevap yazdık bu atom formülü değil arkadaşlar bende burada bişeyler yazmaya başladım çünkü herkes başlamış iki kelime öğrenen yazmaya biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz ve burda kendini bilmez insanların bilinçsiz verdiği cevaplardan dolayı insanlar dolumdan soğuyor olan bize oluyo cebinde 200 lira para olan dolumcu olup çıkıyo piyasaya sora kayboluyo olan bizim gibi firmalara oluyo başka bişey değil

siz bana adresinizi verin ben size hediye yollayayım eğitiminize katkım olmuş olur bugün en pahalı mürekkebi alsanız size kartuş başına maliyeti 0,50 kuruşu geçmez ayda 3 defa değil 5 defa kartuş doldursanız 2,5 tl yapar hala neyin ucuz neyin pahalı hesabını yapıyosunuz onu çözemedim

Sn.ömeryücee evet ilk olarak bu başlıkta kartuşmerkezi adlı sitenizi gördüm sitenizi inceledim.fakat sonradan gördümki iki tane ayrı sonu .net ve .com olan domainli siteniz varmış. uzantısı kartusmerkezi.net olan sitenize bakmıştım ne sipariş vereceğim bölümü bulamayınca sizinle bu foırum üzerinden temas kurdum.benim yaptığım araştırmalarımda ürünlerinizi gittigidiyordada gördüm.oradada kafama takılan sorunlar hakkında sizinle mesajlaştım.zaten sorduğum sorularada açıklayıcı yanıt verdiniz teşekkür ederim.sattığınız ürünler yaptığım araştırmalara göre şu an zaten piyasada varolan en kaliteli ürünleri satıyorsunuz.burada hiçbir sorun yok.benim bahsettiğim piyasada çin malı kalitesiz ürünleri kaliteliymiş gibi satmaya çalışanlar var.siz kalitenizden ödün vermediğiniz sürece piyasadaki gelip geçen satıcılar gibi olmayacağınızada sattığınız ürünler dolayısıyla eminim.

şurada alıcı olarak bizlerin bu kadar araştırmacı olması sizi rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.ben alacağım bu mürekkepleri ortalama 5-6 yıl kullanacağımı daha öncede belirttim.bir yazıcıyı sırf kartuş fiyatı yüzünden çöpe atmış bir kullanıcı olarak elbette araştıracağım.ki pazardan domates alırken bile incelediğimiz birkaç gün içinde tüketeceğimiz bir malı incelerken yıllarca kullanacağımız bir ürün incelemeden araştırmadan ben almam.bizim yaptığımız burada bu konudur.sizin sattığınız ürüne yakın kalitedeki mürekkebin 100 gramını 15 TL ye satan yerlerde var.kıyaslandığında sizin ürünlerin kalitesine ulaşmaları bence çok zor.fiyat hesabında ise litresi onların fiyatı 150 TL lere gelir.ki bu durumda sizin ürünleriniz için pahalı demek tamamen yanlış olur.ben zaten hiçbir zaman sizin ürünlerinize pahalıda demedim.

• quote:

dolumcuların işiyle benim çeliştiğim yeri anlayamadım

Benim kimseye şirin gözükmek derdimyok ben sizin gibi satıcı değilim buna ihtiyacım yok bildiklerimizi paylaşıyoruz burada.
    Kendiniz mürekkep konusunda otoritemi zannediyorsunuz şunu unutmayın hiç kimse hiçbir konuda otorite olamaz kim ne biliyorsa muhakak ondan daha fazla bilen birileri vardır
    kim nekadar güçlüyse ondan daha güçlü insanlar hep olacaktır.
    Ben pigmentinde renklisi var derken size foto koyarak ıspatlamaya çalıştım siz bana teşekkür edeceğinize beni satıcı ilan ettiniz hadi diyelim o fotodaki mürekkepler
    sizin dedğiiz gibi nalburunboyaları

Peki koskoca epsondamı nalburla ortak iş yapıypor adamlar pigmentin renklisini kartuşlarına doldurup satıyorlar epsondamı yalan söylüyor
    AL bak burada kartuşlarında pigmentli boya kullandıklarını yazmışlar http://www.epson.com/cgi-bin/Store/Landing/DuraBrite.jsp?BV_UseBVCookie=yes
    hepsini çevirmedim Özetle ne yazmış adamlar pigment-based ink technology=pigment esaslı mürekkep teknolojisi

firmayada inanmadınızsa epson durabrite orjinal kartuş alın içindeki mürekkebi şırıngaya çekin bakın bakalım sizin sattığınız dye mürekkeplere benziyormu
    gözünüzüde inanmıyorsanız tahlil yaptırın belki sizin dedğiniz gibi pigment mürekkep çıkamassa firmayı dava bile açabilirsiniz kazanıpta zengin olursanız sizede bir faydam olmuş olur:)

Neymiş öyle işkembe i kübra dan sallamayla olmuyor bu işler öyle renkli pigment yok deyip yok olmuyor bu mürekkepler. Siz bu topikte reklam yapmayla yetinmedeiniz canınız yandığı için ne yapacağınızı şaşırıp insanlara saldırmayı kendinizde hakmış gibi gördünüz

• Arkadaşlar tartışmaya gerek yok kimse kimseyi kötülemiyor ve yargılamıyor. Lütfen yapmayalım tekrar ediyorum özgür bir ülkede yasşıyoruz. Bu gibi sorunları tartışmak mantıksızca. Bilgi almak için açtığım forumda konular bir hayli yön değiştirdi. Buradaki amaç yineliyorum bilgi alışverişinde bulunmak kimsenin bişey alıp sattığı yok. xpress34 ve ben kendi yazıcımız için ürün arıyoruz. Hangi mürekkepin daha iyi olacağını, nasıl özelliklerinin olması gerektiği ve kullanım şartları gibi bilgileri istiyoruz.

tarantula-mk ve xpress34 kardeşlerim,

Bugün caria nın yerine gittim. yaşlı bir bay ve orta yaşlı bayan vardı. Sanırım satıştan sorumlular ve toner dolumu yapıyorlar sadece. İnkjet sistemler hakknda çok fazla bilgileri yoktu.

1- Mürekkep

Firma 3-4 yıl öncesinde OPC ile de çalışıyormuştu. Opc mürekkepler çok kaliteliydi dedi. Yanlız fiyatları piyasaya göre çok yüksekmişti. Sattıkları kişilerin doğrultusunda kaliteden fazla ödün vermeden ucuzlatmak için caria mürekkeplerine başlamışlar. Şimdi Caria nın mürekkeplerini ve toner tozlarını satıyorlar. Elinde OPC nin bpk249 mürekkepi vardı 1ltlik onuda deneme amaçlı bir tane getirtmiş ve çok pahalıymış. Mürekkep iyi ama fiyat gereksiz pahalı dedi. Ellerindeki caria siyah mürekkepte yakın kalite de ve pigmentli imiş. Bütün yazıcılara uyumlu olduğunu söyledi. Siyah mürekkep hafta başı gelir dedi ellerindeki bitmiş.
    Renkli mürekkeplerde yine caria nın su bazlı mürekkepleri. Her satıcıdan duyduğum şeyleri burasıda söyledi. Yıllardır kullanıyoruz hiç bir sorun çıkmadı dedi. Carianın ankaradaki tek şubesi olduğu için dolumculara biz dağıtıyoruz dedi. 1-5-10 lt gibi seçenekleri de varmış.
    Mürekkeplerin yazıcılar ile uyumlarını sordum. Opc deki kodlarla alakasını sordum. Opc de kodlar arasında anlaşılmayacak kadar küçük farklar var dedi. Bunu profesyoneller zor anlar çok küçük kalite farkı vardır dedi. Carianın mürekkepleri kaliteli ve sorunsuzdur her marka yazıcıda kullanılabilir dedi.

2- Pigment

Konuştuğum kişi kimyasal özelliklerini bilmiyordu pgment açısından açıklayıcı bilgiler vermedi. Herkesin söylediği Siyah pigmentli renkliler su bazlı olsun dedi sadece . Caria da bu yüzden sadece siyahta pigment kullanıyormuş.

3- Kullanılırlık ve Dayanıklık

Şişesi beyaz ve kalın. Hava geçirmez kapaklı. Yetkili kişi direk güneş ışığına ve sıcağa maruz kalmadığı sürece 4-5 yıl saklanabilir dedi.

Konuştuklarımız daha fazlaydı ama gerekli bilgiler bunlardı. Her birinin 1lt tüpü 15tl kdv dahil. Daha pazarlk yapmadım ama daha inceğini sanmıyorum. Kargo ile gönderim yapıyorlar anlaşmalı kargo şirketleri varmış. tam fiyat çkaramadılar da 5-6 tl tutar dediler. İstanbul daki bayiden alıırsanız daha iyi olur gibi. Kargo ücreti ve kargo ile uğraşmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

bu konuyu daha çok burada polemik konusu yapmicam ama zaten bugün en pahalı yerde bile 5 tl kartuş dolumu birsürüde mürekkep bulmuşsunuz size 250gr 3 euro yada mürekkep söyledik 9 euro yada 250 gr mürekkep söyledik hesap kitap ortada kimden aldığınız değilde bence bir mürekkep için bukadar uzun destanlar yazmak forum kirliliğinden başka bişey değil ayrıca xpres34 arkadaşım burdan mesaj attı gittigidiyordan atmış heryerden 10 cevap yazdık bu atom formülü değil arkadaşlar bende burada bişeyler yazmaya başladım çünkü herkes başlamış iki kelime öğrenen yazmaya biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz ve burda kendini bilmez insanların bilinçsiz verdiği cevaplardan dolayı insanlar dolumdan soğuyor olan bize oluyo cebinde 200 lira para olan dolumcu olup çıkıyo piyasaya sora kayboluyo olan bizim gibi firmalara oluyo başka bişey değil

Sn.ömeryücee evet ilk olarak bu başlıkta kartuşmerkezi adlı sitenizi gördüm sitenizi inceledim.fakat sonradan gördümki iki tane ayrı sonu .net ve .com olan domainli siteniz varmış. uzantısı kartusmerkezi.net olan sitenize bakmıştım ne sipariş vereceğim bölümü bulamayınca sizinle bu foırum üzerinden temas kurdum.benim yaptığım araştırmalarımda ürünlerinizi gittigidiyordada gördüm.oradada kafama takılan sorunlar hakkında sizinle mesajlaştım.zaten sorduğum sorularada açıklayıcı yanıt verdiniz teşekkür ederim.sattığınız ürünler yaptığım araştırmalara göre şu an zaten piyasada varolan en kaliteli ürünleri satıyorsunuz.burada hiçbir sorun yok.benim bahsettiğim piyasada çin malı kalitesiz ürünleri kaliteliymiş gibi satmaya çalışanlar var.siz kalitenizden ödün vermediğiniz sürece piyasadaki gelip geçen satıcılar gibi olmayacağınızada sattığınız ürünler dolayısıyla eminim.

şurada alıcı olarak bizlerin bu kadar araştırmacı olması sizi rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.ben alacağım bu mürekkepleri ortalama 5-6 yıl kullanacağımı daha öncede belirttim.bir yazıcıyı sırf kartuş fiyatı yüzünden çöpe atmış bir kullanıcı olarak elbette araştıracağım.ki pazardan domates alırken bile incelediğimiz birkaç gün içinde tüketeceğimiz bir malı incelerken yıllarca kullanacağımız bir ürün incelemeden araştırmadan ben almam.bizim yaptığımız burada bu konudur.sizin sattığınız ürüne yakın kalitedeki mürekkebin 100 gramını 15 TL ye satan yerlerde var.kıyaslandığında sizin ürünlerin kalitesine ulaşmaları bence çok zor.fiyat hesabında ise litresi onların fiyatı 150 TL lere gelir.ki bu durumda sizin ürünleriniz için pahalı demek tamamen yanlış olur.ben zaten hiçbir zaman sizin ürünlerinize pahalıda demedim.

Yazdıklarınıza Teşekkür ederim ben sizi şu şekilde de uyarayım 250 gr alın mürekkeplerinizi ne gerek var 1 litre renkli mürekkebi bugün kartuş dolumcuzu bile almaz 4 adet 250 gr mürekkep alın caria nınkine 12 euro ödersiniz yok OCP olsun derseniz 36 euro ödersiniz iki katından fazla bitince birdaha alırsınız mürekkebin kökü kurumaz ama açık kalırsa kapağı şişede kurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpal624

Arkadaşlar tartışmaya gerek yok kimse kimseyi kötülemiyor ve yargılamıyor. Lütfen yapmayalım tekrar ediyorum özgür bir ülkede yasşıyoruz. Bu gibi sorunları tartışmak mantıksızca. Bilgi almak için açtığım forumda konular bir hayli yön değiştirdi. Buradaki amaç yineliyorum bilgi alışverişinde bulunmak kimsenin bişey alıp sattığı yok. xpress34 ve ben kendi yazıcımız için ürün arıyoruz. Hangi mürekkepin daha iyi olacağını, nasıl özelliklerinin olması gerektiği ve kullanım şartları gibi bilgileri istiyoruz.

Bugün caria nın yerine gittim. yaşlı bir bay ve orta yaşlı bayan vardı. Sanırım satıştan sorumlular ve toner dolumu yapıyorlar sadece. İnkjet sistemler hakknda çok fazla bilgileri yoktu.

1- Mürekkep

Firma 3-4 yıl öncesinde OPC ile de çalışıyormuştu. Opc mürekkepler çok kaliteliydi dedi. Yanlız fiyatları piyasaya göre çok yüksekmişti. Sattıkları kişilerin doğrultusunda kaliteden fazla ödün vermeden ucuzlatmak için caria mürekkeplerine başlamışlar. Şimdi Caria nın mürekkeplerini ve toner tozlarını satıyorlar. Elinde OPC nin bpk249 mürekkepi vardı 1ltlik onuda deneme amaçlı bir tane getirtmiş ve çok pahalıymış. Mürekkep iyi ama fiyat gereksiz pahalı dedi. Ellerindeki caria siyah mürekkepte yakın kalite de ve pigmentli imiş. Bütün yazıcılara uyumlu olduğunu söyledi. Siyah mürekkep hafta başı gelir dedi ellerindeki bitmiş.
    Renkli mürekkeplerde yine caria nın su bazlı mürekkepleri. Her satıcıdan duyduğum şeyleri burasıda söyledi. Yıllardır kullanıyoruz hiç bir sorun çıkmadı dedi. Carianın ankaradaki tek şubesi olduğu için dolumculara biz dağıtıyoruz dedi. 1-5-10 lt gibi seçenekleri de varmış.
    Mürekkeplerin yazıcılar ile uyumlarını sordum. Opc deki kodlarla alakasını sordum. Opc de kodlar arasında anlaşılmayacak kadar küçük farklar var dedi. Bunu profesyoneller zor anlar çok küçük kalite farkı vardır dedi. Carianın mürekkepleri kaliteli ve sorunsuzdur her marka yazıcıda kullanılabilir dedi.

2- Pigment

Konuştuğum kişi kimyasal özelliklerini bilmiyordu pgment açısından açıklayıcı bilgiler vermedi. Herkesin söylediği Siyah pigmentli renkliler su bazlı olsun dedi sadece . Caria da bu yüzden sadece siyahta pigment kullanıyormuş.

Şişesi beyaz ve kalın. Hava geçirmez kapaklı. Yetkili kişi direk güneş ışığına ve sıcağa maruz kalmadığı sürece 4-5 yıl saklanabilir dedi.

Konuştuklarımız daha fazlaydı ama gerekli bilgiler bunlardı. Her birinin 1lt tüpü 15tl kdv dahil. Daha pazarlk yapmadım ama daha inceğini sanmıyorum. Kargo ile gönderim yapıyorlar anlaşmalı kargo şirketleri varmış. tam fiyat çkaramadılar da 5-6 tl tutar dediler. İstanbul daki bayiden alıırsanız daha iyi olur gibi. Kargo ücreti ve kargo ile uğraşmazsınız.

Teşekkürler @mpal624 gerekli bilgileri almışsın zaten. OCP yurtdışında da gördüğüm kadarıyla pahalı olmasından ötürü pek tutulmuyor. Bendeki tek sıkıntı, mp540 serisindeki renklerin tam uyuşmaması. Özellikle siyahın maviye kaçması. Ama temel olarak amacım ihtiyaçlarımı karşılaması olduğu için elimdeki 150 ml lik mürekkepler baya bi gider, mürekkep bitti bitecek, kartuş çok pahalı vs derdim olmaz. Renk farkları bu seride baya belirgin. Diğer marka ve modelleri arasında bukadar fark olmayabiliyor. Mesela @xpress34 önceden aldığı mürekkeple resim çıktısı yüklemiş. Canon daki gibi mavi baskınlığı yok fotoğrafta. İki fotoğrafı karşılaştırdığımız zaman canon daki siyahların maviye kaçması daha göz tırmalayan bir durum. Kısaca, benim kendi makinemde gördüğüm uyuşmazlık nedeniyle tek mürekkep olayı en azından benim için doğru değil. OCP kalitesi ve detaylı kartuş listesi kaliteyi yakalamak açısından iyi görünüyordu. Ama yurtdışında bile pek yok, en azından internet üzerinde. Inktec daha yaygın görünüyor ama o da pek yok.

• quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınıza Teşekkür ederim ben sizi şu şekilde de uyarayım 250 gr alın mürekkeplerinizi ne gerek var 1 litre renkli mürekkebi bugün kartuş dolumcuzu bile almaz 4 adet 250 gr mürekkep alın caria nınkine 12 euro ödersiniz yok OCP olsun derseniz 36 euro ödersiniz iki katından fazla bitince birdaha alırsınız mürekkebin kökü kurumaz ama açık kalırsa kapağı şişede kurur.

verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 6 Şubat 2010; 12:34:22 >

• quote:

Arkadaşlar tartışmaya gerek yok kimse kimseyi kötülemiyor ve yargılamıyor. Lütfen yapmayalım tekrar ediyorum özgür bir ülkede yasşıyoruz. Bu gibi sorunları tartışmak mantıksızca. Bilgi almak için açtığım forumda konular bir hayli yön değiştirdi. Buradaki amaç yineliyorum bilgi alışverişinde bulunmak kimsenin bişey alıp sattığı yok. xpress34 ve ben kendi yazıcımız için ürün arıyoruz. Hangi mürekkepin daha iyi olacağını, nasıl özelliklerinin olması gerektiği ve kullanım şartları gibi bilgileri istiyoruz.

1- Mürekkep

2- Pigment

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

quote:

1- Mürekkep

2- Pigment

Teşekkürler @mpal624 gerekli bilgileri almışsın zaten. OCP yurtdışında da gördüğüm kadarıyla pahalı olmasından ötürü pek tutulmuyor. Bendeki tek sıkıntı, mp540 serisindeki renklerin tam uyuşmaması. Özellikle siyahın maviye kaçması. Ama temel olarak amacım ihtiyaçlarımı karşılaması olduğu için elimdeki 150 ml lik mürekkepler baya bi gider, mürekkep bitti bitecek, kartuş çok pahalı vs derdim olmaz. Renk farkları bu seride baya belirgin. Diğer marka ve modelleri arasında bukadar fark olmayabiliyor. Mesela @xpress34 önceden aldığı mürekkeple resim çıktısı yüklemiş. Canon daki gibi mavi baskınlığı yok fotoğrafta. İki fotoğrafı karşılaştırdığımız zaman canon daki siyahların maviye kaçması daha göz tırmalayan bir durum. Kısaca, benim kendi makinemde gördüğüm uyuşmazlık nedeniyle tek mürekkep olayı en azından benim için doğru değil. OCP kalitesi ve detaylı kartuş listesi kaliteyi yakalamak açısından iyi görünüyordu. Ama yurtdışında bile pek yok, en azından internet üzerinde. Inktec daha yaygın görünüyor ama o da pek yok.

sn. TARANTULA-MK sizin sorununuzu bugün daha iyi anladım.diğer başlıktada aynı yazıcıyı kullanan ve sorunu aynı olan mesajlarıda okudum.iş saati geldiğinden mesaj yazamamıştım.yazıcı üreten firmalar bence bunu bilerek yapıyorlar.kullanıcılar dışarıda dolum yapmasın yada yaptırmasın diye.koskoca makinayı sattıkları fiyata ancak 1 takım orjinal kartuş alınabiliyor.maalesef bu durum tüm markalarda bildiğiniz gibi aynı.örneğin 55 TL ye aldığım önceki yazıcının iki kartuşu 98 TL ye satılması.şu an kullandığım yazıcı için bu kartuşlara dolum yapılmaz demeleri gibi.ki ben kendim dolduruyorum hemde orjinal kartuşları dolumda hiçbir sorunda yok.şu marka bu marka demiyorum tüm firmalar kendilerince bu işin önüne geçmek için çeşitli önlemler almışlar zaten.kimisi kartuşa çip takmış.birileri oto reset çip üretmiş.kimileri dolum yapılamaz diye kartuş çıkartmış.birileri o kartuşları doldurmayı başarmış.birileri renk tonunu makinenin ayarları ile yaparak mürekkep tonları ile oynamış.elbette o tonlarıda ayarlayacak birileri olacaktır.işte bu kişi neden sen olmayasın?eminim bu sorununda üstesinden birisi gelecek.

• Bendeki kartuşlarda cabuk bitiyordu. En sonunda doldutturmadık. En iyi lazerli yazıcılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet.Refik

Bendeki kartuşlarda cabuk bitiyordu. En sonunda doldutturmadık. En iyi lazerli yazıcılar.

sizin kullandığınız hangi markaydı acaba?eski yazıcımın siyahı 6 ml. renkli olanı ise 2 şerden toplam 6 ml. mürekkep alıyordu.yani tümü toplamda 12 ml.bunlarla yeni dolum sonrası bile normal kullanımla 30 sayfayı geçememiştim çıktılarda.

şu anda kullandığımda ise 4 ayrı kartuş var orjinal gelen kartuşlarla tam dolumuydu bilmiyorum ama 130 sayfa çıktı aldım.ilk dolumu yaptım.aynı yazıcıma uygun tek dolumda 70 ml. mürekkep alan kartuşlarda var.bu tip kartuşları türkiyede satan yere rastlamadım ama eminimki bu kartuşu doldurduğumuzda tek dolumla 750-800 sayfa çıktı alınacaktır.cıss sistemi değil sadece kartuş.

Inkjet mürekkep

• quote:

sn. TARANTULA-MK sizin sorununuzu bugün daha iyi anladım.diğer başlıktada aynı yazıcıyı kullanan ve sorunu aynı olan mesajlarıda okudum.iş saati geldiğinden mesaj yazamamıştım.yazıcı üreten firmalar bence bunu bilerek yapıyorlar.kullanıcılar dışarıda dolum yapmasın yada yaptırmasın diye.koskoca makinayı sattıkları fiyata ancak 1 takım orjinal kartuş alınabiliyor.maalesef bu durum tüm markalarda bildiğiniz gibi aynı.örneğin 55 TL ye aldığım önceki yazıcının iki kartuşu 98 TL ye satılması.şu an kullandığım yazıcı için bu kartuşlara dolum yapılmaz demeleri gibi.ki ben kendim dolduruyorum hemde orjinal kartuşları dolumda hiçbir sorunda yok.şu marka bu marka demiyorum tüm firmalar kendilerince bu işin önüne geçmek için çeşitli önlemler almışlar zaten.kimisi kartuşa çip takmış.birileri oto reset çip üretmiş.kimileri dolum yapılamaz diye kartuş çıkartmış.birileri o kartuşları doldurmayı başarmış.birileri renk tonunu makinenin ayarları ile yaparak mürekkep tonları ile oynamış.elbette o tonlarıda ayarlayacak birileri olacaktır.işte bu kişi neden sen olmayasın?eminim bu sorununda üstesinden birisi gelecek.

Aslında cescesor sorunu çözmüş. Örnekleri bekliyorum şuan. Kendi çabalarımızla olacağını sanmıyorum çünkü heryerden güvenip mürekkep alamıyoruz.

• evet bende cescesoru bekliyorum
  • merhabalar
    ink touch mürekkep alıcam ama kalitesi hakkında hiç fikrim yok kullanan veya duyum sahibi olan varmı? Kuruma renk kalitesi bakımından.
  • Ar kadaşım ben gg den ink touch marka hp yazıcım için mürekkep aldım ve çok memnunum 1 kg 10 tl den aldım 4 renk aldım hp photosmart c4280 kullanıyorum valla bu fiyata bu kalite mükemmel yanlız galiba benim hatamdı fazla koymuşum mürekkepleri gg den arkadaş bana yardımcı oldu istersen sende bir dene ben çok memnunum siyahı filan çok güzel kuruma dağılma filan yok ve 1 kg 10.00 tl diyince ben inanamadım alıp denedim renklileri fazla koydum renkler karıştı sorunda o zaten işi bilmek yani sonra elimde mürekkepde var arkadaşın kartuşu doldurdum 3 ml koydum renkleri karıştırmadan şu anda mükemmel hepsi güzel yani senin anlıyacağın gg de satılıyor ama istersen sana şişelerin üzerindekik web adresinide vereyimwww.uzmanburom.com ben memnunum kolay gelsin size.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.