Şimdi Ara

İNGİLİZCE SPEAKING KONUSUNDA TAVSİYELERİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İngilizce seviyem B2 diyebilirim hocam. Hazırlık okuyacağım bu sene. 8-9 ay içinde ingilizcemi mümkün olduğunca ileri seviyeye taşımak istiyorum. Kursa da gitmek istemiyorum şu dönemde. 1- İnternetten, youtube dan vs. yeterli olur mu yoksa kurs şart mı?
    2- İnternetten ilerleyeceksem ne önerirsiniz, parama değecek, konuşma pratiği yapabileceğim bir online kurs önerebilir misiniz? Çok fazla kurs var hangisi yararlı olur bilemiyorum bilen birinden yardım almam gerek.
    3- buna ek olarak grammar i sıfırdan güzel bi şekilde hem anlatıp hem de kendim pratik yapabileceğim kitaplar var mıdır? Kitaptan çalışmak da bana mantıklı geliyor bu konuda da fikirlerinize açığım.
    4- son olarak bu konuda nasıl bir çalışma yapmam gerekir her türlü tavsiyenizi beklerim hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz önce size cevap yazarken yazdıklarım silindi.Forumda sıkıntı var sanırım.

1.İngilizce öğrenmek için veya başka bir dili öğrenmek için kursa gitmek şart değil.
    Kursun tabiki faydaları var.Kişiye sosyallik sağlar.Aynı öğrenme amacı olan insanları bir araya getirir.
    Ama kurstan sonra eve gelip 2 saat tekrar çalışması ve ek çalışma yapmazsan unutulur gider.
    Dil öğrenmede en önemli şey çalıştığın yöntemin tekrar mekanizmasına sahip olmasıdır.

2.Youtube konu anlatımları yeterli olur.Ama 4 dil becerisinde çalışırken(okuma,dinleme,yazma,konuşma) yeterli desteği sağlamaz.Örneğin İngilizce sağlam,doğru altyazılı video vs.bulmak zordur.Bulmak vakit alır.Bulsan da seviyene uygun olmaz.Bir çok detay var bu konuda.

3.8-9 ay sistemli şekilde çalışırsan zaten rahatlıkla ileri düzeye gelirsin.(tüm becerilerde)
    Benim açtığım konu da zaten 9 ay süre sınırı var.

4.Eğer İngilizce öğrenip konuşmak istiyorsan açtığım şu konuyu dikkatlice oku;https://forum.donanimhaber.com/detayli-ingilizce-ogrenme-rehberi--142155041
    Tüm detaylar bu konuda var.Bu konu sınavlara yönelik değil.
    Sen hazırlık okuyacağın için sınavlar olacak.O sınavlar kurs kitaplarına göre olur.
    Bu nedenle o kurs kitapları senin için önemli onlara çalışman gerekli.

Özetle burada bir seçim yapman gerekiyor;
    Şöyle ki sadece kurstan yüksek not alıp geçmek istiyorsan gramer öğrenip o kurs kitaplarına çalışıp geçersin.

Ama İngilizce'yi öğrenip konuşmak,daha doğrusu 4 dil becerisinde kendini ifade edecek düzeye gelmek istiyorsan önerdiğim konudan çalışmanı öneririm.

Çünkü sınavlara hazırlanmak ve İngilizce öğrenmek çok ayrı alanlar.

Bu arada konuşma pratiği konusunda karşında birinin olmasına gerek yoktur.
    Bunu o konuyu okuyup yöntemi anlayınca fark edeceksin.Dİnleyip sesli telaffuz tekrarı yaparak konuşma becerisini geliştirebilirsin.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Yok hocam benim hedefim hazırlık için değil ben kendimi geliştirmek istiyorum ingilizcede. Çok teşekkür ederim ilginize önerilerinize

Hocam o konunuza baktım çok yardımcı oldu onunla ilerlemeyi düşünüyorum. Illa bir yardımcı kitap almak istiyorum desem peki ne önerirsiniz?

Sıfırdan ingilizceye başlayrak tam 14 ay evde geçirdim.
    bunun ilk 4 ayı gramer
    son 10 ayı ise readıng,listenin ve kelime ezberle şeklinde gitti.

essay için yavas yavas yazmaya basladım.yazım hatalarımı cümle hatalarımı grammaly.com , camblıge nin sitesinden falan kontrol edebiliyorum kısmende olarak yani suanlık daha çok teknik ögrenme aşamasındayım.
    speaking için ise hiç bir pratigim yok diger alanları toefl duzeyınde oturttuktan sonra baslamayı dusunuyorum.
    şuana kadar hep evde kendim çalıştım hiç bir yardım almadan.

reader at work 1 ve 2 yi bitirdim. ayrıca 3 ay boyunca cbc den haber okudum
    more to read 1 i bitirdim 2 ye daha baslamadım.

listening için ise elllo.org u talan ettim diyebirim.dizilerden vs de aşinalıgım vardır.bu arada yds ilk girişte sadece bu çalısmalar ile 75 aldım şimdi girsem 80 i zorlarım

şuan elimde officel guide to the toelf 5th ve complete guıide toefl var.
    youtubeden toelf listening pratıklerıni çözdugumde 20 civarı puan alabıldıgımı gördüm 30 uzerınden.
    readıng için ise kelıme harıcınde bır sorunumyok.

sizce artık toelfla yonelık çalısmalara başlayabılır mıyım yoksa genel ingilizceye çalısmaya devam mı?
    writing ve speakıng için genel olarak degilde sınava yönelık teknık ve kalıpları ögrenerek başlamak daha mı iyidir?(sıfırdan)

• Kitap almaya gerek yoktur.
    IELTS,TOELF gibi sınavlara girseniz Grammar in Use önerirdim.
    Ama sınav olmadığı için gerek yok.Online kaynaklar daha detaylı.

Türkçe anlatımlı kitap olarak Fono İngilizce gramer veya Murat Kurt English grammar today olabilir.
  • Rayto kullanıcısına yanıt
    Amacınız toefl ise neden bu kadar dağınık şekilde çalıştınız.
    Fazla kaynak kullanmışsınız.

En başta yapmanız gereken gramer öğrenmek ve sonra hiç vakit kaybetmeden Cambridge IELTS 14 kitaplık seti almak olacaktır.Kitapların ses cd'leri de var.IELTS için en iyisi cambridge yayınları.
    Cambridge ielts serisi kaliteli.Fiyatı ucuzladı daha önce pahalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 13 Eylül 2020; 20:1:5 >
    Hocam ikisinden birini alacağım desem hangisini al dersiniz?

hocam 1 senelik reading ve listenin temeli olan ama writing ve speaking hic pratik yapmayan birisi toefla yonelik kitaplardan writing ve speaking i rahat gelistirebilir mi 8 9 ayda? veya sadece toefl denemeleri ile?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisini de alma.Gerek yoktur bence.

IELTS veya TOELF sınavlarına ileri zamanlarda girmeyi düşünüyorsan Grammar in Use CEFR uyumlu olduğu için alabilirsin.
  • Tuyuh kullanıcısına yanıt
    Hatalı bir yaklaşımınız var.1 senelik reading,listening temeliniz olabilir ama writing,speaking daha geride kalmış.Normalde 4 beceri birden çalışılır çalışırken.Ben de hep bunu öneriyorum.
    Bu nedenle bu 1 senelik birikim olduğu yerde kalmaz.Eğer sürekli okuyorsanız sorun olmaz.

Kısacası Toelf için 9 aylık sürede speaking için kesin bir şey söylemek zor.
    Günlük çalışma süresi ve var olan seviye durumunuz önemli etkenler.
    Bu arada sizin çalışmalar için deneme değil 4 beceriyi geliştiren kitap artı sesli cd şeklinde olan setlerden alın.
    Bu şekilde çalışırsanız daha etkili olur.Ve alırken cambridge veya oxford yayınları alın.
    Özetle denemelerle olmaz.Toefl kitap setleriyle olur.
    Hocam ama temel seviye grammar im var ama perfect ten sonrası yok. Onları Internetten çalışmak yeterli olur mu ki?

• Olur.
    Bakın açtığım konuda İngilizce gramer konularını liste halinde yazdım.
    Oradaki bazı konular her gramer kitabında yok.Hatta bazıları hiçbirinde yoktur.
    Yani her konunun olduğu bir kitap yok.
    Bu nedenle bazı durumlarda online kaynaklara bakmak gerekiyor zaten.
    Gramer için kitaba gerek yok.Türkçe ve İngilizce anlatımlı kaynak çok.
    Tek yapmanız gereken konunun adını Google'da aramak.
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Hatalı bir yaklaşımınız var.1 senelik reading,listening temeliniz olabilir ama writing,speaking daha geride kalmış.Normalde 4 beceri birden çalışılır çalışırken.Ben de hep bunu öneriyorum.
    Bu nedenle bu 1 senelik birikim olduğu yerde kalmaz.Eğer sürekli okuyorsanız sorun olmaz.

Kısacası Toelf için 9 aylık sürede speaking için kesin bir şey söylemek zor.
    Günlük çalışma süresi ve var olan seviye durumunuz önemli etkenler.
    Bu arada sizin çalışmalar için deneme değil 4 beceriyi geliştiren kitap artı sesli cd şeklinde olan setlerden alın.
    Bu şekilde çalışırsanız daha etkili olur.Ve alırken cambridge veya oxford yayınları alın.
    Özetle denemelerle olmaz.Toefl kitap setleriyle olur.
    anladim hocam

acikcasi hergun okuyorum dinliyorum ve kelime ezberlemekteyim.

gunde en az 3 saat ayiriyorum.

ama.artik sanirim speaking ve writing e agirlik verip diger becerileri azaltmam gerek. tabi birakmamak sartiyla

• Tuyuh kullanıcısına yanıt
    İşte anlatmak istediğim bu.
    Birine ağırlık verip diğerini belli süre geride tutarsanız yani çalışmazsanız bu diğer becerileri de etkiler.

Açtığım konudan alıntı;
    quote:

Dinleme ve okuma becerileri algılayıcı dil becerileridir(receptive skills).
    Konuşma ve yazma becerileri ise üretken dil becerileridir(productive skills).
    Dinleme ve okuma becerilerinde yeterli çalışma yapılmazsa üretken dil becerilerinde(konuşma,yazma)başarı sağlanamaz.

Özetle 4 beceriye birlikte çalışma yapman gerekir.
    Önerdiğim tüm kaynaklarda hep bunu belirttim.
    Açtığım konuda mesela dizi izlerken writing çalışmasının yeterince gelişmeyeceğini söyledim.Alıntı;
    .
    quote:

Yazma Aşaması:Diziler yazma becerisini pek geliştirmez.Bu açıdan faydası çok azdır.
    Yazma becerisini ilerleyen dönemlerde çalışabilirsiniz.
    Yazma becerisinde önemli olan şey kalıpları bilip doğru şekilde kullanmaktır.
    Bu beceriyi geliştirmek için birçok edebi türde okuma çalışması yapıp kalıpları bir deftere örneklerle yazınız.

Zaten bu konu sınava çalışanlar için olmadığı için sorun yok.
    Ama siz sınav için çalıştığınız için writing de ileri düzeyde olması gerek.

Yapılması gereken sağlam bir gramer altyapısı kurup cambridge gibi kitap serilerinden çalışmak.
    Bu arada toefl için günlük 3 saat az bir süredir.Bunu kime sorsan az der.Onu en azından 4 saat yapmaya çalış.

cok tesekkurler hocam

peki hocam iets mi daha kolay toelf mu hangisini onerirsiniz. iets e herkes daha kolay diyor,toefla amelelilik diyorlar. valla aklim karisti

• Rayto kullanıcısına yanıt
    BENCE ielts sistem olarak daha kolay.Toefl sistemi daha zor.
    AMA ielts her sene insanı şaşırtan bir sınav.Değişimi daha fazla.Toefl daha standart bir yapıda gibi geliyor.
    toefl icin

developing skill for toefl (intermidiate)
    master skill for toefl (advanced)

kitaplarini baslasam olur mu hocam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.