Şimdi Ara

1 (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.474
Cevap
790
Favori
318.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren1654

    Bugün sahaflara gittim. Grammer in use serisi kitaplarının fiyatını sordum. Tanesi 132 lira.Bir kitap 132 lira üç kitap var toplam 396 lira yol parası filan derken yaklaşık 400 lira. Abi dedim çok pahalı. Adam bana dedi ki çok satıyorum bu kitapları herkes bu kitaplardan istiyor. Üstad rat.planet hoca çok etkili olmuş demek ki.
    Kolay gelsin 20 TL'ye aldım 2 ay önce. (Ankara-Olgunlar)

    Gerisini siz düşünün orjinal almanız şart değil Cevap Anahtarı var. Cd konusunu bilmiyorum Cd'lik bir durum görmedim kitapta.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Cd'de her konuyla ilgili quizler var. Ayrıca genel testler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest44 -- 11 Kasım 2018; 18:44:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m19k91

    hocam selamlar, bende askerimde benim için low beginner- low intermediate bütün dersleri nasıl tek pdf yaptıysanız, bu derslerin tamamının ses dosyasını da indirebileceğim şekilde yükleyebilir misiniz? teşekkür ederim.
    Kardeş yeni gördüm bunu kusura bakma, eğer halen ihtiyacın varsa senin için bir şeyler yapabilirim. Mesaj kutum çalışmıyor ona göre.
  • Arkadaşlar şöyle bir program varmı.. İngilizce ve karşılığı türkçe kelimeler ekrandan geçicek teker teker. Biz telefona ellemeyeceğiz.. Android için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil öğrenmek için bol okumalısın.Kelime bilmiyorum diye aldırış etme chrome de çok güzel translate eklentileri var tek tıkla bilmediğin kelimeyi çevirebilirsin (telaffuzuna da tıklarsan ielts ve toefl da faydası olur). İngilizce birşeyler okurken başa sona gitmeye gerek yok cümleyi dümdüz oku. karşına çıkan fiil ve her fiilimsiye (ne,neyi,kimi,kime) sorusunu sora sora gidersen basit şekilde anlayabilirsin.Hala anlayamazsan youtube de reading için okumalar var onlara bak. Her gün olmasada 2 günde bir en az bi yarım saat birşeyler oku dinle yaz bir şekilde bu dille haşır neşir olmaya çalış ki En sonunda emeklerinin karşılığını almış olursun.
  • @rat.planet

    Hocam Merhabalar çok güzel konu açmışsınız.İnceledikçe inceleyesi geliyor insanın ellerinize sağlık.
    A2 ingilizce düzeyindeyim.C1 seviyesine çıkmak istiyorum.Yurt dışı master düşünüyorum bunun için c1 toefl lazım.


    1-A2 den C1 e ne kadar sürede çıkarım?(Öğrenme kabiliyetim hızlıdır)
    2-Nasıl bir yol izlemeliyim?(Günde 5 saat çalışabilirim)

    Batmanda oturduğum için burda toefl kursları yok.Yani yapabileceğim tek şey evde ve internetten destek alarak çalışmak.Kitaplar falan alabilirim.
    Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3O -- 25 Kasım 2018; 3:39:27 >
  • N3O kullanıcısına yanıt
    İşlerim nedeniyle foruma giremiyorum.
    1.sayfadaki önerileri uygulayın.
    Yalnız toelf için çalışıyorsanız 1.sayfadaki uyarıyı okuyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    İşlerim nedeniyle foruma giremiyorum.
    1.sayfadaki önerileri uygulayın.
    Yalnız toelf için çalışıyorsanız 1.sayfadaki uyarıyı okuyun.
    Hocam merhaba, konunuzu yeni keşfettim. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, 1 sene hazırlık okudum bölümümde de bazı dersler İngilizce işlendi. Geçtiğimiz dönemde de Budapeşte'de 5 ay Erasmus yaptım, 4 ev arkadaşım da yabancıydı dolayısıyla onlarla da hep İngilizce konuştum. Konuda bahsettiğiniz seviye tespit sınavını yaptım sonuç %66 İntermediate çıktı. İngilizce çalışmaya yeniden başlamak istiyorum çünkü tekrar etmedikçe unutuluyor, sizce konunuzdaki 1.adımdan mı başlayayım yoksa atlayabilirsin dediğiniz yerler var mı ? Mesela Grammar in Use'un ilk kitabını almama gerek var mı sonuçta tekrar am is are vs. çalışmak sıkabilir :) Teşekkürler.




  • Altay. kullanıcısına yanıt
    Kritik seviyede kalmışsınız.Baştan başlamanızı öneririm.
    Grammar in Use 1.kitaptan başlamanız gerek.Bilmediğiniz ya da yanlış cevapladığınız sorular olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Kritik seviyede kalmışsınız.Baştan başlamanızı öneririm.
    Grammar in Use 1.kitaptan başlamanız gerek.Bilmediğiniz ya da yanlış cevapladığınız sorular olduğunu göreceksiniz.
    Teşekkürler dün Look Ahead'dan başladım 14.videodayım planınızı takip edeceğim hocam, inşallah diğer arkadaşlar gibi olumlu sonuç alırım.
  • Merhaba hocam.

    Sizin yazdığınız sitede %69 İntermediate cıktı. Benim sorunum ise biraz değişik, ben türkçedeki dil bilgisini cok fazla bilmiyorum, hatta günlük konusmalarda bile, "ne demek istediğini anlamadım" "bunumu demek istedin" gibi cümleler cok kurarım. Türküm ama türkçem cok iyi değil.

    İngilizcede ise listening de çok rahat anlıyorum, youtube da alt yazı açmama gerek kalmıyor. Filmlerde ve dizilerde altyazı açıyorum veya siyasi bir televizyon programı varsa mecbur alt yazılı izliyorum aynı anda 3-4 kişiyi takip etmekte zorlanıyorum. 1-2 kişi tamam ama sayı arttıkça anlamayı kaçıyorum. Makale ve tezlerin ise %80 civarında anlıyabiliyorum sıkıntım dilbilgisi gramerden bir gram anlamıyorum. "have been, had been" zor geliyor, kuralları zor geliyor konusurken kullandığım oluyor ve kullanılınca anlıyorum ama kuralını anlamıyorum. Konusurken ise dikkat etmiyorum ve karşı taraf anlıyor, onlarında dikkat ettiğini sanmıyorum. Yabancılarda cok fazla yanlış cümle kuruyor. Az bucuk konusabiliyorum, konferanslarda azda olsa sunum yapabiliyorum doğaçlama konusabiliyorum ama tekliyorum veya ne konuscağımı bilemiyorum. Zaten türkçe düşünüp konusmuyorum, ingilizce düşünüp ingilizce konusuyorum ama bazen ne inglizce nede türkçe o cümle aklıma geliyor.

    Ben sunu öğrenmek istiyorum, Bu sorunu nasıl aşabilirim, dilbilgisi çalısıp sınava girdiğimde yüksek aldığım oluyor ama işime yaramıyor, günlük kullanıma sokamıyorum. Yıllardır öğrendiğim dilbigisini türkçede de hayata geçiremiyorum zaten. 16yıl türkçe gördük yok olmadı. İngilizcede de aynı sıkıntıyı yaşıyorum, bunu nasıl düzeltebilirim, a an the vb baştan başlamak istemiyorum. Nereden başlamamı tavsiye edersiniz. speaking, listening, reading ile writing gramer bilgim arasında ucurum fark var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 5 Aralık 2018; 18:49:49 >




  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla yazmak gerekirse;
    1.Türkçe grameri iyi öğren.
    https://forum.donanimhaber.com/dil-ogrenmeden-once-turkce-yi-ogren--130319545

    2.İngilizce gramer bilginizi olabildiğince geliştirin.
    Grammar in use'un 2. ve 3.kitaplarına çalışın.
    https://forum.donanimhaber.com/4-basamak-gramer-konulari--120636163?

    3.Daha sonra 4 dil becerisinde(okuma,dinleme,konuşma,yazma) çalışmalar yapmanız gerekir.Sınırsız kaynak var.

    4.Üçüncü maddeden sonra sizin özellikle deyimsel fiilleri öğrenmeniz gerekiyor.Konuşma için bu şart.Çok sık kullanılıyor.
    Bunun için hazırlanmış sözlükler var.Oxford Phrasal Verbs Dictionary olabilir.Ben de bu sözlüğü kullanıyorum.

    5.Yazma becerisi de benim için çok önemli diyorsan ileri aşamada oxford collocations dictionary işe yarar.




  • Online konuşma dersi almak ne kadar faydalı olur?

    @rat.planet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem_42_86 -- 14 Aralık 2018; 2:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba... Bir süredir ingilizce öğrenme konusunda araştırma yapıyordum. Yabancı dile öyle okul, iş vs. için bir ihtiyacım yok aslında... Sadece kendimi geliştirmek ve okuduğumu anlamak için merak sardım. Şunu da belirteyim: 8-10 gibi bir süre gerekli olduğunu belirtmişsiniz. Ben kendime bir sene zaman verdim, çok fazla rehavet olmaması için 10 ay gibi bir süre vereceğim. Konuyla ilgili tüm konularınızı detaylı bir şekilde tüm sayfaları okudum. Yaklaşık bir hafta gibi bir süre tüm konuları inceledim. Altı basamağı sindire sindire okudum, çıktı olarak aldım. Yılbaşına kadar tüm adımlar için gereksinimleri tamamlayıp yılbaşı itibariyle on ay süre ile bu konuya yoğunlaşacağım. Bunun için yazacaklarımda yanlış, eksik vb. durumları tespit edip geri dönerseniz sevinirim:

    - Kendinize her ay online seviye sınavı yapın: Ben başlangıçta böyle bir sınav yapmayı istemiyorum: çünkü sıfırım, sıfır olarak başlayacağım. İlerledikçe aylık sınav yapacağım.

    - Her gün zaman ayırın: Yoğun çalışma temposunda olduğumdan, her gün blok olarak üç saat sabit olarak çalışamasam da her gün en az 1,5 saatin altına düşmemek kaydıyla gün içinde toplam üç saat çalışmaya gayret edeceğim.

    1. Look ahead the complete english course for self study videolarının 60'ını temin ettim. 'Look ahead derslerine nasıl çalışılır' daki üç adımı, süresi ve uyarıyı dikkate alarak uygulayacağım.

    2. Grammer konusunda geçmeden Türkçe grammeri gözden geçireceğim. Grammer serisini ve Murat Kurt'un kitabını önermişsiniz. Bir de grammer konusunda dersimizingilizce sitesini önermişsiniz. En etkili hangisinden fayda sağlayabilirim? Bir çok kaynak yerine tek kaynaktan ilerlemek daha doğru olacağını düşünüyorum.

    3. CBC dersleri... Kaynaklara ulaşmak için çok geç kaldım galiba, silinmiş bir çoğu... Elimde eksik veya tam bilgim yok;
    - High Beginner - Low intermedite (110 ders)
    - Low intermediate - intermediate (99 ders)
    - İntermediate - Advanced (story: 57, newcast: 101 ders) bulunmakta.

    Bir sonraki adımı bu üç adımı tamamladıktan sonra planlamayı düşünüyorum. Gördüğünüz yanlışlıkları ve eksiklerini belirtirseniz sevinirim.




  • Erdem_42_86 E kullanıcısına yanıt
    Telaffuz açısından faydası yadsınamaz.
    Fakat bu derslerden YÜKSEK DÜZEYDE verim alabilmek için o dilde bir hobinizle ilgili konuşacak kadar kelime bilmek gerekir.
    Diyalog kurabilmek için biraz kelime bilmek gerek.Bunların tam tersini yaparak bu dersleri almak da faydalıdır ama çok etkisi olmaz.
    Konuşma ve yazma becerisi üretken dil becerisidir(productive skills).Bunlarda başarılı olabilmek için bolca dinleme ve okuma çalışmaları yapabilmek gerekir.Havuz dolu olmadan yüzmeyi öğrenebilir misiniz?
  • Tunçsal T kullanıcısına yanıt
    Online sınav başlangıçta yapmanızı özellikle öneriyorum.Bu sayede bir şeyler öğrenip ilerlediğinizi göreceksiniz.
    Hatta sonuçları her ay bir kağıda not alıp öğrenme sürecini görebilirsiniz.

    Her gün 3 saat değilse bile 2 saat vakit ayırmaya çalışın.Özellikle 3 saat öneriyorum.Bu süreyi azaltırsanız 10 aydan uzun sürebilir.Ve daha fazla tekrar çalışması yapmanız gerekebilir.

    Grammar in Use kullan.Anladığın konuları Türkçe site,kitap,youtube derslerinden bakabilirsin.
    Ben zaten tek kaynak öneriyorum.Yazdığınız diğer kaynaklar geçmişte önerdiğim kaynaklar.
    Sonradan başka ihtiyaçlar göz önüne alındığı için değişti.

    Başarılar.
  • Teşekkürler. grammer in use üçlüsünün internette pdfsini buldum.



    Önerilerinizi dikkate alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizcem iyi degil ama testte ''57% Your Level intermediate'' çıktı bu seviye beklemiyordum , sizce intermediate seviyesinde miyimdir ? Testte sallama yapmadim.

    Edit: Çalışmaya başlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperness -- 16 Aralık 2018; 13:17:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyperness kullanıcısına yanıt
    1.adımdan çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • merhabalar hocam youtube kanalı açtınız mı acaba, hangi kanal altında videolarınız?
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.