Şimdi Ara

İngilizce öğrenirken türkçe roman okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi şuan A2 seviyesinde hazırlık öğrencisiyim. Bir hocamız,türkçe kitap okumanın ingilizce eğitimine olumsuz etkisi olduğunu söyledi. Ben de roman okumayı çok severim, bir yandan ingilizce seviye hikaye kitapları okuyorum elbet ama türkçeyi tamamen hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini söyledi. Sizin bu konuda fikirleriniz nelerdir?

• Kendinizi dile bolca maruz bırakın demeye çalışırken batırmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OgulcanGuven O kullanıcısına yanıt
    Şahsen hocanın söylediğini gerçekle alakasız buluyorum. Ancak hazırlıktaysanız Türkçe okumaya ayırdığın zamanı İngilizce okumaya ayırsan daha iyi olur diyebilirim. Biliyorum en başlarda İngilizce kitap okumak çok sıkıcı ancak İngilizce kitaplardan hoşlanacağınız seviyeye ulaşmanız için bir an önce bu aşamayı atlamalısınız ve bunun da en önemli yolu kitap okumaktan geçiyor. Bir sayfada onlarca bilmediğiniz kelime olduğu kitapları seçmeyin.

Bir de bana kalırsa benim ingilizcemi geliştiren en büyük etkenlerden birisi "9GAG" oldu. Bu siteye girin hoşunuza giderse hem postları anlamaya çalışırken hem de yorumları okurken ingilizcenizi bir hayli geliştirebilirsiniz. İkinci önerim ise "ORORO.TV" sitesinden dizi izlemeniz. Sitede dizileri ingilizce alt yazı ile izleyebiliyorsunuz. Eğer dil ayarını türkçeye getirirseniz, dizi sırasında bilmediğiniz kelimenin üzerine gelip Türkçe'sini görebiliyorsunuz. Buna ek olarak facebookla falan bağlanırsanız bu bilmediğiniz kelimeleri tek tıkla kaydedebiliyorsunuz. Kolay gelsin.

• Arkadaşlar foruma giremiyordum bir süredir. Yorumlarınızı yeni gördüm,teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.