Şimdi Ara

ingilizce kelimeler-yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, upper intermediate seviyesindeki bir ortalama kişinin bilmesi gereken kelimeleri, ingilizce anlamı ve örnek cümlesiyle veren bir liste yokmu acaba

çok aradım bulamadım bir yardım

• http://www.ingilizcesozluk.gen.tr/ hocam dediğin gibi bişey değil ama sözlük lazım olursa tavsiye ederim
  • upper intermediate 2500 kadar kelime bilmen gerekir bu seviye olman için. Advanced 3000-3300 arası.

hazır kelime arama , kendin bul , işine hangisi yarıyacaksa onu ezberle , kağıda yazarak yada kendin cümle içinde kullanarak. ben ezberleyemediğim kelimeleri resim çizim resimde cümle içinde kullanıyordum , sıkıcıydı ama ezberliyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Necessa®i

upper intermediate 2500 kadar kelime bilmen gerekir bu seviye olman için. Advanced 3000-3300 arası.

hazır kelime arama , kendin bul , işine hangisi yarıyacaksa onu ezberle , kağıda yazarak yada kendin cümle içinde kullanarak. ben ezberleyemediğim kelimeleri resim çizim resimde cümle içinde kullanıyordum , sıkıcıydı ama ezberliyordum

advanced için 3000 kelime çook az
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

quote:

upper intermediate 2500 kadar kelime bilmen gerekir bu seviye olman için. Advanced 3000-3300 arası.

bunu ben söylemiyorum uzmanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL BÖLÜMÜ YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    Rusça alfabe yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Uzmanlara bakma sen advanced için 5000 kelime yeterli olur hatta bunu listeli bi şekilde görmüştüm bi hoca hepsini listelemişti advanced için 5000 kelime+bi dolu phrasal verb ezberlemek gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uzmanlara bakma sen advanced için 5000 kelime yeterli olur hatta bunu listeli bi şekilde görmüştüm bi hoca hepsini listelemişti advanced için 5000 kelime+bi dolu phrasal verb ezberlemek gerek

phrasal verb kadar gıcık oldugum bir şey yok veriyorlar 20-30 tane yerleştirin diye

• ya arkadaşlar ingilizce bilmiyor değilim, seviyem de yüksek idi, kelimeleri hatırlamam için istedim
  • arkadaşlar hazır konu ingilizce iken sorıyım (konuyla ilgisi biraz var)
    ben ingilizce kursuna gidecem ama 2 seçenek war
    1.si actıve englısh dıye 2 ay 120 saat
    2.si karacan dersanelerınınmiş 3 ay 110 saat sizce hangısıne gıtmelıyım
    veya ank da oturuyorum bildiğiniz iyi varsa yazarsanız çoook sevınecem
  • http://www.edict.com.hk/lexiconindex/frequencylists/words2-5k.htm

teknik bir sorundan dolayı üzerlerine tıklayamıyorum bu yüzden anlamları vs var mı bilmem. varsa bile kendin araştırman daha öğretici olur :)

yukarıda bir çok arkadaş ezberlemekten bahsetmiş, ezber işe yaramaz. kelime öğrenmek gerekir. arada büyük fark var.
  • Arkadaşlar, İngilizce öğreniminde upper intermediate olan bir kişinin edinmiş olması gereken yaklaşık kelime sayısı bir mutlak değer üzerinden söylenebilir (2500 gibi). Fakat bu kelimelerin hangi kelimeler olucağını, takip edilen kurs veya öğretimin "Course book" dediğimiz, öğretim kitapları belirler. Yani farklı course bookları olan iki dil kursunun, upper intermediate seviyesindeki öğrencilerin bildikleri kelimeler birbirlerinden ayrıdırlar. "Course book"lar bir dili, o dile ait milletlerin kültürleriyle verdikleri için, seçilen konular birbirlerinden farklılık gösterebilir. Bu da upper intermediate seviyeye geçmeyi sağlayacak olan sınav veya her hangi bir sınama durumunun aşılabilmesi için farklı kelime dağarcıkları gerektirir.

Yapılıcak olan yeterlilik durumları için, kurumun veya öğretimi gerçekleştiren mercilerin seçtikleri kitaplardan ve diğer materyallerden analizle elde edilicek olan veriler, en doğru veriler olucaktır.

Diğer bir taraftansa, çoğu course book (kendini ispatlamış yayınların neredeyse hepsi) genel bir anlam çerçevesinde, işe koşulacak olan tüm konularda, öğrenciye gerekli olan kelime bilgisini vermeyi amaçlamaktadır. Bir çok kusru ve İngilizce eğitimi veren kurumlarında bu konuları dikkate aldığı düşünüldüğünde, İngilizce öğrenimi alan kişilerin, kurs veya öğretimlerini detaylı takipleri yoluyla, ilgili kelime rakkamı ve içeriğine ulaşmaları bu sayede kolaylaşmıştır.

Takip edilen kurs, kitap ve ihtimal verilebilecek her türlü öğretim kapsamında, kişiler kelime dağarcığı gelişimi konunda özgürdürler. Her ne kadar hedef dil ile olan aşinalık artarsa, o derece bir ilerleme görmek doğru orantıdadır. Active şekilde kullanılan kelimelerin, (kelimeler kelime öğretimi çerçevesinde active ve passive olarak ikiye ayrılır) gerçek hayatta işe koşulması, kullanılması kelime dağarcığını iyi yönde etkiliyecektir.

Özellikle Reading, Listening gibi beceriler (skills) yeni kelime öğrenimi, writing ve speaking gibi becerilerde var olan kelimeleri etkin bir biçimde kullanımı doğrultusunda yararlı olucak olan aktivitelerdir. Ayrıca her tür beceri ilede kelime öğrenimi ve etkin kullanımı yapılabileceği untulmamalıdır.

Bol etkileşimli günler dileğiyle...

• quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

http://www.edict.com.hk/lexiconindex/frequencylists/words2-5k.htm

teknik bir sorundan dolayı üzerlerine tıklayamıyorum bu yüzden anlamları vs var mı bilmem. varsa bile kendin araştırman daha öğretici olur :)

yukarıda bir çok arkadaş ezberlemekten bahsetmiş, ezber işe yaramaz. kelime öğrenmek gerekir. arada büyük fark var.

arkadaş, kendim araştırana kadar 2000 sayfa longman var onun arkasındaki kelimeleri çıkartırım. 1-2 ay sürem var, hemen bir hatırlatma maksatlı kelimelere bakmam lazım

• Öğrenimini gördüğün yada takip ettiğin kitabın arkasındaki kelime bölümü şuan için yapılıcak en iyi tercih... Vaktine göre konuları üstünkörüde olsa bir analiz yaparsan müthiş bir kelime haznesi olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NafirKeyh

Öğrenimini gördüğün yada takip ettiğin kitabın arkasındaki kelime bölümü şuan için yapılıcak en iyi tercih... Vaktine göre konuları üstünkörüde olsa bir analiz yaparsan müthiş bir kelime haznesi olabilir...

öğrenim gördüğüm kitaplar yok, 1 yıl önce bitti lise
  • O halde sınama durumlarına katılacağınız kurumun takip etmekte olduğu kitap ve materyaller hakkında bilgi edinerek, bunlar edinilip çalışılmalı. Bilgi alınma ihtimalinin olmaması üzerine ise, kendini ispatlamış (reklam vermek istemiyorum) bir yayın aracılığıyla kelime öğremine geçilmelidir.
  • 1 ayım kaldı 1 ayda kaç tane kelime tekrardan çıkaracağım
  • YDS çıkışlı biri olarak ben daha net yanıt verebilirim sanırım.
    Upper intermediate bir düzeyde kelime haznen eğer YDS ye gireceksen 8 bini geçmesi gerek.
    Ben advance grammarer'ım 67 bin kelime civarı haznem. aramızda 7 seviye fark var. bunu da hesaba katarak kendin karar ver
  • quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

YDS çıkışlı biri olarak ben daha net yanıt verebilirim sanırım.
    Upper intermediate bir düzeyde kelime haznen eğer YDS ye gireceksen 8 bini geçmesi gerek.
    Ben advance grammarer'ım 67 bin kelime civarı haznem. aramızda 7 seviye fark var. bunu da hesaba katarak kendin karar ver

yok ben seviyemi söylemedim zaten, sadece bu seviye bir insanın ne bilmesi gerektiğini sordum.
    askeri lise çıkışlıyım ben de, ingilizcenin hakkını verdik, ydsye de girdik. çok iyi başarı yapmış bizim liseler ama sonucu gelmedi.

bana sadecce hazırlık atlamak için gerekli olan lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.