arkadaşlar ingilizce kelime ezberlerken zorlanıyorum kitap okuyacak zamanı bulamıyorum yada zaman var fakat okumak zor geliyor film izliyeyim diyorum alt yazı koyuyorum fakat bilmediğim kelime çıkıyor durdurup bakıyorum film bitmek bilmiyor bakmasam konuyu anlamıyorum mesela sherlock holmes filmini izlerken sol kulak bölgesinde hafif his kaybı gibi bir cümle varmış yazıya baktım bu ne diye çevirdim böyle bir cümle yuh diyip kapattım ne yapsam bilemiyorum günden güne unutucam bildikleri mi de :/ seviyem intermediate ama belki kelime bilgisine baksak daha aşağıda.. ayrıca 2 yıl içinde ielts gibi bir sınavda 6.5 almam gerekiyor :/
benimde ieltsden o civarda almam lazım. kelimeyi cümle içinde ezberle fosforlu kalemle üstünü çiz. her okudugunda aynı şeyi yap. bende başlarda çok zor ezberliyordum ama belli bir kelime bilgisine sahip olduktan sonra ezberlemek daha kolay oluyor. kelimeyi ezberlemek için bi çok kere cümle içinde karşılaşman lazım anca öyle ezberleniyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy
benimde ieltsden o civarda almam lazım. kelimeyi cümle içinde ezberle fosforlu kalemle üstünü çiz. her okudugunda aynı şeyi yap. bende başlarda çok zor ezberliyordum ama belli bir kelime bilgisine sahip olduktan sonra ezberlemek daha kolay oluyor. kelimeyi ezberlemek için bi çok kere cümle içinde karşılaşman lazım anca öyle ezberleniyor zaten.
diyorsun ki durmadan kitap oku ki öğrendiğin kelimeyi bir başka kitabı okurken karşılaş böyle böyle unutmadan sürekli üstüne eklensin
quote:
Orijinalden alıntı: brky71
quote:
diyorsun ki durmadan kitap oku ki öğrendiğin kelimeyi bir başka kitabı okurken karşılaş böyle böyle unutmadan sürekli üstüne eklensin
tabi kitap okuyarakta olur . mesela ben building skills for proficieny kitabını kullanıyorum.2 bölümde yani basic academic vocabulary kısmı var. burda kelimeleri tekrar tekrar kullandırıyor. mesela üstte 5 kelime verip alttaki 5 cümleye yerleştiriyorsun. veya direk cümleye uygun kelimeyi koyuyorsun test olarak. ben bu şekilde öğreniyorum çünkü bi kelimeyle biçok kere karşılaşıyorum. yoksa kullanmadıgın kelimeyi ögrensende çabuk unutuluyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: brky71
quote:
tabi kitap okuyarakta olur . mesela ben building skills for proficieny kitabını kullanıyorum.2 bölümde yani basic academic vocabulary kısmı var. burda kelimeleri tekrar tekrar kullandırıyor. mesela üstte 5 kelime verip alttaki 5 cümleye yerleştiriyorsun. veya direk cümleye uygun kelimeyi koyuyorsun test olarak. ben bu şekilde öğreniyorum çünkü bi kelimeyle biçok kere karşılaşıyorum. yoksa kullanmadıgın kelimeyi ögrensende çabuk unutuluyor.
bu kitabı alsam kelime için yeterli olur mu? dediğim gibi ielts sınavı için birikimim tamamlanır mı? tabi direkt sınava yönelik kaynakları daha sonra alırım başlangıç için önerir misiniz yoksa cambridge falan mı alayım artık yol kat etmeliyim kelime vs tamamlamaya başlamalıyım
diğer kitaplar hakkında pek bilgim olmadıgı için birşey söyleyemem. daha tecrübelilerden tavsiye isteyebilirsin(dilforumda yeterinde var mesela). ama başlangıç için iyi oldugu kanaatindeyim kitabın önsözünde bbc ve cnn de en çok kullanılan kelimeler yazıyor. ben bunla başlamıştım bu yaz bitirdikten sonrada başka kitaba başlayacagım. öğrendiğin daha güzel kaynak olursa burda paylaş bizde yararlanalım
quote:
diğer kitaplar hakkında pek bilgim olmadıgı için birşey söyleyemem. daha tecrübelilerden tavsiye isteyebilirsin(dilforumda yeterinde var mesela). ama başlangıç için iyi oldugu kanaatindeyim kitabın önsözünde bbc ve cnn de en çok kullanılan kelimeler yazıyor. ben bunla başlamıştım bu yaz bitirdikten sonrada başka kitaba başlayacagım. öğrendiğin daha güzel kaynak olursa burda paylaş bizde yararlanalım
tamam dediğin siteyi inceleyeceğim, yararlı birşey olduğunda yeni konu açıp okuduklarımı paylaşacağım. başlangıç için dediğin kitabı alıcam
Çocukluğumda bilgisayar oyunu oynayarak,sonra saatlerce cnbc-e vs izleyerek gelişti.Üniversite hazırlık ve yazın animatörlükte zirve yaptı.Üniversitenin dil eğitiminin ingilizce olması zaten avantaj+5 haftadır Rusya'da Rusça dil kursundayım ve sadece 2 türk var.Haliyle zirve yaptı artık,aksan vs. Tavsiyeler: Dizi izleyin ama ingilizce altyazı.Ve tembellik etmeyin,anlamadığınız kelimeye bakın,not almasanız bile bakın. Lütfen sağlam ingilizceniz yoksa kitap almakla uğraşmayın.Boşa para.O kitaplar okunmuyor.Şu an kindle sahibiyim,haliyle tek parmak hareketiyle sözlük açıldığından rahatça okuyorum ama normal kitap,cık.Sıkar adamı.Ama çok basit bir levelde olabilir. Günlük aklınıza gelen kelimelerin ingilizcesini öğrenin.Öyle çok advance işlerle uğraşmayın. Bir şekilde kesinlikle günlük hayatınızı ingilizce yapabileceğiniz bir programa katılın.İngilizce ve diğer bütün diller kullanılmadan olmaz. Hayatınıza ingilizce katın,misal ingilizce windows-telefon gibi.
kelime öğrenmek için englishcentral.com a bir göz atın derim, altyazılı kısa videolar var altyazının üzerine tıkladığınızda kelimenin anlamını ve kullanımını görüyorsunuz akılda yer edici oluyor, daha sonra çeşitli quiz ve kelime öğrenme aktiviteleri ile videolardaki kelimeleri çalışabiliyorsunuz, işin güzel tarafı seviye konu veya temaya göre bu kelimeleri filtreleyebiliyorsunuz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme