Şimdi Ara

İngilizce İçin İrlanda Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba okul bitince yurt dışında ingilizce eğitimi almak istiyorum. Seçenekler arasında Amerika,İngiltere,Malta,İrlanda,Kanada var şimdilik.
    Bunlar arasında Amerika'da 6 aylık eğitim alırsanız 5 yıl öğrenci vizesi veriyor,eğitime devam edebiliyorsunuz,çalışma hakkı yok.
    İngiltere vize konusunda sıkıntılı,biter bitmez öbür gün yolluyorlar.
    İrlanda hakkında bildiğim ise 6 aylık eğitim alırsanız 6 ay daha kalabiliyor ve de çalışma hakkınız oluyor. Yani part time 6 ay 6 ay da full time çalışma hakkınız oluyor.
    Sorum şudur; Giden gören bilen var mıdır ? Bu ülkelerden özellikle de İrlanda'da başlangıç ingilizcesiyle gidipte orta veya upper inttermediate olan var mı ? İrlanda nasıl bir yer ?

• İrlandanın maliyetleri hakkında bilgin varsa benide bilgilendirirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: volbur2534

Arkadaşlar merhaba okul bitince yurt dışında ingilizce eğitimi almak istiyorum. Seçenekler arasında Amerika,İngiltere,Malta,İrlanda,Kanada var şimdilik.
    Bunlar arasında Amerika'da 6 aylık eğitim alırsanız 5 yıl öğrenci vizesi veriyor,eğitime devam edebiliyorsunuz,çalışma hakkı yok.
    İngiltere vize konusunda sıkıntılı,biter bitmez öbür gün yolluyorlar.
    İrlanda hakkında bildiğim ise 6 aylık eğitim alırsanız 6 ay daha kalabiliyor ve de çalışma hakkınız oluyor. Yani part time 6 ay 6 ay da full time çalışma hakkınız oluyor.
    Sorum şudur; Giden gören bilen var mıdır ? Bu ülkelerden özellikle de İrlanda'da başlangıç ingilizcesiyle gidipte orta veya upper inttermediate olan var mı ? İrlanda nasıl bir yer ?

Yurt dışı danışmanlık işiyle uğraşanlar daha iyi bilir fakat Yurt dışı dil eğitimi için intermediate düzeyinde olup gitmek daha çok önerilen bir durumdur.
    Yani seviyenizi intermediate yapıp sonrasında Yurt dışı düşünmeniz hem emek hem para anlamında daha mantıklı bir iştir.

Yukarıda bahsedilen ülkeler arasında gidebilirsen Kanada diğerlerinden açık ara önde.Fakat vize ve maliyet İngiltere hariç diğerlerine göre pahalı gelebilir.

• Merhabalar,

Ben daha önce 2 kez İrlanda'ya gitme fırsatı buldum.İrlanda saydıgın diger ulkelere gore (saydıgın diger ulkelerin bir cogunda da bulundugum için soyluyorum) yasaması daha kolay ve seni yormayacak bir ülke diyebilirim.Belki sakin ortam ve soğuk seni biraz sıkabilir.İrlandalılar genelde iletişime kapalı ve pek sosyal olmayan insanlar.Ulkedeki maddi sıkıntılar insanları baya etkilemiş.Bunun dısında refah seviyesi cok yuksekmiş gibi lanse edilmesine ragmen ozellikle Dublin'de aksam sat 10:00 dan sonra dısarıda olmayı önermiyorlar.Soygun,gasp ve bıçaklama vakaları çok.Bunu soyleyenler de İrlandalılar.İngiliz'lere gore cok daha sert karakterler.Eger fırsatın var ise 6 ay da olsa Amerika ya da İngiltere'de eğitim al derim.Birinci onerim Amerika olur kesinlikle.Vizyonun ve hayata bakısın degisecektir.Ama ille de İrlanda diyorsan Galway'de kalmanı tavsiye ederim.Cok sakin sessiz ve sorunsuz bir şehir.İngilizce konusunda da seni ciddi yerlere taşıyacaktır.

Saygılar...

• İrlanda aksani İngilizce aksanlari arasında anlasilmasi en zor olandir. Bildigim kadariyla cogu da turkiye'yi bilir, sever. Fakat baslangic seviyesiyle yurt dişina cikip kendini zor duruma sokma burada temeli al ondan sonra gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz. Zeus -- 29 Ocak 2015; 8:49:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi de her yerde irlanda ovulmus ilk defa kötü diyen cikti :D peki kurs olarak oneriniz var mi ?

• İrlanda Türk öğrencinin en az olacağı ülke olacaktır senin için bu da kendini zorlayarak İngilizce konuşmanı sağlar. Aksan İngiltere'ye göre farklıdır biraz ama problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: More and Easy

İrlanda Türk öğrencinin en az olacağı ülke olacaktır senin için bu da kendini zorlayarak İngilizce konuşmanı sağlar. Aksan İngiltere'ye göre farklıdır biraz ama problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

İrlanda da bulunan arkadaşlar vs var mı ? Orası hakkında bilgi alacağımız birileri olsa süper olurdu gitmeden.
  • İrlanda aksanı sıkıntı olmaz değil mi?
    Bende İrlanda'yı düşünüyorum.
  • İrlanda aksanın sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Daha sert konuşuyorlar ama anlaşılır da aynı zamanda. Biz her sene 10-15 öğrenci gönderiyoruz. Memnunlar genellikle.
  • quote:

Iyi de her yerde irlanda ovulmus ilk defa kötü diyen cikti :D peki kurs olarak oneriniz var mi ?

Başlangıç seviyesindeysen ve upper-intermediate düzeyine çıkmak istiyorsan en az 6 aylık bir dil okuluna gitmek gerek. Ortalama bir bütçe ve süre söyleyebilirsen ülke seçenekleri hakkında daha net bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: José

quote:

Iyi de her yerde irlanda ovulmus ilk defa kötü diyen cikti :D peki kurs olarak oneriniz var mi ?

Başlangıç seviyesindeysen ve upper-intermediate düzeyine çıkmak istiyorsan en az 6 aylık bir dil okuluna gitmek gerek. Ortalama bir bütçe ve süre söyleyebilirsen ülke seçenekleri hakkında daha net bilgi verebilirim.

yani durumumuz olarak arabayi satacagiz yani 30 bin eder maksimum butce hedefim ise irlanda da 6 ay okuyup 6 ay calismak diger merak ettigim irlanda da ne kadar kazanabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: More and Easy

İrlanda aksanın sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Daha sert konuşuyorlar ama anlaşılır da aynı zamanda. Biz her sene 10-15 öğrenci gönderiyoruz. Memnunlar genellikle.

Saha detayli bilgi alabilir miyim? 1 yil kalmayi dusunuyorum. Ne kadar kazanirim ? Orada ucretler ne kadardir ?

• quote:

quote:

quote:

yani durumumuz olarak arabayi satacagiz yani 30 bin eder maksimum butce hedefim ise irlanda da 6 ay okuyup 6 ay calismak diger merak ettigim irlanda da ne kadar kazanabilirim ?

haftada 20 saat çalışabilirsin aylık aşağı yukarı 800 euro kazanırsın.

• İrlanda’ya vardıktan sonrahttp://www.garda.ie/controller.aspx?page=31ya başvuru yapmanız gerekiyor çalışma izniniz için. Jose arkadaşın da bahsettiği gibi 20 saatlik bir çalışma durumunuz olacaktır. Yaptığınız işe bağlı olarak 600 - 1000 EURO arası bir kazanç elde edebilirsiniz.
  • Kanada'yı düşün bence.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

masraflarimi karsilamama yeter mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

masraflarimi karsilamama yeter mi ?

senin yaşam tarzına da bağlı tabii masraflarını karşılaması konusu ama şu linkten, aşağı yukarı kendince giderlerini hesaplayabilirsinhttp://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Ireland

• Bu arada Yeni Zelanda'da çalışma izniniz oluyor resmi olarak uzun dönem kayıtlarda
  • Ben yeni zelanda'yı öneririm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.