Şimdi Ara

İngilizce gramer öğrenmek ne kadar sürer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • günde ortalama 2 saat çalışarak haftanın 5 günü , ingilizce grameri öğrenmek ne kadar sürer ?

ilk önce grameri kavrayacağım çünkü kelime öğren lafı benim için geçerli değil. çünkü benim beynim hiç bir gramer bilgisi olmadan sadece ingilizce kelime bilgisiyle cümle kurup , metinleri anlayabilme yetisine sahip değil. ama öyle olanlar var. ve ben onlara irite oluyorum !

şunu anladım ki kelime bilgisi olmadan gramer işe yaramayacağı gibi gramer bilgisi olmadan da kelimeler hiç işe yaramaz ! anca kelime hazneniz artar. ama ama herşeyin başı gramer en azından benim beyin yapım için öyle. grameri öğrenmeden diğerleri işime yaramaz.

gramerden sonra ingilizce hikaye kitapları ,ardından livomchada prat,k yaparım ve kulak algımı geliştirmek için alt yazılı dizi izlerim. en azından temelleri atmış olurum inşallah.

• benimtahminim 6 ay 1 yıl arası grameri öğrenirsin. Mükemmel derece de gramer öğrenen biri dilin %20 sini öğrenmiş olur.

Günümüzde uzmanlar karma eğitim öneriyor. Ve hepsinin aynı anda yapılmasını tavsiye ediyor.

%20 Gramer
    %20 Okuma
    %20 Yazma
    %20 Dinleme
    %20 Konuşma

1 yıl sonra sadece dilin %20sini biliyor, konuşamıyor ve konuşmaları anlamıyor noktada olacaksın. Onun için yukarıdaki uzmanların görüşüne kulak vermeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

benimtahminim 6 ay 1 yıl arası grameri öğrenirsin. Mükemmel derece de gramer öğrenen biri dilin %20 sini öğrenmiş olur.

Günümüzde uzmanlar karma eğitim öneriyor. Ve hepsinin aynı anda yapılmasını tavsiye ediyor.

%20 Gramer
    %20 Okuma
    %20 Yazma
    %20 Dinleme
    %20 Konuşma

1 yıl sonra sadece dilin %20sini biliyor, konuşamıyor ve konuşmaları anlamıyor noktada olacaksın. Onun için yukarıdaki uzmanların görüşüne kulak vermeni tavsiye ederim.

hocam peki hepsini birden düzenli bir şekilde hangi internet sitelerinden yahut programlarından öğrenebilirim ? kursa gitmiş kadar olmasa da muhakkak işe yarayanlar vardır. mesala şu sitedeki anlatım sıralaması işe yarar mı ?http://www.ozkancelen.com/sitebuilder/page1.aspx

• 2,5 aydan beri neler yaptın ?
  • Hocam müsait olduğumda editleyip güzel tavsiyeler vermeye çalışacağım

Edit:

Neredeyse 0'dan başlayıp boun hazırlığı 1 sene sonunda geçtim, kısacası tavsiyelerime güvenmeni öneririm.

Her insanın öğrenme tarzı farklıdır, ve bununla birlikte dilde önem verdikleri şeyler de. Bu nedenle her dil konuşmasında kimi grameri kimiyse kelimeyi önemsediğini söyler, aslına bakarsan kelime kısmını herkes önemser çünkü kelime olmadan bir şey olmuyor, asıl tartışmaysa gramer üzerine. Şu an insanlara baktığım zaman en az %60-%70 inin "gramer önemsizdir" saçmalığına kendini kaptırdığını görüyorum. Onlara asla kulak asma çünkü gramer çok ama çok önemli.

Gramer sadece tense bilmek değildir, o kadar üst düzey ama bir o kadar da gerekli öyle konular vardır ki o 'gramer önemsizdir'ciler görseler akılları şaşar. Yetkin bir gramere sahip olmadan ne bir metni kusursuzca anlamak mümkündür ne de güzel bir essay yazabilmek. Essayde bulabildiğiniz en güzel, en uygun ve en ileri seviyedeki kelimeleri bir araya bile getirseniz inanın yetkin bir gramerin olmaması bu essayi mükemmel ancak kırık bir tabakta ve çürük bir masada yenen bir yemeğe benzetecektir.

Bununla birlikte tamamen gramere yönelinilmesine tabii ki karşıyım. Dil öğrenmeyi solitaire oyununa benzetiyorum, 4 kart çeşidini de dilin herhangi bir kısmı sayın gramer kelime vs. Nasıl ki bu oyunda bir kart grubunu belli bir yere kadar toplayamadan bir diğerini de ancak belli bir yere kadar ilerletebiliyorsak dil de aynen böyle, speaking kısmını hariç tutarsak dilin herhangi bir alanında belli bir seviyeye ulaşmadan diğerinde mükemmeli yakalamak mümkün değil. Kısacası tüm yetenekleri birlikte geliştirmeye çalışın, ama istediğiniz alanlara tabii ki ağırlık verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqueperson -- 22 Eylül 2013; 10:38:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.