Şimdi Ara

ingilizce filmi nasıl izlemeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

türkçe dublaj ingilizce altyazı mı?

ingilizce dublaj türkçe altyazılı mı?

yoksa

ikiside ingilizce şekilde izlesek

hangisi daha yararlı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"ingilizce orjinal ses ve ingilizce altyazı"

işin içine türkçe girerse hiçbir işe yaramaz, dil öğrenirken ana dili unutun, o dili yaşayın ve ingilizce düşünmeye çalışın, hemen olmaz ama zamanla oturur, sabır lazım.
  • bir diziye başlarken başlarda ısınmak için ingilizce altyazılı , gerektiğinde play pause yaparak ne dediğini anlayarak , anlamasanda çok takılmadan devam ederek sonrasında karakterlerin dizinin genelinin konuşmalarına (hızlı yavaş vs.) alıştıktan sonra orjinal diliyle ingilizce altyazısız(gerektiğinde yine play pause geri ileri yapılarak)
    ingilizce altyazısız bir şekilde %60 kadarını anlayabiliyorsak bu büyük bir başarıdır zamanlada daha üst seviyelere çıkar ve kulak daha çok gelişir.
    zaten alıştıktan sonra altyazı çok rahatsız etmeye başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar safyurt -- 2 Haziran 2015; 16:21:57 >
    Daha Fazla Göster
  • İngilizce-ingilizce..Bir diğer avantajıda abuk subuk yorum çevirilerde yok ne ise o yazılıyor..

önce bir kez ingilizce altyazı ile izleyip anlamaya çalıştım.. sonra Türkçe altyazı ile izleyip anlamadığım yerleri anlamaya çalıştım.

daha sonra ingilizce alt yazı ile izledim ve bilmediğim kalıpları ve kelimeleri not aldım. bölümü mp3 haline getirip mp3çalarda tekrar tekrar dinledim. mp3çalarda dinlemek daha iyi, çünkü bütün dikkatini konuşulanlara veriyorsun. o anda neler olduğu anında zihninde canlanıyor.

size bu biraz garip gelebilir, fakat tekrar tekrar izlemek ve dinlemek öğrenmede etkili oluyor.

HIMYM kısa süreli ve komedi türünde olduğu için beni sıkmadı, ama diğer diziler için bu yöntem işkenceye dönüşebilir :)

birinci bölümün mp3'ünü isteyen olursa diye internete yükledim; *** link kırık ***
    şu an ilk beş bölümün mp3'ü var, isteyen olursa onları da yüklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayagibi -- 27 Mayıs 2017; 15:49:47 >

• arkadaşlar bsplayerla altta ingilizce altyazı üstte türkçe altyazı ile dinlemeye başladım anlamadığım kelime olursa space ile pause yapıp yukardaki türkçe altyazıdan anlamı çıkarıp sözlükle vakit kaybetmiyorum tavsiye ederim

Orijinalden alıntı: gitar

denenmiş, başarıya ulaşmış ve uzmanların tavsiye ettiği tek yol var

"ingilizce orjinal ses ve ingilizce altyazı"

işin içine türkçe girerse hiçbir işe yaramaz, dil öğrenirken ana dili unutun, o dili yaşayın ve ingilizce düşünmeye çalışın, hemen olmaz ama zamanla oturur, sabır lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.