Şimdi Ara

İngilizce bilenler nasıl İngilizce biliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaç senedir İngilizce'mi geliştiriyorum. TV-Film izleyecek düzeye geldim. İngilizce vikipediyi de takip ederim. Ama sorun şu ki bu dilde kelime bitmiyor Allah kahretsin ki. Neye göre kime göre İngilizce biliniyor oluyor?Makale okuyabiliyor mu her İngilizce biliyorum diyen? Yahu artık kelime ezberlemekten bıktım, hiç yaygın olmayan kelimeleri bile kullanan oluyor sonuçta, öğrenmeyeyim diyemiyorsunuz, ezberle ezberle bitmiyor

• Günlük hayatta ve bazı alanlarda kendini doğru ifade edebiliyorsan ve gördüklerini, okuduklarını anlayabiliyorsan bence İngilizce biliyorsun diyebiliriz.

Ama doğru, İngilizcede kelime bitmez. 1 milyona yakın kelime olduğu söyleniyor. Her zaman bilmediğimiz kelimeler çıkacaktır.
  • Günlük konuşabileceğin ingiliz bir arkadaş edinyorsun, hem dil hem de aksan açısından iyi oluyor.

Onun haricinde günlük reading/writing/listening etkinliğinin faydası oluyor.

Son olarak da kişinin öğrenme yönelimine göre kişi beceremiyorsa bırakmalıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek anlamadım soruyu. Anadil bile olsa %100 bilinmez ki. Sen Türkçeyi eksiksiz biliyor musun, bilmediğin kelime olmuyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiginde anlarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir makale yazabilecek seviyedeysen olmussundur.

• yds toefl ecl ehl tdk mdfk bir sürü sınav var.

mesela yds den 70 ve üzeri puan alırsan ingilizce biliyor sayılıyorsun.
    60 alırsan, geliştirilebilir oluyorsun
    90 üzeri iyi, 95 üzeri çok iyi sayılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam türkçe de öyle değil mi zaten? Geçen eski bir türkçe kitap okurken baya zorlanmıştım bazı yerleri anlamak için. Ama zamanla bilgi birikimi artıyor ve bazı kelimeleri de contextten çıkarmaya başlıyorsunuz, her kelimenin sözlük anlamını bilmek gerekmeyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 26 Mayıs 2017; 13:52:8 >
  • hocam birde şu var mesela Türkçede paragrafta anlam soruları var tüm paragrafı anlıyorsun hatta paragraftaki tüm kelimeleri biliyorsun hatta ve hatta tüm şıkları anlayıp oradaki tüm kelimeleri de biliyorsun ama yinede yanlış yapabiliyorsun.

bu senin Türkçe bilmediğini göstermez.

bence dil bilmek o dilde çıkan kitapları okuyabilmek,şarkıları anlayabilmek,o dili konuşabilen herhangi birisi ile rahatlıkla konuşabilmektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.