Şimdi Ara

İngilizce bilen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

hocam arkadaşın da dediği gibi bu konuda aktivite olarak konuşuyorsun şöyle yani

eat->yemek eating-> yemek yemek

i like eat dersek yemek yemeyi severim oluyor i like eatingde daha genel bir anlam ve aktivite söz konusu.

Mantığı oturttuktan sonra önüne kaç örnek gelirse gelsin yaparsın ben ing sınavlarına çalışmam bile hep 95-100 ama

"I like eat" diye bir şey hiçbir koşulda mümkün değil. Yanıltmayalım.

Ayrıca eat zaten bir şey yemek demek. -ing getirmeye gerek yok.

I eat. -> Ben yerim.
    You eat. -> Sen yersin.

Bunu sevmek, nefret etmek gibi kelimelerle kullanırsak -ing getiririz.

I like eating. I hate eating.

vs.
  • C doğru rahatlıkla emin olabilirsin hocam.
  • C bu gibi mantığı olan cümleler iki fiil yalın halde gelmez. ing alması lazım. Şimdi diyeceksin ki niye b değil. Bana güven c.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

sanki bir kalıp gibi anlatıyor eating yemek yemek genel bir anlam var gibi.

ingilizcem çok iyi türkçeyle bağdaştırman lazım ingilizceyi başka anlamanın yolu yok.Bu şekilde anlamaya çalışırsan hepsini yaparsın bro.Ben biliyorum ama anlatamıyorum

Genelde tam tersini önerirler ama :S

• Bu örnekte like fiiline infinitive ve ing yaparak söyleyebilirsin.

I like to play

I like playing

• Kardeşim bunu bilmek için oturup gerund ve infinive fiillerini ezberleyeceksin. Like ta herzaman İng gelir zaten cevap eating.

• ZhanChi kullanıcısına yanıt
    "İngilizceyi öğrenmek ve yetkinleştirmek,ancak Türkçe ve İngilizce dilbilgisini içselleştirip her iki dilin kullanım kuralları arasındaki ilişkiyi kavramakla olanaklıdır." -Nesibe Sevgi ÖNDEŞ ELS(ENGLISH LANGUAGE STUDIES) yayın kurulu başkanı.
  • Hocam mantık falan yok bu olayda , takır tukur ezberlicen(dümdüz değil) alıştırmalarla falan bi vakit sonra alışacaksın hee buraya bu oluyor falan diye

Türkçe düşünmeyin diyor genelde ingiliççeçi hocalar haklılar da

• Sık kullanılan filleri ezberleyeceksin başka çaresi yok . Türkçe karşılığı isim filldir. Anası mezar dikecek , mayışmak falan diye kısalttığımız ekleri fiile aldırmamızı sağlar . Birkaç kuralı vardı onlarada bakmanı tavsiye ederim.

• olay çok basit..
    ingilizce bir cümlede 2 adet fiil yanyana gelmişsse ;
    1-aralarına ya 'to ' gelir,
    2-ya da ilk fiil yalın kalır ve ikinci fiile 'ing' gelir.

1 nolu durumda 'I like to eat icecream'doğrudur,'dondurma yemeyi severim manası verır,
    2 nolu durumda ' I like eating icecream' dogrudur.'dondurma yemeyi (yeme işini) severim manası verırı.

Konuşmaa dilinde anlamda bır fark olmaz
    ama grammer olarak 2 ncı durumda fiile ing gelmiş ve artık o bir fiil degil ,yapılan işin ismi olmuştur..dolayısıtla to burada kulanılmaz..
  • dolayısıyla dogru cevap.
    c-Ilike eating icecream
  • Arkadaşlar şunun farkına varın artık,DİL ÖĞRENİLMEZ YAŞANIR.Hayatı formülize edemezsiniz..Anlar ve sahneler vardır, yaşarsınız..İngilizce konuşmaya karar veripte eğitim almaya başladığınız ilk gün,dilinizden ingilizce kelimeler dökülmüyorsa bu işte bi hata var demektir..Elbette her işin bir kuralı vardır ama kuralların altında ezilmenin de manası yok..Rahat olun ,anı yaşayın,bu dili sadece yaşayarak konuşabilirsiniz..Fazla edebiyata gerek yok..Senelerdir edindiğim tecrübeme dayanarak size bir link veriyorum,artık nasıl ingilizce konuşucam diye düşünmeyin,bana da dua edin..

https://youtu.be/0nh_iGZI2xE

İLK DERSTEN İTİBAREN KONUŞMAYA BAŞLIYORSUNUZ,
    SOHBET ORTAMINDA BİREBİR CANLI,YAZIŞARAK DEĞİL KONUŞARAK İŞLENİYOR DERSLER..
    ŞAŞIRMAYIN..DERS ÜCRETİ DE SADECE 10 LİRA..
    ÜCRETSİZ BİR DENEME DERSİ ALIN , GÖRECEKSİNİZ ARTIK İNGİLİZCE DİYE BİR SORUNUNUZ OLMAYACAK..

• What do you want to to?

I like to go shopping.

Bak ing almadi like'dan sonraki fiil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: easyandmore

olay çok basit..
    ingilizce bir cümlede 2 adet fiil yanyana gelmişsse ;
    1-aralarına ya 'to ' gelir,
    2-ya da ilk fiil yalın kalır ve ikinci fiile 'ing' gelir.

1 nolu durumda 'I like to eat icecream'doğrudur,'dondurma yemeyi severim manası verır,
    2 nolu durumda ' I like eating icecream' dogrudur.'dondurma yemeyi (yeme işini) severim manası verırı.

Konuşmaa dilinde anlamda bır fark olmaz
    ama grammer olarak 2 ncı durumda fiile ing gelmiş ve artık o bir fiil degil ,yapılan işin ismi olmuştur..dolayısıtla to burada kulanılmaz..

I like to eat icecream dondurma yemeyi severim degil dondurma yemek istiyorum, i like eating icecream ise dondurma yemeyi seviyorum.

• Ezber konusu bu bazı kelimelerden sonra to bazılarından sonra İngilizce alir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mark Valley kullanıcısına yanıt
    Anlamlari farkli ikisinin, bkz ustteki 2 feed.

• kullanıldıgı yere göre 'dondurma yemekten hoşlanıyorum manası da verir..anlam duruma göre değişir..ama yapı aynıdır
  • BoClient B kullanıcısına yanıt
    evet ing almadı
    ıkı fııl arasına to geldı
  • BoClient B kullanıcısına yanıt
    I'd like to eat icecream ( dordurma yemek istiyorum),bakın burda da farklı bir yapı var ama anlam aynı...ezberciliğe gerek yok,hayatta binlerce sahne var ve herbirinin gelişimi ayrı ayrı..bu yapıları formül halıne getırmek degıl hayattakı sahnelere uygulamak en dogrusu zaten o zaman dogru anlamlar yerını alır..EZBERCİLİĞE HAYIR
  • easyandmore E kullanıcısına yanıt
    Ben ezberleyin demiyorum da alintiladigim yorumunuz yanlis.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.