Şimdi Ara

İndirme Hızım Niye Böyle? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar turknet 100 mbse kadar olan paketi kullanıyorum. Kendi alt yapılarındayım ve şuan aldğım hız 42 mbs (indirme hızı) upload hızım ise(12 mbs) Türknetten ve hızından gerçekten memnunum ama bir şey fark ettim.

Öylesine bir test yapayım dedim. Youtubedan 1080plik bir videoyu yani 1 gblık bir videoyu internet download manager programıyla masaüstü bilgisayarımda ve kablolu bağlantı ile indiriyorum. İnternet download managerda aktarım oranı(indirme hızı) 2400mbs küsürlerde ve 2500 mbs bile görmüyor. Tamam bu hız da iyi ama aldığım test ettiğim hız 42 mbs hız yani 2400 üzerinden hız almam lazım değil mi? Burada bir sorun var gibi geldi bana. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Kullandığım Modem: TP-Link Archer VR1200 AC 1200 Mbps Wireless Dual Band Gigabit VDSL/ADSL Modem Router

Kullandığım Cat Kablo: Ugreen Cat 6 ethernet kablosu

Kullandığım İndirme Programı: İnternet Download Manager.

Şu an ki Hızım: 42 mbs

• Hocam 24mbps kablonet kullanıyorum. Kablosuz bağlantı ile internet download managerla indirme hızım yaklaşık saniyede 3mb. Sizin ya hız testi yanlış gösteriyor yada youtube'un izin verdiği hız kısıtlı yada son bir ihtimal, indirme yaptığınız sırada evdeki başka cihazlar interneti kullanıyor. Bunların haricinde kablonuz ve modeminiz gayet iyi.

Öncelikle evdeki diğer cihazların internetle bağlantısını kesin sadece bilgisayar bağlı kalsın. Speedtest sitesinden bi hız testi yapın ve ardından youtubedan veya microsoftun sitesinden birşey indirin ve hızı gözlemleyin. Çünkü 42 mbps bağlantı demek saniyede 5mb'la filan indirmesi lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Değerlendirmeniz için teşekkürler önerilerinizi deneyip yazacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.