Şimdi Ara

indirimler nasıl hesaplanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli forum üyeleri. Benim aklıma başlıkta belirttiğim üzere bir soru takıldı. Mesela düşündüğüm araç toplamda 132 bin tl diyelim. Bunun çıplak fiyatı 75 bin tl civarı oluyor. Ben bayiden indirim talep ettiğimde hangisi üzerinden indirim yapılıyor? Bunu merak etmemin asıl sebebi şu; 75 binden 70 bine yani bir alt vergi dilimine geçme şansı oluyor mu? Eğer bu şekilde indirim yapılabilirse araç 132 binden 123 binlere iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eякαn -- 7 Mart 2017; 10:49:6 >

Orijinalden alıntı: imperio_o

son fiyat üzerinden indirim uygulanıyor. opsiyon ekletme durumunuz varsa tek tek bütün opsiyonlar için pazarlık yapın

Teşekkürler. Bu kötü oldu. Çünkü düşündüğüm aracın opsiyonsuz hali bile 130 binin üstünde. Bu ötv olayı hiç iyi olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: [GX]Bortu

Bayi kendi net satış fiyatından uygular indirimi, vergisiz haline uyguladığı için bir miktar vergiden de indirim olmuş oluyor. En azından ben Audi'yi alırken öyle hesapladı st.

Ben de bunu ümit ederek konu açtım ama farklı görüşler var. Rastgele bir bayiyi arayıp sorayım bakalım, ne diyecekler.

Orijinalden alıntı: eякαn

quote:

Orijinalden alıntı: [GX]Bortu

Bayi kendi net satış fiyatından uygular indirimi, vergisiz haline uyguladığı için bir miktar vergiden de indirim olmuş oluyor. En azından ben Audi'yi alırken öyle hesapladı st.

Ben de bunu ümit ederek konu açtım ama farklı görüşler var. Rastgele bir bayiyi arayıp sorayım bakalım, ne diyecekler.

Her markada olay aynı mıdır farklı mıdır bilemem. Ben alırken öyle hesaplandı. Hatta plaka için aldığım proforma faturada da net fiyat, indirimli net fiyat, vergiler, total fiyat şeklinde yazılıydı.
    Daha Fazla Göster
  • Anahtar teslim fiyat üzerinden indirim yapıyor tüm bayiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.