Şimdi Ara

İnceleme : Logitech G105

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde kullandığım Genius KB-235(Resim için tıklayın) bozulması üzerine ucuz klavye arayışlarına girdim. 30 liraya aldığım Genius'tan oldukça memnundum çünkü 5 tuşa bastığımda kitlenmiyordu. Hiç aklımda yokken G105'i gördüm. Normalde 140 lira civarı sanıyorken 100 lira olduğunu duyunca hemen aldım.

Daha yeni kullanmaya başlamama rağmen göze çarpan +'ları:
    +Normal klavyeleri hava kaldırıp salladığınızda tuşlar da sallanır, fakat G105'i sallayınca hiçbir tuş sallanmıyor ki bu da bence ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor.
    +Tabiki ışık olayı. 2 kademeli ışık var, gayet şık bir ortam sunuyor. Hani benim için ışık olmasa da olurdu ama ayrı bir havası olduğu gerçek.
    +Altındaki kaymaz tabakalar. Bundan önce 100 liralık Microsoftlar da kullandım, A4 Tech G800 de kullandım. Hiçbiri böyle kaymayan bir ortam yaratmamıştı.
    +Tuşların kalitesi. Dediğim gibi normalde almayı düşünmüyordum ama tuşlara dokunduğumda diğer klavyelerden farklı olduğunu hisettim. Böyle üstü yumuşak bir tabakayla kaplı gibi.(Ya da ben öyle hisettim) Başka klavyeleri de inceledim. Özellikle ThermalTake'nin klavyelerinin tuşları ince olmasına rağmen tuşları çok kalitesiz geldi bana.
    +Tuşların basma hissini çok beğendim. Yumuşak bir basış sağlıyor. Bana çok sesli gelmedi.(Laptop klavyesi gibi de beklemeyin.) Şu an yazmak gayet zevkli geliyor bana.
    +G tuşları. Eski G800 klavyemde çokcana kullandığım kombinasyonları eklemeyi düşünüyorum.
    +Fiyat/Performans açısından eskiden A4 Tech daha öndeydi, çünkü klavyeleri 30 lira felandı zamanında. Şimdi A4 Tech'ler 60'lara dayanmışken Logitech'in kalitesini kullanmamak yazık olur
    +Logitech'in sitesinden indirdiğiniz program sayesinde tuşlara makrolar vs. atayabiliyorsunuz. Program benim G500'i de buldu mesela. Ayrıca oyunları otomatik tespit edip ona göre profil oluşturmaya yardımcı oluyor. Sol üst tarafta M1 M2 ve M3 tuşları var. Bunlar 3 farklı profili ifade ediyor. Mesela M1'e basıyorsunuz, M1'de Dota'nın özel tuşları var. Mesela program oyunlarını tespit ederek M1'e Dota 2'yi atadı. Bu arada M tuşlarının yanması için programın yüklenmesi şart.

Şu ana kadar gözüme çarpan -'leri:
    -Mouse olarak Logitech G500 kullanan biri olarak kablonun örgü olmasını beklerdim.
    -Ayrı bulunmasını beklediğim multimedya tuşları. Olsun, laptoplardaki gibi FN tuşuyle halledilmiş.
    -İnternette yazarlardı, yanlışlıkla Ctrl yerine G tuşlarına basıyorum. Bu yazıyı yazarken ben de birkaç kere bastım ama ilk yazımı yazıyorum daha, olsun o kadar.
    -Bileklik kısmının olmayışı. Benim için sorun olmasa da çoğu kişi bundan şikayetçiydi. Altında bileklik takmak için bir delik var ama ayrıca olarak mı satılıyor bilemem.
    -A4 Tech'ün G800'ünde bile olan USB çıkışı veya ses çıkışı bunda yok. Ben olmasını isterdim.
    -En büyük eksisi, FN tuşlarıyla kontrol edilen multimedya tuşlarına ışık koymamaları. Keşke ışık koysalardı.

Nötr bir yorum: Bazı kişiler WASD ve yön tuşlarının gri olmasından rahatsız olmuş. Şahsen benim kullandığım 3 klavyenin WASD tuşları renkli olduğu için benim hiç sorun değil. Hatta bence benim için güzel. Ama beğenmeyenler de var.

Resimlere gelelim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi älg -- 8 Temmuz 2013; 18:10:19 >

• Bende G105-G500 ikilisini kullanıyorum. Genel olarak + ları ve - leri çok iyi belirtilmiş, güzel inceleme.

Klavye alırken üst limiti 100 tl belirlediyseniz düşünmeyin alın derim. İlk bir kaç gün boyunca soldaki G tuşları sıkıntı yaratıyor, esc yerine g1 e ctrl yerine g6 ya basabiliyorsunuz. Şahsen ben 3. günde alıştım. Bunun dışında hissedilir eksisi bileklik olmayışı. Zira bir alt modeli G103'te dahi var. Ama aynı fiyattaki başka ürünlerle kıyaslandığında rakip bulmak zor

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.