Şimdi Ara

İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
12.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sende Turbine de mi var? Bunların hepsi varsa, bizim karşılaştırmamıza gerek yok ki, sen karşılaştırabilirsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: CENTAURO

    Ankara'da inceleme, karşılaştırma yapacak arkadaşlara şu kulaklıklarımı 1 günlüğüne ödünç verebilirim, zevkle okuruz. Hele bunları CKS70 ile karşılaştırırsanız tadından yenmez:

    Atrio M5
    Monster Turbine
    U.E. Superfi 5EB
    S.C. Full Metal Jacket


    selamlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.

    Bir atrio bulabilirsek iyi olabilir. Forumda satan biri vardı Ankara'da. Belki olabilir bakalım..

    DT770 referansı da varken, fena olmaz diye düşünüyorum..

    quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    @MuttFTS aynı yerdesiniz hatta karşılaştırmayı yaparken bir kaç basshead ürünü daha ekleyin tam bir inceleme olsun eğer mümkünse. Kulaklıkları ile Ankara'da katkısı olan olur mu bilmem ama şöyle head-fi tadında bir inceleme çıkarsanız gerçekten çok iyi olur bu konuda yerli kaynak olarak.

    Not: Çok fazla şey mi istedim?








  • Kulaklıklar bugün elime ulaştı. Toplam maliyeti 135 TL
    Siparişi verdikten 1 hafta kadar sonra kargoya verildi(pazartesi günü), bugün(cuma) elime ulaştı. Kapıda 'kulaklık bugüne yetişmez acaba ne geldi' diye düşündüm bir baktım CKS70 yazıyor Gerçekten kargo kısmı hayli kısa sürdü. Daha önce de Japonya'dan aldığım ürünler vardı ama 9-10 gün kadar sürüyordu.

    Bugün için birkaç fotoğraf çektim, onları paylaşayım. Birkaç gün içinde kulaklık hakkında görüşlerimi paylaşacağım

    Fotoğraflar LG Renoir ile çekildi


     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50


     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50


     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50


     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50


     İnceleme: Audio-Technica CKS70 ve CKS50




  • Hayırlı olsun Zamanın olursa haberim olsun, ben Ankarada ve bomboşum bu dönem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.

    Hayırlı olsun Zamanın olursa haberim olsun, ben Ankarada ve bomboşum bu dönem

    Teşekkürler. Önümüzdeki hafta bir terslik olmazsa bayramdan sonra buluşup deneriz kulaklıkları
  • Hayırlı olsun, eline ulaşmış. Güle güle kullan. İlk izlenim olarak memnun kalmışsındır umarım ses rengi olarak. Gerçi oturdukça sesler daha dengeye gelecektir. Tahminimce tizler biraz sert gibi geliyordur şu anda. Biraz da bass yoğun bir ses duyuyorsundur. Ama yavaş yavaş dengeye gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 18 Eylül 2009; 20:09:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Hayırlı olsun, eline ulaşmış. Güle güle kullan. İlk izlenim olarak memnun kalmışsındır umarım ses rengi olarak. Gerçi oturdukça sesler daha dengeye gelecektir. Tahminimce tizler biraz sert gibi geliyordur şu anda. Biraz da bass yoğun bir ses duyuyorsundur. Ama yavaş yavaş dengeye gelecektir.

    Teşekkür ederim. Evet, biraz oturmasını bekliyorum. Beklemeden konuşmak haksızlık olur Ama ilk düşüncelerim olumlu




  • Merhabalar. Bir süredir kullanıyorum CKS70'i. Görüşlerimi yazma zamanı geldi diye düşünüyorum.

    Malzeme kalitesi

    Kulalklıklar ilk bakışta çok bombeli görünse de(bu nedenle herkes şöyle bir inceliyor başta) kulakta şık duruyorlar. Plastik kalitesini beğendim, sert ve kalite hissi veriyor. İşçilik gerçekten iyi.
    Kablosu beklediğimden kalın. Gayet sağlam görünüyor ama zamanla belli olacak bu konu. Kablo Y tipi ve sağ sol birleştikten sonra jacka kadar tek ve kalın kablo gidiyor.
    Jack yapısı çok hoşuma gitti. A729'da jack girişi altta olduğundan küçük ve L tipi jack yapısı beni rahat ettirdi.

    Ses kalitesi

    Ses kalitesi en büyük etken tabi ki kulaklık seçimlerimizde. O nedenle bazılarınızın malzeme kalitesi kısmını atladığını biliyorum

    Kulaklığı 50 saat kadar burn-in yaptım, @thetrooper00'ın da söylediği gibi ses biraz oturdu ve daha dengeli hale geldi.
    Ses çok iyi bir derinliğe sahip, gerçekten. İlk dinlediğimde gözüme çarpan bu oldu. Ve çok parlak bir sese sahip değil CKS70. Bu yüzdendir ki -örneğin- heavy metal türdeki bir parçanın solo gitar kısmında gitar sesi tam kulağıma işlemiyor, gözlerimi kapatıp tertemiz bir ses alamıyorum(parçanın o kısmı için). Basslar midleri örtmüyor ama genel ses karakteri sıcak ve biraz 'kalın' olduğu için midler de biraz kalın çıkıyor diyebilirim. Live kayıtlarda alkış seslerini gerçekçi şekilde duyuyorum. Diğer kulaklıklarda alkışlar 'cıs cıs cıs' diye çıkarken CKS70'de alkışlardaki 'lak lak lak' seslerini de duyuyorsunuz. Sahne konusunda bayağı başarılı bu kulaklık. Yoğun basslara rağmen seste boğulma ve enstrümanların içiçe girdiği çamurlaşmış bir ses yok. Şimdi ayrıntılara geçelim.

    Bass
    Kulaklık ''basskafa''lar için yapılmış bir kulaklık. Ben basskafa değilim. O zaman neden aldın diyeceksiniz. Onun cevabını hemen yukarıdaki mesajlarımın birinde yazdım.
    Kulaklık bu konuda basskafa olmayanı bile basskafa yapacak türde performans veriyor. Basslar çok derin ve hacimli. Hatta o kadar hacimli ki, parçaların çok büyük kısmında geride müzikle beraber giden bir 'buffff sesi' ile yoldaş oluyorsunuz. Bu bazı zamanlar sinirimi bozuyor. Ben çoğu mesajımda ''bass olduğu zaman versin olmadığı zaman kendi bass uydurmasın'' demişimdir isteğim yönünde. CKS70 çoğu zaman kendi bass uyduran bir kulaklık değil aslında ama söylediğim gibi bassları bayağı hacimli.

    Gelgelelim kulaklığın 'usta' olduğu kısma. Bir pop şarkısında iliklerinze kadar müthiş derinlikte basslar alıyorsunuz. Aynı zamanda midlerde, tizlerde bir dağılma yok. Eğer kaynağınız kaliteliyse bazen 'bassları ayrı bir mekanizmadan mı veriyor' diye düşünüyorsunuz. Gerçekten hiç hazzetmediğim 'dım dım tıs tıs' bar şarkılarının(tabirim bu şekilde) bazılarını karışık klasörüne atar oldum

    Bass severlerin kulaklık alırken kesinlikle bu kulaklığı da mümkünse deneyip öyle karar vermelerini öneriyorum.

    Mid
    Midler, bass kulaklığı olmasından kaynaklı olarak(sanırım) söylediğim gibi biraz koyu karakterde. Yani çok 'cırtlak' midler vermiyor kulaklık. Bu kulaklığın en sevmediğim yanı bu diyebilirim. Doğal olarak dinlediğim müzik tarzına pek uygun düşmediğini söyleyebilirim.
    Midler yüksek seste ve son bass ayarında biraz kayboluyor. Buda artık doğal diye düşünüyorum çünkü bass seviyesi, doygunluğu 'yeter yahu' deyip müziği kapattıracak seviyede. Zaten o bass yoğunluğunda midleri ayırt edebilecek kulak bulmak zor. Bu bölüm için sonuç şu; midler çok az koyu karakterli olsa da iyi seviyede.

    Tiz
    Kulaklığı alırken en çok tereddütte kaldığım nokta buydu. Çünkü ilginçtir bass kulaklığı almama rağmen önem verdiğim asıl nokta sesteki temizlik ve berraklık. Kulaklık güzel tizlere sahip. Kulağı rahatsız eden keskinlikte tizler yok, yumuşak ve sıcak. Kulağı keskin tizlere alışmış olanlara bu nedenden dolayı az tiz varmış gibi gelebilir ama bu kanı yanlış. Bu kulaklıktaki tizler sanki yüzeye dağılmış gibi, sese netlik katıyor. Ama o keskin tizler müzikten ayrı bir şekilde 'tıs tıs tıs' ayrı bir müzikmiş gibi bir edayla gidiyorlar bu da müziğe yapaylık katıyor. Mutluyum ki o tür yapay tizlerden yok. Sadece ses seviyesi sona doğru getirilip tizler EQ'da sona dayandığında kulağı doğal olarak kesmeye başlıyor.

    İzolasyon

    Beni şaşırtan noktalardan biriydi bu. Sony'nin EX082 modeline şekil olarak benzediği için onun gibi kulağa tam oturmayacağını düşündüm ama taktığım an yanıldığımı anladım. Yalıtımı CX serisi kadar, kulağa oturuşu daha iyi. Yanında 4 farklı boyutta uç geliyor. Benim kulağıma en iyi olanı üstündeki standart boyuydu, diğerlerini de deneyip standart haline geri döndüm. Uçların eti kalın olduğundan kulağa girince büzülmüyor, buda kulaklığın kulağa iyi oturmasını sağlıyor.

    Toparlarsak; CKS70 bass kulaklığı ve bu işte oldukça iyi. Dengeli bir kulaklık değil ve biraz da yorucu. Ama bunun yanında iyi seviyede midlere, sıcak tizlere sahip. CX serisinin izolasyonundan memnun olanlar CKS70'in izolasyonunda da memnun kalırlar. Malzeme kalitesi de oldukça iyi. Zaten bir Japon markasından da bu beklenirdi, iyi iş çıkarmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 22 Eylül 2009; 14:21:22 >




  • Görüşlerini okuduktan sonra, senin alman gereken kulaklık Turbine'miş dedim kendi kendime. İnşallah benim Turbine'i denedikten sonra da iyi ki CKS70 almışım dersin..
  • Zaten son kararım Turbine ile CKS70 arasındaydı, ikisinden birini seçmek zorundaydım ben de 'artık hayırlısı' dedim ve CKS70'te karar kıldım. CKS70'in yanında bir de Pfe almayı düşünmüyor değilim hani
  • Keşke bu düşünmelerimiz bitse de paramız cebimizde kalabilse
  • Düşünceler bitmez ama para biter o muhakkak.

    @MuttFTS, gerçi az çok tahmin edebiliyorum head-fi incelemesinden de rock için turbine'i seçerim demişti orada ki incelemeyi yapan kişi. Ki bunda da @Figure'ın dediği gibi koyu renk karakterli mid'lerin etkisi var. Ki CK serisinden en büyük farkı bu. Galiba bu gidişle CKM serisinide denemek farz oldu, sizinde dediğiniz gibi düşünceler bitmiyor. CK serisi parlak mid, tizleri ile ön plandaydı, CKS bassları ile ön plandaydı, galiba bunun dengesini CKM serisinde sağladılar. (En azından kullanıcı yorumları birazda böyle diyor.) Şimdilik CKM70'in fiyatıda hepsinden daha yüksek, hele biraz düşdün onu da deneriz.

    @Figure, pfe almayı düşünüyorsun ama pfe ve CKS70 apayrı ses karakterinde. Ki pfe'yi sevmeyeceğini düşünüyorum açıkçası daha önce söylediklerin doğrultusunda. O nedenle denemeden karar verme derim. Bir de kulaklık tıkaçlarının ayarını hangi ayarda kullanmaya karar verdin? Yaw bide cx serisi kadar yalıtımı yoktur senin kulağa mı tam oturdu bu meret. Yoksa 2 sene aradan sonra ben mi cx serisini unuttum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 22 Eylül 2009; 15:47:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    @Figure, pfe almayı düşünüyorsun ama pfe ve CKS70 apayrı ses karakterinde. Ki pfe'yi sevmeyeceğini düşünüyorum açıkçası daha önce söylediklerin doğrultusunda. O nedenle denemeden karar verme derim. Bir de kulaklık tıkaçlarının ayarını hangi ayarda kullanmaya karar verdin? Yaw bide cx serisi kadar yalıtımı yoktur senin kulağa mı tam oturdu bu meret. Yoksa 2 sene aradan sonra ben mi cx serisini unuttum.

    Tabi önce sana teşekkür etmeliyim, bu kulaklıkla senin sayende tanışmıştım

    Zaten Pfe almayı düşünmemin sebebi farklı ses karakterinde olması. Aynı tip kulaklık almanın bir amacı yok @MuttFTS.'nin ety'si ile dinlediğimden ve hakkındaki incelemeleri okuduğumdan karakterini az çok tahmin edebiliyorum.

    Ben Head-fi'deki incelemedeki numaralandırmaya göre 1 pozisyonunda kullanıyorum, yani uç ile kulaklığın yakın olduğu pozisyon. Bu şekilde derinlik ve bass yoğunluğu azalıyor, ses dengeye geliyor. Gerçekten hayli fark ediyor.

    Benim CX300 birkaç hafta önce bozuldu maalesef. Ama hatırlıyorum tabi ki izolasyonunu. Benim kulağıma tam oturdu CKS70(üstünde gelen uçlar ile). Eğer izolasyonu çok iyi bir kulaklık kullanıyorsan CKS70'in izolasyonu o yüzden az gelmiş olabilir




  • Hocam açıkçası sana ilk önce al, sonra öyleyse alma dedik, öyleydi böyleydi derken sen aldın. Neyse hayırlı olsun artık bu saatten sonra bir sonraki kulaklığına kadar kazasız belasız, mutlu bir şekilde kullanırsın umarım. Ben cx serisine göre yalıtımı daha başarısız buldum açıkçası dışarıdan ses alma konusunda. Çünkü eskiden cx500 ve ondan da önce cx300 kullanırken, yalıtım seviyesi daha iyiydi (diye bir anımsama canlanıyor beyimde). Gerçi anlaşıldı ki beyinde ki cx serisi bilgilerini tekrar bir güncelleme zamanı gelmiş o kadar aradan sonra.
  • Haklı olabilirsin de, ama şöyle bir şey söyleyeyim. Az önce tam ev telefonunun yanında oturuyordum, telefon çalmış hiç haberim yok. Ve ses seviyesi A729'da 13'teydi -ki 30'a kadar gidiyor.

    Bu arada Pfe'de karar vermiş değilim tabi ki. CKS70 gibi bir kulaklıktan sonra kulaklık alacaksam Audio Technica CKM serisine bakmazsak ayıp olur
  • CKM'yi bende merak ediyorum ama fiyatları yüksek biraz bir de hiç denemediğim bir at sınıfı ondan dolayıda hadi alayım diyemiyorum. Ama zamanla indirirler fiyatları ve uygun bir fiyata gelince bende almayı düşünüyorum. Bence çok acele etme, yeni bir kulaklıkla rahat bir 6 ay geçirirsin, ondan sonra daha iyisini alırsın.
  • Bir kulaklık aldıktan kısa bir süre sonra başka bir kulaklık almak sonu gelmeyen bir yolun başlangıcıHayırlı olsun Figure yeni kulaklıkların,ses rengine alışman kulaklığın ve iyice kafanda yerini belli etmesi en az 1 ay sürer.Biraz daha kullandıktan sonra duruma bakar ona göre karar verirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utuman

    Bir kulaklık aldıktan kısa bir süre sonra başka bir kulaklık almak sonu gelmeyen bir yolun başlangıcıHayırlı olsun Figure yeni kulaklıkların,ses rengine alışman kulaklığın ve iyice kafanda yerini belli etmesi en az 1 ay sürer.Biraz daha kullandıktan sonra duruma bakar ona göre karar verirsin.

    Teşekkürler. İnsan zevk alıyorsa girmeli bence o yola
    Tabi ki daha uzun süre kullanıp öyle karar vereceğim, hem kulaklık daha iyi oturmuş olacak hem de söylediğin gibi kulağım alışmış olacak.




  • Bugün Figure ile buluştuk ve CKS70 vs Turbine testi yaptık. Kısaca başlıklar halinde aşağıya yazıcam fakat en başta da belirtmek isterim ki ikimiz de Turbine'den daha çok hoşlandık ses olarak..

    Malzeme Kalitesi:

    Kablo yapısı olarak CKS70 daha kalın bir kabloya sahip. Kabloların ikisinin de dışı kadifemsi. Turbine'in kablosu ile lastikli gibi esnek olduğundan dolaşmayı engelleyici güzel bir yapısı var. CKS70 bu konuda pek iyi değil dedi Figure. Orada da iki dakikada denediğimizde çok net olarak farkettik

    Sürücülerin olduğu kısımda ise tip olarak ve kalite olarak Turbine bana göre üstündü. Turbine, CKS70e göre bayağı ağır fakat bu herhangi bir problem yaratmadı.

    Konfor ve izolasyon:

    Kullanım açısından kesinlikle CKS70 daha başarılı. Daha hafif oluşu ve kulağa oturuş yapısı ile Turbine'e göre çok daha rahat buldum. Oturması rahat ve çıkma problemi yok. Mikrofonik etki için çok yorum yapamayacağım çünkü takıp gezmedik. Turbine ile yürürken mikrofonik etkinin hiç olmadığını belirtmek isterim.

    İzolasyon konusunda Turbine, CKS70e göre bayağı önde. Fakat bu Turbine'e malesef biraz basıklık hissi olarak geri dönüyor taktığınızda..

    Ses konusu:

    Bas: Yoğunluk konusunda CKS70 biraz önde. Turbine ona göre daha az basa sahip gibi. Kalite olarak ise belki çok çok az CKS70in basları daha net olabilir ama olmayabilir de.

    Mid: Kalite olarak çok çok az fark var diyebilirim Turbine lehine. Ama pek not edilebilecek değil. Turbine'in midleri biraz daha geride CKS70e göre.

    Tiz: Kalite olarak tiz konusunu eleştiremeyeceğim çünkü iPod ile bile CKS70 ile çok fazla tiz alamadım. Bu yüzden ayrıntıları pek farkedemedim. Biraz boğuk ve geride geldi Turbine'e göre. Bu boğukluk biraz daha açılabilir fakat gene de geride bayağı. Turbine'in tizlerini her halükarda Figure ve ben de tercih ederiz dedik.

    Sahne konusunda Turbine çok basık, CKS70 ona göre bayağı iyi diyebilirim bu konuda.

    Sonuç olarak; ikisi de bass ağırlıklı kulaklıklar denmesine rağmen ben halen Turbine'in bas ağırlıklı kulaklıklar kısmına girmesine karşıyım. Çünkü özellikle tizler müziğe dahil olduğunda basları çok rahat kapatıyorlar. CKS70 ise gerçekten bas ağırlıklı, basların bazen diğer enstrümanları örttüğü bir kulaklık.

    CKS70 özellikle HipHop, Rap, RnB, Pop gibi türlerde çok başarılı, çok güzel kicky basları ile. Turbine ise bence birçok müziğe çok rahat ayak uydurabilecek, geniş çaplı bir kulaklık.

    Ben alınabilirlik açısından Turbine'i galip çıkardım ama tabi aradaki fiyat farkı ve bulunabilirliği göz önüne almazsak...




  • İki kulaklığı karşılaştırdık bugün. Çoğu konuda da hemfikiriz.

    Tekrar yazacak olursak; tizlerde Turbine CKS70'den daha sıcak, sese temizlik katar nitelikte ve yoğunluk olarak daha fazla. MuttFTS. iPhone ile dinliyor ve EQ'yu kullanmıyor ya da kişisel ayaralayamıyor. Ben EQ kullandığımdan ve Custom seçeneği olduğundan bu tiz konusundaki açığı kapatabiliyorum. Ama MuttFTS. bunu hiç profesyonelce bulmadı

    Basslarda CKS70 daha hacimliydi. Yazımda söylediğim gibi CKS70'de müzikle beraber giden bir bass sesi var ama Turbine'de bu yoktu, basslar daha kısaydı.

    Midlerde, Turbine daha cırtlak yani benim istediğim türde ses veriyor. CKS70 daha koyu midlere sahip.

    Sahne genişliğinde CKS70 açık ara daha iyiydi. Ama bu da MuttFTS.'nin söylediği gibi daha az izolasyon olarak geri dönüyor.

    CKS70, Turbine'e göre daha yorucu bir kulaklık, bunu kesin olarak söyleyebilirim. Bu hem fazla basstan hem de daha sert tizlerden kaynaklanıyor. Tabi benim CKS70 daha birkaç günlük bir kulaklık, zamanla daha iyi oturacaktır.

    Turbine kullandığı malzeme dolayısıyla daha ağır ve kaliteli duruyor tabi ki ancak bunun bir dezavantajını gördük; Mp3 çalarınıza kulaklığınızı sarıp cebinize ya da çantanıza koyduğunuz vakit o Mp3 çaları 2. elde satmanız çok zor olur

    Monster zaten kablo üreten bir firma olduğundan kablosu daha iyi beklenirdi, öyle de oldu. Bu CKS70'in kablosunun kötü olduğu manasına gelmiyor tabi, Turbine'nin kablosunun bayağı iyi olduğu anlamına geliyor.

    Alınabilirliği göz önüne almalıyız diye düşünüyorum Ben 135 TL'ye aldım CKS70'i, Turbine ise 170 Dolar'a(252 TL ediyor). Şuan ebay'da da Türkiye'ye gönderebilen satıcılarda fiyatlar bu civarda. Yani fiyat kulvarına bakıldığında şunu söyleyebilirim: Turbine IE8'e göre, CKS70 de Turbine'e göre daha iyi F/P 'ye sahip.




  • Arkadaşlar elinize sağlık, oldukça aydınlatıcı olmuş. Ekleme benden gelsin, cks70 mikrofonik etki olarak kötüdür @muttFTS. Audio-Technica modellerinin hepsinde bu sorun var, daha doğrusu belirli fiyata alınanlarda bu sorun var, kulaküstünden kablo dolanan modellerinde mikrofonik etki problemi minimize edilmiş durumda. @figure tizler biraz daha yumuşuma eğilimine girer daha ama cks70 zaten 50-60 saatten sonra %80 oranında ses olarak oturmuş oluyor. Ama tizler yumuşacaktır daha. Kablo konusunda da benim bulduğum bir yöntem; bizim işyerinde kondisyonlama kabini var, kabinde 5 dk muameleyle kadife gibi kablo haline dönüşüyor. Zararı var mı bilmiyorum onu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.