Şimdi Ara

IMEI Klonlanmış, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru hakkında soru (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
4
Favori
30.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın. Ama bu konuda mağdur olan insan sayısının çokluğu ve mahkeme yollarını aşındıran birisi olarak başımdan geçenleri anlatayım..

    Orijinal faturalı aldığım Nokia telefonuma klonlanmış uyarısı geldi. Araştırmalar sonucu son değişikliklerle hakem heyetinin çözüm olmayacağını görünce bu haksızlığı kendime yediremeyip Cumhuriyet savcılığına gidip durumu anlatıp telefonumun IMEI numarasını klonlayanların tespiti ve yakalanması için suç duyurusunda bulundum. Gelen mesajların faturanın örneğini de dahil ederek başvurumu yaptım. Savcılık birkaç ay sonra ilçe emniyete istekte bulunarak bana ulaşılmasını ve telefonumun orijinal olup olmadığı konusunda bilirkişi incelemesi için davet edilmemi istemiş. İlçe Karakola gittim polis memuru ile konuştum, emniyette tutanak tutularak telefonumu teslim ettim. Bir ay sonra telefonumu adliyeden alabildim. Satın aldığım yerin bir ihmali olup olmadığı şüphesiyle dosyam satıcının bulunduğu ile yönlendirildi. Sanırım (satıcı ve savcılık arasındaki olanları tam bilmiyorum ama) oradan bir sonuç çıkmamış olmalı ki savcılık BTK dan yazı istemiş. BTK da savcıya sistemin klonlama yapanları tespit edemediğini belirten bir yazı yazmış. Yazıya istinaden savcılık dosyama takipsizlik kararı vererek başvurumu kapattı.

    Özetle şikayet edip hakkınızı arayacaksanız boşuna uğraşmayın, BTK hattınız klonlandı diye gsm numaralarına SMS atabilirken, klonlandığını tespit edebilirken savcılığa bunu bilemeyiz diye dilekçe yazıyor. (klonlandığını tespit edebilmesi için en az 2 farklı gsm numarası aynı imei numarasını ile bağlandığını yakalaması ve takip etmesi gerekir, ben diğer gsm numarasının sahibinden şikayetçi oldum ama BTK bunu bilemiyormuş, bilemediği numaraya SMS atabiliyor burası da çok ilginç ) Üstüne 1 ay telefonum bilirkişi incelemesinde kaldı (alt tarafı telefon ve imei orijinal mi diye bakacaklar, bir de üstüne telefonun açılmayan arka kapağını zorlayıp kanırtmışlar. Savcıya bilirkişinin bu hatasını da sözlü şikayet ettim ama üstüne ben fırça yedim. Savcılığa 3-4 kez gitmek için işyerinden izin almak durumunda kaldım. Kendinize görev edinip hakkımı kanunen arayacağım dediğinizde geçeceğiniz yollar bu şekilde. Sonuç kocaman bir sıfır. Vergisini vererek aldığınız, faturasıyla bunu kanıtladığınız, yetmedi suç duyurusunda bulundunuz ama cezalandırılan gene sizsiniz, klonlayan sahtekarlar zaten 5 dakikada değiştiriyor, onlara hiçbirşey olmuyor.
  • Evet hocam maalesef onca emsal karara rağmen firmaların bastırmasıyla birlikte "Garantili telefonun IMEI klonlanmasında ayıplı sayılması" hususu gözardı ediliyor. Sanayi bakanlığı bile söz geçiremedi BTK'ya. Yapacak bir şey yok maalesef bu hukuk düzeninde.
  • konu baya eski ama benimde basıma geldi..suan tüketici mahkemesine mecbur başvurdum bakalım ne cıkacak..1 ay oldu alalı sıfır samsung a.ş garantili 20 gün sonra imei klonlandı die mesaj geldi...satıcı ürünü almadı bende hakem heyetine başvurdm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: opaksu91

    konu baya eski ama benimde basıma geldi..suan tüketici mahkemesine mecbur başvurdum bakalım ne cıkacak..1 ay oldu alalı sıfır samsung a.ş garantili 20 gün sonra imei klonlandı die mesaj geldi...satıcı ürünü almadı bende hakem heyetine başvurdm
    Sonuç çıktı mı?




    IMEI'si klonlanan telefonların sadece tek hatla kullanılması durumu hakkında bir sorum var.Eğer telefonu yani klonlananı değiştirmek isteyip yeni bir telefon aldığımda mevcut hattı bu yeni telefona takıp kullanabiliyor muyum?Yoksa yeni ,sıfır bir hat mı almam lazım?

    Bazı sitelerde,tek hatta tanımlandığı için telefonun değiştirilemeyeceği yazılmış.
  • 1.daha acıklanmadı yaklasık 6 ayı bulur sanırım bekliyorum..

    2.şimdi cihaza tek hat tanımlanıyor mesela senn hattın tanımlandı..sonra bu telefonu bana verdin ben gidip imei ile kendi hattımı tanımlatıyorum senin hattın bu telefonda kullanıma kapanıyor..sadece benim hattımla kullanabiliyorsun..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.