Şimdi Ara

IMAP,push mail ayarları ve mail ses bildirimi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Baaki

gmail de push olayı var mıdır

Şimdi denedim evet varmış...

nasıl yaptınız acaba ?
  • Gmail kurulu idi zaten. Fakat binlerce mail biriktiğinden anında gelip gelmediğini anlayıp cevap yazamamıştım. Tüm gelen kutusunu boşalttım. Ve pc'den outlook üzerinden diğer mail hesabımdan gmaildeki hesabıma deneme amaçlı mail attım. Anında telefon uyarı verdi ve Gmail simgesi üzerinde rakam belirdi.

Yalnız bir tek şüphem var. Onu da denemem lazım. Gmail programı arkada çalışıyor olabilir. Tümden kapattığımda gene de mail anında gelir mi şimdilik bilemiyorum. Dur hemen deneyeyim hele bir...
  • Denedim o şekilde yani telefondan gmail programını tamamen kapatmış olmama rağmen anında telefona mail düştü...
  • quote:

Denedim o şekilde yani telefondan gmail programını tamamen kapatmış olmama rağmen anında telefona mail düştü...

O zaman bizi aydınlatsanız da bizde yapsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udenizli

quote:

Denedim o şekilde yani telefondan gmail programını tamamen kapatmış olmama rağmen anında telefona mail düştü...

O zaman bizi aydınlatsanız da bizde yapsak.

Dostum, ben bir şey yapmadım ki anlatayım. Gmail programı kurulu ve o şekilde gmail hesabıma gelen mailler telefonuma da anında düşüyor. Yaptığım tek şey gmail programını kurmak. Ekstra bir ayar vs. yapmadım.
  • Pardon dikkatli okumamışim. Hatta gmail programı olduğundan bile haberim yoktu. Nasıl bir program kullanış açısından. Tavsiye edermisiniz. Bataryayı etkililiyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca kullandığım ttmail'in bir mail adresi var ve pc'de outlook ona ayarlı. İphone'u ilk alıp aktivasyonunu yaptıktan sonra sanırım itunes outlook'tan telefondaki mail uygulamasının çalışması için gereken bilgileri almış. Çünkü hiçbirini el ile ayarlamama rağmen telefondaki mail programı ttmail uzantılı mail adresime göre çalışıyordu.

Fakat şimdi onu denedim, onda mail uygulamasına girmeden otomatik mail uyarısı gelmiyor. Mailine gelip gelmediğini anlamak için mutlaka mail uygulamasını açmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udenizli

Pardon dikkatli okumamışim. Hatta gmail programı olduğundan bile haberim yoktu. Nasıl bir program kullanış açısından. Tavsiye edermisiniz. Bataryayı etkililiyormu?

Ben bir etkisini hissetmedim dostum. Zaten olsa ne kadar olacak? Ya toplam şarj süresinde %1 ya %2 farkeder. Sabah 7 olmamıştı işe gelirken şarjdan telefonu çıkardım. wireless açık şu an %77 de...

Gmail hesabınız varsa elbette tavsiye ediyorum. Yoksa da hesap açmanızı tavsiye ederim. Google'ın hemen hemen her uygulamasındaki sadelik ve işlevsellik gmail'de de var...
  • o zaman sadece gmail in kendi programı ile push mail özelliği geliyor...

normal mail programından ben gmail hesabımı eklemiştim ancak anında ilet yani push mail seçeneği bulunmuyor.
  • Bu arada kilit ekranında mail uyarısı geldiğinde, aynı zamanda ses tonu ile de uyarıyor mu? Ben de bazen ses ile uyarmıyor sadece ekran açılıp, mail iletisi geliyor...

Sizde nasıl acaba?
  • imap aktifleştirip push mail alabilirsiniz. exchange olarak kurulum yaparsanız gmailinizi. Push gmail kullanıyorum oldukça memnunum.
  • gmail uygulamasında kilit ekranında sadece ses duyuluyor ekrana bir uyarı gelmiyor..home ekranında aynı şekilde ses ve titreşim var ama ekranda bir uyarı yok, notification centerdada görünmüyor gelen mailler...sadece gmail simgesinin üstünde 1-2 gibi rakamlar çıkıyor..eğer gmail uygulaması arka sayfalarda ise telefondan çıkan titreşim ve ses in neye ait olduğunu anlayamıyoruz..
  • Im+ uygulamasına mail adresinizi eklerseniz ayarlardan push mail seçeneğini secerseniz
    Anında im+ uyarı verir ben böyle yapıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afyonteam

Im+ uygulamasına mail adresinizi eklerseniz ayarlardan push mail seçeneğini secerseniz
    Anında im+ uyarı verir ben böyle yapıyorum

Bu im+ mesajlaşma programı mıdır? Ne sıklıkla kontrol edip yolluyor? Anında mı geliyor mailler?
  • Konu eski ama bilgi amaçlı yazayım istedim.

Pop/Imap da push özelliği yoktur. Imap ın pop tan farkı telefondan gönderdiğiniz bir maili, bilgisayarınızdaki imap kurulu outlook unuzdan da görebilirsiniz. Okuduğunuz mail bilgisayarda da okunmuş olur ve sildiğinizde de silinmiş olur.

Kişileriniz eş zamanlanmaz ve push özelliğiniz olmaz. Bu özellikler için exchange yapısını destekleyen bir mail hesabı olması lazım. Mail sunucunuzu ofis365 veya exchance cloud hizmeti veren firmalara taşımanız lazım.

gmail inizi google ı seçerek kurarsanız push özelliği olmaz. Kurulumda exchange seçerek kurulduğunda push olduğu söyleniyor kurup denemedim uygulamasını kullanıyorum. kendi programını kurarsanız push özelliği olur. iphone bildirim merkezinde gmail uyulamasına gidip kilit ekranında göster işaretli olması lazım.

iphone da kilit ekranında maili görmek için bildirim merkezinde eposta uygulamasına girip kilit ekranında göster demeniz gerekiyor.

pop/imap hesabınızı iphone da 15 dk lık periyotlarda kontrol için ayarlayabilirsiniz.

hotmail de push özelliği vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokh4n -- 3 Nisan 2014; 14:35:17 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.