Şimdi Ara

iMac'te BootCamp Windows'u Görmüyor.. Lütfen Yardım!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iMac'e Bootcamp üzerinden Windows 7 kurdum fakata açılışta alt tuşuna basınca işletim seçenekleri çıkmıyor, doğrudan MacOS ile açılıyor. System Preferences'te StartUp diske baktığımda da seçenekler arasında Windows görünmüyor.. Daha doğrusu çok ilginç bir durum söz konusu, kapattıktan sonra fişi çıkartıp tekrar takarsam seçenekler geliyor ve Windows ile açabiliyorum. Windows'ta BootCamp ayaralarına baktığımda herşey normal, hem Mac hem de Windows başlatma seçenekleri arasında görünüyor. Windows üzerinden restart yaparsam sorun yok, alt tuşuna basınca seçenekler yine geliyor. Fakat bir kere MacOS ile açınca restart yaptığımda alt tuşuna bassam da hep MacOS ile açılıyor, eğer kapattıktan sonra fişi çıkartıp takarsam açılışta tekrar görüyorum seçenekleri, yani o seferlik düzeliyor.. Umarım anlatabilmişimdir bu garip durumu.. Anlayamadım gitti.. MacOS ile açtıktan sonra her seferinde fişi mi takıp çıkartacağım işletim sistemi seçeneklerini görmek için.. Ne olur bi yardım edin şu garibana, neden olmuş olabilir, ne yapmam gerekir?..

• mac tarafına herhangi bir 3. parti yazılım kurdun mu? mesela ntfs diskleri mac tarafında görmek için yazılım tarzında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flexsible

mac tarafına herhangi bir 3. parti yazılım kurdun mu? mesela ntfs diskleri mac tarafında görmek için yazılım tarzında.

Evet, Paragon kurmuştum.. Ama şimdi kaldırdım.. Neden sordun?
  • Kaldırdıktan sonra herhangi bir değişme oldu mu? Birde PRam resetleme dener misin? Bilmiyorsan kısaca bahsedeyim:

Bilgisayarında "Yeniden Başlat"a bastığın anda 4 tuşa basılı tutman gerek.Bu tuşlar: klavyende alt tarafta sol kısımda CMD, COMMAND veya Elma işaretli bir tuş olması lazım.Bunun yanında da ALT tuşu var.Bu iki tuş haricinde P tuşu ve R tuşu.Yani; CMD + ALT + P + R tuşlarına basılı tutman lazım.4 defa açılış sesini duyana kadar elini bu 4 tuştan çekme.4 kere açılış sesini duyduktan sonra elini çekebilirsin.Cihazın biraz geç açılabilir ilk seferde.Windows'taki "En Son İyi Ayarlardan Başlat" gibi bir uygulamaya benzer bu.Bunu bir denemeye çalış.Sonuçlarını buraya yazarsan sevinirim.
  • paragon programını kaldır tekrar restart et düzelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.