Şimdi Ara

IMAC KULLANIYORUM LUTFEN YARDIM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veli_0300

İnternettrn chamelon boot loaderini indir cdye yazdir cd den boot yap kurulu sistemler gelecek karsina mac os yuklu diskin uzerine gel -f yaz enter le sistem acilacaktir diskini onara bilirsin

Macintoshta ne chameleon'u?. Hackintoshla karıştırmayın. Disk onarma olmazsa mecburen başka bir biligsayardan imaj yazıp onu kurun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmlds29

quote:

Orijinalden alıntı: Riverside_

Bir arkadaş disk tarıyor dedi ama onunla alakası yok bu ekranın.
    Cihaz kendini güvenli moddan açmaya çalışıyor buyuk ihtimal ama açamıyor. MacBook Pro 2010 modellerde genelde bir Shift tuşu arızası vardır anakart kaynaklı umarım bu sorun değildir yaşadığınız.

boyle bir siknti oldugu zaman verbose modunu ac gorursun disk alani arizasi oldugunu biliyoruz da konusuyoruz burada...

Safe mode'da açılmadan önce de böyle bir bar gelir directory check yapar. Birbirine karışabilir durumlar. (Test etmek için mac pro anakartlı bilgisayarınızda shift tuşunu açılışta basılı tutun) Kesin safe mode da açılıyor diyemeyiz tabii. Ayrıca makine 2007 yada 2008 imac. 2010 Macbook shift arızası ile ne alaka. Logicboard'u tamamen farklı cihazlar. O arkadaşa katılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Ekim 2014; 11:37:29 >

• Macintish olmasi farketmez chemalon boot eder sistemi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Macintish olmasi farketmez chemalon boot eder sistemi

Bunu neden yapsın ki? Sorunu normal yolla halletmek varken imac e neden chameleon kuracak boot etse bile?
  • Dostum yazdigimi anlamadan yorum yapma ben chemelon kursun demedim recovery moda erisemiyorsa chamelon ile bot edip -f ile safe modda acabilir dedim yani kendi boot loaderi ile giremiyorsa

• quote:

Dostum yazdigimi anlamadan yorum yapma ben chemelon kursun demedim recovery moda erisemiyorsa chamelon ile bot edip -f ile safe modda acabilir dedim yani kendi boot loaderi ile giremiyorsa

Öyle şey mi olur ya. Hackintosh için olan programlarla orjinal Mac de kurtarma mı yapılır? Söz konusu olan şey hackintosh için olan boot loader orjinal mac'i pratikte açar mı deniyorsa o başka, hackintosh için olan programlarla orjinal mac de kurtarma yapma fikri başka. Hackintosh diye birşey olmasaydı ne yapacaktı peki? Yani Apple bilgisayarda kurtarma yapmak için Hackintosh denen konsepte mi mecburuz? Böyle saçma iş olur mu? Hem safe mod da açsa sonra ne yapacak? Safe mod da açmak için shift tuşu basılı tutulur bir sorun yoksa safe mod da açılır sistem. Bunun için chameleon -f -x filan gerekmez. Orjinal bir mac de shift tuşunu basılı tutmak yeterlidir. Buna rağmen açılmıyorsa alt tuşunu basılı tutar USB den kurulum USB sini boot eder basar formatı geçer yani. Bu Linux dağıtımı mı ki yamulan sistemi konsol komutlarıyla filan düzeltmeye çalışacak. Yada PC üzerinde çalışan Hackintosh mu ki safe mode da açıp birşeyler yapacak sistem düzelecek. Safe mode anca dosya yedeği almaya yarar ki adam yedek almam lazım ne yapabilirim diye de sormamış. Bunun dışında yamulan bir Mac OS X'i güvenli modda açıp normal hale döndürmekle uğraşılmaz. (Örnek veriyorum mesela bir sistem dosyası değiştirdim hangi dosyayı değiştirdiğimi biliyorum ve sorunun bundan kaynaklandığı kesin. Dosyanın yedeği var safe mode'da açıp yedek dosyayı yerine koyacağım) Böyle bir durum hariç neden yamulduğu belli olmayan bir sistemi safe mode da açıp sorunsuz hale getirmek imkansız gibi birşeydir ve zaman kaybıdır. Bu durumda sorun varsa sistem açılmıyorsa ve orjinal Mac kullanıyorsa formatı basacak budur bundan başka da yapılacak birşey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Ekim 2014; 15:26:25 >

• Disk iiznleri ve disk hatalarindan kaynaklanan bir sistem acilmama hatasi varsa safe modda acip dizeltebilir ha yedek alirim i gormedim zaten windows yuklu diyor wibdows yukluyse mac drive yi kurup mac os kurulu diski windowsta acabilir ordan lazim olan dosyalari alir chamelon sadece hackintosta calismaz mac os uda boot eder denemesi bedava

• quote:

Disk iiznleri ve disk hatalarindan kaynaklanan bir sistem acilmama hatasi varsa safe modda acip dizeltebilir ha yedek alirim i gormedim zaten windows yuklu diyor wibdows yukluyse mac drive yi kurup mac os kurulu diski windowsta acabilir ordan lazim olan dosyalari alir chamelon sadece hackintosta calismaz mac os uda boot eder denemesi bedava

Siz hackintosh mu macintosh mu kullanıyorsunuz? Eğer macintosh kullanıyorsanız sistem kurtarma vs. os x i boot etme gibi durumlarda orjinal apple donanıma chameleon mu kuruyorsunuz? Yani benim her fikre saygım vardır ama böylesi bir fikre ancak gülüp geçebiliyorum. Yani olsa bile boot etse bile nerede görülmüş orjinal bir macin hackintosh muamelesi yapılarak OS X boot ettirildiği ve bunun üzerinden sistem kurtarma vs. yapıldığı?. Belki 2006 model Mac'e Yosemite yüklemek için hackintosh boot loader kurulabilir ama böyle bir amaç dışında sistem kurtarma yapmak için orjinal Mac'e hackintosh boot loader kurulmaz. Akla mantığa aykırı bir durum. Size ben bir soru sordum ona da cevap vermemişsiniz. Eğer Apple, X86 mimarisine geçmeseydi, Hackintosh konsepti oluşmasaydı ne olacaktı? Bu arkadaş apple bilgisayarlar için standart kurtarma yolları deneyecekti ve hehangi birisiyle sorununu çözecekti değil mi? İşte olay budur. Orjinal Apple donanım kullananın ne kurtarma yapmak nede os x'i herhangi bir nedenden dolayı boot etmek için Chameleon'a ihtiyacı yoktur. Safe Mode'da OS X boot etmek için Shift tuşu vardır. Bilgisayar açılırken o tuş basılı tutulur eğer sistem safe mode'da açılabilecek kadar yamulmadıysa boot eder. Sizin söylediğiniz -f -x gibi komutları (F force boot, X güvenli kip yani safe mode) bu shift tuşu kullanıcı verbose moda girmesin uğraşmasın diyedir. Shift tuşu kullanıcının yerine o -f -x 'i oraya yazarak boot etmeye çalışır zaten. Yani Chameleon'a ne olursa olsun ihtiyaç yok. Shift tuşu safe mode'da boot etmiyorsa chameleon da muhtemelen etmeyecektir. Bu durumda shift tuşu çalışmıyorsa formatı basıp geçecek arkadaş. Ayrıca sizin söylediğiniz o -f komutunun safe mode ile ilgisi yok. O -f yani force boot hataya rağmen normal (güvenli kip değil) boot et demektir. Yani hackintosh kuranların genelde çok ihtiyacı olur çünkü bir takım hata mesajları alınırsa o hata mesajları boot sırasında görmezden gelinmeye çalışılır. Safe mode'u açan komut -x dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 5 Ekim 2014; 16:36:09 >

• Neyin kafasini yaiyorsun sen bilader anlamadim ? Shift tusu calismiyorsa format atican diyorsun acemi bir tavsiye bu biz burda format atmadan adamin isini yapmaya caliisiyoruz kafana gore bilmislik yapma.

• quote:

Neyin kafasini yaiyorsun sen bilader anlamadim ? Shift tusu calismiyorsa format atican diyorsun acemi bir tavsiye bu biz burda format atmadan adamin isini yapmaya caliisiyoruz kafana gore bilmislik yapma.

Apple orjinal donanıma hackintosh boot loader hiçbir şartta kurulmaz. Yok böyle bir dünya. Çok saçma bir kafa yaşıyorsun yani ve kafan bunun bir saçmalık olduğunu bir türlü almak istemiyor... Yani burada tek bir çok bilmiş var o da sensin.. İmzana bir developer eklemişsin geziyorsun ortada her şeyi ben bilirim modlarındasın galiba. Orjinal Mac sistem ile Hackintosh'u karıştıracak kadar acemi bilgisiz ve bilinçsizsin. Bir de çıkmış format önerene acemi diyorsun. Senin geçtiğin yollardan biz 10 sene önce geçtik. Başka bir yolu olsa tavsiye ederiz. Sen Chameleon mu neyse PC'ye kurmayı bırak orjinal Maclere bile kurma fantezilerine girmişsin. Biz burada fantezi yapmıyoruz. Adamın Imac'i OS X'i boot etmiyor adama illegal ve Mac için yazılmamış programları makinesine yüklemeden, düzgünce safe mode'da nasıl sistemini açabileceğini anlatıyoruz. Ve diyorum ki boot etse bile Apple donanımı kurtarmak için başka standart yollar zaten var. Aklı mantığı olan adam bir düşünür, koskoca apple aciz kaldı da, senin chameleon'unun yapacağı işi (Sistemi safe mode'da açmak) kendi orjinal makinesinde, hackintosh için yazılmış saçma sapan bir boot loader olmadan yapamayacak mı sanıyorsun? Adamlar bunun için tek bir tane tuş atamışlar işte. Basıyorsun senin o -f -x komutlarını veriyor. Öyle de açsan, böyle de açsan, takla da atsan, chameleon da kursan, shifte'de bassan aynı şey. Aynı kapıya çıkıyor. Senin chameleon'un yapacağı işi (Mac OS X'e safe mode için komut yollamak) Shift tuşu zaten yapıyor. Shift tuşuyla açılmazsa zaten senin chameleonun da açamaz diyorum adam hala chameleon diyor.

Forumda bir sürü Hackintoshla ilgili başlık var. Adamlar yardım istiyor. Madem bu işlerin uzmanısın chamelon vs. çok biliyorsun git orada toplama PC kullananlara yardım et. Başka bir apple forumu bölümü olsa bırak böyle saygısızca kafa tutmak, Hackintosh chameleon laflarını illegal olduğu için ağzına bile alamazsın. Bu forumda hackintosh'a izin veriyorlarsa onların seçimi demek ki illegal olduğunu düşünmüyorlar bize laf düşmez bu konuda ama ben forum kullanıcısı olarak bunu suistimal etme diyorum sana. Orjinal Mac kullanıcılarını rahatsız etmeden (Verilen tavsiyelere, görüşlere, fikrini beğenmeyip karşıt fikir yazanlara, saçma sapan ukalaca yanıtlar, parazit yapan mesajlar göndermeden) hackintosh konularında takıl chameleon'unu o başlıklarda tavsiye et. Bu başlıkta orjinal mac sahiplerinin kafasını bulandırmaya hakkın yok çünkü. Ayrıca adamın teki bu fikri ciddiye alır hackintosh için yazılmış programla boot etmeye çalışırken veri de kaybedebilir. Biz bu başlıkta orjinal apple donanım Macbook Imac vs. kullanan birine adam gibi düzgün yollarla tavsiye veriyoruz yani. Konu Mac OS X nasıl güvenli modda açılıra dönmüş, nasıl yapabileceğini bunun için gereken tuş kombinasyonunu söylüyoruz. Fantezi işler deneyecek olsak gider PC ye Mac OS kurmaya çalışırız vs. Sen ne kadar beğenmesen de, Macintosh bilgisayara hackintosh boot loader kurarak Mac OS X'in boot etmesini bekleyecek ve bunun üzerinden hackintosh sisteme kext diziyor gibi kurtarma yapmayı tavsiye edecek kadar absürd fikirlere çok şükür sahip değilim. Böyle fikirleri de saçma ve komik bulur, saçma ve komik olduklarını saygı çerçevesinde kişinin yüzüne söylerim. Ayrıca senin bilmediğin bir tuş kombinasyonu daha var açılışta Command S. Bak buda direkt komut satırı çalıştırır. Kendine güvenen buradan da uğraşır sistemi kurtarmakla. Chameleon saçmalığına gelene kadar tonla şey var. Haydi canım kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 7 Ekim 2014; 21:53:41 >

• Senin gibi lafi bi tarafindan anlayan insqnlarla bu tarz polemiklere girmeyi pek sevmiyorum imzamama gelince oncelikle senn meslegin ne uzmanlik alanin ne onu bi soyle kactane ios yazilimi osx yazilimi yaptin veya hangi dili biliyorsunki ben ne yi prigramladigimi ne yaptigimi elestiriyorsun. 2. Cisi chamelon mu he ne boksa bi kere o kurulmaz cdeye atarsin illa hackintosh olmasi gerekmiyor mesela shift tusuna erismedin diyelim osx in acisilinda veya sistem acilmadan gocuyor v.s o tur problemlerde bu tur bootloaderler ile shift tusuna gereksinim duydygun yerlerde yardimci oluyor mesela soyle bisey windows goctugu zaman sistemi acamiyorsun cd den calisan booy yardimcilari ile en azindan dosyalarini kurtarabiliyorsun veya hatalari giderip siatemi calisir hale getirebililirsin dimi iste osx icinde bu tur yardimci booy programlari var illla chamelon olmasi gerekmiyor bir suru var bu hacintosh ile bir alakasi yok hackintosh diye bisey yok zaten osx in kirilmis halidit hacintosh yani donanim dogrulamasini kirdiklari icin adina hackinyosh koymuslar orjinal mac os neyse sen bunlari anlazsin fazla o yuzden dedim yani shift tusuna v.s erisemiyorsa konuyu acan arkadas bu tur bir yontemde deneyebilir diye sonucta disk izinleriyle alakali bir hata diye tahmin ediyorum safe modda sistemini acabilirse belki duzeltebilir ama senn gibi duz kafalar hemen format pesinde kosar cunku isi daha dun ogrenmistir onun icin format tek cozum dur veya bikere internetten izledigi videolar ile mac kurmustur anlatirda anlatir artik beni bilen bilir dostum. Biz adama format harici alternatiflrr sunmaya cozum bulmaya calisiyoruz adam dosyalatim var diyor bir daha ki sefer osx icin veya ios icin ne kodladin onunla gel ha birde biz mac kullanirken sen donla geziyordun

• quote:

Senin gibi lafi bi tarafindan anlayan insqnlarla bu tarz polemiklere girmeyi pek sevmiyorum imzamama gelince oncelikle senn meslegin ne uzmanlik alanin ne onu bi soyle kactane ios yazilimi osx yazilimi yaptin veya hangi dili biliyorsunki ben ne yi prigramladigimi ne yaptigimi elestiriyorsun. 2. Cisi chamelon mu he ne boksa bi kere o kurulmaz cdeye atarsin illa hackintosh olmasi gerekmiyor mesela shift tusuna erismedin diyelim osx in acisilinda veya sistem acilmadan gocuyor v.s o tur problemlerde bu tur bootloaderler ile shift tusuna gereksinim duydygun yerlerde yardimci oluyor mesela soyle bisey windows goctugu zaman sistemi acamiyorsun cd den calisan booy yardimcilari ile en azindan dosyalarini kurtarabiliyorsun veya hatalari giderip siatemi calisir hale getirebililirsin dimi iste osx icinde bu tur yardimci booy programlari var illla chamelon olmasi gerekmiyor bir suru var bu hacintosh ile bir alakasi yok hackintosh diye bisey yok zaten osx in kirilmis halidit hacintosh yani donanim dogrulamasini kirdiklari icin adina hackinyosh koymuslar orjinal mac os neyse sen bunlari anlazsin fazla o yuzden dedim yani shift tusuna v.s erisemiyorsa konuyu acan arkadas bu tur bir yontemde deneyebilir diye sonucta disk izinleriyle alakali bir hata diye tahmin ediyorum safe modda sistemini acabilirse belki duzeltebilir ama senn gibi duz kafalar hemen format pesinde kosar cunku isi daha dun ogrenmistir onun icin format tek cozum dur veya bikere internetten izledigi videolar ile mac kurmustur anlatirda anlatir artik beni bilen bilir dostum. Biz adama format harici alternatiflrr sunmaya cozum bulmaya calisiyoruz adam dosyalatim var diyor bir daha ki sefer osx icin veya ios icin ne kodladin onunla gel ha birde biz mac kullanirken sen donla geziyordun

İşi iyice terbiyesizliğe döküp saygısızlığın dozajını arttırmışsın. Senin seviyene düşemem. Hayatında hiç orjinal Mac görmediğin, kullanmadığın için hiçbirşey bilmiyorsun. Bilmediğin konuda ahkam kesiyor, orjinal Mac donanımı olan adama hackintosh vari kurtarma önerilerinde bulunuyorsun. Birde hala yok Shift tuşuna erişim bilmemne diye zırvalıyorsun. Bak iyice anla diye bold harflerle yazıyorum. O shift tuşu senin PC lerde kullandığın Windows gibi değil. O shift tuşu bir EFI komutu (Aynen SMC reset ve alt tuşuna basarak USB den boot menüsü açmak gibi) ve Mac OS X'e o boot flagler EFI üzerinden gidiyor. Yani o Shift tuşuna erişimin hiçbir şekilde kalkması söz konusu değil. Zaten shift tuşu sistem güç düğmesinden kapalıyken klavyeden basılı tutularak power düğmesinin açılması şeklinde devreye giriyor. (EFI anlasın ve komutu OS X'e boot ederken göndersin diye) Ama PC lerdeki Windowsdaki F8, windows logosu görüldüğü anda basılır. (Windows anlasın ve işleme koysun diye. Çünkü PC lerdeki BIOS'larda böyle bir destek yoktur) Hatta Windows üzerinden örnekler vererek de Mac donanım üzerindeki bilgisizliğini iyice ispat etmişsin. Dibine kadar modifiye edilmiş kernel'i patch yemiş yabancı kodlarla kextlerle şişmiş Mac OS'i de sadece donanım doğrulaması kırılmış Mac OS X sanmışsın. Senden IOS programcısı değil Mac kullanıcısı bile olmaz ki zaten Mac kullanıcısı da değilsin. Senin yaşın ne başın ne ki bana atar yapıyorsun hem kısa don muhabbeti yapabilmen için bir kere ergen yada 20 li yaşların başında olmaman lazım. Meslek uzmanlık alanı ve programlama dili konusuna hiç girmeyeyim çünkü ben senin gibi forum köşelerinde şuyum buyum diye artistlik yapmayı sevmem. İmzama developer yazıp birşey biliyormuş gibi ortada gezmem. Konuyla ilgili net bilgi verir geçerim. Zaten mesajlarımı incelersen senin gibi boş muhabbet yapmadığımı, sırf Mac değil, hemen her konuda bilgi paylaşımı yapmak için burada olduğumu görürsün. Sonuç olarak senden daha bilgili, donanımlı tecrübeli ve tahsilli olduğum kesin gibi birşey. (Üslubuna, saygısızlığına seviyene yaptığın imla hatalarına ve bilgisizliğine bakarak bu karara vardım)

Ayrıca istediğin her türlü tavsiyede bulunabilirsin. Ne kadar mantıksız olsa da eleştirmem müdahale etmem. (Apple marka sisteme ne idüğü belirsiz tiplerin yazdığı programlar yükleyerek, kurtarma yapılabileceğini iddia etmek, bunun fantezi olmadığını normal birşey olduğunu iddia etmek ve hala bu saçmalıkta direterek saygısızlık yapmak dışında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 8 Ekim 2014; 0:26:02 >

• Yazdihin mesajlar belli ayni burda yaptigin gibi sacma sapan forum koselerinde ordan burdan ogrendiklerini millete kaktirip bilmislik tasliyorsun daha benim verdigim cevabi anlayamamissin ki hala hacintosta takilip kalmissin mesele px ye mac kurmayi kerel patch leme diyorsan ben sana apple storeden indirilmis imaji da kuruyaim pcne hemde hic patchlameden bu tur isler level atladi artik ama sen 10 sene oncesinde takilip kalmissin bi kere sen ne biliyorsunki yorum yapiyorsun yazilimin y sinden anlamiyorsun kalkmis subu diyorsun zirvalaniyorsun sadece hepsi bu windows u ornek teskil etsin ne demek istedigimi anla diye soyledim mac le bir alakasi olsun diye degil senin kapasite dusuk oldugu icin aradaki baglantiyi kuramiyorsun zaten aradaki baglantiyi kuracak kadar beyin hucren olsa boyle sacma sapan uorumlar yazip durmazsin imzama gelince senin imzandan daha klass bence hani embesiller olur ya yeni aldiklari biseyi yolda falan milleyin gozune sokarlar akiillarinca hava falan atarlar senin imzada ona benziyor biz yapyigimiz isi yaziyoruz senin gibi embesil modunda degiliz seni yazilim diye mac osun kextlerine yuklerim beyninide islemci diye kullanirim guveniyorsan hodri meydan mac os u sirf hava olsun diye kullanan embesil tarzi senin gibi insanlar cok piyasada ha ister pcye kurarim ister mac de kullanirim osx i bu isler zevk isi apple bir bilgisayara sahip olunca ayricalik oluyorsa apple bir bilfisayarimda var veya her neyse onemli olan benim isimi goren bir sistem dir. Ha dediklerimde alternatif olarak bir cozum olusturabilir duzeyde bilgilerdir isteyen dener isteyen denemz ama iste bi insan senn gibi gereksiz bilgiler deposu olunca boyle sacma sapan bir tartisma cikar ortaya bu konuda benim muhatabim konuyu baslatan arkadastir iphone diye bir cihaz cikmasi mac in ne oldugunu bile bilmeyen insanlar burda bana akil veriyor hacintish konusuna gelince osx acilista ilk once bilhisayarin kimligine bakar eger bir apple urunuyse sistemi kurmani veya kuruluysa acmana izin verir ancak apple urunu degilse acmaz iste hacintoshun yaptigi bu kimlik tanimayi herhangi bir mac urunu olarak gosterip mac osu acar dedigim gibi varsa yazilim bilgin hodri meydan varsa mac os bilgin onada hodri meydan kernel patchalama diyorsun ya indir apple storedrn orjinal imaji nasil kuracaginida ogretryim hem mac ine hem pc ne sagdan soldan ogrendigin seylerle burda milleti kandirma

• quote:

Yazdihin mesajlar belli ayni burda yaptigin gibi sacma sapan forum koselerinde ordan burdan ogrendiklerini millete kaktirip bilmislik tasliyorsun daha benim verdigim cevabi anlayamamissin ki hala hacintosta takilip kalmissin mesele px ye mac kurmayi kerel patch leme diyorsan ben sana apple storeden indirilmis imaji da kuruyaim pcne hemde hic patchlameden bu tur isler level atladi artik ama sen 10 sene oncesinde takilip kalmissin bi kere sen ne biliyorsunki yorum yapiyorsun yazilimin y sinden anlamiyorsun kalkmis subu diyorsun zirvalaniyorsun sadece hepsi bu windows u ornek teskil etsin ne demek istedigimi anla diye soyledim mac le bir alakasi olsun diye degil senin kapasite dusuk oldugu icin aradaki baglantiyi kuramiyorsun zaten aradaki baglantiyi kuracak kadar beyin hucren olsa boyle sacma sapan uorumlar yazip durmazsin imzama gelince senin imzandan daha klass bence hani embesiller olur ya yeni aldiklari biseyi yolda falan milleyin gozune sokarlar akiillarinca hava falan atarlar senin imzada ona benziyor biz yapyigimiz isi yaziyoruz senin gibi embesil modunda degiliz seni yazilim diye mac osun kextlerine yuklerim beyninide islemci diye kullanirim guveniyorsan hodri meydan mac os u sirf hava olsun diye kullanan embesil tarzi senin gibi insanlar cok piyasada ha ister pcye kurarim ister mac de kullanirim osx i bu isler zevk isi apple bir bilgisayara sahip olunca ayricalik oluyorsa apple bir bilfisayarimda var veya her neyse onemli olan benim isimi goren bir sistem dir. Ha dediklerimde alternatif olarak bir cozum olusturabilir duzeyde bilgilerdir isteyen dener isteyen denemz ama iste bi insan senn gibi gereksiz bilgiler deposu olunca boyle sacma sapan bir tartisma cikar ortaya bu konuda benim muhatabim konuyu baslatan arkadastir iphone diye bir cihaz cikmasi mac in ne oldugunu bile bilmeyen insanlar burda bana akil veriyor hacintish konusuna gelince osx acilista ilk once bilhisayarin kimligine bakar eger bir apple urunuyse sistemi kurmani veya kuruluysa acmana izin verir ancak apple urunu degilse acmaz iste hacintoshun yaptigi bu kimlik tanimayi herhangi bir mac urunu olarak gosterip mac osu acar dedigim gibi varsa yazilim bilgin hodri meydan varsa mac os bilgin onada hodri meydan kernel patchalama diyorsun ya indir apple storedrn orjinal imaji nasil kuracaginida ogretryim hem mac ine hem pc ne sagdan soldan ogrendigin seylerle burda milleti kandirma

Senin gibi bir cahille daha fazla muhatap olamam. Çünkü 80 IQ ile artistliğe devam ediyorsun. Sen bu konularda yorum yapmadan önce kendine bir MAC al. PC çakması sistemlerle hiçbirşey öğrenemezsin. Gerçi eline MAC geçse yine öğrenemezsin çünkü kafan basmıyor. Ayrıca DH de imzaya sistem yazmak adettendir. Ha Mac sahibi olmam zoruna gidiyorsa ne yapabilirim. Çalış para kazan seninde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 8 Ekim 2014; 0:30:08 >

• Yazdihin mesajlar belli ayni burda yaptigin gibi sacma sapan forum koselerinde ordan burdan ogrendiklerini millete kaktirip bilmislik tasliyorsun daha benim verdigim cevabi anlayamamissin ki hala hacintosta takilip kalmissin mesele px ye mac kurmayi kerel patch leme diyorsan ben sana apple storeden indirilmis imaji da kuruyaim pcne hemde hic patchlameden bu tur isler level atladi artik ama sen 10 sene oncesinde takilip kalmissin bi kere sen ne biliyorsunki yorum yapiyorsun yazilimin y sinden anlamiyorsun kalkmis subu diyorsun zirvalaniyorsun sadece hepsi bu windows u ornek teskil etsin ne demek istedigimi anla diye soyledim mac le bir alakasi olsun diye degil senin kapasite dusuk oldugu icin aradaki baglantiyi kuramiyorsun zaten aradaki baglantiyi kuracak kadar beyin hucren olsa boyle sacma sapan uorumlar yazip durmazsin imzama gelince senin imzandan daha klass bence hani embesiller olur ya yeni aldiklari biseyi yolda falan milleyin gozune sokarlar akiillarinca hava falan atarlar senin imzada ona benziyor biz yapyigimiz isi yaziyoruz senin gibi embesil modunda degiliz seni yazilim diye mac osun kextlerine yuklerim beyninide islemci diye kullanirim guveniyorsan hodri meydan mac os u sirf hava olsun diye kullanan embesil tarzi senin gibi insanlar cok piyasada ha ister pcye kurarim ister mac de kullanirim osx i bu isler zevk isi apple bir bilgisayara sahip olunca ayricalik oluyorsa apple bir bilfisayarimda var veya her neyse onemli olan benim isimi goren bir sistem dir. Ha dediklerimde alternatif olarak bir cozum olusturabilir duzeyde bilgilerdir isteyen dener isteyen denemz ama iste bi insan senn gibi gereksiz bilgiler deposu olunca boyle sacma sapan bir tartisma cikar ortaya bu konuda benim muhatabim konuyu baslatan arkadastir iphone diye bir cihaz cikmasi mac in ne oldugunu bile bilmeyen insanlar burda bana akil veriyor hacintish konusuna gelince osx acilista ilk once bilhisayarin kimligine bakar eger bir apple urunuyse sistemi kurmani veya kuruluysa acmana izin verir ancak apple urunu degilse acmaz iste hacintoshun yaptigi bu kimlik tanimayi herhangi bir mac urunu olarak gosterip mac osu acar dedigim gibi varsa yazilim bilgin hodri meydan varsa mac os bilgin onada hodri meydan kernel patchalama diyorsun ya indir apple storedrn orjinal imaji nasil kuracaginida ogretryim hem mac ine hem pc ne sagdan soldan ogrendigin seylerle burda milleti kandirma

• quote:

Yazdihin mesajlar belli ayni burda yaptigin gibi sacma sapan forum koselerinde ordan burdan ogrendiklerini millete kaktirip bilmislik tasliyorsun daha benim verdigim cevabi anlayamamissin ki hala hacintosta takilip kalmissin mesele px ye mac kurmayi kerel patch leme diyorsan ben sana apple storeden indirilmis imaji da kuruyaim pcne hemde hic patchlameden bu tur isler level atladi artik ama sen 10 sene oncesinde takilip kalmissin bi kere sen ne biliyorsunki yorum yapiyorsun yazilimin y sinden anlamiyorsun kalkmis subu diyorsun zirvalaniyorsun sadece hepsi bu windows u ornek teskil etsin ne demek istedigimi anla diye soyledim mac le bir alakasi olsun diye degil senin kapasite dusuk oldugu icin aradaki baglantiyi kuramiyorsun zaten aradaki baglantiyi kuracak kadar beyin hucren olsa boyle sacma sapan uorumlar yazip durmazsin imzama gelince senin imzandan daha klass bence hani embesiller olur ya yeni aldiklari biseyi yolda falan milleyin gozune sokarlar akiillarinca hava falan atarlar senin imzada ona benziyor biz yapyigimiz isi yaziyoruz senin gibi embesil modunda degiliz seni yazilim diye mac osun kextlerine yuklerim beyninide islemci diye kullanirim guveniyorsan hodri meydan mac os u sirf hava olsun diye kullanan embesil tarzi senin gibi insanlar cok piyasada ha ister pcye kurarim ister mac de kullanirim osx i bu isler zevk isi apple bir bilgisayara sahip olunca ayricalik oluyorsa apple bir bilfisayarimda var veya her neyse onemli olan benim isimi goren bir sistem dir. Ha dediklerimde alternatif olarak bir cozum olusturabilir duzeyde bilgilerdir isteyen dener isteyen denemz ama iste bi insan senn gibi gereksiz bilgiler deposu olunca boyle sacma sapan bir tartisma cikar ortaya bu konuda benim muhatabim konuyu baslatan arkadastir iphone diye bir cihaz cikmasi mac in ne oldugunu bile bilmeyen insanlar burda bana akil veriyor hacintish konusuna gelince osx acilista ilk once bilhisayarin kimligine bakar eger bir apple urunuyse sistemi kurmani veya kuruluysa acmana izin verir ancak apple urunu degilse acmaz iste hacintoshun yaptigi bu kimlik tanimayi herhangi bir mac urunu olarak gosterip mac osu acar dedigim gibi varsa yazilim bilgin hodri meydan varsa mac os bilgin onada hodri meydan kernel patchalama diyorsun ya indir apple storedrn orjinal imaji nasil kuracaginida ogretryim hem mac ine hem pc ne sagdan soldan ogrendigin seylerle burda milleti kandirma

Son mesajımda belirttiğim gibi. Para kazanırsan sende Mac alabilirsin. Sahibi olmadığın cihazlar hakkında fikir yürütmene karşıyım ben. Baba parasıyla IOS programcısıyım diye gezersen PC ye talim edersin tabii.

• Sen mac i maç Zannederken biz g3 iMac lere ubuntu kuruyorduk sirf mac os tigerden sikildigimiz icin kullabdigim mac seninkinden kalite li merak etme

• Ayrica baba parasiyla degil kapasitemizle ogrendik okuduk allaha sukur senin baban gibi babamiz yok bize mirasta mac biraksin 3 odali kerpicten bi ev kaldi koyde macim car merak etme Ama senin gibi imzamda yazacak kadar embesil degiliz bi krre sen forumda iphone baloncuk mesajlari nasil kparim diye konu acmis birusin yani dusun IQ seviyeni burdan :)

• quote:

Sen mac i maç Zannederken biz g3 iMac lere ubuntu kuruyorduk sirf mac os tigerden sikildigimiz icin kullabdigim mac seninkinden kalite li merak etme

Sen ubuntu değil Windows bile kuramazsın. 30 lira atıp bir Mac OS X kurdurmuşsun PC ye, o çakma Mac ile bir Xcode yüklemişsin hello world yazdırıp millete havanı basıyorsun aklınca. IQ seviyen yerlerde geziyor yalnız. İşin en kötü kısmı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 8 Ekim 2014; 0:38:49 >
  • quote:

Ayrica baba parasiyla degil kapasitemizle ogrendik okuduk allaha sukur senin baban gibi babamiz yok bize mirasta mac biraksin 3 odali kerpicten bi ev kaldi koyde macim car merak etme Ama senin gibi imzamda yazacak kadar embesil degiliz bi krre sen forumda iphone baloncuk mesajlari nasil kparim diye konu acmis birusin yani dusun IQ seviyeni burdan :)

Senin gibilerin zoruna gitse de yazıyorum işte. Dediğim gibi burası DH. Mac OS X bölümüne de sıklıkla takılırım. Ben tavsiye vermeden önce karşıdaki ne kullandığımı bilecek ona göre tavsiyemi ciddiye alacak. Yoksa senin gibi çakma MAC'li boş beleş adam sanarlar. Sahip olmadığı donanım hakkında fikir yürütüyor derler adama. Benim sana dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 8 Ekim 2014; 0:41:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.