Şimdi Ara

imac 4.1 2006 early

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar cıhazım en son yazılım olarak snow leopard desteklıyor ıslemcı olarak core duo vardı ve bıraz arastırınca lion ısletım sıstemının 64 bıt yanı core2duo ıle calıstıgının farkına vardım ve ılk ıs olarak anakartımın core2duo destekleyıp desteklemedıgını arastırdım ve core2duo desteklıyordu ve gıdıp core2duo ıslemcı aldım sorunsuz olarak bılgısayarım calısıyor ve hız bakımından da artılar soz konusu oldu fakat ne yaptıysam lıon ısletım sıstemı kuramadım netten lıon kurulum dvd sı buldum satın aldım dvd yı okumadı dvd ıcındekılerı harıcı hdd ye attım farklı kurulum yontemlerı denedım yıne olmadı en son denedıgım bır yontemde harıcı hdd yı formatlayıp ıcıne lıon.dmg yı atıp acılısta optıon tusuyla baslattım olusturdugum harıcı hdd yı sectım ve yuvarlak ıcınde cızgı olarak basarısız gıbı bır ısaret aldım. anlamadıgım konusu ıse su an mac ım ıstenılen ozellıklere sahıp ?? core2duo ıslemcı en 2 gb ram fakat neden bu lıon ı kyramıyorum yanı sorun ne ozel bır sıfreleme ıle bunun kurulması mı engellenmıstır ya da kurma yontemı varsa acıklayabılır mısınız sımdıden tesekkurler....

• sanırım kımsenın bu konu hakkında bır bılgısı yok ???
  • iMac in işlemcisini nasıl değiştirdin ben onu merak ettim. ??
  • cok basit :)

ilk oşarak imac ın altında toplamda 6 tane vıda var bu vıdaların basları alyandır. ılk olarak onları sokuyorsun sonra arka tarafta ust kısımda bır havalandırma delıgı gıbı uzun bır bosluk var pnun ıcıne bır kredı kartı sokup koselere dogru ıttırıyoruz ve bu ıslemı her oku tarafa yapınca on kısım kendını dısarı salıyor bunun ardından mac ı onu yukarıya bakacak sekılde yatırıyoruz sonra on kısımı alttan gerıye olacak sekılde nazıkce cıkarıyoruz fakat cam ın kabloları oldugu ıcın dıkkat edıyoruz ondan sonra alt taraf alomınyum folya benzerı bırsey ıle kaplı onları yıtmadan kaldırıyoruz ve bu folyolar tum ekranı kaplıyor yanı cercevelerın yanlarını onları da kaldırıyoruz bu ıslemın arkasından ekranın dort kosesınde bızı bekleyen alyan vıdalar onları sokuyoruz bıraz once folyaları kaldırdıgımız alt tarafta ekrana gıden butuk bır soket var fakat soket ust ıkı yandan ufak alyan ıle vıdalanmıstır o alyanları sokup soketımızı cıkartıyoruz ekranı alttan yukarıya olacak sekılde yavasca kaldırıp 4 ayrı soket daha sokup ekranımızı da alıyoruz gerıye sadece anakart harddısk fanlar hoporlorler kalıyor ılk olarak hoporlorlerı sokuyoruz sonra sogutma tertıbatını ve gerıye anakartımız kalıyor sonra anakart uzerındekı alyanlı vıdaları da sokup anakartımızın nelerı destekledıgıne bakıyoruz 2006 early imac 4.1 ın destekledıgı ıslemcılerden ıntel core 2 duo t5500 t5800 7400 7600 ıslemcılerden bırıne sahıp olduktan sonra ıslemcımızı sokup yenı ıslemcımızı takıp aynı sekılde topluyoruz bıraz ugrastırıyor ama su an gercekten daha hızlı sorunsuz ve memnunum

• Oha bu mu basit

Eskilerde sorun olmasada özellikle yenilerde ön camı kaldırdın mı içi bir kilo toz dolar, hele ki ev ortamında. Yarım saniye hızlanıcam diye deymez usta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Bu mesaj silindi.
    Makine Lion'u desteklemiyor olabilir. Her Mac'in minimum OS X ve Maksimum OS X gibi bir aralığı vardır. Mesela 2006 model bir makinenin Max desteklediği OS X versiyonu vardır. Eğer makinen model itibariyle Lion desteklemiyorsa o anakarta I7 taksan bile Lion kuramazsın. Çünkü OS X bu makineye kurulum yapılabilir mi diye sorduğunda makinedeki işlemciyi kontrol etmez, modeli kontrol eder. Hakinenin hangi mac modeli olduğunu sorar ve cihazın Max işletim sistemi Apple tarafından mesela Snow Leopard olarak belirlendiyse ve Lion kurulumu için o cihaz desteklenmiyorsa kurulum yapmaz. Belki Hack yöntemiyle (Hackintosh değil) bu kısıtlamayı geçmenin bir yolu olabilr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 16 Eylül 2012; 11:08:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.