Bu fimi yaklaşık 2 yıl önce izlemiştim. Adı duyulmamış bir japon filmi. Mutlaka izleyin diyorum. Bu japonların hayal gücüne hayranım. İzleyipte beğenmeyen olmaz. Kime tavsiye ettiysem bayıldı filme.
ekledim listeye..
Ima, Ai ni Yukimasu; İngilizce adıyla Be With You Takuji Ichikawa'nın 2003 yılında Japonya'da yayınlanan romanı.Beyoğlu'ndaki Sahaf'lar başta olmak üzere çeşitli kitapçılar yakında beni bu kitap için dövecekler, Amazon.com hariç ülkemiz sınırlarında hiçbir yerde bulabilmiş değilim.Önce 2004 yılında kitaptan esinlenerek 10 bölümlük bir dizi yapıldı, ardından aynı yıl dizideki Yuji karekteri aynı oyuncuya verilip diğerleri değiştirilerek bir sinema filmi yapıldı.2001 yılında yaşanmış olay uyarlaması Yeopgijeogin Geunyeo'nun (My Sassy Girl) Güney Kore'de yaptığı etkiyi Japonya'da bu roman yaptı.Geçen zaman içinde romanın mangası yapıldı, bu yıl içerisinde de aynı romanın başrolde ''Elektra'' Jennifer Garner'ın oynayacağı vir Hollywood versiyonu da vizyonda olacak.My Sassy Girl'ün Hollywood versiyonunu Elisha Cuthbert bile kurtaramadı, Jennifer Garner daha da hafif kalır.Sahi Departed ve Juno'ya ''En İyi Özgün Senaryo'' ödülü vermişti değil mi Akademi?Hem de art arda yaptılar bunu, sonunda aynı ödülü bu sene bir Bolivud filmine verebildiler.Yapımcılar, senaristi vs. İngiliz olsa da borç ödeme sayılır.Üstü üste iki remake filme ''En İyi Özgün Senaryo'' ödülü verilmesi, ''efenim, rimeyk olsalar da yeniden yorumunda...'' şeklinde açılanamaz.Neyse, Holivud'a sallamaya ara verip konumuza dönelim.
Hikayemiz bir aşk hikayesi üzerine kurulu katıksız bir dramadır.20li yaşlarda bir çocuk kapıyı açar, adamın biri bir sipariş getirmiştir.''Artık kapatıyoruz, bir daha pasta yapmayacağız'' der ve gider.Sonra Yuji ve Aio Takumi ikilisi evin annesi üzerine konuşmaya başlarlar.İlk saat bittiğinde film bitmiştir, başından beri anlatılan hikaye sonlanmıştır.Şaka tabii, eğer herhangi bir ayrılık draması bu filmdeki gibi yalın anlatılacak olsa en fazla bu kadar sürermiş.Bunu öğreniyoruz, allayıp pulayınca iki saat olup sinema salonlarına iniyormuş!Her neyse, bizim filmimiz tabii ki bitmiyor.Bundan sonrası sıradışı, hem de çok sıradışı.Gerçeklik hissine bağımlıysanız ilk bölüm yeterlidir, ''aynı eski Türk filmleri gibi'' diyip kapatabilirsiniz.Anne ölürken oğluna söz vermiştir, yağmur mevsiminde sadece bir kereliğine dönecektir.Döner ama aslında hikaye yeni başlıyordur.Son yarım saat bir kırılma noktası daha, ama yine bitmez.Son 10 dakika bir tane daha, ama yine bitmemiştir.Son 5 dakika, 3, 2, 1 ve son...Henüz romanı okuyabilmiş değilim, yine de filmin eşsiz anlatımına bakarak muhteşem bir roman uyarlaması olduğunu söyleyebilirim.Yuji-kun'ın ''oishii'' diyerek etrafta dolaşması bile yeterdir aslında.