Şimdi Ara

İllustrator 3 örnek 3 soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu fotoğraftaki işlemler nasıl yapılıyor ? Programlara henuz tam hakim değilim.Yapmak istediğim tasarımlar var ve tam da bu tarz diyebilirim.

Plak günleri logosunda plak ucundan dökülme efekti ile notalar yapılmış ?
    Sahibinden logosuna da ilgili şeyler içeri yerleştirilmiş..

Sahibinden logosu benzeri yerleştirmeleri yapıyorum tek tek ama bu tarz düzgün olmuyor tam oturmuyor.
    İllustrator da pattern ile mi yapılıyor yoksa clip mask ile mi tam anlamadım

En son örnek zaten hiç fikrim yok

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    hepsi de farklı programlarla yapılabilir. Ben bu tür işlemlerde photoshop'u tercih ediyorum.
    sahibinden logosu içindeki logo elemanlarını hazırladıktan sonra bunu Clipping Mask ile S harfi
    içine aldığınızda bunu elde edersiniz. Zaten bu işlem çok hızlı olduğundan sonucu çabuk alırsınız.

Plak kenarından çıkan notaları tek tek dağıtabilir veya notalardan bir brush seti hazırladıktan sonra
    yine photoshop, illustrator veya coreldraw ile bitirebilirsiniz.

aşağıda notalarla ilgili bir brush örneği var, internette hazır bir sürü brush seti (photoshop için) bulabilirsiniz.
    tabii bunların hazırlık aşamasından CMYK renk derinliğinde çalışmak gerekir. Ayrıca bu ebatlar büyük ise
    vektör olmasında yarar var. Ama web içinse photoshop olabilir.

en alttaki bayan silhoutte'inde ise yine benzer bir şey yapılabilir. Yani photoshop içine bir brush seti yapıp,
    bunu brush ayarlarında Scattering ile dağıtıp, sonra da bunu yine silhoutte içine clipping mask yaparsanız
    aynı görüntüyü alırsınız.

aşağıda bir tane örnek yaptım, silhoutte buldum, ayrı bir katmana ağaç yapraklarını çoğalttım, sonra da
    bu katmanı diğerine clipping mask ile birleştirdim.

Benzer işlemler Coreldraw veya Illustrator içinde geçerlidir, sadece bunlar vektör çalıştığından elinizdeki
    malzemenin de vektör olması veya yeniden çizilmesi gerekiyor. Photoshop pixel tabanlı olduğundan büyük
    ebatlarda sıkıntı verir. Kolay gelsin....

• çok teşekkurler özellikle son örnek çok açıklayıcı oldu.
    malesef henuz böyle basit şeyleri bile soruyoruz..

SAhibinden logosunun benzerini yapmak istemiştim aynı clipping mask ile ama objeler dağınık durmuştu.Sanırım tam ayarlamak lazım ya da daha iyi bir desen bulmak ile ilgili.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Mat-1 Sorularım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.