Şimdi Ara

İlluminati - Komplo Teorisi mi Gerçekler mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
12.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence böyle bir örgüt ismi illuminati veya değil var.Ancak bunun gücünü bizim gözümüzde çok büyüttüler.Yani bir nevi beynimizi yıkamaya başladılar.Bir nevii de başarılı oldular.Zira bu ''örgüt'' ile ilgili nedense bu aralar çok fazla söz söylenmeye başlandı.Nedeni internetteki hızlı bilgi akışı da olabilir ancak bu bana pek de masummuş gibi gelmemekte. Nedense bizim gözümüzde bunu çok büyüttüler.Tamam küçümsemiyelim de,sonuçta sanki bütün dünya bunların elinde üfürseler yıkılacak gibi bir izlenim bıraktılar.Bence asıl korkulması gereken budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YCHN777

    Arkadaşlar;

    Birçoğunuz olaya çok yüzeysel ve kulaktan dolma bilgiler ile bakıyorsunuz. Bundan 10-12 yıl önce ya da şöyle diyeyim; meşhur Milenyum yılından (2000) ki neden bu yıl, neden milenyum denilmiş bunu da bir araştırmanızı öneririm, önce İlluminati ve İlluminati bağlantılı olan kurumlar, kuruluşlar, kişiler, tarikatlar vs. hakkında kimse birşey bilmez idi. Tek bilinen masonlar ve rotary gruplarıydı. Fakat sonradan bu tarikatlar kendilerini ifşa etme kararları aldı ve bugünümüze geldik.

    Şimdi işte burada biraz dikkatli olmalıyız. Günümüzde bir tık ile milyonlarca bilgiye 1 saniyede ulaşabilmek pek bir mümkün. Bu kurumlar ve kuruluşlarla alakadar araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken araştırdığınız konunun kimler tarafından yazdırıldığıdır! Dikkat ederseniz yazıldığı demedim, yazdırıldığı dedim. Buradaki bu ince nuansa dikkat ediniz.

    İlluminati hakkında burada yazılanların çoğunda gerçeklik payı var, fakat öğrenilen veya ulaşılan bilgilerinde çok fazla dejenere edilmesi de söz konusu olabiliyor. İlluminati ve bağlısı olan tarikatları araştırmadan evvel çeşitli alt yapınızı güçlendirmeniz gerek. Öncelikle Kur'an-ı Kerim bilgisini güzelce edinin. Sonra İncil ve Tevrat'ı da inceleyin. Şimdi çoğunuz ne alaka diyecektir fakat bu kutsal kitapları okumadan, din bilgilerinizi beslemeden bu konuya girmeniz, kör birinin sinek kovalamasından farkı olmayacaktır. Bu alt yapınızı kurduktan sonra kabala, alkamistler, yeni ahit, babil, tapınak şovalyeleri, vatikan, (ki vatikan komple bir olay), okültizm, deccal gibi daha sayılabilinecek birçok konuya girip vakıf olmanız ve sonra büyük resme dışarıdan bakmanız gerekmektedir. Ancak ve ancak o zaman gerçek parçaları yerli yerine yerleştirebilirsiniz. Bu alt yapılarınızı kurmadan direkt İlluminati ve bağlısı kurumları, kişileri araştırırsanız konu içinde kaybolacağınız gibi sizlere saçmalık ya da komplo teorilerinden ibaret konu olmaktan başka bir seçenek bırakmayacaktır.

    Bu yüzden lütfen, (ki bu konu vardır, gerçektir ve daha birçok gizem vardır) hangi dinin mensubu olur iseniz olun ilk önce inancınızın temelini kurup sonra bu konulara girmenizi tavsiye ederim. Şu an çok popülaristik bir konu olan İlluminati gerçeği aslında çok daha derin bir mevzu içermektedir. Yanlış bilgiler ile donanırsanız yanlış yola girersiniz. Yolunuzu da kaybetmemeniz açısından rehberinizi iyi seçin.

    Örneğin you tube'da bile bir sürü İlluminati belgeseline ait çeşitli videolar bulunmakta artık. Hatta sizler de yukarıda bir tanesini paylaşmışsınız. Bu argumanlarda hep arkaplanda fısıltılar, ibraniceye benzer dualar ve daha da zor algılanacak olan saniyenin 25/1 olan bir film içerisindeki 1 frame(kare) tabir edilen görüntülere yerleştirilen görseller vardır. Açıkçası bu görselleri bizlerin gözleri göremez. Gözlerimizin algılamayacağı kadar kısa sürede işlenir çünki ama beynimiz bu görüntüleri algılar. Sizler de bilmeden beyin yıkaması programına dahil edilmiş olurusunuz. Hiç merak etmediniz mi mesela? Bu taramaları yapan çeşitli profesyonel veya amatör programlar mevcuttur. Farkındalık arkadaşlar. Farkındalığa ulaşmak içinde dediğim alt yapınızı güçlendirme konusuna geleceğim ve kısır döngü yapmış olacağım.

    Bu yazıyı yazmamın nedeni sizlere hiçbir şekilde ukalalık yapmak değil bilakis sizleri biraz daha ayıltmak. Lütfen sağ soldan duyduklarınız ile, duyumlarla, şurdan burdan izledikleriniz ile bu konu hakkında ilerlemeyin. Bunu bir rica olarak kabul edin. Aklınıza ekeceğiniz tohumları iyi seçin ki filizlenip büyüdüklerinde sizleri yine yolunuzdan alı koymaya çalışmasın.

    Sevgi ile kalın...


    Yazmış olduğunuz yorumundan cesaret alarak soruyorum.
    illuminati(aydınlanma) sadece karanlık güçlerin yapısımı?yoksa hem karanlık güçleri ve hem aydınlık güçleri,koordine eden ikisini dengede tutmaya çalışan bir yapımı.
    çünkü bu dünyanın dengede urabilmesi için hem aydınlık güç,hemde karanlık güç olduğunu biliyorum.(O Yüce yaratıcı,her şeyi kusursuz çok ince bir dengede yaratmış.)hatta karanlık güçleri organize edenin başıda,aydınlık güçlerden olduğunu duymuştum.ve hatta saniyede tüm karanlık güçleride yok edebilecek güce sahip olduğunu ve izin ve emir gelmeden hiçbir şey yapamayacağınıda duydum.
    eğer bu konularda bilginiz varsa,detaylandırmanız rica olunur.




  • İsmi illumantimidir bilmem ama gizli bir yönetim ağı olduğu ve dünyayı kendi amaçları doğrultusunda yönetmeye çalışan bir grup olduğunu düşünüyorum
  • :) Öncelikle ben burada kimi tecrubelrimi, kimi bildiklerim doğrultusunda kendi doğrularımı paylaştım, paylaşıyorum. Ben müzisyen ve turizmciyim, ilahiyatçı değil. Her ne kadar önceki konu ile alakadar mesajlarınızda biraz kinaye ve alay hisetmiş olsam da aklımın yettiğince bu sorularınıza da cavap vermeye çalışayım.

    Dünyada da, ahirette de negatif ve pozitif, iyi ve kötü, zalim ve sevapkar, iyilik ve kötülük gibi dengeler var. İlk önce illuminati (aydınlanmak) demek değil. Bunu bir netleştirelim. İnglizce veya latince sözlükere bakarsak evet. Ama bu kuruluşun kullandığı mana "Aydınlanmışlar", "Nurlanmışlar" (ki bu bir ironi içeriyor. Onlara göre Allah yok ve onlar bizlerden, sizlerden yani sıradan insanlardan daha üstün varlıklar. E bu durumda da Nurlanmış olma sıfatı biraz tezat düşer...) manasına geliyor ama bir çok kaynakta, bu da tam olarak saptanılmış değil. İlluminati'nin çizdiği yoldan giden bir insan bırakın zatenaydınlanmayı, dünyada gitmesi grektiği yoldan zaten sapmış olan kişilerdir. Bir de şu piramidin üzerindeki göze de değinmek gerekir ise; o all seeing eye yani herşeyi gören (gözeten) göz anlamında. Çeşitli kaynaklar bu sembolün seçilme nedenin mısır güneş tanrısı RA olduğunu dile getirmekte fakat illuminatinin kuruluş tarihine bakarsak ve mısır uygarlığının tarihine bakarsak, illuminati'nin burada yine tarihi bir olguyu dejenere ettiğini görmemek elde değildir. RA simgesel olarak kullanılmış olsa da aslında burada kullanılmak istenen Mısır Mitolojisinde geçen SETH adlı mitolojik tanrıdır. Neden SETH'i seçtiklerini sizler de incelediğinizde anlayacaksınız... Şimdi bunlar ufak tefek bilgi kırıntıları idi. Araştırıp geliştirmek sizlerin merakı ve elinde.

    Gelelim sorularınıza... Evet illuminati tamamiyle karanlık güçlerin sahip olduğu ve amaçları Baal, Baphometh, Lucifer yani adı, tasfirleri ne kadar değiştirilse de değiştirilsin (ki bu da ayrı bir ilizyondur. Tez-antitez, popüler propaganda vs...)bizim anlayacağımız şekilde Şeytan'a bu dünyada hizmet ederek çeşitli güçlere ve statülere erişebilmektir. Bu amaçları doğrultusunda giderlerken bizler( yani sıradan halk) en ufak bir önem teşkil etmeyiz. Bakınız Afrika'daki çekilen açlık ve susuzluk ve iç savaşlar. İnsani değer asla yoktur.

    Hem karanlık hem de aydınlık güç... Bu iki tezatı bir bünyede barındırdıklarına dair ne bir kanıt, ne de bir inanç var. Aydınlık güçten kastımız bazı kişileri belirli mevkilere getirip parasal ve statüsel olarak güçlendirip onları iyilik yapmaya yönlendirmek ise bu biraz ironik kaçacaktır. Bakınız, bu konulara girdiğimiz zaman bir olayı ayırmak ve farklı düşünmemiz gerek. Bu iki boyutu olan bir konu. Bizim deminden beri konuştuğumuz, dünyada yaşananlara sebep olunan hadiseler vs. dünyevi olaylardır. Diyebiliriz ki kim kötülük ediyorsa veya iyilik ediyorsa bu dünyadaki sınavında ediyordur ve son geldiğinde buna göre hesaba çekilecektir. Şayet olayın ahir alanına bakarsak da ben kendi inançlarım doğrultusunda yargılıyorum bu olayları. Dediğim gibi ilahiyatçı olsam çok daha güzel cevaplarım ama burada kimin inancı ne olur ise olsun dini açından konuşmak benim haddime değil. Gidip de fetva verir gibi konuşamam. Zaten ilk yazımdaki o kutsal kaynaklara inin dememin de sebebi bu. Sizde iyice inancınız doğrultusunda kutsal kitabınıza bağlanır ve gönlünüzde yorumlarsanız zaten sorduğunuz birçok sualin cevabını bulmuş olacaksınız. Budist olsanız bile ;)

    Tabii ki de Yaradan bu dünyayı, 7 kat yeri de göğü de müthiş bir armoni içinde yaratmıştır. İyiyi kötü dengeler, kötüyü de iyi. Bu durumda bu oluşumların olması gayet doğal bir süreç. Ruh doğruyu her daim bilir söyler, bize yanlışı yaptıran aklımızdır. Akıl ve ruh ahenkte olmaz ise gönlümüz de kör olur.

    Karanlık güçleri derken hangi karanlık güçlerine değinmek istediniz anlayamadım. Aydınlık güçten kastınızı da... Güzelliği isteyen nasıl olurda aynı anda kötülüğe de çanak tutabilir? Bunu kimlerden hangi sohbet açıldı da duydunuz pek mana veremedim. Ben anca böyle bir duruma ikiyüzlülük ve riya derim ki bu da bir günahtır :) Dürütlüktür Hak yolu, riyadır şer yolu...

    Biraz bildiklerimden, biraz da gönlümden kopanları paylaştım sizin ile... Sürçül-i lisan etti isem af ola...




  • Şimdi yine yukarıda bazı yazıları tekrar okudum da... Bakın sevgili arkadaşlar, şayet bu tür konulara girecek iseniz ne olur resime hep dışardan bakın. İyice araştırın. Etki-tepki ikilisini göz ardı etmeyin. İlluminati dinin karşısındadır evet. Ama ne kadar enteresandır ki dini olduları da seve seve kullanmaktan çekinmezler. Mesela Ateist kelimesinin ilk çıkışının günümüze nasıl da bozularak geldiği gibi. Bu konuyu bir araştırın derim. İlluminati her ne kadar din karşıtı gibi görünse de Vatikan'î tarih boyunca (günümüzde dahi) hep baskı altına almış ve istediklerini yaptırmıştır. Örnek; engizisyon mahkemeleri ve infazları (tamamen paganist ritüeller dahilinde yapılırdı...)Bunlar insanları yani bizleri şaşırtmak, saptırmak, şüpheciliğe itip araştırmaya yöneltmek ki olay burada kopuyor. Hangi bilgiyi hangi kaynağa göre araştıracağız? Bu yüzden de diyorum dininiz ne olur ise olsun Kutsal Kitaplarınıza yönelin diye. Yukarıda dediğimi yineleceğim. Bu iki boyutlu bir olay. Dünya gözü ve hali ile bakmak başka, ahiret zamanına göre düşünüp yorumlamak başka. Her iki yerden de beslenip doğruyu bulmak gerek. Sağ soldan, artık herkesin ulaşabildiği bilgi datalarından beslenirsek birçok ilizyonun kurbanmı olmamız kaçınılmaz. illuminati ve bağlısı kuruluşlar tamamiyle paradoxtan ibarettir. Lütfen edindiğiniz bilgileri değerlendirirken bunları göz ardı ediniz. Sevgiler...




  • Meseleye gerçeklerden uzak, komplo teorileri ve hayal aleminden bakıyorsunuz.

    Bir kere zaten sorunun çıkış noktası vatikandır. Değişmez dini kurallara göre vatikana uygun hareket edilseydi bugün avrupa dünyanın en geri kıtası olurdu.

    Bir de, bize göre bakanlar var. Bizde ne illuminati ne de başka birşey yok hiç olmadı. Çünkü bizde bilim yok. Bilim olmayan yerde güçlü bir bilimciler teşkilatlanmasından söz etmek saçmalık olur haliyle.

    Bu illuminati konusunun bu kadar efsanelere bürünmesi dan brown un melekler ve şeytanlar kitabından sonra olmuştur. Çünkü ondan önce bu hadise halka mal olmuş veya halkın ilgilendiği bir konu değildi. Daha da doğrusu bilinen birşey değildi.

    Bence illuminati dediğimiz hadise ile, dünyayı sömüren süper yahudi zenginler hadisesi burada birbiri ile fena karışıyor.

    Şu bir gerçek, dünyada çıkan savaşlardan ekonomik krizlere kadar herşey bir düzine süper yahudi zenginin elindedir. Bu yeni birşey olmadığı gibi illuminatiden de farklı birşeydir.

    Dünyaya yön veren teşkilatmışta, efendim piramitler göz işaretli simgeler filanmış! Saçmalamaya gerek yok. Dünyaya yön veren hem de açıkça bunu yapan bir devlet var zaten. İsmi de amerika. O devleti ve dünyanın ekonomisini de elinde tutan bir avuç yahudi zengini de bilinen birşey zaten...

    Neyin komplo teorisi üretiliyor. İlluminati dediğiniz şey olsa olsa bu güçlerin kullandığı maşalardan biridir sadece.

    Ama orjini farklı. Ortaçağda kiliseden korunmak için bilimcilerin kurduğu teşkilattır bu. Günümüzde böyle bir misyona zaten gerek yok. Ve gücün kimin elinde olduğu ayan beyan ortadadır tüm dünyada.




  • İlluminatiyi anlamak epey zor gibiysede aslında değildir.
    Yaratıcıya giden yolda aydınlık güçler ve karanlık güçler vardır.
    Düaliteden dolayı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightechx -- 2 Ocak 2012; 14:06:39 >
  • Bu kadar kanıtın bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    Meseleye gerçeklerden uzak, komplo teorileri ve hayal aleminden bakıyorsunuz.

    Bir kere zaten sorunun çıkış noktası vatikandır. Değişmez dini kurallara göre vatikana uygun hareket edilseydi bugün avrupa dünyanın en geri kıtası olurdu.

    Bir de, bize göre bakanlar var. Bizde ne illuminati ne de başka birşey yok hiç olmadı. Çünkü bizde bilim yok. Bilim olmayan yerde güçlü bir bilimciler teşkilatlanmasından söz etmek saçmalık olur haliyle.

    Bu illuminati konusunun bu kadar efsanelere bürünmesi dan brown un melekler ve şeytanlar kitabından sonra olmuştur. Çünkü ondan önce bu hadise halka mal olmuş veya halkın ilgilendiği bir konu değildi. Daha da doğrusu bilinen birşey değildi.

    Bence illuminati dediğimiz hadise ile, dünyayı sömüren süper yahudi zenginler hadisesi burada birbiri ile fena karışıyor.

    Şu bir gerçek, dünyada çıkan savaşlardan ekonomik krizlere kadar herşey bir düzine süper yahudi zenginin elindedir. Bu yeni birşey olmadığı gibi illuminatiden de farklı birşeydir.

    Dünyaya yön veren teşkilatmışta, efendim piramitler göz işaretli simgeler filanmış! Saçmalamaya gerek yok. Dünyaya yön veren hem de açıkça bunu yapan bir devlet var zaten. İsmi de amerika. O devleti ve dünyanın ekonomisini de elinde tutan bir avuç yahudi zengini de bilinen birşey zaten...

    Neyin komplo teorisi üretiliyor. İlluminati dediğiniz şey olsa olsa bu güçlerin kullandığı maşalardan biridir sadece.

    Ama orjini farklı. Ortaçağda kiliseden korunmak için bilimcilerin kurduğu teşkilattır bu. Günümüzde böyle bir misyona zaten gerek yok. Ve gücün kimin elinde olduğu ayan beyan ortadadır tüm dünyada.











    Katiliyorum size. Parayla oynanan oyunlarin varligindan haberdariz. Let's make money adli belgeseli oldukca carpici bulmustum bu konuda. Gelir ucurumunu cok guzel bir sekilde anlatiyordu.

    Illuminati muhabbetinin yakin zamanda kapanacagini sanmiyorum. Imzamda bile ucgen(piramit) muhabbeti var. Hele hele. Itiraf mi etmem gerekiyor simdi.




  • Ben bu kişilerin en büyük planlarının kendilerini olduklarından çok daha güçlü göstermek olduğunu düşünüyorum. Aramızdan bazıları da bunlara bedavaya hizmet ediyor. Ben onlara biraz gerçekçi olmalarını tavsiye ediyorum. Unutmayın onlarda bizim gibi insan, tek farkları biraz! zengin olmaları. Bende devlete borç verecek kadar zengin olsaydım haliyle bazı şeylerin kendi istediğim gibi olmasını isterdim, o kadar da torpilimiz olsun dimi.
  • konu ile ilgilenenler A Haber'i açabilir.
  • aytunç altındal çok güzel anlatıyor illumnati'yi tavistock'u...burda daha hala bunlar komplo diyen var..
    beyler seninki doğru benimki doğru durumu değil, kendimize gelelim dünyada ne oluyor öğrenelim bu konuda amaç öğrenmek bilmek "farkında olmak" olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 25 Kasım 2011; 22:38:13 >
  • 7 Aralık 2011 Bekliyoruz...
  • Dünya'yı yöneten bir elt tabakanın olmamasından söz etmek mümkün değil.Yani bu komplo teorisi değil bir gerçektir ancak son zamanlarda bu konu internet ortamında çok konuşulur oldu tabiri caizse b**unu çıkardılar ve pek inanılmıyor hayal ürünü olarak bakılıyor.bak olayın "madem gizli bir örgüt neden herşeylerini biliyoruz" kısmında olanlar var.
    ECHELON sistemini tanıyalım adlı bir konu açmıştım okuyan olduysa insanlığın nasıl kontrol altında tutulduğunu görecektir tabii bazıları hala böyle teknolojilerin olmadığını savunacak.
  • lady gaga'dan sonra gökçe de illuminatici çıktı. klibinde illuminatinin propogandasını yapıyormuş diyorlar. 18 aylık yeğenim çok seviyor günde 5 kez izliyor, acaba birşey olur mu? ilerde şeytana tapma ihtimali var mı? yeğenimin şeytana tapan siyonist ataist bir illuminatici olmasını istemiyorum. lütfen yardım.

    (eskiden inanmazdım böyle şeylere ama milyonları peşinden sürükleyen justin biberi izleyince dünyayı sorgulamaya başladım.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timurlénk

    lady gaga'dan sonra gökçe de illuminatici çıktı. klibinde illuminatinin propogandasını yapıyormuş diyorlar. 18 aylık yeğenim çok seviyor günde 5 kez izliyor, acaba birşey olur mu? ilerde şeytana tapma ihtimali var mı? yeğenimin şeytana tapan siyonist ataist bir illuminatici olmasını istemiyorum. lütfen yardım.

    (eskiden inanmazdım böyle şeylere ama milyonları peşinden sürükleyen justin biberi izleyince dünyayı sorgulamaya başladım.)

    twilight serisi de mesela, alttan mesajlar verip insanlari köle ediyormus.















  • quote:

    Orijinalden alıntı: paranoid_andr0id

    quote:

    Orijinalden alıntı: Timurlénk

    lady gaga'dan sonra gökçe de illuminatici çıktı. klibinde illuminatinin propogandasını yapıyormuş diyorlar. 18 aylık yeğenim çok seviyor günde 5 kez izliyor, acaba birşey olur mu? ilerde şeytana tapma ihtimali var mı? yeğenimin şeytana tapan siyonist ataist bir illuminatici olmasını istemiyorum. lütfen yardım.

    (eskiden inanmazdım böyle şeylere ama milyonları peşinden sürükleyen justin biberi izleyince dünyayı sorgulamaya başladım.)

    twilight serisi de mesela, alttan mesajlar verip insanlari köle ediyormus.













    etkilemesi yada köle yapması her daim mevcut.klibi yada filmi izleyenede izlemeyenede.tıpkı grip gibi biri etkilendimi onunla sosyal iletişii olan her birey etkileniyor.ama iraadesi güçlü olanlar daha az etkileniyor.
    mesela ahmet duster cip alıyor "reklamda gördüm sevdim 30 bin tl kredi çektim aldım valla" diyor.reklamı izlemeyen mehmet "ahmet almış ondan benim eyim eksik.bende alırım"deyip oda 30 bin tl kredi çekiyor ve alıyor.ama 30 bin tl krediyi ödemesi?bunu ödemek için işinden olmaman lazım.ve işverenin senelerce zam yapmasa bile itiraz edememen demek.zaten krediyi verende işverenin!ama iraden olur "şu ara dustera ihtiyacım yok reno 9 işimi görüyor" dersen başka..
    bu örnek sadece iyi bir örnek.(yani olumsuz etkileri olmaan)
    ama kötü olan örnekleri çok...




  • gerçek mi doğrumu bilemiyorum ama fena sardık :)

    Hele şu Banu Avar diye bi kadın var belgesellerini izliyoruz ailecek
  • 7 Aralık'ta bir şeyler dönecek mi bilmiyorum ama yıl sonunda dünyada bir olayın patlak vereceği belli.

    ''Arap baharı'' başlamadan 6-7 ay önce bazı kişiler söylüyordu bu olayların yaşanacağını(kimin blogunda okuduğumu hiç hatırlamıyorum maalesef-michael değil-)Bazı ekonomistler bile dillendirmişti.

    Bir kısmı yalan veya abartma olabilir ama bazı şeyleri görmeye çalıştığımızda sistemin nasıl da rayında işlediğini görebiliriz aslında.
  • Sayaç bitti sanırım... @PaiMei'yi gören var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.