kafadaki kırıklarda neler yapılmalı?biraz daha açabilir misiniz? teşekkür ederim bu konu için ayrıca:)
kafatasındaki kırıklara hiç birşey yapmıyoruz. kırık kemikleri yerinden çıkartmaya çalışmıyoruz.( beyne saplanmış olsalar bile!!) yapacağımız tek şey kırık kısmın üzerini temiz bir bezle kapatmak. böyle bir imkanımız da yoksa hiç bir şey yapmıyoruz.
allah korusun inşallah kimse ilk yardım yapmak zorunda kalmaz ama yapmak zorunda kalırsanız en önemlisi soğukkanlı olmak ve bunu muhafaza etmek
konu önemli yazan arkadaşa ve güncelleyenlere teşekkür ederiz kurslarda daha önem verilmeli ilk yardıma
2005 ERC güncellemesinden sonra halka nabız kontrolü yaptırılmıyor.Eğer solunum yoksa direk temel yaşam desteğine başlanır.Ama Sağlık Bakanlığı bu konuda hemfikir değil ve bir çelişki var ortada.Birde 2005 ERC sonrası Temel Yaşam Desteği 2 solunum 30 dış kalp masajı şeklinde belirlendi ama yukarıda 2 solunum 15 masaj yazıyor. Ayrıca suda boğulmalarda larinks uyarıldığı için trakenin ağzı kapanır ve akciğerlere su gitmez,boğulmada o2 girişi olmadığı için gerçekleşir diye biliyorum.Hatta adli tıp sudan çıkan cesetlere yaptığı otopside akciğerde su varsa kişinin öldürülüp suya atıldığını yorumlar diye biliyorum. Ağızdan zehirlenmelerde su veya süt içirilmez diye biliyorum.Mide içeriğini arttırır ve zehir barsaklar geçerek emilimi hızlanır diye. Faydalı ve güzel bilgiler ama sanırım güncellenmesi gerekli.
ellerine sağlık hocam çok faydalı ve gerekli bilgiler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme