Şimdi Ara

İlk vize İsveç Vizesi nasıl alırım? Bana yardım edebilecek kişiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda vize için en uygun bölüm olarak bu bölümü düşündüm.

Ekim ayı başlangıcında İsveç'e gitmek istiyorum. Öğrenciyim aynı zamanda da SSK ya bağlı olarak bir iş yerinde çalışmaktayım. Vize için çoğu maddeyi tamamlayabiliyorum fakat iki tane madde aklımda takılıp kalıyor.

1-İsveç'te birisinden davet mektubu
    2-Banka teminatı

Öğrenci olduğum için davet mektubunu istemeyebilirler diye düşünüyorum. Aynı gerekçeyle banka teminatıda istemeyebilirler diye düşündüm fakat; ben olsam bankasında gerekli miktarda parası olmayan birine vize vermem diye düşündüm.

Vize işlemleri için seyahat firmaları kolaylık sağlayabiliyorlar diye düşünüyorum. Fakat ilk kez vize alacağım için başvurumu şahsen yapmam gerekiyor sanırım. Bana bu firmaların ne gibi yararı dokunabilir?

Ya da daha önceden İsveç'e vize alan birisinden tavsiyeler dinleyebilirim

Öğrenci olmamın ve SSK lı olmamın vize işlemlerinde yararı olabilirmi?

Yardımcı olabilen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekleme: İlk vizede red yemek daha sonraki vize müracatlarını olumsuz etkileyebiliyormuş. Ben red yememek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hannibal -- 21 Ağustos 2008; 22:33:08 >

• davet mektubu ve banka teminatı olmadan vize alman imkansız

ancak turlarla gezi amaçlı gidersen vize alırsın
  • Vize konusunda firmalar,para avcılarıdır sadece.Vize firmalarının özel bir kolaylığı yok,onlarda aynı forumu doldurup gönderiyor,kontrol eden kişilerde vize şirketi mi göndermiş,adam kendi mi göndermiş bakmaz.

Para konusunda İngilterede aynı olaya döndü,öğrencilik konusunda özel bir durum olucağını düşünmüyorum çünkü adam oraya gelicek adamın kendine yetip yetemeyeceğini bilmek istiyor ki orada bahsedilen parada gerçekten önemli,gerçekten ihtiyacın olabiliyor,ezbere konmuş bir cümle değil,gerekli bir madde.

Ssklı olmanın İsveçle alakası ne?Oraya İsveçli bir yetkilinin gözünden bakmaya çalış,burada sana + getiren şeyler orada nötr olabiliyor kimi zaman.

İyi yolculuklar
  • Güle Güle İyi Yolculuklar
    Vize konusunda firmalar,para avcılarıdır sadece.Vize firmalarının özel bir kolaylığı yok,onlarda aynı forumu doldurup gönderiyor,kontrol eden kişilerde vize şirketi mi göndermiş,adam kendi mi göndermiş bakmaz.

Para konusunda İngilterede aynı olaya döndü,öğrencilik konusunda özel bir durum olucağını düşünmüyorum çünkü adam oraya gelicek adamın kendine yetip yetemeyeceğini bilmek istiyor ki orada bahsedilen parada gerçekten önemli,gerçekten ihtiyacın olabiliyor,ezbere konmuş bir cümle değil,gerekli bir madde.

Ssklı olmanın İsveçle alakası ne?Oraya İsveçli bir yetkilinin gözünden bakmaya çalış,burada sana + getiren şeyler orada nötr olabiliyor kimi zaman.

Alıntı Yaptım Ama Hislerimin Tercümanı Olmuş

• davetiye olmadan girmen imkansız. girsende hava alanından geri çevrilirsin. banka teminatını banka mdürüleriyle konuşup bir şekilde halledebilirsin. ama davetiye kesinlikle lazım. en iyi yöntem orda tanıdığın varsa ondan iste yoksa tanıdığı olan birisine rica et ordan senin adına davetiye istesin. tabi artık çok basit değil bu işlr. heleki pasaporun türk pasaportuysa çok daha zor. ama imkansız değil halledersin.

HATTA KARDEŞ SEN NE İÇİN GİTTİĞİNİ KESİN OLARAK YAZ BANA BEN SANA O KONUDA UYGULAYABİLECEĞİN BİR TAKTİK VERİRİM. PM DE ATABİLİRSİN.
    SAKIN AMA SAKIN FİRMALARA-ARACI ŞİRKETLERE PARA VERME. HATTA SANA YARDIMCI OLACAĞINI SÖYLEYEN KİMSEYE PARA VERME. 1000 DOLARLLIK MASRAFIN OLUR 5000 DOLAR. HİÇBİŞEYDE ELDE EDEMEZSİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 22 Ağustos 2008; 2:13:24 >
  • İsveç için davet mektubu şart. Adı Bilage E, orada yaşayan biri bu formu doldurup vergi dairesinden alacağı vatandaşlık kağıdı ile bilrikte bunu sana gönderecek.

Kalacağın süre zarfında masraflarını karşılayacak kadar ekonomik gücünün de olması gerekir. Günlük ne kadar gerektiği sanırım başvuru için gerekli belgeler arasında yazıyor.

SSK şöyle işine yarayabilir. Eğer çalıştığın işyerinden "bu şahıs işyerimizde SSK'ya bağlı olarak çalışmakta olduğundan yurtdışında iken karşılaşabileceği her türlü kaza veya sağlık sorunundan kaynaklanan masraflar kurumumuz tarafından karşılanacaktır" şeklinde bir yazıyı İngilizce olarak alırsan belki seyahat sigortası yaptırmana gerek kalmaz. Yoksa seyahat sigortası da yaptıracaksın.
  • SSK ya bağlı olmamı şöyle düşünürlermiki diye düşündüm: Bu kişi SSK ya devamlı olarak bağlı. Geri dönecektir mutlaka?

Davet mektubunu bir şekilde hallettim diyelim, banka teminatınıda banka müdürleriyle konuşup halledersem eksiğim kalmıyor o zaman. Seyahat firmaları bu gibi işlemleri bizim için yapıyor sanıyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alamazsın Murat...
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Alamazsın Murat...

Gidince fotoları yollarım o zaman
  • Up lasam
  • Arkadaşlar davet mektubu ile teminat işini hallettim gibi. Davet edecek kişi masraflarımı karşılamayacaksa ona göre teminatımın olması gerekir sanırım? Davet eden masraflarımı karşılamayacaksa niye davet ediyor diye birşey geliyor aklıma
  • Çalıştığın işyerinin İsvaç'li bir firma ile bağlantısı varsa ve işkolun ile ilgili inceleme yapmak üzere seni oraya yollayabilir. Vizeni de Ticaret Odası alır...Üzerine kayıtlı gayrımenkul varsa, kira gibi ek gelirin varsa direkt alırsın. Tapuları evrakların arasına koy (Noter tasdikli) Uzun süreli ikamet için orada bir dil okuluna kayıt yaptırabilirsin. Bankada 8-10 bin YTL varsa ve aylardır hareket ettirdiysen cüzdanını da belgelerin arasına koy. Aileden birinin üzerinde sağlam bir banka hesabı vaesa üzerine geçirmen de çok işe yarar.

Türk vatandaşları için resmi azap türleri. Halkı yasal olarak suça teşvik edenlere mi, ettirenlere mi sövmeli?..
  • Ooo hayırlı işler mühendis bey,ne aşkmış bee..
    quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Arkadaşlar davet mektubu ile teminat işini hallettim gibi. Davet edecek kişi masraflarımı karşılamayacaksa ona göre teminatımın olması gerekir sanırım? Davet eden masraflarımı karşılamayacaksa niye davet ediyor diye birşey geliyor aklıma

• Hannibal,

iskandinav ülkeleri malesef türkleri turist olarak istemiyor. vizeler konusunda oldukça deneyimli birisi olarak şunları söylebilirim;

eğer ki uzun uzun beklemek ve az prosedürle uğraşmak istiyorsanız gidin fransa konsoloslugundan vizenizi alın ve isveçe giriş yapın. çok az evrak ve 2 gun bekeleme suresiyle halledin işinizi. üstelik daha uzun süreli vize alırsınız.

eğer ki yok ben isveçten vize alıcam derseniz, davet mektubu gerekli birçok kişinin dediği gibi buna ek olarak günlük olarak 50avro gibi bir tutarı ayarlarsanız sorun çıkmaz. fakat isveçte danimarka gibi kefil olmasını istiyorsa davet eden kişiden ozaman davet eden kişi yüklü sayılabilcek bir parayı da teminat olarak göstermek zorunda kalır.

ben genelde iskandinav ülkelerine sık sık giden birisi olarak vizemi çoğunlukla fransa ve italyadan alıp öyle gidiyorum.
  • Benim durumumu anlattığımda konsolosluktakilere Akraba ve Arkadaş Ziyareti vizesi almam gerektiğini söylediler. Yalnız 15 gün orada kalmayı düşünüyorum. Bana 15 gün nerede kalacaksın dediler bende düşünmediğim için otel diye cevapladım. Kimse 15 gün otelde kalmaz ya akrabasının yanında kalır ya da başka ülkeye geçer dediler.

Bu sözden ben şunu anladım. 15 gün nerede kalıcağımı onlara ıspatlamam lazım ya da belgelendirmem lazım. Beni davet edecek kişide kaldığımı gösterirsem eğer ek evraklarda istiyorlar sanırım.
  • İyi günler herkese! Umarım yardımcı olursunuz arkadaşlar. Ben turist vizesi için isveçe başvuracağım ailem isveçte yaşıyor ailenin tek ferdi olarak Türkiye'de yaşıyorum. Amacım isveçe gidip ailemi ziyaret etmek. Davetiye şartmı oradan gelmesi. Birde sanırım beli bir miktarda hesaba para yatırılıyor. Acaba bu para miktarı tam olarak ne kadar? Bu parayı oraya gitiğim de tekrar çekebiliyormuyum? En önemlisi kafamı karıştıran İsveç'çe aile ziyareti için vize çıkma ihtimali ne kedar? Yada daha doğrusu aile mi görmek için nasıl başvuracam?
  • ark benim bi sorum olucak ltfn bilgilerinizi paylasırmısınız bu hafta ıcınde ısvec turıstlık vızesine basvurucam kkız ark davetiye mektubunuda gonderiyor herseyim tam eger orda evlenirsek orda kalma sansımız varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.