Şimdi Ara

İlk Robot Alamet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyada robotu ilk icad eden Millet OSMAN'LIDIR. 120yıl önce 2. ABDÜLHAMİT HAN tarafından yaptırılmış ve Japon yetkililere hediye etmiştir.

    İnsan şeklinde tasarlanan ve ismi `Alamet` olan robotun özelliği ise sema edip yarım metre yürüyebilmesi ve her saat başı ezan okuyabilmesi...

     İlk Robot Alamet



  • :O vay be
  • Geçmişini unutanın geleceği yoktur.

    En basit örnek ile en azından Mimar Sinan'ı örnek alsaydık depremlerde bu kadar kayıplar vermezdik.Elin japon'u gelip dedemizin mimarisini örnek alıyor bizde çimentodan çalıyoruz.
  • Osmanlı millet değil ki devlet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut321umut

    Osmanlı millet değil ki devlet.

    sadece o mu ilgini çekti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut321umut

    Osmanlı millet değil ki devlet.

    sadece o mu ilgini çekti?

    Geliştirmedikten sonra ne anlamı var ki?
    Ateşli silahlarıda Dünya üzerinde sistemli bir şekilde kullanan ilk ordudur Osmanlı Ordusu,fakat geliştirmedikten sonra pek bir anlam ifade etmiyor.
  • 2. Abdülhamid’in Japonya’ya 1889'da robot hediye ettiği ortaya çıktı. 'Alamet' adı verilen insan şeklinde robotun özelliği ise sema edip yarım metre yürüyebilmesi ve saat başı ezan okuyabilmesi.

    Japonlara ilk robot Abdülhamit'ten

    Osmanlı’nın son dönemine damgasını vuran Sultan 2. Abdülhamid Han’ın, günümüzde teknolojiye öncülük eden Japonya’ya 1889'da robot hediye ettiği anlaşıldı. İnsan şeklinde tasarlanan ve ismi ‘Alamet’ olan robotun özelliğinde ise yok yok. Araştırmacı-Yazar Oktan Keleş’in arşivinde yer alan Alamet’in orijinal fotoğrafları Yıldız Sarayı yangınında zarar görmüş. Ancak fotoğrafın kalan parçaları bile 120 yıl sonra ilk kez gündeme gelen bu ilginç olayı anlatmaya yetecek cinsten.

    GONG YERİNE EZAN SESİ

    Sultan Abdülhamid’in çağdaşı olan Japon İmparatoru Meji’nin yeğeni Prens Komatsu’nun, gemiyle İstanbul’a gelişi ve Sultan’a çeşitli hediyeler getirmesiyle başlıyor bu ilginç tarihi olay. Sarayda ağırlanan prensin ardından 1889’da İstanbul’a özel elçiler gönderen Japon İmparatoru, Sultan Abdülhamid’e Japonya'nın en büyük alameti olan, Büyük Krizantem Nişanı’nın da içinde bulunduğu çeşitli hediyelerle beraber bir mektup yollar. Japon İmparatoru mektubunda Abdülhamid Han'dan, İslâm dini, ilim ve teknolojik gelişmeler, vakıflar, hayır kurumları gibi konularda Japonca veya Fransızca bilgiler gönderilmesini rica eder.

    Abdülhamid Han, saat mekaniğini çok iyi bilen ve aynı zamanda Yeni Kapı Mevlihânesi saat sanatkârı Musa Dede'den daha önce hiç yapılmamış, eşi benzeri olmayan, teknolojik bir saat yapmasını ister. Derviş Dede bir fikir ortaya atar ve "Bu saat Semâzen şeklinde olsun. Her saat başı kollarını açıp semâ etsin ve gong çalsın" der. Sultan Abdülhamid Han projeyi inceledikten sonra, gong yerine robotun her saat başı ezan okumasını ister. Oktan Keleş, robotun yapımından kısa bir süre önce icat edilen gramafon sayesinde ses kaydı alınabildiğini söyledi.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu karabasan dedikleri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haberde japon imparatoruna bu hediyenin ulaştığı yazıyor o zaman bunun hakkında neden japonca bilgi yok? Dünya'nın ilk robotu olması bile bunu çok değerli yapar.
  • utanmasalar wifi ve 3g de var diyecekler
  • bunun filmini yapacktı kurtlar vadisi ekibi...

    1-robotun gerceği nerde ya da fotosu nerde..

    2-nasıl yürüyor ..mekanik aksamı nedir.. mtoru nedir ...neyle calısr..

    3-ezanı nasıl okuyor...için plak mı yerleştirmişler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.