Şimdi Ara

İlk profesyonel makinem icin tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar bu donemin sonunda ilk prof makinemi almayi dusunuyorum :) aklimda bi kac makine var ama hangisi bir turlu karar veremedim Nikon d5100,Canon eos 550d ve 600d bu uc makine arasinda kaldim çok profesyonel resimler cekmicem daha cok portre macro cekim icin ve tatilde aile fotograflari gibi siz hangisini onerirsiniz neden diye bi soru sormak istiyorum :) bide lens konusu var 18-55mm lens yeterlimidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loveme98 -- 10 Şubat 2013; 22:43:33 >

• Facebook için bunların hiçbirine gerek yok. Çünki facebook'ta fotoğrafların çözünürlüğü düşük, ayrıca kendi jpeg sıkıştırması kullanıyor ve kaliteden de kayıp veriyor. Öyle bir iş için fotoğraf kalitesinin detayda önemli olduğu bir d-slr almak müsriflik olabilir. Ucuz yollu bir şey bakın zararınız az olsun.
  • bence dslr değil de micro 4-3 alın hem daha küçük makine üstelik kompaktlar gibi dandik de çekmez.
  • m43 ile hava atamaz... Facebook diyor arkadaş, diğer sosyal ağlar diyor ! Amacı hava atmak galiba. Kaç kişi m43'lerin havalı olduğunu düşünür-bilir ki ?
  • Arkadaslar oylede sıf facebook icinde almiyorum tatilde aile fotograflari felan cekmek icin fotograf cekmeyi seviyorum ayrica ilerde grafik tasarim okumayi dusunuyorum yinede yorumlariniz icin tesekkur ederim :D 3 şık arasindan birisini soylerseniz sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 550d derim.

550d +1 oy.
  • arkadaşlar kompakt ya da dlsr-like önermişler. istediklerine bakınca biraz da haklılar. dediğin resimleri çekmek için çanta ya da bir kompakt makineye göre kocaman ve ağır bir makineyle boynunda gezeceksin. ayarları vesairesi de cabası.

gene de istiyorsan önerdiğin makinelerin hepsi işini fazlasıyla görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

arkadaşlar kompakt ya da dlsr-like önermişler. istediklerine bakınca biraz da haklılar. dediğin resimleri çekmek için çanta ya da bir kompakt makineye göre kocaman ve ağır bir makineyle boynunda gezeceksin. ayarları vesairesi de cabası.

gene de istiyorsan önerdiğin makinelerin hepsi işini fazlasıyla görür.

d-slr like öneren görmedim ben, öneren de görmüyorum henüz bu mesajıma kadarki bölümde ! D-slr like denen şey kompakt makina sensörüne sahip makinaya pimaş koyup ucuna lens koymaktır kabaca. Aynı paraya d-slr alınabiliniyorken "fotoğraf kalitesi" önemli ise d-slr like'ı kesinlikle önermem ben. Yazıktır paranıza diye düşünüyorum d-slr like aldığınızda !.. O parayı hak edeceği bir ürün değil, içerik olarak baktığınızda ederinin çok üzerinde satılıyorlar. Bu sebeple "yazıktır paranıza" diyorum yani.

• adam fotoğrafçılığa merak salmış siz gelmişsiniz hava atçak gibi seviyesiz ithamlarda bulunmuşsunuz.

ya doğru düzgün yardımcı olun yada hiç konuya uğramayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

adam fotoğrafçılığa merak salmış siz gelmişsiniz hava atçak gibi seviyesiz ithamlarda bulunmuşsunuz.

ya doğru düzgün yardımcı olun yada hiç konuya uğramayın.

insanları anlamak güç
  • konunun dışına çıkmış olsam da bu makinelerin incelemeleri, kıyaslamaları ve bunlarla alınan sonuçları gösteren sürüsüyle site var. bu forum da dahil. biraz daha araştırmacı olmakta fayda var.

neyse en azından 3 seçenekten biri istenirken verilmiş cevaplar ortada zaten.
  • konu acildigiginda ilk basta cektigim resimleri facebook ve diger sosyal ag ortami icinde kullanicam demistim kimse yanlis anlasilmasin lutfen butun arkadaslarimada yorumlari icin tesekkur ediyorum :) Ki ben hala kararsiz kaldim sizden istedigim tek cevap 3 makinan arasinda sizin tercihiniz ve ismi :) nikon benim aklima yatiyo ama kendi lensinde af olmadigi icin kararsizim canonlarda af oluyo diye duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: loveme98

Selam arkadaslar bu donemin sonunda ilk prof makinemi almayi dusunuyorum :) aklimda bi kac makine var ama hangisi bir turlu karar veremedim Nikon d5100,Canon eos 550d ve 600d bu uc makine arasinda kaldim çok profesyonel resimler cekmicem daha cok portre macro cekim icin ve tatilde aile fotograflari gibi siz hangisini onerirsiniz neden diye bi soru sormak istiyorum :) bide lens konusu var 18-55mm lens yeterlimidir

bedavashop da nikon d5100 18-105 vr set 1650 gibi bir rakama veriliyor f/p bakımından çok iyi forumda satıcıdan alanlar var araştırabilirsin benim kardeşim de bugün yarın almayı düşünüyor aynı ürünü bilgi iletirim alırsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

Selam arkadaslar bu donemin sonunda ilk prof makinemi almayi dusunuyorum :) aklimda bi kac makine var ama hangisi bir turlu karar veremedim Nikon d5100,Canon eos 550d ve 600d bu uc makine arasinda kaldim çok profesyonel resimler cekmicem daha cok portre macro cekim icin ve tatilde aile fotograflari gibi siz hangisini onerirsiniz neden diye bi soru sormak istiyorum :) bide lens konusu var 18-55mm lens yeterlimidir

bedavashop da nikon d5100 18-105 vr set 1650 gibi bir rakama veriliyor f/p bakımından çok iyi forumda satıcıdan alanlar var araştırabilirsin benim kardeşim de bugün yarın almayı düşünüyor aynı ürünü bilgi iletirim alırsak

alinca benide bilgilendirirsen sevinirin arkadasim :) bide 2.el mi yoksa 0 mı aldiginiz makine fiyati uygun geldi baya

• quote:

quote:

quote:

alinca benide bilgilendirirsen sevinirin arkadasim :) bide 2.el mi yoksa 0 mı aldiginiz makine fiyati uygun geldi baya

sıfır paralel ithalat forumdan dj genckan nickli arkadaş aynı yerden bahsettiğim makineyi almış

• quote:

quote:

quote:

quote:

sıfır paralel ithalat forumdan dj genckan nickli arkadaş aynı yerden bahsettiğim makineyi almış

Simdi bende dediginiz siteye baktim gercekten fiyatlar cok uygun tesekkurler paralel ithalat derken ?

• duru ithalat olarak kendileri ithal ediyor kendi garantilerini veriyor canonturk sitesinde bir arkadaşın 60d makinesinde hot pixel sorunu çıkmış sorgusuz sualsiz üzmeden değiştirmişler
  • Peki odeme yontemi nasil arkadasin paypal felanmi ? cunku paypal karti yok normal kredi karti var bide kac gunde gelir alinan urun

• kodak z990 satıyorum ilanıma bakıp yorumlarsanız sevinirim.

ilan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.