Merhaba arkadaşlar. reklam olmasın ama dün codeacademy diye bi site buldum oradan 1 günde javascript temelini attım ve ilk oyunumu yaptım (Bunu neden burada paylaştım yeni başlayanlara belki örnek olur diye. ve önerilerinizi almak istedim) kodlar(taskagitmakas.html):
function compare(choice1, choice2){ if(userChoice==="Tas" || userChoice==="Kagit" || userChoice==="Makas" || userChoice==="tas" || userChoice==="kagit" || userChoice==="makas"){ if(choice1 === choice2){ alert("Durum Berabere! Sizin sectiginiz:"+""+choice1); window.location = "taskagitmakas.html"; } if(choice1==="Tas" || choice1==="tas"){ if(choice2==="Makas"){ alert("Siz kazandiniz! Sizin sectiginiz: Tas, Bilgisayarin: Makas"); window.location = "taskagitmakas.html"; }else{ alert("Kaybettiniz! Sizin sectiginiz: Tas, Bilgisayarin: Kagit"); window.location = "taskagitmakas.html"; } } if(choice1==="Kagit" || choice1==="kagit"){ if(choice2==="Makas"){ alert("Kaybettiniz! Sizin sectiginiz: Kagit, Bilgisayarin: Makas"); window.location = "taskagitmakas.html"; }else{ alert("Siz kazandiniz! Sizin sectiginiz: Kagit, Bilgisayarin: Tas"); window.location = "taskagitmakas.html"; } } if(choice1==="Makas" || choice1==="makas"){ if(choice2==="Tas"){ alert("Kaybettiniz! Sizin sectiginiz: Makas, Bilgisayarin: Tas"); window.location = "taskagitmakas.html"; }else{ alert("Siz kazandiniz! Sizin sectiginiz: Makas, Bilgisayarin: Kagit"); window.location = "taskagitmakas.html"; } } }else{ alert("Lutfen Tas, Kagit veya Makas'tan birini seciniz!"); window.location = "taskagitmakas.html"; } } compare(userChoice, computerChoice) </script> </head> <body> </body> </html>
Fena degil. Guzel olmus :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Merhaba,
Başlangıç için iyi fakat bunu ekrana dialog çıkartarak yapmanız olmamış hocam, oyundan çıkmak için browser'ı görev yöneticisinden kapatmak gerekiyor.(Chrome) Sürekli dialog çıkartıyor karşımıza. Bu nedenle şöyle bir alternatif tercih edebilirsiniz; ekranda üç adet buton olsun: Taş, Kağıt, Makas şeklinde ve bunlara tıklanarak oyun oynansın. Türkçe karakter kullanabilirsiniz, ben denedim bir problemle karşılaşmadım. Birde küçük büyük harf duyarlılığı için; 'K' ile başlayan ve 'k' ile başlayan seçimler için ayrı ayrı if yazmana gerek yok kullanıcının seçimini .ToLowerCase() ile küçük harfli kelimeye çevirip bu işlemi yapabilirsiniz.
Kolay gelsin ve dili öğrenmede başarılar dilerim.
quote:
Orijinalden alıntı: Thook
Fena degil. Guzel olmus :)
Teşekkürler :)
güzel paylaşım olmuş teşekkürler o kaynağı inceleyeyim bari :)
quote:
Orijinalden alıntı: özgür beyin
Merhaba,
Başlangıç için iyi fakat bunu ekrana dialog çıkartarak yapmanız olmamış hocam, oyundan çıkmak için browser'ı görev yöneticisinden kapatmak gerekiyor.(Chrome) Sürekli dialog çıkartıyor karşımıza. Bu nedenle şöyle bir alternatif tercih edebilirsiniz; ekranda üç adet buton olsun: Taş, Kağıt, Makas şeklinde ve bunlara tıklanarak oyun oynansın. Türkçe karakter kullanabilirsiniz, ben denedim bir problemle karşılaşmadım. Birde küçük büyük harf duyarlılığı için; 'K' ile başlayan ve 'k' ile başlayan seçimler için ayrı ayrı if yazmana gerek yok kullanıcının seçimini .ToLowerCase() ile küçük harfli kelimeye çevirip bu işlemi yapabilirsiniz.
Kolay gelsin ve dili öğrenmede başarılar dilerim.
öncelikle cevabınız için teşekkürler. DAha yeni öğrendiğim için kendi yaptığım çözümlerle yapmıştım ama sizin dediğiniz yöntemleride uygularım