Şimdi Ara

İLK OVERCLOCK YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR Q9550 2.83 DE ÇALIŞAN İŞLEMCİMİ 8.5 ÇARPANI İLE 4.03 E ÇIKARTTIM

ANCAK 5-5-5-15-22-2T, 2.1 VOLT DA 1066MHZ DE ÇALIŞAN RAMLERİMİN FSB:DRAM ORANI 1:1 OLDU VE 5-5-5-18-52-2T DE 950MHZ DE ÇALIŞMAYA BAŞLADI RAM TİME AYARLARINI DEĞİŞTİRDİM 22 OLMASI GEREKEN YER İÇİN SEÇENEKLERDE 20 VE 25 VARDI ONLARI DENEDİM 2.1 VOLT VERDİM AMA BİLGİSAYAR AÇILMADI OTOMATİK YÜKSELTME YERİNDE OLAN 1100 MHZ SEÇENEĞİNİ SEÇTİĞİMDE YİNE AÇILMIYOR SİZCE NE YAPMAM GEREKİYOR. İLGİLENEN ARKADAŞLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

• oc yapma bios sıfırla bırak ole klsaın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

oc yapma bios sıfırla bırak ole klsaın

Sebep ne?
    Biosda ramleri 1066 ve yakın hızlara gelecek şekilde düşür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm
  • @ dhsacit sırf birşeyler yazmış olmak için cevap yazanlardansın sanırım sanane oc yapıp yapmamadan yardımcı olmak istiyorsan alakalı cevap verirsin yardımcı olmak istemiyorsan gölge etme saçma sapan yorumlarınla

@hapocop teşekkür ederim ilgin için şuanda 940 mhz ile çalışıyorlar zaten cpu-z de 470 gösteriyor ddr 2 olduğu için 2 ile çarpıyorum
  • aynı durmu bende yasdım ne yaptım ise olmadı bu yuzden ole soledim
  • Önemli olan işlemciye oc yapmak olduğu için ram hızı pek önemli değildir zaten 1066-800 arası hiçbir fark yok.
  • benimde bir sorum var gerçi bu konunuzla alakalı değil pek.yeni konu açmak istemedim.bende ocz 2x2 reaper var 5-5-5-15 2,1v 533mhz de çalışıyorlar.windows 7 64bit kullanmaya geçmek istiyorum ve ramlerimi yükseltmek niyetindeyim.Fakat Noctua Nh-d14 kullanıyorum.Boş kalan 2slota reaperlardan daha alçak olan hangi ramleri takabilirim.Bunun için yine ocz nin DDR2 olan 1066mhz de ram takmam mı gerekir.kısacası boş olan 2slota sistemime göre nasıl ramler takabilirim.sistemimn imzamdaki gibidir.Teşşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

benimde bir sorum var gerçi bu konunuzla alakalı değil pek.yeni konu açmak istemedim.bende ocz 2x2 reaper var 5-5-5-15 2,1v 533mhz de çalışıyorlar.windows 7 64bit kullanmaya geçmek istiyorum ve ramlerimi yükseltmek niyetindeyim.Fakat Noctua Nh-d14 kullanıyorum.Boş kalan 2slota reaperlardan daha alçak olan hangi ramleri takabilirim.Bunun için yine ocz nin DDR2 olan 1066mhz de ram takmam mı gerekir.kısacası boş olan 2slota sistemime göre nasıl ramler takabilirim.sistemimn imzamdaki gibidir.Teşşekkürler.

çalışma şekilleri yani 5-5-5 vs bunlar aynı ise çakışma olmaz ancak bulunan ramlerden daha düşük mhz de ram takarsan sorun olur veya bir işe yaramaz diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

benimde bir sorum var gerçi bu konunuzla alakalı değil pek.yeni konu açmak istemedim.bende ocz 2x2 reaper var 5-5-5-15 2,1v 533mhz de çalışıyorlar.windows 7 64bit kullanmaya geçmek istiyorum ve ramlerimi yükseltmek niyetindeyim.Fakat Noctua Nh-d14 kullanıyorum.Boş kalan 2slota reaperlardan daha alçak olan hangi ramleri takabilirim.Bunun için yine ocz nin DDR2 olan 1066mhz de ram takmam mı gerekir.kısacası boş olan 2slota sistemime göre nasıl ramler takabilirim.sistemimn imzamdaki gibidir.Teşşekkürler.

bu yazıyı inventusun web sitesinde gördüm

"Bellek , D14'ün metal kısmının altında kaldığı durumlarda yüksekliği max 4.6 cm olan bellekler kullanılabilir.Eğer bellek , fanın altında kalıyorsa belelk yüksekliği sorun olmaz ,fanı biraz yukarı kaldırabilirsiniz.D14'ün metal kısmının altında kaldığı durumlarda bile ; Gskill ripjaws serisi , Corsair XMS3 serisi ,Patriot viperI , viper II , sector5 , gaming serileri ile uyumluğulu tarafımızca test edilmiştir."

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.