Şimdi Ara

ilk overclock denemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar elımdekı emektarı(P4 2.4) bıraz terleteyım dedım

18x166=3.0ghz başarısız oldu(oysaki northwood'lar stock fan ıle cok rahat 3.ghz oldugunu okuyunca cok heyecanlandım)
    18x155=2.8ghz başarısız
    18x144=2.6ghz başarılı oldu..

Şuan stabil olarak 2.6 ghz de pc yi kullanıyorum..aşagıdaki resimde cpu-z deki ayrıntılar..

Soru=arkadaslar 3ghz yapılabılınırmı sonucta cok acemıyım belkı bırseyler vardır voltaj olayı falan var ama gırmedım okadar ayrıntıya..buyrun resım

http://img230.yukle.tc/images/7185p424orh.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İSYAN_ATEŞİ -- 9 Nisan 2009; 0:26:29 >

• kardesim öncelikle ram ayarları ilede oynaman gerekiyor ramlerin atıyom 800 mhz ise ve oc li 900 kadar çıkabiliyorsa bunları deneye deneye bulucaksın ram ile işlemci çarpanını ayarlaman gerekiyor 1.1 1.33 .1.66 1.2 die gider ram ordan uyugun bir yere getirip sonra fsp vericen ram büyük bi itimal 800 mhz ise 600 yada daha asagı düser fsb verdikçede artar işemciyede 0.3 ile 0.5 arası voltaj verebilirsin ama once voltaj vermeden dene
  • Hocam hiç uğraşma derim yoksa Allah korusun eline alırsın işlemciyi...

neden dersen, anakartın otomatik voltaja ayarlı ve yaptığın belki %10 luk oc için 1.5v vermiş. Biraz daha yaparsan ki denemişsin açmaz..açarsa.. risktir. ayrıca şu şekilde sıcaklık bakımından çok sorun yaşarsın. Bence default kullan, sana overclock'un hiçbir getirisi olmayacaktır. "zarardan başka."
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Hocam hiç uğraşma derim yoksa Allah korusun eline alırsın işlemciyi...

neden dersen, anakartın otomatik voltaja ayarlı ve yaptığın belki %10 luk oc için 1.5v vermiş. Biraz daha yaparsan ki denemişsin açmaz..açarsa.. risktir. ayrıca şu şekilde sıcaklık bakımından çok sorun yaşarsın. Bence default kullan, sana overclock'un hiçbir getirisi olmayacaktır. "zarardan başka."

Evt stock fanla sıcaklık faktörü ön planda olucakdır ilk başda bu sorun çıkartır ki otomatik voltaj la hiç risk e girmeni tawsiye etmiorum. JANT!'ın da belirttiği gibi bu işlemciyle O/C sana performans açısından hiç bir getiri sağlamıcakdır. Ha eğer ki amacım sadece O/C öğrenmekse net de birton gerekli bilgiye ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cainsonant -- 10 Nisan 2009; 2:46:02 >

• tesekurler gercekten performans sıfır gıbı..200mhz arttırdık ama sılkroad oynuyorum mesela fps de bır degısıklık goremedım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.