Şimdi Ara

İlk milli keskin nişancı tüfeği 'Bora 12' özel video (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
4
Favori
6.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkant1

quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Orijinalden alıntı: furkant1
    quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps zamanınızı daha değerli şeylere harcayın sevgili editörlerimiz.böyle boş şeyler teknoloji konulu bir sayfada yer alamamalı diye düşünüyorum.aman ne güzel silah teknolojimiz gelişiyor çocuklar gençler özeniyor ve halk silahlanmaya doğru gidiyor diye sevinelimmi? milli duygularımız mı kabarsın? tuvalet tası üretmek benim milli duygularımı daha çok kabartır.bilmem anlatabildim mi...
    İstemiyosan girme kardeşim. Benim çok ilgimi çekiyor böyle haberler. Sadece senin için yapılmadı bu site. Mesela bende fotoğraf haberleriyle ilgilenmiyorum o yüzden onlara girmiyorum. Bu kadar basit.
    İşte bende bunu diyorum.forumda silahlara amacı dışında bakanlarda var sonuçta.ne demek ilgimi çekiyor?neresi ilgini çekiyor söylede aydınalım.?bir canı almakmı? öldürmekmi? vahşetmi? silaha ilgisi olan adamlar yüzünden bu ülkede hala maganda ölümleriyle karşılaşıyoruz.ve bu ilgi ne yazıkki eğitim seviyesi ile ters orantılı...yada insanlıkla mı deseydik...

Biz daha yeni üretmeye başlayacağız inşallah. Sen git onu bizden önce olanlara anlat. Git Obamaya anlat. "İnsanları öldürmek ilginizi mi çekiyor ? Neden silah yapıyorsunuz ? Yapmayın." de bakalım sana ne cevap verecek. Nasıl bir zihniyetiniz var anlamıyorum. Biz silah yapınca bütün sevgi barış kardeşlik bozulacak değil mi ? Ülkemizde ölen insanlar fazlalaşacak öyle mi ? Biz birşey üretmeyelim, ordumuz dışarıdan aldığımız, saçma saçma kısıtlamalı, ne idüğü belirsiz cihazları kullanınca ülkemize barış mı gelecek ? Toz pembe dünyanızda yaşamaya devam edin siz. Bize karışmayın.

Helal olsun cok iyi dusunmussun konismussun klavyene saglik.

@Furkant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eden Hoover -- 14 Mayıs 2013; 9:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

videoda ilk yerli piyade tufeginin hazir olmadigindan sergilenmedigi soylenmis benim okudugum diger kaynaklarda g3 silahininda lisansinin sahibi olan alman hackler kock firmasiyla mehmetcik 1 tufeginin hk 416 tufegine a daz z ye benzemesi daha dogrusu takliti olamsindan dolayi lisans problemi yasadiklarindan projenin durdugu

oyle bir milletizki taklit etmeden bir sey uretemiyoruz

sarsilmaz da % 100 yerli tufek sloganiyla colt m16 serisi takliti bir silah cikarmis ortaya oda yakinda colt tarafindan dava edilir ve uretimi durur!

cok utanc verici :(

Sarsilmaz in m4 lisansi oldugunu bilmeden ne güzel zirvalamissin.

Orijinalden alıntı: WarSaw

çok güzel insan öldürülür bunlarla böyle tam kafalarına kafalarına, karısı çocuğu negüzel sahipsiz kalır nede güzel anneleri babaları kahrolur harika şekilde hayatlar son bulur...

Nick yorum uyumu

Burda neden silah üretiliyor vs değil konu.

Benim sorum: DONANIM HABER de NEDEN SİLAH Haberleri yapılıyor.

Savaşa tasla gidersiniz artık diyen zekice cevap verdiğini sanan insanlar var burda.

Orijinalden alıntı: yılmaz058

iyi silah.bunun dürbünü demi yerli yapımı?

Evet, 3E EOS firması geliştirmiş.

http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Turkiyenin-ilk-milli-askeri-durbunleri-Ozel-Video.htm
    AMD Ryzen 7 5700X | 4x8 GB Crucial DDR4 2400 | MSI B350 Tomahawk | 250 GB Samsung EVO 960 | 16 GB AMD Radeon RX 9070 XT | 27" MSI Modern MD272QPW | Avermedia AverTV DVB-S Pro | 16X Pioneer BDR-209XJ | Creative SB X-Fi Titanium | Creative Inspire T6060 | Microsoft LifeCam HD-3000 | In-Win 707 | Silverstone FP56 | MSI MAG A850GL PCIE5 | APC Back-UPS 650 | Microsoft Multimedia Keyboard | Logitech G Pro Hero | SteelSeries Qck mini | Canon EOS 5D Mark 4 | DJI Mini 3 | GoPro Hero 11 Black | Sony Xperia 1 IV | Renault Koleos dCi 185 Initiale Paris 4WD
  • quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Hala inatla gençler anlamıyor. Burda neden silah üretiliyor vs değil konu. Benim sorum: DONANIM HABER de NEDEN SİLAH Haberleri yapılıyor. Savaşa tasla gidersiniz artık diyen zekice cevap verdiğini sanan insanlar var burda.

teknoloji her alanda var donanımhaberde her alandaki teknoloji gelişmelerini takipçileriyle paylaşmaya çalışıyor yanlış birşey göremiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

videoda ilk yerli piyade tufeginin hazir olmadigindan sergilenmedigi soylenmis benim okudugum diger kaynaklarda g3 silahininda lisansinin sahibi olan alman hackler kock firmasiyla mehmetcik 1 tufeginin hk 416 tufegine a daz z ye benzemesi daha dogrusu takliti olamsindan dolayi lisans problemi yasadiklarindan projenin durdugu

sarsilmaz da % 100 yerli tufek sloganiyla colt m16 serisi takliti bir silah cikarmis ortaya oda yakinda colt tarafindan dava edilir ve uretimi durur!

baska bir firmanin silahinin lisansini alip onu montajlamak a dan z ye turk olmasi ve yerli olmasi mi anlamina geliyor demekki ortada kandirma var, %100 yerli silah diyorsan kendin yapacaksin baskasinin malinin uretim hakkini alarak degil

• quote:

quote:

quote:

baska bir firmanin silahinin lisansini alip onu montajlamak a dan z ye turk olmasi ve yerli olmasi mi anlamina geliyor demekki ortada kandirma var, %100 yerli silah diyorsan kendin yapacaksin baskasinin malinin uretim hakkini alarak degil

hk416ya hakkındada şunları söyleyebilirim silah amerikan m4 baz alınarak yapılmıştır ilk oalrak hkm4 adı konmuştur amd colt firmasının dava açması sonucu m4 ve m16ya gönderme olarak hk416 olarak değiştirilmiştir. hk416da 0dan yapılmamıştır zaten almanlar m4ü geliştirip yapmışlar bizde hk416yı geliştirip yapıyoruz piyasa böyle dönüyor zaten adamlar kendi silhalrına %100alman demeyi biliyor sonuçta günümüzde birçok kendini ispatlamış ürünleri geliştirilmesiyle yapılıyor yani bizim izlediğimiz yoldada şuan için bir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 14 Mayıs 2013; 14:55:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

quote:

quote:

hk416ya hakkındada şunları söyleyebilirim silah amerikan m4 baz alınarak yapılmıştır ilk oalrak hkm4 adı konmuştur amd colt firmasının dava açması sonucu m4 ve m16ya gönderme olarak hk416 olarak değiştirilmiştir. hk416da 0dan yapılmamıştır zaten almanlar m4ü geliştirip yapmışlar bizde hk416yı geliştirip yapıyoruz piyasa böyle dönüyor zaten adamlar kendi silhalrına %100alman demeyi biliyor sonuçta günümüzde birçok kendini ispatlamış ürünleri geliştirilmesiyle yapılıyor yani bizim izlediğimiz yoldada şuan için bir sorun yok

Tebrik ederim. Gördüğüm en mantıklı konuşma.

Hiç düşündünüzmü herkes her teknolojiyi sıfırdan yapmaya çalışsa ve diğer örnekleri yok saysa hiç örnek almasa günümüzde teknoloji nasıl olurdu.

• inavasyon taklit var arkadaslar, a dan z ye taklit etmek ne zamandan beri biz urettik denebilecek kelimesini hak eden bir sey oldu, HK 416 adi degisti m416 oldu colt un baskisi sonucunda, sonucta colt un silahi olarak aniliyor .... Her satilan m416 colt a gelir sagliyor

bizdede sarsilmaza colt izin verirse M kodlu bir silah olur, gelirin onemli kismida colt a gider bu mu uretim yapmak? bu mu inevasyon bu mu %100 yerli savunma sanayi

helikopter yaptik dediler %100 yerli, helikoptre italyan helikopteri, motoru rolls rolls pervanesi ordan obur tarafi burdan, iki tane fuze takip bir de yazilim attilar heliye oldu %100 yerli uretim, utanilacak durumdayiz!

inavasyon taklit var arkadaslar, a dan z ye taklit etmek ne zamandan beri biz urettik denebilecek kelimesini hak eden bir sey oldu, HK 416 adi degisti m416 oldu colt un baskisi sonucunda, sonucta colt un silahi olarak aniliyor .... Her satilan m416 colt a gelir sagliyor

bizdede sarsilmaza colt izin verirse M kodlu bir silah olur, gelirin onemli kismida colt a gider bu mu uretim yapmak? bu mu inevasyon bu mu %100 yerli savunma sanayi

helikopter yaptik dediler %100 yerli, helikoptre italyan helikopteri, motoru rolls rolls pervanesi ordan obur tarafi burdan, iki tane fuze takip bir de yazilim attilar heliye oldu %100 yerli uretim, utanilacak durumdayiz!

Bence yanlış düşünüyorsun. Helikopter konusunda yetirince konuşuldu tartışıldı forumlarda. Üzerinde duruldu yeterince.

Üretilen helikopter kesinlikle Türk malıdır. Şusu şurdan busu burdan gibi konuşmalara karşılık yeterince tartışma yapıldı. O yüzden hiç tartışmaya gerek yok. Bu konu sonuca bili bağlandı.

Utanılacak durumda falanda değiliz her geçengün gelişerek devam edicez eksiklere rağmen hala yanlış yöntemlere rağmen.

Tekrar söylüyorum ATAK kesinlikle Türk Malıdır Türk Üretimidir ?

Not: Utanmaya hiç gerek yok sanırım 50 li yıllarda avrupanın en büyük bikaç uçak üretisinden biriydik. Ciddi bir popülarite ve satış rakamlarına sahiptik. Bildiğim kadarı ile marshall planları ve içimizdeki irlandalılar yüzenden sanayi aniden durdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 14 Mayıs 2013; 16:08:15 >

• Üretiyoruz ama kullanamıyoruz.Mehmetçik 1 piyade tüfeği belki rahat 5 yılı geçmiştir , hala askere verilemedi.Çalıntı dendi.Seri üretime hala başlanacak.2007 de ihalesi verilen kimyasal silah elbiseleri 3 yılda dikilmeye başlanamadı.Altay tankını kim bilir ne zaman görür askerimiz.Numune gibi kullanmak yerine yerli silahlara geçişi hızlandırmamız lazım.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
    •••••••••••••••••••••••••••••••••••GALATASARAY •••••••••••••••••••••••••••••••••••
    •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
    •••••••••••••••••••••••••••••••••••ELAZIĞSPOR••••••••••••••••••••••••••••••••••••
    •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Üretiyoruz ama kullanamıyoruz.Mehmetçik 1 piyade tüfeği belki rahat 5 yılı geçmiştir , hala askere verilemedi.Çalıntı dendi.Seri üretime hala başlanacak.2007 de ihalesi verilen kimyasal silah elbiseleri 3 yılda dikilmeye başlanamadı.Altay tankını kim bilir ne zaman görür askerimiz.Numune gibi kullanmak yerine yerli silahlara geçişi hızlandırmamız lazım.

Pİyade tüfeği tamamen mkek nun beceriksizliğidir. Bahsettiğin elbiseler teslime başlamıştır ve Altay geciktirilemeyecek bir projedir. Tüfeğimiz var ama adam gibi tankımız yok. Ayrıca Altay çok büyük ihracat başarısı yakalayabilir. Yani tüfek ve Altay ı birbiriyle kıyaslamak anlamsız.
    saldırılara katıldı forumu bir okudum herkes komando kesilmiş

• Güzel gelişme.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.