Şimdi Ara

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Omergk

quote:

Orijinalden alıntı: rondown

her hafta minimum 3 kere başıma gelen hede
    Paniğe gerek olmadığı kanısındayım
    Bilgisayarı kapalı konuma getirip mümkünse arkadan da kapatıp can güvenliğiniz için priz kapalıyken power tuşuna basarak elektrik çarpmasına karşı önleminizi alın
    Bundan sonrası doğaçlama ne kadar kablo ram ekran kartı vs görürseniz teker teker çıkarıp tozunu alarak özenle yerleştirin
    Özellikle Hardisk kablosuna çok dikkat edin hatta kabloyu çıkarıp harddisk hatasını aldıktan sonra takarsanız daha iyi olur

Tüm parçaları işlemci dahil sök tak işlemini şimdi denicem ilgilendiğiniz için sağolun

bu tarz hatalar genellikle anakarttan oluyor garantisi devam ediyordur herhalde yollayın uğraşmayın .

Evet garantisi devam ediyo şükür de diğerlerin de birşey yoktur inşallah yardıminiz için teşekkürler böylesine dertli günümde donanimhaber.gibi bi organizasyonun olması beni çok memnun ediyo hepiniz sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

power supply nin güç kablosunu çıkar 24 pin atxi çıkarmana gerek yok monitörün kablosunu çıkar pilide çıkar
    sonra power tuşuna bas bekle 1 dk

jumperı resinde gösterdim , kısa devre yap

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz?

Pci bu şekilde mi kullanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

power supply nin güç kablosunu çıkar 24 pin atxi çıkarmana gerek yok monitörün kablosunu çıkar pilide çıkar
    sonra power tuşuna bas bekle 1 dk

jumperı resinde gösterdim , kısa devre yap

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz?

Pci bu şekilde mi kullanıyorsunuz.

Evet aynen boyle kullaniyodum
    Bugun saglam bi usb klavye ve saglam bi psu ile denedim psu da ya da klavyede sorun yok sorunun anakartta olduguna karar verdik bilir kisi ile artik anakartin garantisinin 3 yil oldugunu ve bitmedigini gordum anakarti garantiye vericem sanirim bios yazilimi tamamen bir sekilde ucmus sorun bu imis bastan beri yardimlariniz icin hepinize tesekkurler

• En son garantiye verecegimi soylemistim ve 14 agustosda garantiye verdim 3 gun once geldi ve sadece biosun surumunu guncellemisler onun disinda hersey ayni bios acilmiyor delete F8 F12 gibi tuslara tepki yok anakartin reklam goruntusu degismis sadece su an ne yapmaliyim sizce sislideki apfel bilisime(garantiye verdigimde gittigi guya tamir oldugu yer)gidip kendim mi halletmeliyim ne dersiniz?
  • Omergk kullanıcısına yanıt
    ndan falan al bi ram, dene, ramsel gözüküyor?
    bilgisayarı ilk aldığımda kurcalayınca aynısı olmuştu.tesadüf mü bilmiyorum ama milyoncudan 50 kuruşa pil alıp taktım 2009 dan beri çalışıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omergk

En son garantiye verecegimi soylemistim ve 14 agustosda garantiye verdim 3 gun once geldi ve sadece biosun surumunu guncellemisler onun disinda hersey ayni bios acilmiyor delete F8 F12 gibi tuslara tepki yok anakartin reklam goruntusu degismis sadece su an ne yapmaliyim sizce sislideki apfel bilisime(garantiye verdigimde gittigi guya tamir oldugu yer)gidip kendim mi halletmeliyim ne dersiniz?

fan ın güzel değilmiş tırnaklı fanları oldum olası sevmemişimdir, işlemciye tam oturmuyorlar. tavsiyem vidalı bir fan al, hem anakartında zaten dışarda olduğundan kolaylıkla monte edebilirsin.
    bu arada denemekte fayda var; fan ın üzerine hafif bastır o şekil pc yi açmayı deneyebilirmisin?, bir- iki tane aynı şekil pc gelmişti bana ve fanları aynı bunun gibi tırnaklıydı ve fanlar oturmadığından açılmıyordu pc.

hocam uzun süreli basarsan power tuşuna kapanıp gene açılır ki sorun olur.. normal kapan mı yor mu..
    bide model ne marka hocam hepsinin bios a girişleri farklıdır..
  • Farklı bir hdd takıp denemeni öneririm.
  • Muhtemelen anakartınızda arıza yok diğer bileşenlerinizden birinde arıza olmalı.
    böyle durumlarda çözüm bileşenleri tek tek değiştirerek bulunur.Her adımı yaptıktan sonra bir kere açmayı deneyin sonra diğer adıma geçin.

1-ilk önce güç kaynağını değiştirin sağlam başka bir güç kaynağı ile deneyin.
    2-ram bellekleri başka bir bilgisayardan çıkardığınız ram bellek ile değiştirin
    3-işlemciyi değiştirip anakarta başka bir işlemci takın ve deneyin.
    4-anakarta klavye bile bağlamadan açtığınızda boot failed veya no boot device gibi ikaz almalısınız.
  • elınde deneme yanılma yapacak arızanın hangısınde oldugunu tespıt edecek alet edevat yoksa kardes bekleme gotur bıyere halletsınler ama bıldıgın bı yere gotur arıza sunda bunda deyıp gecırmesınler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardina

Muhtemelen anakartınızda arıza yok diğer bileşenlerinizden birinde arıza olmalı.
    böyle durumlarda çözüm bileşenleri tek tek değiştirerek bulunur.Her adımı yaptıktan sonra bir kere açmayı deneyin sonra diğer adıma geçin.

1-ilk önce güç kaynağını değiştirin sağlam başka bir güç kaynağı ile deneyin.
    2-ram bellekleri başka bir bilgisayardan çıkardığınız ram bellek ile değiştirin
    3-işlemciyi değiştirip anakarta başka bir işlemci takın ve deneyin.
    4-anakarta klavye bile bağlamadan açtığınızda boot failed veya no boot device gibi ikaz almalısınız.

Aynen dediğiniz gibi yaptılar gigabyte in sislideki servisine gittim sorun işlemcideymis islemciyi normal bir anakara takınca aynisi oldu işlemciyi vatana götürdüm ümitsiz bir sekilde bir anakarttan pahalı işlemci mahvoldu diye bir hafta sonra mesaj geldi gittim vatana yeni işlemci verdiler elime şaşırdım sevindim sorunun basından beri yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler ne mutlu ki dh forum diye bir şey var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.