Şimdi Ara

İlk kaçak iPhone 5'lere el konuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internetten iPhone 5 pazarlayan kişilerle alıcı kılığında iletişime geçerek Esenler'de bir işyerine baskın düzenledi. Burada yurda kaçak olarak getirilen 17 iPhone 5'e el konuldu. Polis, Türkiye'ye yasal yollarla getirilen eski telefonların IME numaralarının kaçak iPhone 5'lere klonlandığını belirledi. İddiaya göre, klonlanan iPhone 5'ler 2 bin 950 liradan satışa sunuldu. Gözaltına alınan işyeri sahibi M.K. ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Apple, Türkiye'de ilk kez ele geçirilen iPhone 5'lerin lansmanını San Francisco'daki Yerba Buena Sanat Merkezi'nde 12 Eylül'de yaptı. İlk satışa sunulacak ülkeler arasında yer almayan Türkiye'ye, iPhone 5'ler yasal olarak bu ayın sonunda gelecek.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/11/03/ilk-kacak-iphone-5lere-el-konuldu
    imei klonlama haberi gerçekçi durmuyor.

• İphone güncel modellerinde imei klonlama diye bir şey olmuyor.Telefon aktifleştirilirken imei kontrolü yapıyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bir şey aramak lazım bunun altından. imei klonlama 3den sonra yapılamıyor iphonelar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocainbar

başka bir şey aramak lazım bunun altından. imei klonlama 3den sonra yapılamıyor iphonelar için.

Aslında yapılabilir ama çipin kalıbı yok bildiğim. Onları tek tek açıp çipleri kalıba koymak falan, ihtimal vermiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

başka bir şey aramak lazım bunun altından. imei klonlama 3den sonra yapılamıyor iphonelar için.

Aslında yapılabilir ama çipin kalıbı yok bildiğim. Onları tek tek açıp çipleri kalıba koymak falan, ihtimal vermiyorum.

öyle olsa apple'a parça üretip köşelik olurlardı.

imei klonlamak suç ona diyeceğim yok ama telefon satmak suç değil. bu haber ya çarpıtılmış yada eksik birşeyler var.
  • IMEI değişikliğini yapabiliyorlarsa bu yaptiklari işi/bilgiyi satsalar 1000 iPhone parasi eder
  • Klonlamadan kasıt, Yasa dışı IMEI kaydı felan olabilir, yani belli kimseler aracılığı ile telefon imeleri sahte evraklarla kayıt yaptırılmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klonlanan iphone 5 ler diyor
    ip5 lerde sahte benim anladığıma göre.
  • bıldıgım kadarıyla kesınlıkle yenı ıphone lere ımeı klonlama gıbı bır sey soz konusuu degıl hadı dıyelım kı bu adamlar ıphone 5 e ımeı klonlamayı basardılar bunu basaran bır ınsanın ıphone satmaya ıhtıyacı olmaz kı bu klonlama ısınden cok buyuk paralar kazanabılır..bence bu basına sızan bılgı yanlıs bır bılgıdır işin içinde baska bır sey vardır basına yansıtılan da bu haberdır.naçizane sahsi görüşüm saygılar.
  • Bizim gazetelerin bilime olan yatkınlığını!!! bilen herkes bu haberin de muhtemelen alakasız bir duyuma vs dayandığını tahmin edebilir... Yakalananlar kesin çakma çin malı telefonlardır...
  • quote:

Onu gec oyle bi yaoiliyorki herkez yapilamiyo diyo daha bi kac menu geride eleman 4s klonlanmis yardim talep etmisti... Kac tane girdum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

Onu gec oyle bi yaoiliyorki herkez yapilamiyo diyo daha bi kac menu geride eleman 4s klonlanmis yardim talep etmisti... Kac tane girdum ben

O arkadaşın imei'sini başka telefona kopyalamışlar o yüzden iki telefonda kapanmış yoksa iphone 2g dışındı hiç bir iphone'a imei kopyalamak mümkün değil.(şimdilik)
  • Arkadaslar, bu aralar Iphone 5 alicam, alirken klonlanip klonlanmadigini nasil anlarim, yada soyle soyliyim, bugun iyibari ile Iphone 5 lerde hala klonlama yapilabiliyormu? kimisi yapiliyo kimisi hayir yapilamiyor diyor, kafam karisti,
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazimbey48

Arkadaslar, bu aralar Iphone 5 alicam, alirken klonlanip klonlanmadigini nasil anlarim, yada soyle soyliyim, bugun iyibari ile Iphone 5 lerde hala klonlama yapilabiliyormu? kimisi yapiliyo kimisi hayir yapilamiyor diyor, kafam karisti,
    tesekkurler

bende aynı şekilde bize bir cevap lütfen teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirkiranmavi

quote:

Orijinalden alıntı: kazimbey48

Arkadaslar, bu aralar Iphone 5 alicam, alirken klonlanip klonlanmadigini nasil anlarim, yada soyle soyliyim, bugun iyibari ile Iphone 5 lerde hala klonlama yapilabiliyormu? kimisi yapiliyo kimisi hayir yapilamiyor diyor, kafam karisti,
    tesekkurler

bende aynı şekilde bize bir cevap lütfen teşekkürler.

Alırken klonlanıp klonlanmadığını anlayamazsınız. Bir gün Yasal Uyarı diye bir SMS gelir ve sizin iPhone'un IMEI numarasının başka bir telefona (bazı model Çin malı/Samsung/Nokia telefonlara) klonlandığını anlarsınız ve bir hafta sonra telefonunuz kapanır. Siz elinizdeki fatura ile BTK'ya başvurup bu iPhone'u sadece kendi SIM kartınızla eşleştirerek açtırırsınız ama başka SIM kartla artık çalışmaz. İlk iPhone 2 dışındaki tüm iPhone'lara başka bir IMEI konulamıyor ama iPhone'un IMEI'si başka telefonlara konarak zarara uğratılıyorsunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.