Şimdi Ara

İlk Günah Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamun aleykum aleykum selam selamun aleykum aleykum selam selamun aleykum aleykum selam camiye mi geldik anlamadım ben

hayatınızda bir kere türkçe selamlaştınız mı birbirinizle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 25 Nisan 2015; 20:08:41 >
  • Bu selamin turkcesi de arapcasi da ayni degil mi. Ben ona degilde su klavyenin azizligine yaniyorum. Resmen rumi olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 25 Nisan 2015; 20:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyecanlı92 H kullanıcısına yanıt
    @heyecanlı92 ilginç bir bakış açısıymış güzelmiş.

Sorgulamak güzeldir de, amaçsız sorular sormak da güzel midir? İlk günahın hangisi olduğunun bize faydası veya katkısı nedir?
  • Bildiğim kadarıyla ilk günah kibirdir. Şeytan kibri yüzünden toptaktan yapılmış ademi küçümser bunun üstüne olaylar gelişir.

• Kıbırın günah olması bu işi bir kısım insanın yapmasıyla alakalandırılmıştır.
    Subhanallahu
    Ashabul(bil) kubur. Kabir ashabı aslında kelime koku olarak kibir eden yani olumsuzun yanında olumsuz gibi davranan ama aslında olumlu olan kimse ya da kimseler. Burada kabir kibirli bir duruş olarak duşunulmuş ve haşir bir sonuç olarak uretilmiştir. Temelde kibir den kasıt hakkın teala nazarında ölebileceğini zannedebilme hali olarak da düşünülmüştür. Onlar kibirlenmezler sucudlarında devam ederler. Buradaki sucudun manası eş edinip edinmeme manasına da gelmekte. İlk gunahtan kasıt eğer varsa ve iftira değilse nasıl anlatılırsa anlatılsın hakkın bir tavrını ihlal olmalıdır.

İnsani manada bu duruş helal haram denen çizgide rızkın kazanımıyla alakalı olmak zorundadır. Aksi halde kadın kız için yapılmış savaşlar ve hayat mucadelesini dünyevi hayatın amacı olarak algılarız.

Ayetlerdeki birbirinden farklı zaman ve mekan kavramları duşunulduğunde bir zannın ve bunun fazlasının varlığı açıkça anlaşılır. O teala her şeye kadirdir ve şeytan rahmana teala isyan etti gibi. Bu açıdan ben insan olarak her gün yemek içmek zorunda biri olarak tercihan birbirinden farklı alemlerde kaybolmamak ve ikiliğe duşmemek adına ve nihayi olarak insanlığın bir kadın için yaratılmadığı duşuncesiyle rızıkta haram helalin ilk günah olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 26 Nisan 2015; 17:16:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

Benim görüşüm ise ilk günahın zina olduğu konusunda. Çünkü Adem ve Havva yasak elmayı yediğinde avret yerleri birbirlerine görülmüş ve ağaç yapraklarıyla örtünmüşler. Bu açıdan ilk günahın zina olması, avret yerlerinin görünmesi sonucuyla bağlantılı geliyor bana. Yani elmadan kasıt cinsel ilişkidir. Şeytan Havvayı sonsuzluk vaadi vererek kandırmış. Sonsuzlukta üremekle olur. Belki de üremek normal bir olay değildir kim bilir.

ejakulasyon sonrası gusül şartsa normal bir olay değildir zaten

• chtsydn kullanıcısına yanıt
    Sorgulamak her zaman iyidir. Beklenmedik büyük yararları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 27 Nisan 2015; 21:16:19 >
  • peki adem ile havva 'nın gözüne soka soka yasak meyve diken, üstüne bir de şeytanın sebep olacağı felaketleri bildiği halde saf kullarının şeytan tarafından kandırılmasına göz yuman kişi de en az yasak meyveyi yiyen adem kadar suçlu değil midir?

burada çok bariz bir suça teşvik yok mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.