Şimdi Ara

İlk defa Sıvı Soğutma'ya başlayacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İmzamdaki sistemim için bir sıvı soğutma sistemi almayı düşünüyorum. Mevcut kasama her sıvı soğutma sistemi sığar mı? Ne almam gerektiğini ve nasıl kurulduğunu hiç bilmiyorum. Ama aldıktan sonra eminim okuyarak nasıl kuracağımı öğrenirim. Zira mevcut sistemimi de zaten baştan aşağı ben kurdum. Yıllardır da kuruyorum. Sadece sıvı soğutma sistemine yeniyim.

Aslında ben sadece işlemci değil, aynı zamanda ekran kartı için de istiyorum. Ama sırayla mı gitmeliyim bilmiyorum. Yoksa her ikisi için yapılacaksa aynı anda mı alınmalı o konuda sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.

Amacım hem O/C yaptığımda daha düşük ısılara ulaşabilmek, hem de daha sessiz bir sisteme sahip olmak. Dolayısıyla hem kasama uygun, hem de aklımdaki planlara uygun ne ya da neler önerebilirsiniz?

Bilmiyorum öneri gelecek mi ama H100i modeli var Corsair'in yeni çıkan. Diyelim ki onu almamı önerdiniz. Onun üzerinde de fanlar var. Aslında mevcut fanlı soğutucularım gibi sesli olmaz mı o fanlarla? Onu da merak ediyorum.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

• tüm parçlarınıza blok almayı düsünüyorsanız tek gönderimde gümrüğe takılırsınız.
    ben bir sepet oluşturdum işlemci icin o bile sınırı aşıyor, pompayı cıkarmak gerebilir.
  • H100 gibi bir şey istiyorsan al kur zaten direk bir şey yok, sırf işlemciyi soğutursun vede sesli olur fanlarını değiştirsende yüksek performans elde etmek için güçlü fan gerekecek. Eğer özel bir sıvı soğutma düşünüyorsan ekran kartı işlemci dahil bir liste oluşturabiliriz ama bütçe lazım 500-600 liraya ikisinide soğutayım dersen kesinlikle yetmez en azından elindeki işlemci parasına mal olur.
  • 500-600 TL ye kapatmak istersen , XSPC nin Raystorm kitleri var . CPU yu sogutursun , gümrük muhabbeti olsa bile 550-600 e kapatirsin olayi . Gümrüksüz gelirse 370-400 arasi alirsin kiti .

http://shop.xs-pc.com/xsp/XSPC-RayStorm-750-RS240-V4-Pump-WaterCooling-Kit_36404.html

Performans olarak gayet yeterli bir sistemdir . Kendim kullandim , tavsiye ederim .

Diger taraftan özel sistem kuracaksan , sadece cpu sogutmak icin 800 Tl kadar ayirman gerek ( sadece parca fiyati , kargo ve gümrük yok )

GPU yu da sogutacaksan blok icin tekrardan 300-400 TL ayirman gerekiyor .

Elimdeki xspc seti sattim ve özel sistem kurmaya hazirlaniyorum su an .
    Sadece CPU sogutulacak simdilik . Daha sonra belki gpu eklerim .

XSPC RS360 Radyatör
    XSPC 19/13 hortum 2 metre
    XSPC Raystorm CPU Block
    Phobya balancer 150 black nickel
    Phobya DC12-400 pmpa
    3 adet enermax 120mm fan
    8 adet compression fitting

Toplam maliyet , kargo ve gümrük haric 800 TL kadar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.