Şimdi Ara

Ilk defa bulasik makinesi alacagiz tavsiye bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle Yazacagim insaallah.. Cunku anladim ki gercekten almayi dusunenler icin cok da faydali oluyor. Ben boyle incelemelerden cok sey ogrendim.. Umarim guzel seyler yazarim..

Istanbulda oturuyorum.. Sanirim kirec orani dusuk oranlara baktim da yumusak su oluyor galiba.. Mesela bu tuz kirec orani vs. forumlardan ogrendim :))

Tamamdir oyle yapayim.. Ve bir de bu bircok sey karip katma pek saglikli gelmiyor. Hem insan omru icin hem esyalarin omru icin.. Bu kadar kimyasala bogmak hic icimden gelmiyor ya iste mecbur bir yerde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: roseer

Ben daha once vestele hic bakmamistim. siz diyince baktim da sizin modelde de gercekten yok yokmus masaallah. Ciddi bir enerji tasarrufu goruluyor. Ama yine eksiklerin oldugundan bahsetmissiniz. Ama en onemli iki seysen mumnunmussunuz..Guzel yikamasi ve sessiz olmasi bunlar bile yeterli aslinda...

Biran ben de mi vestel baksam acaba diye buldum kendimi ama dediginiz gibi kafami karistirmamak adina vazgectim.. Artik okulda bile isime odaklanamiyorum. biran once gidip alip noktayi koymam lazim. Guzel yikasin yeter sesi de az ciksa guzel olur :)
    Vestel bm 401 yıkama performası/zaman alabileceğiniz en iyi makinedir belki ıddialı olacak ama ayrıca izolasyonlu aynı db değeri rakiplerinde varsa onlara bakın, haa kapak 1mm yamuk tipini beğenmedim vs diyecekseniz hiç girmeyin her programı 30 dk dahi en az 2 durulamalıdır orta seviyeli çok satan üründür 150 dakika normal program açarsın acil bardak vs ihtiyacın olur durdur 50dk'ya çevir başlat o programın uygun yerinden devam eder böyle ince detayları da var..

"Bu sonuçlar tuz ayarı ve parlatıcı en düşükte fairy platinum ile alınıyor su aşırı kireçli değilse öneririm ayrıca 6 ayda bir deterjan gözüne yarım yemek kaşığı limon tuzu yani "sitrik asit" koyup yıkarsanız makineyi de temizler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gavuzla -- 25 Eylül 2018; 16:14:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gavuzla kullanıcısına yanıt
    Ilk defa bulasik makinesi alacagiz tavsiye bekliyorum

eko programda vestellerde tek durulama olması canımı sıkıyor.

beko nun her programda ilave durulama opsiyonu güzel olmuş.

bunun dışında vestel bm 401 fiyatına göre programları gayet yeterli .
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

eko programda vestellerde tek durulama olması canımı sıkıyor.

beko nun her programda ilave durulama opsiyonu güzel olmuş.

bunun dışında vestel bm 401 fiyatına göre programları gayet yeterli .
    Ekoyu neredeyse hiç kullanmıyoruz dikkatimden kaçmış iyiki bunu attınız yanlış bilgilendirme olmasın bununla birlikte şu konuyu da açıklayalım süper 50 bizim hep kullandığımız program zira tüketimi en düşük program saat başına yani enerji etiketleri kimseyi yanıltmasın program kw/h elektrik tüketimini süresi ile saat cinsinden çarpıp gerçek tüketimi bulabilirsiniz bu kıstasta hiçbir eko program eko değil hangi firma olursa olsun arçelik eko programı 190 dakika 1.03×3 den eko program tüketimi 3.09 kw vestelin eko program 165 dakika 1.01×2,75 2.77 kw arada dağ kadar fark var bu dakika süre oyunlarına dikkat edin yemeyin yine aynı şekilde vestelin süper 50 dk programı 0.83×1.35 tüketim 1.12 kw her ne marka makine olursa olsun kısa olan program %99 çok daha az yakar makinenin kapağını bittiği an açarsanız kurutmayı da yapmış olursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gavuzla -- 25 Eylül 2018; 17:31:0 >

rica ederim hocam.Ancak o tüketim değerleri program başına ölçtüm ben.Hatta benim vestel ekomaks eko program 0.66 watt olarak belirtilmiş ancak yazın denedim su sıcak olduğu için 0.53 watt çıktı eko program da bir yıkama olarak.

süper 50 li eşimde çok kullanıyor ancak bizim makinede otomatik kapak açma özelliği açık olduğunda 50 dk 1.25 dk ya çıkıyor kurutmayı daha az enerji ile yaptığı için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

rica ederim hocam.Ancak o tüketim değerleri program başına ölçtüm ben.Hatta benim vestel ekomaks eko program 0.66 watt olarak belirtilmiş ancak yazın denedim su sıcak olduğu için 0.53 watt çıktı eko program da bir yıkama olarak.

süper 50 li eşimde çok kullanıyor ancak bizim makinede otomatik kapak açma özelliği açık olduğunda 50 dk 1.25 dk ya çıkıyor kurutmayı daha az enerji ile yaptığı için.
    Hocam oraya girersek bütün markalar farklı çıkar şöyle bakmak lazım fabrika değeri düşük olanı tercih etmek lazım hepsi aynı oranda sapabilir

sapma değil hocam su yaz aylarında sıcak olduğu için düşük çıkıyor tüketim.Ama verilen değerler program başına bundan eminim.

Sagolun hocam.. Birde vestele bakayim da aklimda kalmasino vakit.. Yorumlarina baktim da cok memnun olan da var olmayan da.. Gercekten makine sans isi galiba
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam beni de o ekstra durulama cezbetti.. Buarada vestelin o klavuzu iyiymis. Ben beko da kac durulama oldugunu sormayi unuttum.. Belki sitesinde vardir klavuz.

Buarada bugun buyuk bur beko magazasi vardi oraya gittim.. 4 prog.li makineyi sorarken 5 prog.li olani da gosterdi. ek olarak bir yikama programi daha var ve bir de on yikamasi. Ve 5 prog.liyi da 4 un fiyatindan veririm dedi. ikisi de 1700.. Acikcasi 5 prog.liyi duymustum iyi gibi gelmisti ama neden ayni fiyata veriyor acaba sorunlu bir model mi diye kotu dusunmedm degil.. cikari ne olabilir ki
  • roseer R kullanıcısına yanıt
    durulama sayısı önemli hocam.Eşim sırf iki durulama var diye programları özelikle seçiyor genelde günlük programı kullanıyor.Eko programlar tek durulama yapıyor vestel de.sadece bir modelde çift durulama yaptığını gördüm.

Tabi sizin makine 4 programlı olacağı için programların durulama sayısı önemli yoksa ekstra durulamanın ne anlamı kalıyor.

Gönül ister 3 hatta 4 durulama yapsın.

Bizim makine 10 programlı olduğuna eşim bazen yoğun oto programı açıyor 24 litreye kadar çıkıyor su tüketimi .Eşimin içi rahat ediyor.

Ilk defa bulasik makinesi alacagiz tavsiye bekliyorum Ilk defa bulasik makinesi alacagiz tavsiye bekliyorum

nekadar guzel heosi ayrintili olarak yazilmis.. bekoda boyle durulama sayisinin bilgisini vermiyor..kullanma klavuzunu falan inceledim yok yani.. Sanirim bizzat gidip sormam lazim.. Bence yazmmayan seyi onlar da bilmez :( ya da tek durulama demelerinden korkuyorum :(
    Aynen baktım hocam beko da detaya yer verilmemiş.

Birde gözüme çarptı beko da kurutma sistemi statik olarak gördüm.Yani kurutma işlemi makine içersinde kalan sıcak hava ile sağlanıyor ki bu yöntem çok fazla kurutma şikayetine sebep oluyor.

Vestel bile neredeyse tüm makinelerinde turbo aktif sisteme geçti.Yani kurutma işlemi makine içersindeki sıcak havanın bir fan ile sirküle edimesi gerekirse ilave ısıtıcı rezistans ile kurutmanın desteklenmesi ile sağlanıyor.

Tabi anneanneme 2 programlı vestel bm 201 aldık haliyle kurutma onunda statik yıkama bitince makine öyle sessiz sedasız 1 saaten fazla ışıkları yanıyor yani içerdeki hava ile kuruyor bulaşıklar .Kup kuru çıkıyor.Tabi makine 2 programlı olunca yıkama sıcaklıkları çok yüksek.

Kısaca siz bekoyu alırsanız yıkaması durulaması çok güzel çıkar çıkmaz birşey diyemem ancak kısa programlar da özellikle yıkama sıcaklığı düşük program larda kurutmada sorun yaşama olasılığınız var.

Yaa kurutma da onemli desenize.. Ama benim baktigim fiyat raliginda belki de hepsi statik kurutmadir. Diger arkadasin dedigi vestel modelinde aktif kurutma diyor. turbo aktif sitem degil galiba o da di mi ? sizin makine icin turbo kurutma diyor..

Acikcai kafam karisti yine uzuldum tam karar vermisken. biraz bekleriz kendi kendine kurutsun bir sey olmaz zaten vaktimiz bol diye kendimi avutup karari degistirmesem mi yoksa baktigim fiyat araliginda turbo kurutmasi olan makineler var mi arastiriponlara yonelsek?
    Asıl sorun içerdeki sıcak hava ile kurutma sağlanıyor ancak bitti ışığı söndükten sonra kapak açılmazsa içerde kalan sıcak su buharı yoğunlaşmaya başlayarak tekrar su haline gelip bulaşıkları ıslatıyor .

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bula%C5%9F%C4%B1k-makinas%C4%B1-kurutmas%C4%B1.47907/

burada konusu geçmiş.
    Ben de Vestel'in BM 502 A++ modelini aldım iki haftalık araştırma sonrası.
    Makine bozulduktan sonra, yıkanmadan beklemiş bulaşıklar vardı, iyice kurumuş bulaşıklar yani.
    Makine montajı yapıldıktan sonra kısa programda bir kez boş olarak çalıştırdım ki içinde kalan kirli su varsa gitsin.
    Sonra bulaşıkları yoğun programda 70 derecede, hijyen butonunu da aktif ederek, hediye edilen fairy kapsül ile yıkadım.
    Açıkçası bu kadar kurumuş bulaşıklar için böyle bir sonuç beklemiyordum.
    Makinenin performansı gerçekten mutlu etti beni.

Çok marka arasında gidip gelmiştim, en son Samsung, Profilo ve Vestel'e kadar düşürdüm seçimleri ve Vestel'de karar kaldım.
    Gerçekten de iyi bir karar vermişim diyorum.

Piyasada satış fiyatı 2100 TL görünüyordu ama Mediamarkt'tan 1499 TL ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemes -- 25 Eylül 2018; 11:35:5 >
  • Oksijen israfı

• : )
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Tum bunlari dusunmuyor degilim :)) Yeni ev kuruyoruz diye tum nakit paramizi harcadik.. Ama ihtiyac dedik yumduk gozumuzu.. Ve ekimde yeni zamlar gelecek diyor herkes bir an once alalim diyoruz..

Yerli mali alalim..Vesteli geceli.. Geriye Arcelik, beko, altus, regal kaliyor galiba :) Beko olsun dedik biz de..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.