Şimdi Ara

İlk binde olup matematik öğretmenliği yazmak saçmalık mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aöl mezunları hocam

0,12+0,06 diyor

ek puanlılar
  • ne yapsaydı maaş korkusuyla tıp mı yazsaydı ? kardeşim ileride çocuğun olduğunda, derse sadece maaş almak için giren öğretmenlere mi emanet etmek isterdin ? böyle insanlar sayesinde belki de bi şeyler değişecek
  • ekşi sözlük
    yks 800.'sünün fen bilgisi öğretmenliğini seçmesi
    https://eksisozluk.com/entry/93672625

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşini bilen öğretmen doktordan da mühendisten de çok kazanır hem de daha az çaba göstererek.
    Benim şu an özel derslerden 2k gelirim var aylık. Öğrenci olduğumdan aileler çok vermiyor, ama öğretmenler saatine 200-250-300 gidiyor. Ben saati 70-80’e vermeme rağmen böyle kazanıyorum.
    Dönemin şartlarına ayak uydurursa bir de, örneğin günümüzde behzat hoca, esş, umut öncül falan, astronomik rakamlar da kazanır. Boğaziçini ve derecesini iyi reklam yaparsa şu anda bakırköyde saati 150 liraya ders bulabilir saatlerce.
    Para kısmını az kazanacağını sananlar olduğu için açtım, istediği meslek de buysa yazacak tabiki parayı siz dert etmeyin hepinizden fazla kazanır hatta şu an bile kazanıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Eylül 2020; 19:36:12 >
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    Hocam bende üniversitedeyken ders vererek bir birikim yapmayı düşünüyorum. Başlangıcınız nasıl oldu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en son özel dersi hazirana doğru verdim

2 blok derse 400 almıştım toplasn 2-3saat arası bir şey ediyor

yani hekim olunca da verebilirsin bu dersleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Eylül 2020; 19:56:51 >
  • Ben de merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 22 Eylül 2020; 20:6:25 >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Etraftaki kişilerden buluyorum hocam başarılı olduğumu duyan, beğenenin tavsiyesi üzerine duyan geliyor
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Her öğrenci verebilir zaten lakin başarılı öğrenciler öğretmenlerin çoğundan daha iyi olmasına rağmen aileler bunun farkında değil. Benim verdiğim özel dersi bir öğretmen verse 200tl alır en az, aileler bir öğrenciye bu kadar vermek istemiyor ben ortalama 70-80 liraya veriyorum saatini. Zaten öğrenciyi tercih eden ailelerin temel sebebi maddiyat oluyor öğretmeni karşılayamıyorlar. Benim taa kaç sene önceki liseden hocalarım saati 200-250'ye özel ders veriyorlardı. Haftasonu zengin bir aile çağırıyormuş 4 saat ders verdiriyormuş hoca günde 1k parasını alıyormuş tek o aileden. Ayda 4 gidiyor 4k para tek bir aileden, evlilik için para biriktiren başka bir hocam ayda 12-15k arası sadece özel dersten kazandığını söylemişti. Sürekli koşturuyormuş bi oraya bi buraya özel derse gidiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Eylül 2020; 20:32:14 >
  • istediğini yapmışsa en iyisini yapmış, gerisi fasa fiso

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

İşini bilen öğretmen doktordan da mühendisten de çok kazanır hem de daha az çaba göstererek.
    Benim şu an özel derslerden 2k gelirim var aylık. Öğrenci olduğumdan aileler çok vermiyor, ama öğretmenler saatine 200-250-300 gidiyor. Ben saati 70-80’e vermeme rağmen böyle kazanıyorum.
    Dönemin şartlarına ayak uydurursa bir de, örneğin günümüzde behzat hoca, esş, umut öncül falan, astronomik rakamlar da kazanır. Boğaziçini ve derecesini iyi reklam yaparsa şu anda bakırköyde saati 150 liraya ders bulabilir saatlerce.
    Para kısmını az kazanacağını sananlar olduğu için açtım, istediği meslek de buysa yazacak tabiki parayı siz dert etmeyin hepinizden fazla kazanır hatta şu an bile kazanıyor olabilir
    Valla Kayınpeder mide kanseri oldu. Ankarda muayenehanesi olan Bi doktor bulduk. Doktoru aradım acil ameliyat dendi hocam baksanız da ameliyat olacaksa getirip ameliyatı size yaptırayım diyecektim. Sekreteri görüştürmedi hastamız değilsiniz dedi. Kayın birader aramış vizite ücretini yatırayım söyleyin demiş. Tabi ne demek demişler. Vizite ne kadar demiş. 500tl demişler. Bu olay 6 sene önceydi.
    Başka bi olay öğrenciler anket yapmak için 4 sene önce Sungurlu devlet hastanesine doktorlarına gittiler. Sorunun biri aylık kazancınız ne kadar? Verilen cevaplar( sadece hastaneden alıyorlardı merkeze yada özel hastaneye nöbete gitmiyorlardı) kadın doğum 25bin, kalp cerrahı 22bin, çocuk doktoru 18 bin. Bu 33 nüfuslu bir ilçe demeden geçmeyim. Kıyası siz yapın. Bu arada beyan doktorlar tarafından verildi. Abartı var mı yok mu bilmiyorum.

• Şunuda ekleyim özel dersi herkes veremez. Çok kazanan matematikçi ile çok kazanan doktor ve mühendisi kıyaslayabilirsiniz. Öğretmen maaşı 600tl iken itü elektrik mezunu arkadaşım 3000 Tl kazanıyordu. Öğretmen maaşı 2000ken de 8-10 bin arası kazanıyordu.

• ravanel R kullanıcısına yanıt
    Muayenesi olan normaldir o kazanır lakin şu an bir uzman o kadar kazanmıyor en çok kazananı 20k alır buda %2-3'tür, ortalaması 12-13 bindir. Yakında mezun olacağım tıptan yeterince uzman doktor tanıdım görüştüm.
  • ravanel R kullanıcısına yanıt
    İlk bine girip boğaziçi matematik yazan iyi bir öğretmen olacaktır zaten bol bol özel ders de verir. Benim derece arkadaşlarım saati 150 liraya özel ders veriyorlar. O da verebilir gayet, burada 400 binden öğretmenlik yazan birinden bahsetmiyoruz zaten
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    400 binden öğretmenlik 3 yıldır kimse yazamaz, çünkü sınır 300 bin
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam bilmiyordum
  • Tıp okuyorum hocam yanlış anladınız galiba sadece özel ders veriyorum çocuklara diğer birçok okul arkadaşım gibi

• Hocam bana sormamışsınız ama cevaplamak istiyorum müsaadenizle.

personel.meb.gov.tr
    2020 Haziran Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları ve Taban Puanlar
    http://personel.meb.gov.tr/www/2020-haziran-sozlesmeli-ogretmen-atama-sonuclari-ve-taban-puanlar/icerik/1108

Şu link üzerinden atama puanlarını ve hangi okullara atama yapıldığını görebilirsiniz. Atanma yerlerine baktığımızda büyük çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri hakim. Ama yüksek puan yaparsanız İç Anadolu ve Batı illeri de mümkün.

Ancak mülakatta bütün emeklerini silebilirler. Ama yeni atanan öğretmen abilerim FETÖ'cüleri elediklerini söylüyorlar, ne kadar doğru bilemem.

• Yüksek lisans+doktora+Erasmus yaparsan yurtdışında rahat bir hayat sürersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 22 Eylül 2020; 23:15:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.