Şimdi Ara

İlk Acemice O.C denemem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında anakarttaki otamatik O.C ile idare ediyordum. Sonra forumda Fx işlemcilerin çarpan klidinin açık olduğu gibi bir şeyler okudum. İnternette de bir kaç video inceleyince yapılabilir olduğuna kanaat getirdim. Önce Turbo boost'u devre dışı bıraktım. Daha sonra otomatik olan Cpu Ratio sekmesini değiştirdim. (22X 21X 20X denemelerim) Ramleri 1866'da çalıştırdım ve Voltajı da Auto'da bıraktım. İlk denemerimde donma ve sistemin açılmaması sorunu ile karşılaştım. (4400 Mhz'de Windows açılmadı. 4200Mhz'de oyun oynattı ama Prime 95 testinde dondu.) En stabil sanırım 4 Ghz'de çalıştı. İşlemcim Fx 8120 bu arada. Her hangi bir yerde hata mı yaptım bilemiyorum. Niçin 4.4 Ghz'de çalıştıramadım. (Halbuki kasa soğutması ve İşlemci soğutucusu kötü değil.) İki Ekran kartı kullandığımdan, belki dar boğaz yapıyor düşüncesi ile, böyle bir şey yapmaya niyetlendim. Uzman arkadaşlar bu konuda fikirlerini belirtirse çok memnun olurum. Bu da Stres Testinden bir resim:

İlk Acemice O.C denemem.

• Klasik olacak: RAM'leri overclock yapmayın. Bir getirisi yok. Aksine, CPU daha yüksek hızlara ulaşabilecekken,bu üst sınırı overclock'lu RAM'ler aşağı çeker.
  • İşlemciye voltaj verdinizmi.
    Ayrıca güç kaynağınızın marka modeli ve ekran kartınızın modeli ne.
  • manuel voltaj vermelisiniz , auto voltaj değil. manuel voltaj verip test edin
  • Voltajı Auto'da bıraktım. Açıkçası çekiniyorum Voltaj ayarları ile oynamaya. Güç Kaynağım Fatal1ty 750w 80+ psu. 2x 7850 kullanıyorum.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Evet, Öyle yapmam gerekiyor sanırım. Fakat ne kadar Voltajla stabilite sağlanır bu işlemcide hiçbir fikrim yok açıkçası.
  • 1.38 ver,korkma.
    4.4 te ateşle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C++ Basit Bir Soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram voltajınızın kesinlikle Vcore voltajınızın 0.5 ötesine geçmemesine dikkat edin. ram voltajını 1.65 yapacaksanız vcore olarak en az 1.15 kullanıyor olmalısınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Evet, Öyle yapmam gerekiyor sanırım. Fakat ne kadar Voltajla stabilite sağlanır bu işlemcide hiçbir fikrim yok açıkçası.

dostum , 1.20 core voltaj ver , 4.4 e çek sistem açılıyorsa test et , açılmıyorsa 1.3 yap , sıcaklıkları herzaman kontrol et. bu önemli , amd lerde kapatma diye birşey yoktur. 200 ,300 derece yanıncaya kadar calışır , sıcaklıklarını bil. ondan sonra 4.4 de sorunsuz çalışa bildiği en düşük voltajı çak gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

1.38 ver,korkma.
    4.4 te ateşle.

Bayağı bir acemilik var. Açıkçası Uefi bios'ta voltajın nereden verileceğini bulamıyorum. Söylenilen şekilde bir ayarlama bulamadım. "+" ve "-" değerler kullanılarak "0066564" falan gibi sanırım artırma değerler veriliyor. Temsili olarak aşağıdaki resimde "Cpu manuel Voltage" kısmında 1.38 gibi direk bir değer verilmiyor. Acaba buradan Voltage verilmiyor mu? yanlış yere mi bakıyorum?

İlk Acemice O.C denemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 13 Aralık 2013; 9:49:11 >

• + tuşuna basarak 0.06625 ve katları şeklinde gider.
    1.20 mevcut voltaj görünüyor. o zaman 1.3 te bi deniyelim.

0.06625 yazan kısım 0.1 civarı oluncaya kadar tıkla.
    1.20 rakamı da 0.1 artış ile 1.30 civarı yazması lazım. Bunları gördünmü ,F10 yap. yes de ,çık.
  • Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Koyduğum resim temsili. Yani benim değerlerim değil. Yanlış yerlere mi bakıyorum acaba diyerek koydum o resmi. Benim değerlerim Sırası ile (Voltaj değerleri,Şuanki sıcaklıklar, Şuan çalıştırdığım çarpan ve Ram hızı) bunlar:

İlk Acemice O.C denemem.  İlk Acemice O.C denemem.  İlk Acemice O.C denemem.

• Coretemp ve speedfan açıklayıcı bilgiler vermiyor birde real temp programından aldığın değerleri koymanı öneririm.
  • GetLucky kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz program bende açılmıyor. İndirirken dikkat etmedim lakin sonradan baktığımda İntel Cpu'lar için geliştirilmiş bir yazılım olduğunu gördüm. Sanırım Amd kullandığımı fark etmediniz.
     İlk Acemice O.C denemem.
  • quote:

Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Koyduğum resim temsili. Yani benim değerlerim değil. Yanlış yerlere mi bakıyorum acaba diyerek koydum o resmi. Benim değerlerim Sırası ile (Voltaj değerleri,Şuanki sıcaklıklar, Şuan çalıştırdığım çarpan ve Ram hızı) bunlar:

pu manuel voltajın üzerine gel,tıkla. default volltajın 1.332 imiş.
    klavyenin + tuşuna tıklaya *tıklaya 1.38 civarına getir.
    f10' bas.yes de,çık.

• quote:

quote:

Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Koyduğum resim temsili. Yani benim değerlerim değil. Yanlış yerlere mi bakıyorum acaba diyerek koydum o resmi. Benim değerlerim Sırası ile (Voltaj değerleri,Şuanki sıcaklıklar, Şuan çalıştırdığım çarpan ve Ram hızı) bunlar:

f10' bas.yes de,çık.

Abi sanırım bilgisayarın işlemcisini yaktım. Şuan elimdeki dandik bir bilgisayardan yazıyorum. Kasa açılmıyor abi. Yan değeri dediğin gibi yapmaya çalıştım ama sanırım sonu kötü bitti bu işin. Ana karta zarar gelmişmidir acaba diye düşünüyorum şimdi. Kendi kendime masraf çıkardım. :( Elektirik geliyor ama monitör açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Aralık 2013; 14:01:23 >

• quote:

quote:

quote:

f10' bas.yes de,çık.

Abi sanırım bilgisayarın işlemcisini yaktım. Şuan elimdeki dandik bir bilgisayardan yazıyorum. Kasa açılmıyor abi. Yan değeri dediğin gibi yapmaya çalıştım ama sanırım sonu kötü bitti bu işin. Ana karta zarar gelmişmidir acaba diye düşünüyorum şimdi. Kendi kendime masraf çıkardım. :(

Yapma yahu,
    bios pilini söküp takmayı dene.
    cep ne.

• Tamam abi. Bir deniyim. Umarım halledebilirim. :(
  • Pili çıkardım. Sanırım 10 dakka falan beklemem lazım. Bekleyip takıcam bakalım. Bilgisayar açılıyor yani elektirik geliyor fanlar dönüyor ama monitör açılmıyordu. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Aralık 2013; 14:17:06 >
  • quote:

Pili çıkardım. Sanırım 10 dakka falan beklemem lazım. Bekleyip takıcam bakalım. Bilgisayar açılıyor yani elektirik geliyor fanlar dönüyor ama monitör açılmıyordu. :(

1o dk bekleme. 1 dk bile çok. Tak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.