< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 24 Ekim 2020; 11:53:3 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
İlk 500 e girip ücretli tıpa gitmek (2. sayfa)
-
-
genelde varlıklı aileler gidildiğinden demiştir
yarıdan fazlası burs almıyor tabii ki
--------
zaten bakarsan üniversite başarılarına çok çok azı türkiyeye devam etmekteler geneli yurtdışında en iyi ünilere gidiyorlar (ve yurtdışında da aynı şey geçerli kabul alsan bile paraödüyorsun)
_____________________________ -
Beyin fırtınası yapalım, Sınavda Sayısalda 500. olmuşsun ve tıp tercih edeceksin. Cebinde de paran var. Fatih'te 6 sene geçirip halihazırda varolan sosyal çevreni bırakıp orada kafa dengi bulmaya mı çabalarsın yoksa Fiziki imkanları, sosyal faaliyetleri bir hayli fazla olan ve Lise arkadaşlarının yarısının bulunduğu okulda mı tıp okumayı tercih edersin? Koç tıpa yarı burslu gelenler bu 2 yoldan tabiki de 2.yi tercih ediyor doğal olarak. Anadolu bursiyerliği ile gelen bir kitle devar.
Acıbadem de ise sosyal aktivite pek yok normal olarak, fakat fiziksel imkanlar üst düzey, öğrenci profili daha entelektüel. Acıbadem %50 bursluya para vererek giren sayısı da çok az bu arada. Tercihlerden önce görüşme oluyor Mehmet Ali Aydınlar ile, tam burslu okuyan dolu insan var ve aylık burs da veriyorlar 1200tl idi sanırsam. Sonuç olarak durum bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 24 Ekim 2020; 16:51:23 >_____________________________ Roma + Rio=Romario -
Hocam belirledikleri taban puana göre başvurular yapılıyor önce. Sonra kabul edilirsen parasını ödeyip direkt oranın öğrencisi olabilirsin, fakat kabul alıp burs istiyorsan ailenin her türlü maddi bilgisine bakılıyor ve en çok ihtiyacı olanlara veriliyor burs. 5-6 tane tam burslu Robert mezunu arkadaşım var, durum bu. Amerika'ya gitmek ise şöyle, Ib veriyor okul, Toefl zaten zorlamıyor 13 yaşından 18e kadar bir şekilde öğreniyorsun İngilizceyi, sonra tek tek başvuru yapıyorsun Amerikan Üniversitelerine. amerika'ya lisans eğitimine gidenlerin 580-90 ı ücretli gidiyor, burslu gidenlerin çoğu ise küçük College'lardan burs alıp oralara gidiyorlar. İstisna tabiki var tam burslu HArvard fakat az, genelde Bowdoin , Pomona College vs.
_____________________________ Roma + Rio=Romario -
Şöyle açıklayayım 2 durum var bunun için ve 2 tane canlı örneği var bunun için yakın çevremde biri ben.
1.durum şu, maddi durumunuz gerçekten kötüyse devlet destek çıkıyor, yanılmıyorsam tamamını ödüyor eğitim ücretinin, belki oranları farklı olabiliyordur ama benim arkadaş%100 destek almıştı devletten.
Edit: devlet değil okulun kendisiymis galiba onun da tam haberi yok sanırım
2.durum ise iş adamı/şirketlerden burs bulma durumu, buna daha çok sponsor diyorlar sanırım. Benim bulduğum burs sadece eğitim ve yurt ücretini karşılıyordu, veren kişiye göre kitap/kıyafet/cep harçlığı da veriyor olabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 25 Ekim 2020; 23:33:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
Türkiye derecesi yapmış birisi atıyorum 10. Olmuş diyelim.
Okul parasını hiç ödemeden kayıt olabiliyor mu ? Tam bursu bu şekilde anlıyorum.
Yoksa okul parasını ödemeyip bunun dışında yemek kırtasiye vs gibi yine yüklü bir kısmı ödemek zorunda mı ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Siz Robert ten mi mezunsunuz ?
10. oldun diyelim robert kolejine kayıt yaptırma hakkın oluyor diyorsun ki benim param okulun ücretini karşılamaya yetmez o zaman bakıyorlar doğruysa dediğin eğitim ücretini almıyorlar senden.
harvard gibi sistem robert kolejini sitesinden bakabilirsiniz detaylara
quote:
Orijinalden alıntı: ayetulkubra
Türkiye derecesi yapmış birisi atıyorum 10. Olmuş diyelim.
Okul parasını hiç ödemeden kayıt olabiliyor mu ? Tam bursu bu şekilde anlıyorum.
Yoksa okul parasını ödemeyip bunun dışında yemek kırtasiye vs gibi yine yüklü bir kısmı ödemek zorunda mı ?Hocam tamamen burslu. Her şey dahil. Macbook dahil öyle düşün. Çok yakın 2-3 arkadaşım var böyle. Burslu olduğunu arkadaşların vs. bilmiyor, herkese gelen aylık ödeme zarfı sana da geliyor mesela ama boş içi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Roma + Rio=Romario -
Anladım hocam teşekkürler . Bana hala garip geliyor.
Çünkü dediğim öğretmen büyük bir şehirde baya ün yapmış biri . Her sene Türkiye derecesi çıkarıyor .
Durumu kötü olanları Robert e değil diğer liselere gönderiyor . Ben de buna anlam veremedim.
Madem devlet karşılıyor bu öğretmen neden öğrencilerini oraya göndermiyor . Bilmiyor diyeceğim de yıllardır bu işle uğraşıyor ve her detayını biliyor sanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 25 Ekim 2020; 13:10:58 >
bilmiyor değil de hocam şöyle düşünün mesela benim robert mezunu bildiğim birisi özel okul sahibi hadi özel okulu olmasın 160.000 tl ödüyor her sene çok parası olmayanı öyle bi ortama soksan çocuk nasıl yalnızlaşır.
ya da başka bi örnek vereyim benim bir şekilde 160.000 tl verebilcek tanıdıklarım var ama her şeyden kısmaları lazım onun yerine izmir fene gider parası cebine kalır.
bursu da devlet vermiyor orda bi bilgi yanlışı var sanırım robert kendisi veriyor.
Anladım hocam teşekkürler . Demek ki bizim öğretmen de tam bilmiyormuş.
Peki hocam sanırım Robert bu kadar paraya rağmen öğrencilerinin hemen hemen hepsi ilk beşbine girenler . (Yani ücretli okuyanları kast ediyorum)
Yani hem çok zengin hem de çok başarılı öğrenciler bu okulun kaydını dolduruyor.
Ben öyle duydum . İlk 3k dan kapatıyor . Doğru mudur ?
Eğer öyleyse bu şunu gösteriyor : Bizde böyle çok iyi bir liseye gitmek için hem çok başarılı hem de çok varlıklı olmak gerekiyor .
Bir de hocam parasız aldıkları sıralama belli mi ?
Yani ilk yüz gibi , biliyor musunuz ?
anlatamadım sanırım hocam parasız aldıkları bir sıralama diye bir şey yok parası yoksa okul sonuncusu parasız okur parası varsa okul 1.si ücretli okur
Doğru hocam, istanbul lisesinin bir tık altından kapatıyor genelde taban sıra olarak. Benim 1. Giren burslu arkadaşım vardı, 160. girem burslu da vardı. Ben mesela burs alamadım, Galatasaray'da okudum. Şahsi görüşüm tam burs almak için(ekonomik açıdan veriliyor tekrar belirteyim) durumunun nispeten kötü olması ve sıralamanın da daha iyi olması gerekli. Yani 1500. olup asgari ücretliyle 120. olan ve asgari ücretli ailenin şansı eşit değil bemim kanaatim ama bu. Çünkü Abd üniversitelerindeki gibi sosyal faaliyetlere göre burs kriteri yok, giren çocuklar daha küçük yaşta olduğu için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 25 Ekim 2020; 17:44:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Roma + Rio=Romario -
Hayır ankara fen. Devlette tercih yapmak için roberte kayıt yaptırmadım, ben çok düşünmesem de ailem düşünmüştü roberti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
İlk 500 e girip ücretli tıpa neden gidiyorlar tahminimi söyleyeyim. Muhtemelen öğrenci tercih döneminde üniversitenin yöneticileriyle görüşüyor ve üniversite öğrenciden %100 yerine %50 kontenjanlı bölümümü yazmasını istiyor. Kağıt üzerinde %50 kontenjanlı bölümümüzü kazandığın gözükecek ama biz senden para almayacağız diye kendi aralarında anlaşıyorlardır. Hatta bu şekilde üniversitenin ücretli kontenjanı bile üst sıralara çıktığı için para almamakla beraber o öğrenciye burs da verirler. Bana mantıklı gelen tahminim bu şekilde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Sebebi ilk 300'e giren kişilere üstün başarı bursu verilmesi, ilk 300'den acıbadem tıp yazan herkes tam burslu oluyor.
Sitede burslar başlığı altında bu konudaki bilgiler yer almakta.
Benim bi arkadaşımı medipolden aramışlardı “%50 burslu tıpı tercih et sana tam burs verelim üstüne ayda 3k burs ödeyelim” demişlerdi. Özel üniversiteler sıralamalarını yüksek tutmak için böyle şeyler yapıyorlar. Muhtemelen bahsettiğin kişilere de tam burs verilmiştir.
acıbadem tıp son yıllarda sıralmaasının artmasının tek nedeni reklamlardan dolayıdır başka bir üniversite aynı reklamı başka üniversite yapsın aynı başarı o da olur
2017 öncesinde burslu kontenjanı bile 4-5binde kapatan bir okul olarak geçiyordu
hatta daha önceden bilirsiniz mi bilmem acıbademden hacettepe tıpa yatay geçişte konu olan isimler bile vardı
iyiyse ve diploması tanınıyorsa niye öyle yapsınlar insan kendine sorar
ama ayda 1500 lira burs
ücretsiz yan dal imkanı
ücretsiz sabah öğle akşam yemek
2 kişilik odalarda ücretsiz kalma
kitap bursu gibi burslar sayesinde bu noktalara geldiklerini düşünüyorum
yoksa aynı hastaneler aynı binalar ve aynı öğretim kadrosu hep vardı

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt