Şimdi Ara

İlk 20k Bilgisayar Mühendisliği Değerlendirmeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
42
Favori
26.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kıyaslayacağımız kriterler şunlar olacak öğrenci/hoca sayısı, hocaların uzmanlık alanları, unvanları ve son olarak akredite durumu. Ben şu an öğrenci hoca oranı ve hoca unvanlarını yazacağım uzmanlık alanlarını kendiniz incelemenizi tavsiye ediyorum.



    1. Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği:
    Devlet üniversiteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip okul. Akademisyenlerinin özgeçmişleri çok dolu, üniversite çok köklü ve iyi bir reklama sahip. Yıllarca en tepede kalmış ve çok güzel bir networke sahip olabileceğiniz bir okul ayrıca kendileri. Kontenjanı 80 ve 14 prof 3 doç. 3 yard. doç. olmak üzere 20 hocaya sahip. Öğrenci hoca oranı 4. En tepedeki üniversite olduğu için kendisini referans almanın çok da yanlış olmadığını düşünüyorum. Eğitim görevlileri gerçekten çok nitelikli ve birbirinden iyi rakip olabilecek 79 kişiye sahip olacaksınız okula gidince yani öğrenci profili çok iyi ayrıca ABET akreditesine sahip. şuradan öğretim görevlilerinin çalıma alanlarına ve eğitim geçmişlerine bakıp değerlendirmeyi kendiniz yapabilirsiniz (site tasarımını en çok sevdiğim okul).

    Ancak şunları da söyleyeyim: Bir üniversiteyi istatistikler kesinlikle belirlemez her öğrenci farklıdır ve özeldir özellikle bilgisayar mühendisliği gibi bir alanda "çalışmak" aradaki bütün farkları kapatır. Üniversitelerde eğiteceğiniz şey yine kendinizsiniz onun için bu sınavın her şey olmadığını unutmayın ve çalışmayı bir yük olarak görmeyin.


    2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi:
    Gerçekten mühendislik okunacak okul. Öncelikli hedefimde kendisi vardı ama olmadı hayırlısı olsun. Bölüm 29 hocaya sahip ve 110 öğrenci kontenjanı var. 29 hocanın 14'ü prof, 6'sı doç ve 9'u yard. doç.. Hocaların niteliğinden bahsetmeye gerek yok bence öğrenci hoca oranı da 3.79 la referanstan biraz daha iyi. ODTÜ Türkiye'de kurulan ilk bilgisayar mühendisliklerinden ve çok güzel reklama sahip isim olarak. Dersleri zorlayıcı olduğu kadar öğretici ve araştırmaya teşvik edicidir. Bana göre Türkiye'deki en iyi bilgisayar mühendisliğidir. Muhteşem bir kampüse de sahiptir ayrıca. Laboratuvarları diğer devlet üniversitelerine oranla daha iyidir. Daha fazla bilgiye forumda açılan mezun/okuyan konularından ve şuradaki adresten öğretim üyeleri hakkında, şu adresten de bölüm hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. ABET denkliği vardır.


    3. Bilkent Bilgisayar Mühendisliği:
    Benim gözümde açık ara en iyi vakıf üniversitesi. Diğer vakıf üniversiteleri gibi kontenjan azaltarak sıralamasını yükseltmeye çalışmayıp gerçekten başarılı öğrenciler için eğitim yuvası görevini görmesi hep takdirimi kazanmıştır. Vakıf üniversiteleri için benim en çok çekindiğim nokta burslu ve burssuz aldığı öğrencilerin başarı sıraları ve kontenjanları. Çünkü ilk 20 bindeki neredeyse bütün vakıf üniversiteleri burslu öğrencilerin kontenjanını 3 4 te tutup hedef kitlesine göre ilk 5k 10k 20kda kalmaya çalışarak liseden yeni mezun araştırmayan bazı öğrencileri kendi bünyesine katarak reklam olarak kullanıyor. Bilkent kesinlikle bu vakıf üniversitelerinden biri değil. İlk olarak hoca sayısından başlıyorum. Bilkent üniversitesi 10 profesör, 4 doçent ve 6 yard. doç. olmak üzere toplam 20 akademisyene sahip. Burslu burssuz öğrenci sayısını buna oranladığımız zaman (50+20+90)/20 = 8 sayısına ulaşırız. Referansımıza göre oran biraz yüksek çıksa da akademisyenlerin tatmin edici eğitim hayatları, uzmanlıkları, akreditesi ve okulun imkanlarıyla ortaya gayet güzel bir sonuç çıkıyor. ABET akreditasyonuna sahip. buradan inceleyebilirsiniz.


    4. KOÇ bilgisayar Mühendisliği:
    Kontenjan politikasını çok saçma sapan bulduğum vakıf üniversitesi. Toplam kontenjan 70 ve öğretim görevlisi sayısı 1 prof. 5 doç. 3 yard. doç. olmak üzere 9. Hoca başına düşen öğrenci sayısı 7.7 referansımıza göre biraz düşük olsa da %25 dahil burslu öğrencilerin hocalardan daha çok faydalanacağını(belirli bir çalışma düzenleri olduğunu varsayıyorum.) düşündüğüm için oran bana normal geldi. Sırasının bu kadar yüksek olmasının sebebi tamamen kontenjanıyla alakalı Bilkent gibi 50 kişilik kontenjan açsa tam burslulara sırasının İTÜ civarlarında olacağını tahmin ediyorum. Çok fazla burssuz öğrenci almasıyla profilin çok yüksek olduğunu sanmıyorum BOUN'daki gibi ancak burssuz öğrencilerin nasıl karıştıkları da belli değil tavan ve taban arası çok açık olduğu için yorum yapamayacağım. Zenginseniz yazılır ancak ben %100 burslu kazanabilecek durumda olsaydım dahi yazmazdım bilkent boun çok daha güzel alternatifler bence. Müdek akreditesine sahip. şuradan hocaların alanları ve eğitim hayatları burada dil seçeneği yukarıda ingilizce atmamın sebebi alanlarına ingilizce daha aşina olunduğnu düşünüyorum makine öğrenmesi yerine machine learning, görüntü işleme yerine image processing gibi.


    5. Sabancı Mühendislik ve Doğa Bilimleri:
    Güzel bir vakıf üniversitesi daha. Hatırladığıma göre özelleşmek istediğiniz mühendislik dalını ilerledikçe seçiyorsunuz kararsızlar için müthiş bir olanak. Kontenjan sayısı yanlış hesaplamadıysam 289, akademisyen sayısı 30 prof 29 doç. 21 yard. doç. olmak üzere 80. Hoca başına düşen öğrenci sayısı 3.6 ile referans üniversitemizden daha iyi bir yere geliyor.Fakültenin içinde 6 bölüm olduğu için oran tam olarak nasıl değişir bilmiyorum ama iyi bir seviyede . Bilgisayar mühendisliği için kontenjanını tam olarak bilmiyorum ancak 12 öğretim üyesine sahip. Yine şuradan şu hocaların çalışma alanlarına ve eğitim hayatlarına bakabilirsiniz. MÜDEK denkliğine sahip.


    6. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği:
    Devlet üniversiteleri arasında ilk 3'te. Son zamanlarda düşmesine rağmen ben toparlayacağını düşünüyorum çünkü düşmesinin bariz sebepleri var.
    Hoca sayısı bakımından İTÜ, 24 akademisyen olmak üzere 6 profesör, 8 doçent, 10 yardımcı doçente sahip. Öğrenci sayısıyla oranlarsak 115/24 = 4.74. Top ünilerdeki ortalamaya yakın ama prof sayısı diğerlerine(odtü,boun) göre az. Akredite olarak yine ABET denkliği almış. ABET dediğimiz olay şöyle bir şey: Mühendislik eğitimi dünya genelinde yaygın olduğu için bunlar arasında bir iletişim-denklik ağı kurulması. Mesela benim Amerika'da bir işveren olduğumu düşünün. Firmamda çalıştırmak istediğim mühendis olacağı zaman kendi ülkem dışındaki alternatiflere baktığım zaman bunlar hakkında öncelikli olarak genel bir görüşe sahip olmak isterim. Adam gelmiş Türkiye'den nereden gelmiş İTÜ'den, o ne ola ki acaba diyorum ve bakıyorum ki abet tarafından akredite edilmiş yani belirli bir standardın üstünde olduğunu anlıyorum. Şimdi burada işte abetmiş falanmış kim takar onları adam cvye bakar cvye diyenler olacaktır ve kısmen de haklılar ancak böyle durumlar da olabiliyor.
    buradan kendiniz programda computer science, eyalette California seçtiğimiz zaman berkeley, irvine, ucla'in massachusetts seçtiğimiz zaman mit'nin abet'ten akredite aldığını görebiliyoruz. İTÜ'de bu denkliği alarak belirli bir seviyede olduğunu gösteriyor bize.
    Buradan da öğretim üyelerine ulaşabilirsiniz .
    Itu hakkinda soylemek istedigim arkadasimdam aldigim bilgiler olacak.
    Egitim genel olarak iyi ancak hocadan hocaya degisiyor. Lablar neredeyse yok gibi cok iyi degil. Havuz derslerinin sinavlari test seklinde odtu ve hacettepeye kiyasla daha kolay. Hocalarin arasindan bazi profesorler kibirli olabiliyor. Genelde hocalarla anlasmasi kolay ama bazi hocalar hic sevilmiyor. Asistsn hocalarla iletisim iyi derdini genellikle bu hocalarla paylasabiliyorsun. Staj imkanlari hakkinda touch the talent denen bir etkinlik var. Firmalar gelip stand aciyorlar ve is ilanlari asiyorlar buralarda staj yapma imkani da var ise girmenin yani sira. Ayrica teknokenti cok buyuk ve staj imkani cok fazla. Yurt disi imkanlarinda en buyuk olay erasmusda almanya polonya danimarka falan var. Siteden gerekli bilgilere ulasabilirsiniz. Hocalardan referans alabilirsen yurtdisi master doktora ez. Ancak referans isteyecek yuz bulabilmek icin ortalamayi yuksek tutmak gerekiyor. Okulu ciddiye alirsan cok ciddi calisan ogrenciler fazlasiyla var. Kampuse internetten bakabilirsiniz gayet hos bir ortami var.


    7. TOBB Bilgisayar Mühendisliği:
    Bizzat ziyaret ettiğim üniversitelerden. Üniversitede güzel imkanlar var ancak kampüsünün olmaması ve eğitimin türkçe olması sebebiyle biraz kötü gelmişti. 2 prof 6 doç. 5 yard. doç. sahibi bu üniversitenin toplam kontenjanı 80 öğrenci. 80/13'ten 6.15 yine burssuz son kişi özyeğine göre gayet iyi seviyede ve %100 burs verdiği öğrenci sayısında bir değişme yok aksine burssuzda kontenjanı artırmışlar birkaç yıl önce. Diğer vakıf üniversitelerden farkı vakıf destekçisi TOBB olduğu için sarsılmaz kaya gibi üniversite. Yine benim görüşüm öğrenci profilinin(rekabet açısından) Özyeğin'den daha iyi olduğu yönünde. Tercih listesinde bence %100ü olmalı ama %75e değeceğini düşünmüyorum. Hem burs alamıyorsunuz hem de yurttan faydalanamıyorsunuz %75'te onun için benim düşüncem bu yönde. Bu arada 3 dönem eğitimi var senede yaklaşık 1 2 ay tatil yapıyorlar. Staj açısından çok avantajlı ve yine belirtmekte fayda var destekleyen kurum TOBB. Çok temiz en sevdiğim ikinci site akademisyenleri inceleyin . Akreditasyonu yok.


    8. Özyeğin Bilgisayar Mühendisliği:
    Hakkında güzel şeyler duydum ancak kontenjanı çok sınırlı %100 burslu için. 1 profesör 4 doçent 5 yard. doç. olmak üzere 10 akademisyene sahip. 60/10'dan hoca başına düşen öğrenci sayısı 6 geliyor. Hoca başına düşen öğrenci sayısı top üniversitelere göre biraz düşük olsa da akademik kadrosu genç ve nitelikli olduğu için bu farkı kapatacağını düşünüyorum. Kontenjanlandırma politikası kısmen iyi olsa da %50 bursla bile giren son kişi 60 binlerde olduğu için rekabet ortamının çok olmayacağını düşünüyorum heterojen öğrenci profili yüzünden fakat %100 burslu imkanları da iyi olduğu için bursla gidilebileceği kanısındayım hocalardan iyi faydalanılır. Akreditasyonu Müdek. ABET kadar etkili bir denklik değil ancak yine de iyi. Doğrudan olmasa da dolaylı yoldan ABET'le aynı çatı altında Washington Accord üyeliği sayesinde. Ancak ABET Amerika Merkezli olduğu için değerlendirmeleri daha sıkı, sahibi olan okullardan da anlayabilirsiniz biraz. MÜDEK denkliğine sahip üniversiteler Türkiye'de çok olduğu için pek bir ayrıcalık yaratmıyor. Akademisyenler


    9. Galatasaray Bilgisayar Mühendisliği:
    Güzel bir devlet üniversitesi. Binalarının konumu falan çok güzel yerde(kalacak yer sıkıntı) ve reddedilemeyecek bir gerçek olan Galatasaray ismine sahip. Ancak bölüm fransızca. Ben fransızca olmasınız Fransa'daki üniversiteler dışında size bir artı kazandıracağını düşünmüyorum bölüm anlamında yoksa yeni bir lisan yeni bir insan demektir dil öğrenmek tabi ki çok güzeldir. Hocaları genelde fransız ekolünden gelen hocalar normal olarak ve nitelikliler. 11 hocanın 1'i prof. 1'i doç diğerleri yard. doç.. Kontenjanı 17 kişi neredeyse her hocaya bir öğrenci düşecek. Kontenjan hakkında galatasaray lisesiyle ilgili özel bir durum var mı bilgim yok ancak 17 kişiyse gerçekten bir ilgiyle karşılanacağınızı düşünüyorum. Fransızca hazırlığa gelen çoğu kişi kalıyordur(yazmama sebeplerimden biri bu diğeri barınma) tahminim yani bölümü 5 yıl olarak düşünebilirsiniz. Müdek denkliği var. Hocalar


    10. Bahçeşehir Bilgisayar Mühendisliği:
    Tam burslu 9 öğrenci alıyor ve burssuz öğrencilerinin seviyesi cidden düşük. Rekabet ortamının neredeyse hiç olmadığını düşünüyorum Bilkent için yazarken bahsettiğim olay da buydu 9 kontenjan nedir? Tamam adamlar da hayır kurumu işletmiyor da bilemedim yani. Özel üniversite olmanın verdiği güzel, tertemiz laboratuvar avantajları var. Laba gidip macle kod yazmak isterseniz güzel bölüm :D. 2 prof. 4 yard. doça sahip okulun kontenjanı 94. Öğrenci hoca oranı 15.6. İyi hocalarımız var burada da ancak ben yeterli olduğunu düşünmüyorum. Gerçi öğrencilerin bir kısmının okulu takmadığı için derse gelen öğrenci sayısının ciddi miktarda az olduğunu duymuştum ama bilen biriyle konuşursanız daha iyi olur daha fazla yorum yapmam doğru olmaz. Akreditasyonu yok.bau.edu.tr/kadro/muhendislik/bilgisayar


    11. AGÜ Bilgisayar Mühendisliği:
    Galatasaray gibi vakıf üniversiteleriyle karşılaştırılan bir diğer üniversite. Devlet üniversitesi olmasına rağmen Abdullah Gül ismi sayesinde dönemimizde çok fazla kurum, kuruluş ve vakıflardan destek almakta olduğu için imkanları çok güzel.www.agu.edu.tr/vakif şuradan destekleyen isimlere bakabilirsiniz Vehbi Koç'tan Sabancı'ya kadar çok büyük desteği var üniversitenin ve ben bunun kesinlikle siyasi olduğunu düşünüyorum o yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum. Halihazırda 25 kişilik bir kontenjana sahip ve 7 akademisyeni var 1 doç, 6 yard doç olmak üzere. Öğrenci öğretim üyesi oranı 3.5 gayet iyi bir oran zaten kontenjanın tamamı bu kadar ve barınma ulaşım öğrencileri için çok lüks. Eğitim konusunda bana göre biraz zayıf çünkü referans üniversitemiz ve benzer üniversitelerdeki gibi çalışma alanı geniş olan bir eğitim kadrosuna sahip değil. Akreditasyonu yok. Eğitim kadrosu


    12. YTÜ Bilgisayar Mühendisliği:
    Bu sıralardaki (7-20k) muadillerine göre çok daha iyi durumda olan devlet üniversitesi. 90 kontenjan ve 4 prof 6 doç 11 yard doç olmak üzere 21 akademisyene sahip. Öğrenci hoca oranı 4.2 ile referans üniversitemizle aşağı yukarı aynı. Hocaları arasında eğitimi dolu dolu(kastım yurt dışındaki yetkin üniversitelerdeki eğitim yoksa eleştirmek haddime değil.) olan 1 2 kişi falan gördüm tek tek inceledim. Yüksek lisansını sosyoloji üstüne yapan, lisansını maden mühendisliğinde yapan hocaları gördüm ve hocaların çoğu lisans yıldız yüksek lisans yıldız doktora yıldız şeklinde. Bu biraz akraba evliliğine benziyor, gen havuzundaki çeşitliliğin fazla olması taraftarıyım her zaman. İstanbul'da okumak istiyorsanız ve 8k 20k aralığındaysanız bu bölümü öneriyorum. Berbat site tasarımı, hocaların eğitim hayatlarına ulaşılmaması bu sitede olduğu için en kötü site. şuradaki hocaların alanlarını incelemenizi öneririm. Müdek akreditesine sahip.

    Arkadasimdan aldigim bilgileri buraya aktariyorum. Egitim iyi ozellikle bolum derslerinde. Temel derslerde sikintilar var cok iyi degil. Odevler zor degil. Lablarda ufak bir algoritma veriliyor ve onu koda dokmeniz isteniyor quiz seklinde. Lablardaki bilgisayarlar iyi ve binasi yeni sayilir. Secmeli dersler icin farkli fakultere gidiyorsunuz o bazen rahatsiz ediyormus. Fizik lab dersi de genel olarak kolaymis. Istanbul da okumak cok avantajli hem is imkani hem calisma sartlari hem de universite hayati icin.


    13. Yeditepe Bilgisayar Mühendisliği:
    Bu üniversite hakkında da güzel şeyler duydum genelde. Diğer vakıf üniversiteleriyle benzer yönleri var. 81 kontenjan 12 hocaya sahip 3 prof. 1 doç. gerisi dr. olmak üzere. öğrenci hoca oranı 6.7. Bölüm hakkında fazla bilgim yok. MÜDEK denkliğine sahip ve şuradan hocaları incelemenizi öneririm.


    14. Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği:
    7-20k aralığında yazılabilecek en iyi bir diğer üniversite ayrıca benim de öğrencisi olduğum bölüm. İstanbul Ankara farketmez derdindeyseniz, savunma sanayine girmek gibi bir amacınız varsa bence bu bölümü yazın. 105 kontenjan, 5 prof, 3 doç., 13 yard. doç. ile 21 öğretim üyesi sahibi bölümün öğrenci hoca oranı 5 ile referans okulumuza yakın. Bu aralıktaki diğer okulların aksine ETH Zürich'de, Purdue'da, Carnegie Mellon'da, Boston'da,Edinburgh'da İngiltere ve Amerika'daki daha birçok okulda doktora yapmış bunun yanında UCLA'de, MIT'de, Berkeley'de ve daha farklı okullarda ziyaretçi öğretim görevlisi, öğrenci olmuş hocalarımız var. Eğitim kaliteli madem puanlar niye düşük? 7kdan burayı kim yazsın millet puanını heba mı etsin? Gibi sorular sıkça karşılaşılan, tercih döneminde benim de karşılaştığım bir soruydu ancak okulun geçmişini ve şu an ki durumunu, hocalarını araştırdım ve burada 1. senemi tamamladım. Hazırlığı atladığım için pek bir fikrim yok ancak bölümde çok sağlam ödevlerle karşılaştığımı çok net söylüyorum çünkü ben sınava hazırlanırken lisedeki arkadaş grubumu baz aldım sürekli yani beni genelde beraber okuma/çalışma fikri motive etti. Bu arkadaşların ODTÜ, İTÜ, YTÜ, Bilkent'e dağıldılar ancak ben ODTÜ olsun istemiştim. Bu üniversitelerin ödev kağıtlarına da ulaştığım için ödevleri hakkında belirli fikirlerim var ve bizim bölüm ödevleriyle karşılaştırmamı bu şekilde yaptım. Ödevlerdeki linkler yüzünden uğraşmak bu konu üstüne biraz uğraştırıcı geldiği için örnek şeklinde atmaya üşendim ama bir ara fikir oluşması açısından düzenleyerek atmayı düşünüyorum. Müdek akreditesine sahip.

    Yukarıda yazdığım soruların cevabına gelirsek Ege Üniversitesi'ne bakmak yeterli olacaktır. Bölüm Türkiye'de kurulan ilk bilgisayar mühendisliklerinden(Diğeri ODTÜ) ve bilgisayar gibi binlerce bilişimle ilgili kelimeyi literatüre kazandıran hocamız eski bölüm başkanımız Aydın Köksal'dır. 40 50 yıllık bir bölüm ve kurulduğundan beri yaşadığı en büyük kırılma noktası 2014te eğitim dilini tamamen ingilizceye çevirmesi. 2000 yılları össlerinde hacettepe tıptan daha yüksekte kapatan bir bölümken ingilizcenin trend kazanmasıyla 2014'e kadar her sene düşüş sürecindeyken aynı yıllarda kurulan ODTÜ ingilizce eğitime çok daha önce geçtiği için o yıllardan itibaren sürekli yükselişte. Ege dememin sebebi buydu ege bilgisayar mühendisliği güzel bir bölüm yine 90larda eesi ve bilgisayarı 1500 2000li sıralarda olan bir bölüm yine dil yüzünden düşüşe geçmiş ve yıllardır düşüşte. Aslında tam değil bir ara tamamen ingilizceye geçmiş bir ara %30muş ancak en sonunda tamamen türkçe olmuş. Hacettepe geçmeseydi muhtemelen egeyle paralel ilerlerdi sıralamaları.Ayrıca kontenjan faktörü de var 10 20 bin arasındaki en çok kontenjana sahip bölüm olduğu için sıralama farkı da doğal olarak açılıyor. İngilizce'nin bu kadar önemli olmasının sebebi aslında bir nevi hocalardan da kaynaklanıyor. Eğitim dilinden dolayı Hacettepe'nin bugüne kadar kaybettiği akademisyenlerin sayısı çoktur. Ama şükür bu yanlıştan dönülmüş ve ingilizce olduğundan beri bölüm yükselişte. Geçen sene 1500 kişilik tıp kontenjanı artırımına rağmen ilerleyen bir bölüm ki bilgisayarlar zaten ilerliyor ancak hacettepe 20 binde olduğu için bütün diş- tıp kontenjanlarının sıra farkını da yedi. ODTÜ'nün reklam ihtiyacı olmamasına rağmen her yıl tercih dönemlerinde reklamları yayınlanır, tercih fuarları artık klasikleşmiştir ve bir ekol haline gelmiştir. Hacettepe'nin çok fazla reklam ihtiyacı olmasına rağmen hiçbir sene reklamı yapılmadı ve sağda solda sesi duyurulmadı(eski yönetime bağlıyorum). Ben bu sene ilk defa Hacettepe'nin Google reklamlarını gördüm(algıda seçicilik olduğunu zannetmiyorum aydın, medipol reklamlarını her zamanki gibi görüyorum.). Artık bu iş bizlere de düştüğü için bölümümü de diğer arkadaşlar gibi tanıtmak istedim. Geçen sene yaklaşık 10 15 kişi eeyle birlikte burayı yazdık ve hala aktif olarak görüşüyoruz. Çoğumuzun sıralaması 10k civarında olmasına rağmen araştırdığımızda çoğumuz bu kapıya çıktık. Şu sıralar tanıtım günleri varmış, ODTÜ ile birlikte ziyaret etmenizi tavsiye ederim stand başında bölümden hocalar da var sorularınızı daha iyi cevaplarlar. Araştırmacı ruhunuzu kaybetmeyin sürekli yeni şeyleri araştırın ona göre tercihinizi yapın. buradan bölümdeki hocaları araştırma alanlarını ve eğitim hayatlarını inceleyebilirsiniz. buradan da bölüm hakkında mezunları hakkında bilgi alabilirsiniz.

    E o kadar + yön hiç mi yok - yönü bu okulun? Tabi ki var. Eskişehir yolunda odtü bilkent beytepe yolunun en sonunda yer aldığı ve ulaşım sadece metroyla olduğu için toplu taşımaya alışık olmayanları başlangıçta zorlayabiliyor ben çok zorlandım mesela 1 ayda alışabildim. Binası eski olduğu için altyapı sorunları vardı ancak bu sene 2. dönem çalışmalar yapıldı büyük oranda çözülmüştü sorun. Laboratuvarlar öğrenci ihtiyaçlarını karşılamayabiliyor çoğu kişinin bilgisayarı olduğu için sorun olmuyor fakat çalışma ortamı şeklinde sürekli açık bir laboratuvar bölüme sağlansa çok güzel olurdu. Bazı ödevlerde asistanın ödev kağıdına yeterli ilgiyi göstermemesi sebebiyle çok fazla soru soruluyor ve ödev daha çok zorlaşıyor. Temel dersler kendisini sallamayanları direk bırakıyor acımıyor. Bunun haricinde gözüme çarpan eksiklikler olursa veya eklenmesini istediğiniz yerler varsa ekleyebilirim.


    Arkadaslarimdan birisi bunlari eklememi soyledi. Yaz okuluna kalmadigim icin en son bolumun boyandigini hatirliyorum. Arkadas bolumun tadilata girdigini butun siralarin yenilendigini soyledi. Lab imkanlarinin kotu oldugundan bahsetmistim. 2 lab birlestirilip yenilenmis ders islemek icin. Asansor yapiliyormus cok buyuk yenilik degil ama bina eski oldugu icin asansoru yoktu guzel olmus engelsiz kampus calismalari yapan bir okul adina. Benim en cok yakindigim konu olan ortak calisma alani icin calismalar yapiliyormus gec saatlere kadar bolumun ogrenciler icin acilmasi degerlendiriliyormus.

    Bilgisayar mühendisliği hakkında birkaç şey söylemek gerekirse ben bu bölümün üniversiteler arasındaki farkı en aza indirdiğini düşünüyorum. En çok araştıran, çalışan ve bilgiye en aç olan bu bölümde her zaman kazanır. Onun için 15 20 binden mezun olmadan buradaki üniversiteleri değerlendirmenizi tavsiye ederim mezuna kalmış biri olarak.
    Rekabet faktörü bence bu bölümdeki en önemli faktör. ODTÜ'nün BOUN'un başarılı olma sebeplerinden biri de bu sürekli çalışma ve rekabet ortamı olduğu için herkes birbirini geliştiriyor. Okuyanlara teşekkür eder kararsız kalan arkadaşları bölümümüze seneye beklerim :D.


    Üniversitelerle ilgili geçen senenin istatistikleri kullanılmıştır siteleri eklememin bir diğer sebebi de bu inceleyebilirsiniz. Bir bölüm hakkında en doğru bilgiyi o bölümde okuyan bir kişiden alabilirsiniz. Onun için farklı kaynakları taramanızı tavsiye ederim. Bu okullarda okuyanlardan yorumunun eklenmesini isteyen olursa bana yazabilir.

    Faydalı Linkler:

    www.abet.org/

    www.mudek.org.tr/tr/ana/ilk.shtm

    user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm.html

    Şiddetle tavsiye ediyorum okumanızı bölüm hakkında güzel bilgiler veriyor.

    bu konudan da baştaki üniversiteler arasında genel bir fikir edinebilirsiniz.

    Hatam veya yazım hatasının olduğu noktaları pm atabilirsiniz, Hacettepe ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.
    Edit: itu, ytu, hacettepe icin guncel bilgiler eklendi. Odtu icin de talebe gore soru sorabilirim ama forumda bircok yardimsever odtulu arkadasimiz oldugu icin gerek duymadim.
    Konuda bize yardimci olan diger universite ogrencilerine cok tesekkur ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 6 Ağustos 2018; 22:12:59 >







  • Hocam 7 bin oldum Hacettepe bilgisayar istiyorum ama gidemeyeceğim muhtemelen.Ailem sıralamasına bakıp burda okunmaz diyor.Mezunları,hocaları gösteriyorum yine anlatamıyorum.Mezun olunca işsiz kalacağımı sanıyorlar.Yurt dışı hayalim vardı,bu gidişle doktor olup Bayburt'ta pansuman yapacam galiba.Napacam bilmiyorum.
    Evet bence de gerek yok lise terk daha guzel bir secenek hatta bir cemaat kurarsaniz muthis bir hayata sahip olabilirsiniz. 150 200klik adamlar da zaten hep amazonda, microsoftta, facebookda, appleda, JP morganda, qualcommda, teslada, goldman sachsde, brightstarda, vodafoneda, yapikredide, is bankasinda, aselsanda, havelsanda, roketsanda, taide, tuprasda, tubitakta, odtu ve itu teknokentlerinde calisiyor hatta epflde, new yorkda, imperialde yuksek lisans yapiyorlar. Hatta bence muhendislik okunmamali bu ulkede zaten uretim yok. Tip okuyun hem akrabalar arasindaki en prestijli meslek hem garanti is. Sonra dayiniz sorunca hacettepe bilgisayarda okuyorum diye kem kum etmezsiniz tip diyince akan sular durur.
    4 yil once yildiz bilgisayardan mezun oldum ve Eylulde Hollanda'da ise basliyorum. Issizlik mi? hahaha. Herkese soyluyorum, bilgisayar muhendisligi icin universite hayatinda ekstradan 1 tane yazilim dili ogren ve o dil uzerinde 2-3 tane proje yap. Ciktiginda kral olursun. (Daha mezun olmadan ise baslarsin hatta) Sen secersin hangi sirkete girecegini. Eleman yok. Talep patliyor. Etrafimdan 4-5 kisi Avrupa'ya mezun olur olmaz gitti bile.

    Ben cocuklugumdan beri istiyordum bu meslegi fakat bana dersane rehber hocasi tercih doldururken "bilgisayar muhendisligi mi iyk is imkani pek iyi degil" demisti. "Olsun ben istiyorum" dedim.
    ve simdi mezun olali 4 sene oldu hala tip okuyan arkadaslarim var. Ben daha bu yasta Hollanda'da ortalama yazilim muhendisi maasini Euro kazanacagim.

    ek olarak; yurtdisina gitme imkani en fazla olan meslek. Bu arada liseden ingilizce altyapiniz bozuksa, ingilizce hazirlik sinavini gecseniz bile hazirlik okumaniz ve o sirada ingilizce dergilerle takilmaniz isinize yarar.
    İtü Havuz dersleri kolay mı siz çıldırdınız mı inanmayan buders YouTube kanalının itü mat 103 ve 104 sınav çıkmış sorularına baksın dalga mı geçiyorsunuz bizzat ODTÜ ve boun un sorularını da inceledik hatta bir itü sorusunu Boğaziçi hocasına değerlendirttik itü nün soruları gereksiz zor uyarısı yapıldı. Lütfen bilip bilmeden konu açmayın ayrıca bizzat İTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim lablarımızın yeterli olabileceğini söylemek isterim afedersiniz ama siz ilk yıl daki pc mühendisine lab sorarsanız yetersiz derse aklında şüphe ederim Python için yani blg101 için lab mı açacaklar c nin normal şartlarda 2 saat labı vardı zaten hatırladığım kadarıyla. İleriki senelerde lab kötü diyenler için elektronik ve bilgisayar fakültesi ortak binasını bir daha gezmelerini ve imkanları görmelerini tavsiye ederim.Yalan yanlış konu açıp bilgi yaymayın.
  • Hocam 7 bin oldum Hacettepe bilgisayar istiyorum ama gidemeyeceğim muhtemelen.Ailem sıralamasına bakıp burda okunmaz diyor.Mezunları,hocaları gösteriyorum yine anlatamıyorum.Mezun olunca işsiz kalacağımı sanıyorlar.Yurt dışı hayalim vardı,bu gidişle doktor olup Bayburt'ta pansuman yapacam galiba.Napacam bilmiyorum.
  • Yararlı konu, up

    Teşekkürler ayrica

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlıkta laptopa ihtiyaç oluyor mu hocam
  • solidsnake99 kullanıcısına yanıt
    7 bine ozyegin tobb, itu elektronik haberlesme, odtu uzay havacilik, itu endustri yazilabilir hatta itu endustri ingilizce yazarsaniz size gelecegini tahmin ediyorum. Elbette bilgisayar muhendisi kadar donanimli olmazsiniz ancak ilgi alaniniza gore giderseniz buralardan da yatay gecis imkani veya yazilimla icli disli olma durumu dogabilir. Illa bilgisayar istiyorsaniz itu tobb ozyegine ikna edin, muhendislik de isimi gorur diyorsaniz saydiklarimi degerlendirin bunlari da kabul etmiyorlarsa dua edin hocam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solidsnake99 kullanıcısına yanıt
    Hocam 7k-20k iyi yine. Ben 15k yaptım 19klık bölümü yazacağım diyince ailem bir şey demiyor, beyinsiz arkadaşlarım sıralamana yazıq edersin moruq diye boş boş konuşuyor ağızlarını yüzlerini dağıtasım geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam size de tipiniz hayirli olsun sonunda kavustunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Cok boyle oyun oynarim demiyorsaniz ihtiyac yok. Yani ihtiyac yok aslinda ama size kalmis tabi ki. Caniniz sikilabilir hazirlikta cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz_1149

    Cok boyle oyun oynarim demiyorsaniz ihtiyac yok. Yani ihtiyac yok aslinda ama size kalmis tabi ki. Caniniz sikilabilir hazirlikta cunku.
    iphone 6 almayı düşünüyorum onun yerine

    odtüde okumayı ben de çok isterdim de 14k yaptım ve mezundum da zaten.
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam ihtiyac yok zaten hazirlikta bolume gecerseniz bilgisayar sahibi olmak avantaj ama seneye almayi dusunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu müdek yurtdışında abete göre dezavantaj sağlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu up
  • Kardeşim çok güzel olmuş bu açıklama çok sevdim.Ayrıca hacettepeye bayılırım abim orda ee okuyor ve çoğu arkadaşım da orda Ama şöyle bir durum var ki Hacettepe benim geçen sene ömrümü yedi, sıralamam 2016nin önünde olmasına rağmen 100 kişiyle tek tercih yaparak bilgisayar mühendisliğini kaçırmıştım.Çok sağlam darbe yemiştim Şu an 4k yaptım ve şansımı elbet bir ODTÜ ile deneyip olmazsa İTÜ istiyorum.Ama bana ailem sürekli olarak diyor ki yok işte İTÜ okumak çok zor işte akademisyenleri çok egolu sürekli adam bırakıyormuş sınıfta falan filan bana bu dediklerim hakkında bilgin varsa verebilir misin merak ediyorum teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gtü de ilk20k da omasada çoğunun muadilidir bazışarından iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel yazı hocam teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Tobb bilgisayarda 4 prof,son gelen ile toplam 17 akademisyen var.
  • BauschLomb B kullanıcısına yanıt
    Kurumdan kuruma degisecegini dusunuyorum. Koç ve sabanci gibi iki universitenin de bu denklige sahip oldugunu dusunursek denkligin ismini duyurduklarini dusunuyorum. Amerika'da dezavantaj olabilir ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam dediginiz gibiymis. Linkleri herkesin incelemesi icin attim zaten sonda gecen senenin verilerini kullandigimi yazmistim. Sadece buradaki yazilari okuyarak bir yere varilamaz kapsamli arastirma yapmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam universiteleri degerlendirirken hic bilmeyenler icin de bir kaynak olsun istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragontooth11 kullanıcısına yanıt
    Ben ilk 20kdaki ozyeginin altindaki ozel universitelerden daha iyi oldugunu dusunuyorum. Bir arkadasim da burada ama hazirligi gecen donem verdigi icin pek bir fikrim yok ona da ben onermistim bolumu 30binden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.