< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 6 Ağustos 2018; 22:12:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 6 Ağustos 2018; 22:12:59 > |
Hocam 7 bin oldum Hacettepe bilgisayar istiyorum ama gidemeyeceğim muhtemelen.Ailem sıralamasına bakıp burda okunmaz diyor.Mezunları,hocaları gösteriyorum yine anlatamıyorum.Mezun olunca işsiz kalacağımı sanıyorlar.Yurt dışı hayalim vardı,bu gidişle doktor olup Bayburt'ta pansuman yapacam galiba.Napacam bilmiyorum.
|
Evet bence de gerek yok lise terk daha guzel bir secenek hatta bir cemaat kurarsaniz muthis bir hayata sahip olabilirsiniz. 150 200klik adamlar da zaten hep amazonda, microsoftta, facebookda, appleda, JP morganda, qualcommda, teslada, goldman sachsde, brightstarda, vodafoneda, yapikredide, is bankasinda, aselsanda, havelsanda, roketsanda, taide, tuprasda, tubitakta, odtu ve itu teknokentlerinde calisiyor hatta epflde, new yorkda, imperialde yuksek lisans yapiyorlar. Hatta bence muhendislik okunmamali bu ulkede zaten uretim yok. Tip okuyun hem akrabalar arasindaki en prestijli meslek hem garanti is. Sonra dayiniz sorunca hacettepe bilgisayarda okuyorum diye kem kum etmezsiniz tip diyince akan sular durur.
|
4 yil once yildiz bilgisayardan mezun oldum ve Eylulde Hollanda'da ise basliyorum. Issizlik mi? hahaha. Herkese soyluyorum, bilgisayar muhendisligi icin universite hayatinda ekstradan 1 tane yazilim dili ogren ve o dil uzerinde 2-3 tane proje yap. Ciktiginda kral olursun. (Daha mezun olmadan ise baslarsin hatta) Sen secersin hangi sirkete girecegini. Eleman yok. Talep patliyor. Etrafimdan 4-5 kisi Avrupa'ya mezun olur olmaz gitti bile.
Ben cocuklugumdan beri istiyordum bu meslegi fakat bana dersane rehber hocasi tercih doldururken "bilgisayar muhendisligi mi iyk is imkani pek iyi degil" demisti. "Olsun ben istiyorum" dedim. ve simdi mezun olali 4 sene oldu hala tip okuyan arkadaslarim var. Ben daha bu yasta Hollanda'da ortalama yazilim muhendisi maasini Euro kazanacagim. ek olarak; yurtdisina gitme imkani en fazla olan meslek. Bu arada liseden ingilizce altyapiniz bozuksa, ingilizce hazirlik sinavini gecseniz bile hazirlik okumaniz ve o sirada ingilizce dergilerle takilmaniz isinize yarar. |
Tamam hocam birkaç örnek gösterin de at gözlüğümüzü çıkartalım. Anlamıyorum bu kendini geliştirme muhabbetini. Adam 150binden kendini geliştirecek bizim de elimiz armut toplayacak zaten. İnanılmazsınız örnek yok argüman var o da kulaktan dolma bilgi olmadan. Size de hayatta başarılar.
|
İtü Havuz dersleri kolay mı siz çıldırdınız mı inanmayan buders YouTube kanalının itü mat 103 ve 104 sınav çıkmış sorularına baksın dalga mı geçiyorsunuz bizzat ODTÜ ve boun un sorularını da inceledik hatta bir itü sorusunu Boğaziçi hocasına değerlendirttik itü nün soruları gereksiz zor uyarısı yapıldı. Lütfen bilip bilmeden konu açmayın ayrıca bizzat İTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim lablarımızın yeterli olabileceğini söylemek isterim afedersiniz ama siz ilk yıl daki pc mühendisine lab sorarsanız yetersiz derse aklında şüphe ederim Python için yani blg101 için lab mı açacaklar c nin normal şartlarda 2 saat labı vardı zaten hatırladığım kadarıyla. İleriki senelerde lab kötü diyenler için elektronik ve bilgisayar fakültesi ortak binasını bir daha gezmelerini ve imkanları görmelerini tavsiye ederim.Yalan yanlış konu açıp bilgi yaymayın.
|
Hocam tam hayalimde olan şeyleri yapmışsınız başarılar dilerim.Sizin gibi adamları gösterince takmıyorlar işte.Birinin tanıdığı uyduruk üniversiteden yatarak mezun olup zor iş bulmuş bunu duyuyorlar bunları örnek gösteriyorlar.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|