Şimdi Ara

İlginç bulduğum iş ilanları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • . Okuduğum bir ilanda web tasarımının yanı sıra ürün satışıda yapacak eleman arıyorlardı.

Web Php Developer

PHP programlama dilinde uzmanlık derecesinde bilgi sahibi,
    MySQL veritabanı konusunda uzman,
    Web tabanlı projelerde en az 2 yıl deneyimli,
    HTML, Javascript ve ajax konularına hakim,
    Takım çalışmasına yatkın,
    Daha önce yazılan projeler üzerinde geliştirmeler yapabilecek,
    Çözüm odaklı çalışan,
    Kendini anlatma ve mesleki konu sunumunda dil yeteneklerini güzel kullanabilen
    İstikrarlı, Prensipli, Karakterli Çalışma Ahlak ve Yetkinliğine Sahip
    Teknik kaynakları anlayacak düzeyde ingilizce bilen,
    Linux tabalı sunucular ve entegrasyonları hakkında bilgi sahibi,
    Daha önce kapsamlı web projelerinde çalışmış bunları referans olarak gösterebilecek,
    Analitik düşünce yapısına sahip,
    Çalışma arkadaşları arıyoruz.

Özellikle şu 2 maddeye dikkat çekmek istiyorum. O iki satırlık maddelere neler sığdırmışlar.

İstikrarlı, Prensipli, Karakterli Çalışma Ahlak ve Yetkinliğine Sahip.

İstikrarlı olacaksınız. Sakın ha istikrarı bozmayın. Olurda bir kaza geçirirseniz, ciddi bir sorun yaşarsanız ki bu siz istemesenizde hayatınızı tümden etkileyen bişey olabilir ve hatta ciddi manada zihinsel yorgunluk yaşarsanız , anlayın işte her no olursa olsun performansınızdan ödün vermeden çalışacaksınız.

Persipli olacaksınız. Eyvallah diyelim. Prensiplerimiz olsun taviz vermeyelim. Olurda prensipsizlik namına bi durumunuz görülürse her hangi bir zaman her hangi bir yerde tehlikedesiniz demektir. Ya anında kovulursunuz yada kulağınız çekilir.

Karakterli olacaksınız. Karakterli birisi otabanlılduğunuz bakınca anlaşılacak. Karaktersiz biriyseniz hemen terkedin orayı. Gözleri sizi bi daha görmesin.

Çalışma ahlak ve yeteneğine sahip. Çalışma ahlakı dediği şey genel olarak bizim iş ahlakı iş etiği dediğimiz şey. Onu anlarım.
    Ama 'çalışma yetkinliği' nasıl bir kavramdır arkadaş ? İlk defa duyuyorum yani. Böyle bir konu için böyle bir cümle kullanmak enteresan geliyor bana.

Geçelim 2. satıra
    Linux tabalı sunucular ve entegrasyonları hakkında bilgi sahibi

İyi ama sunucu dediğin şey sadece bir web sunucu kavramanından ibaret değilki. Linux tabanlı sunucu dediğin şey bir derya orada boğulmuş ama ölememiş kaç insan var kim bilir. Ve bunların tamamı hakkında bilgi sahibi olmak !!!
    Kastedilen şey web server sa bu daha düzgün ve ne istediğini bilen bi şekilde yazılamaz mı. Belkide istenen şey farklı birşey. Bir binada güvenliğin kameralar, yangın sistemi vs.linux tabanlı bir bilgisayarda yani serverdan kontrol edilmesi mesela. Sunucu ve entegrasyon dedinmiydi karışır o işler hoca.

Ve tabi ne diyoruz.

Analitik düşünce yapısına sahip diyoruz. Bu cümle yazılmazsa olmaz tabi.

Bi zaman başka bi ilana denk gelmiştim. ilan Windows mac os linux sistemler hakkında bilgi sahibi diyordu.Gerisini siz düşünün. Çok iyi biliyoruz ki bilgi sahibi kelimesi ile bu sistemlerin ne olduğunu bilmek kastedilmiyor.

Neyse. Bi çok kişi ilanı haklı bulacakbeni eleştirecek ama ben bıktığım için genede yazıyım dedim. Biraz deşarj olurum.

Ekleme:

İnanılmaz bir iş ilanı gördüm. İnanamadım ve hakikaten inanılmaz.

//////////////////

Cinsiyet / Yaş Kadın veya Erkek / 20 - 50 Yaş

İşin Detayı
    şirketimiz bünyesine 20-50 yaş arası bay bayan web tasarımcı alıncaktır

////////////////

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 30 Ekim 2015; 2:29:15 >

• burası Türkiye. Yazılımın ana vatanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Video Tapes

burası Türkiye. Yazılımın ana vatanı

Ne demek istediğini anlamadım açıkcası.
  • Sektöre gireli 8 ay oldu olacak. Bıktım, tükendim. Gece 10'lara kadar kal, haftasonu çalış, mesai ücreti yok. İki günde bir websitesi çıkar.

Birde özel hayatımla ilgili sorunlar yaşadım, kız arkadaşlarımla ilgili. Haliyle bu hayatıma dolayısıyla yaptığım işe yansıdı. Buraya özel hayatını karıştırma diye cevap aldım. Bu elimde olan birşey olsa, değil iş hayatı özel hayatıma bile karıştırmam. Bu sektörden de bu ülkeden de bıktım.

Artık düştüğüm boşluk nedeniyle Pazar günleri bile gidip çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 16 Ağustos 2015; 17:40:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Web Php Developer

Çözüm odaklı çalışan,
    Daha önce kapsamlı web projelerinde çalışmış bunları referans olarak gösterebilecek,

Özellikle şu 2 maddeye dikkat çekmek istiyorum. O iki satırlık maddelere neler sığdırmışlar.

İstikrarlı olacaksınız. Sakın ha istikrarı bozmayın. Olurda bir kaza geçirirseniz, ciddi bir sorun yaşarsanız ki bu siz istemesenizde hayatınızı tümden etkileyen bişey olabilir ve hatta ciddi manada zihinsel yorgunluk yaşarsanız , anlayın işte her no olursa olsun performansınızdan ödün vermeden çalışacaksınız.

Persipli olacaksınız. Eyvallah diyelim. Prensiplerimiz olsun taviz vermeyelim. Olurda prensipsizlik namına bi durumunuz görülürse her hangi bir zaman her hangi bir yerde tehlikedesiniz demektir. Ya anında kovulursunuz yada kulağınız çekilir.

Karakterli olacaksınız. Karakterli birisi otabanlılduğunuz bakınca anlaşılacak. Karaktersiz biriyseniz hemen terkedin orayı. Gözleri sizi bi daha görmesin.

Çalışma ahlak ve yeteneğine sahip. Çalışma ahlakı dediği şey genel olarak bizim iş ahlakı iş etiği dediğimiz şey. Onu anlarım.
    Ama 'çalışma yetkinliği' nasıl bir kavramdır arkadaş ? İlk defa duyuyorum yani. Böyle bir konu için böyle bir cümle kullanmak enteresan geliyor bana.

Geçelim 2. satıra

İyi ama sunucu dediğin şey sadece bir web sunucu kavramanından ibaret değilki. Linux tabanlı sunucu dediğin şey bir derya orada boğulmuş ama ölememiş kaç insan var kim bilir. Ve bunların tamamı hakkında bilgi sahibi olmak !!!
    Kastedilen şey web server sa bu daha düzgün ve ne istediğini bilen bi şekilde yazılamaz mı. Belkide istenen şey farklı birşey. Bir binada güvenliğin kameralar, yangın sistemi vs.linux tabanlı bir bilgisayarda yani serverdan kontrol edilmesi mesela. Sunucu ve entegrasyon dedinmiydi karışır o işler hoca.

Ve tabi ne diyoruz.

Bi zaman başka bi ilana denk gelmiştim. ilan Windows mac os linux sistemler hakkında bilgi sahibi diyordu.Gerisini siz düşünün. Çok iyi biliyoruz ki bilgi sahibi kelimesi ile bu sistemlerin ne olduğunu bilmek kastedilmiyor.

Neyse. Bi çok kişi ilanı haklı bulacakbeni eleştirecek ama ben bıktığım için genede yazıyım dedim. Biraz deşarj olurum.

Turkiye'de ise alma proseduru, tamamen is verenin , isi alacak insani kabul edip etmeyecegi uzerine kurulu oluyor. Yani demek istedigim, is-taniminin kesinlikle ve kesinlikle eksik birakilmasi.
    "Takim calismasina yatkin" dan sonrasini okumaya pek de gerek yok.
    Diyelim ki ben PHP developerim. Yeni bir is bakarken merak ettiklerim:

- Hangi sektorde hizmet veren bir projeye dahil olacagim ? Ecommerce mi ? Emlak mi ? CRM mi ? Sosyal paylasim ya da dosya paylasimi mi ? Cunku farkli business kurgularin database know-how i da ona gore sekillenir. Kisisel bilgilerin agirlikli oldugu bir business kurguda benim veritabani duzeyinde encription ya da key management bilmem gerekir. Ama Turkiye'de bu " Bilmem su kadar seviyede Mysql bilgisi ( yine Mysql deseler iyi bazen SQL diyip gecerler ) diyip gecerler.

- Sifirdan bir proje mi kodlanacak, yoksa varolan projeye mi adapte olacagim ? Proje component component mi yazilacak , yoksa bir bolumunden surekli ben mi sorumlu olacagim ? Ona gore nasil kodlanacagi ve dokumentasyon sekli degisecek.

- Hangi framework ler kullanilacak ? PHP basli basina bir sey ifade etmiyor, calisilmasi dusunulen framework ler neler ? Hangi teknolojilerle yazacagiz ? Pek cok yazlimci icin asina oldugu frameworklerle yazmak daha hizli ve kolaydir, kimse 10 sene oncenin teknolojisi ile calismak istemez.

- Agile mi calisacagiz, Scrup yapilacak mi, waterfall mi calisiyoruz, belirli bir ofiste mi calisilacak yoksa urunu sattigimiz yerlere gidip danismanlik destegi mi verilecek ?

- Benim performansimi nasil degerlendireceksiniz ? Bug takibi icin ne kullaniyorsunuz ? Otomatik test sisteminiz var mi ? Kanaat notu sistemi uzerinden ilerleyecekse benim performans degerlendirmem, beni degerlendirecek olan "ustat" kim ?

... seklinde uzayip gidiyor.

Benim anladigim, adamlar front-end ve back-end i yazdirip, linux serverlarina deployment yaptiracaklar, problem oldugunda da loglari okusun grep mrep yazsin istiyorlar. Fakat dedigim gibi calisan biri olarak bilinmesi gerekenler satir aralarindan seciliyor. "Esnek calisma saatleri" = Cok pis mesai yaptiririz, karsiliginda da para vermeyiz. Halbuki esnek calisma saati, result oriented calismak demektir. Ben ise 11 de gelirim, aksam 8 de cikarim, sorumluluklarimi yerine getirdikten sonra baslangic ve bitis zamani esnektir demektir. Turkiye sartlarinda esnek calisma saatleri sabah isinin basina olmalisin ve gerektiginde mesaiye kalirsin demektir.

Teknik kaynaklari anlayacak seviyede Ingilizce = Kodu yazarken ya da comment yazarken Turkce yaz. Ama problem oldugunda stackoverflow da falan gezinebilecek kadar Ingilizce bil demek.

Analitik dusunce = Bu olmazsa olmaz. Sektorun Oncu firmalari genelde analitik dusunce olmazsa olmaz calisan elegant yerlerdir.

Tum bu detaylari sorgulamak icin gorusmeye gittiginizde de sanki karsi taraf sizi sorguluyormus gibi bir hava ile karsilasirsiniz. Diyelim ki ise alindiniz, sizden once yazilan koda baktiginizda ne duzgun bir dokumentasyon, ne coverage i guzel yapilmis bir unit-testing ne de otomatize edilmis bir test sistemi bulursunuz. Okuldayken hocamin soyledigi bir laf vardi, Turkiye'de endustriyel gelisme SCMK yontemi ile yapilir demisti. Saldim Cayira, Mevlam Kayira.

Yurt disinda bir yere basvurdugunuzda, ya da yabanci bir developer ile is gorusmesi yaptiginizda bunlarin cok daha bilincli halledildigini gorursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Web Php Developer

Çözüm odaklı çalışan,

Geçelim 2. satıra

Ve tabi ne diyoruz.

Turkiye'de ise alma proseduru, tamamen is verenin , isi alacak insani kabul edip etmeyecegi uzerine kurulu oluyor. Yani demek istedigim, is-taniminin kesinlikle ve kesinlikle eksik birakilmasi.

- Hangi sektorde hizmet veren bir projeye dahil olacagim ? Ecommerce mi ? Emlak mi ? CRM mi ? Sosyal paylasim ya da dosya paylasimi mi ? Cunku farkli business kurgularin database know-how i da ona gore sekillenir. Kisisel bilgilerin agirlikli oldugu bir business kurguda benim veritabani duzeyinde encription ya da key management bilmem gerekir. Ama Turkiye'de bu " Bilmem su kadar seviyede Mysql bilgisi ( yine Mysql deseler iyi bazen SQL diyip gecerler ) diyip gecerler.

- Sifirdan bir proje mi kodlanacak, yoksa varolan projeye mi adapte olacagim ? Proje component component mi yazilacak , yoksa bir bolumunden surekli ben mi sorumlu olacagim ? Ona gore nasil kodlanacagi ve dokumentasyon sekli degisecek.

- Hangi framework ler kullanilacak ? PHP basli basina bir sey ifade etmiyor, calisilmasi dusunulen framework ler neler ? Hangi teknolojilerle yazacagiz ? Pek cok yazlimci icin asina oldugu frameworklerle yazmak daha hizli ve kolaydir, kimse 10 sene oncenin teknolojisi ile calismak istemez.

- Agile mi calisacagiz, Scrup yapilacak mi, waterfall mi calisiyoruz, belirli bir ofiste mi calisilacak yoksa urunu sattigimiz yerlere gidip danismanlik destegi mi verilecek ?

- Benim performansimi nasil degerlendireceksiniz ? Bug takibi icin ne kullaniyorsunuz ? Otomatik test sisteminiz var mi ? Kanaat notu sistemi uzerinden ilerleyecekse benim performans degerlendirmem, beni degerlendirecek olan "ustat" kim ?

Benim anladigim, adamlar front-end ve back-end i yazdirip, linux serverlarina deployment yaptiracaklar, problem oldugunda da loglari okusun grep mrep yazsin istiyorlar. Fakat dedigim gibi calisan biri olarak bilinmesi gerekenler satir aralarindan seciliyor. "Esnek calisma saatleri" = Cok pis mesai yaptiririz, karsiliginda da para vermeyiz. Halbuki esnek calisma saati, result oriented calismak demektir. Ben ise 11 de gelirim, aksam 8 de cikarim, sorumluluklarimi yerine getirdikten sonra baslangic ve bitis zamani esnektir demektir. Turkiye sartlarinda esnek calisma saatleri sabah isinin basina olmalisin ve gerektiginde mesaiye kalirsin demektir.

Teknik kaynaklari anlayacak seviyede Ingilizce = Kodu yazarken ya da comment yazarken Turkce yaz. Ama problem oldugunda stackoverflow da falan gezinebilecek kadar Ingilizce bil demek.

Analitik dusunce = Bu olmazsa olmaz. Sektorun Oncu firmalari genelde analitik dusunce olmazsa olmaz calisan elegant yerlerdir.

Tum bu detaylari sorgulamak icin gorusmeye gittiginizde de sanki karsi taraf sizi sorguluyormus gibi bir hava ile karsilasirsiniz. Diyelim ki ise alindiniz, sizden once yazilan koda baktiginizda ne duzgun bir dokumentasyon, ne coverage i guzel yapilmis bir unit-testing ne de otomatize edilmis bir test sistemi bulursunuz. Okuldayken hocamin soyledigi bir laf vardi, Turkiye'de endustriyel gelisme SCMK yontemi ile yapilir demisti. Saldim Cayira, Mevlam Kayira.

Yurt disinda bir yere basvurdugunuzda, ya da yabanci bir developer ile is gorusmesi yaptiginizda bunlarin cok daha bilincli halledildigini gorursunuz.

Öncelikle kendim daha sonrada böyle ilanlar yüzünden. Yıllardır farklı işlerde çalışıyorum.

Tabiki buna ilk neden benim. Diğerleri hafif kalır. Nekadar hafif kalsada. Hep moralimi bozan şey oldu. Nereye başvurduysam biz süpermen arıyoruz deyip gönderdiler.

Şurda bahsettiğin kavramların çoğunu bile anlamıyorum artık. Sanırım ömrümün geri kalanınıda beden işçisi olarak geçireceğim.

• quote:

quote:

quote:

Web Php Developer

Çözüm odaklı çalışan,

Geçelim 2. satıra

Ve tabi ne diyoruz.

Öncelikle kendim daha sonrada böyle ilanlar yüzünden. Yıllardır farklı işlerde çalışıyorum.

Tabiki buna ilk neden benim. Diğerleri hafif kalır. Nekadar hafif kalsada. Hep moralimi bozan şey oldu. Nereye başvurduysam biz süpermen arıyoruz deyip gönderdiler.

Şurda bahsettiğin kavramların çoğunu bile anlamıyorum artık. Sanırım ömrümün geri kalanınıda beden işçisi olarak geçireceğim.

Hic moralini bozma. Sektorun kabahati bu durum. Bir insanin, bu dedikleri seylerin tamamina haiz olmasi imkansiz, cunku dediklerinin ucu cok acik kavramlar. PHP bilen adam ariyoruz diye ilan olmaz, X alaninda Y ve Z frameworkleri ile en az T sene PHP tecrubesi ariyoruz seklinde ilan olur. Sen de basvurmadan once bilirsin , aradiklari sende var mi yok mu. Onlar da ne aradiklarini tam bilmiyorlar, ya da "bosver lan, gelsinler bakalim kafamiza yatarsa aliriz " mantigiyla davraniyorlar. Belki calistigin yerden izin alip gidiyorsun, belki bir gununu bu sebeple bu ise ayiriyorsun, is mulakatinin psikolojik hazirligi, yolda gecirdigin zaman ( istanbul icin 1 saatten kisa surmez gidip gelmek ) , kiyafet bilmemne derken yine zararli sen cikiyorsun. Boyle kopekbaligi ilanlara zorunlu olmadikca kulak asmamak lazim diye dusunuyorum, ama iste issizlik varsa eger insan mecbur kaliyor, o sebeple ne hissettigini anlayabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş bulamadım
    geçen yıl açıldı
    İş İlanları
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni bir ilan gördüm ve başlığa ekledim. Burayada ekliyim.

Kadın veya Erkek / 20 - 50 Yaş

İşin Detayı

şirketimiz bünyesine 20-50 yaş arası bay bayan web tasarımcı alıncaktır.

İlanın hepsi bu.
  • İnanamadığım bir ilandan sonra alışageldiklerim ile devam edeyim.

Ben okurken bunaldım.

Web Yazılım Uzmanı:

- 4 yıllık üniversite veya yüksek okullardan mezun.
    - PHP, Java, Javascript, Ajax, MySql, JQuery konularında proje geliştirmiş. Nesne Tabanlı Programlama konusunda deneyimli.
    - PHP ile birlikte kullanılan framework'lerden (Symfony, Laravel, Phalcon, Yii v.b.) en az birine hakim.
    SVN, CVS, Git vb yazılım kod paylaşım araçlarından en az birini kullanmış.
    - HTML, HTML5, CSS3, Javascript konularına hakim.
    - UI/UX konularına oldukça meraklı.
    - Bootstrap, SASS ve LESS Frameworkleri hakkında bilgi sahibi.
    - Tasarım trendlerini, web ve mobil eğilimlerini, tarayıcı teknolojilerini ve uygulama tekniklerini yakından takip eden.
    - Tercihen yüksek trafikli siteler için performans çözümlerine ve veritabanı optimizasyonu konularına meraklı.

Genel Nitelikler:

- Okuma ve Yazma seviyesinde İngilizce bilgisine sahip.
    - En önemlisi yeni teknolojileri araştırmaya, öğrenmeye ve gelişime açık.
    - Analitik düşünme, sorun çözme ve sistem geliştirme yeteneğine sahip.

- Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da en az 2 yıl tecil ettirmiş.

............... ofisimizde, tam veya yarı zamanlı çalışabileceksen, disiplinliysen, kendini geliştirmeyi seviyorsan, "açık kaynak" dostuysan ve kendine güveniyorsan, seninle çalışmak istiyoruz!

Ekleme:

İlan şöyle başlıyor:

Net Framework, HTML, PHP, ASP.NET ve C# diline hakim.

Gerisini yazmaya gerek varmı. Bu ilanları gördükçe bıkmadan usanmadan paylaşmaya devam edicem. Umarım sıkılmıyorsunuzdur.

Bir başka ilanda ise bir yazılımcıdan tercihen tasarımcı olmasıda isteniyor.

Şu ingilizce ilana ise bir sözüm var:

Bana her zaman yazılan kopyala-yapıştır ilanın ingilizcesini yazarak hava atma. Hava atma diyorum çünkü sayfanda yatay scrool bar kullanmak zorunda kalıyorum ve hali hazırda son sürümlerinde olan iki tarayıcı ile de deniyorum ve görüyorum ki yazılar tasarımın dışına taşıyor.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    Job Description

We are looking for SENIOR PHP DEVELOPER to add to our developer department.

Developing high-performance, efficient and quality web and server based software
    Re-shaping existing web applications as per changing conditions
    Scheduling maintenance of web applications and making performance improvements
    Worked with API integration projects
    Experienced with Redis, Memcache, ... server side caching technology
    Having worked in a similar role or in a startup is a plus

Requirements

No military obligation or postponed for at least 2 years

Application

Please also apply to the position at kariyer.macroget.com

Required Skills
    Performing comprehensive and complicated tasks, and competence in researches on uncertain subjects,
    Passion for software development and object-oriented design,
    Strong PHP skills and web development experience,
    Solid skills with PHP frameworks such as Zend,
    Have experience with or interest in e-retail platform such as Magento, etc.
    Solid knowledge of SQL and MySQL,
    Deep experience with MVC patterns and frameworks,
    Knowledge of JavaScript, jQuery, AJAX, HTML, CSS, XHTML, XML
    Ability to adapt to a start-up environment,
    Systematic and solution-oriented working abilities,
    Strong decision-making, time management, planning and problem-solving capabilities,
    Professional working principles and dynamism,
    Great communication skills, individual working skills and cooperation with partners in other countries,
    Having worked in a similar role or in a startup is a plus
    Job Description:

Responsibilities will Include

• Developing & maintaining code for current and future functions
    • Hotfixing code/system/network related issues
    • Researching/Determining functions to be used for future services
    • Collaborating with outsource team in problem resolution & solution designs.
    • API integration to 3rd party listings inc. GittiGidiyor, Sahibinden, N11, Bonanza, Sendloop, ...
    • Any additional technical work that could come up in a core IT team, maintaining a number of
    websites. (Data mining, report development, scripting, server maintanance, client support,
    testing, business analytics etc.)

Number of Vacancies 2

Education
    University Graduate
    Postgraduate Student
    Postgraduate
    Phd Student
    Phd

//////////////////////////////

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 31 Ağustos 2015; 2:22:55 >

• Php ve .net i ayni anda arayan adam, ustune bir de UI konusunda ilgili olmasini istiyor. Neden olmasin, Unix adminligi ve Oracle DB uzmanligi da plus olmali. Evde kendi tasarladigim, serverini kodladigim, kendi unix ve oracle tabanli hostingini yapabildigim isim dururken 3000 liraya iş bakiyorum.
    Bence tasarimci ariyoruz ilani daha samimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Php ve .net i ayni anda arayan adam, ustune bir de UI konusunda ilgili olmasini istiyor. Neden olmasin, Unix adminligi ve Oracle DB uzmanligi da plus olmali. Evde kendi tasarladigim, serverini kodladigim, kendi unix ve oracle tabanli hostingini yapabildigim isim dururken 3000 liraya iş bakiyorum.
    Bence tasarimci ariyoruz ilani daha samimi.

Bende diyorum aynı şeyi.

Bütün projeyi baştan sona yürüteceksem. Hali hazırda bütün buları yapabiliyorsam. Niye iş başvurusu yapayım. Giriş seviyesi bir bilgisayar bile yeterlidir bir programcı için bana göre. İş başvurusu yapmaya ne hacet.

Tasarımcı arıyoruz diyen ilan. Ben tasarımcı arıyorum gel konuşalım demiş samimi biçimde. Bukadar net yani.

Bi de ek olarak yazdım ya bütün şunları isteyenlerin ve kendini üst düzey bir firma olarak gösterenleri web sayfasında yatay kaydırma çubuğu kullanıyorsun ve sayfanın en sağına geldiğinde yazıların dışarı taştığını görüyorsun. Öyleki sayfanın dil ayarını yaptığın dilini seçtiğini listbox dışarı taşıyor. Fazlada abartmiyim diyorum belki bunu düzeltmek için istiyorlardır diyorum. Madem öyle niye bukadar üst düzey firma görüntüsü vermeye çalışıyorsun. İşin aslı o sayfanın o şekilde olmasını normal mi karşılıyorlar yoksa haberleri mi yok bilmiyorum.

• Okuduğum bir ilanda web tasarımının yanı sıra ürün satışıda yapacak eleman arıyorlardı.

İlginçlikler gördükçe eklemeye devam edeceğim. Belki biraz kabak tadı verir kimen göre ama olsun.
  • Firmanin ismini vermeyecegim ama zaten triplerinden kendini belli ediyor : )

Aşağıdaki özelliklere sahipseniz sizi de aramıza katılmaya davet ediyoruz:

Yazılım geliştirmeyi sevmek, profesyonel ya da hobi olarak yazılım geliştirmek
    Yazılım geliştirmenin bir sanat olduğunu düşünmek. Kendini 'picasso.NET' ya da 'picasso.JAVA' sanmak.
    Universite'ye girmiş olmak, tercihen mezun olmak (Mezun olamayanları anlayışla karşılayabilecek nadir sektörlerden biriyiz. Bknz: Bill Gates / Steve Jobs)
    Hobi olarak ya da profosyonel olarak bir yazılım projesinde 10 bin satırdan fazla yazılım geliştirmiş olmak
    Veri tabanları ile çalışmış olmak. Java ya da .NET ile kod geliştirmiş olmak
    Kendini geliştirmeye özen göstermek, bol bol kitap okumak, newsgrouplara cevap yazmak. Öğrendiklerini paylaşmaktan zevk almak
    'Dreaming in code', 'Age of spritiual machines', 'Waltzing with bears', 'Beyond fear', 'The art of intrusion' kitaplarından en az birini okumuş olmak (ya da işe girdikten sonraki ilk 6 ayda okumaya söz vermek)

--------

Code of Ethics falan demisler bir de ilanin devaminda. Inanan var mi bunlara bilemedim : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası bu topraklarda yaşayan insanlar ne istediklerini bilmiyorlar. Aslında zamanında banada çok enteresan iş ilanları gelmişti, çoğunuda gülerek okumuştum. Sen bunları bu kadar özelliği çalışanında asrıyor ve istiyorsun ? Ama öncelikle sen buna değermisin, büyük ismi duyulmuş anlı şanlı bir firmamısın ? Ayrıca aradıkları yaş aralıkları genellikle yanlış oluyor. örneğin en fazla 25 yaşına kadar personel arıyor ama iş verenler ne aradıklarını / istediklerini kendileri de bilmedikleri için o kadar birbiri ile ilgisiz sayıda kodlama dilinin çalışan tarafından bilinmesini istiyorlarki bunu yaparkende yaşı en minimum seviyede tutmaya çalışıyor.

Açıkçası aslında iş verenler bir kişinin 5 kişinin işini yapmasını istediği için bu tarz ilanlar açılıyor ve elemanlar aranıyor düşüncesindeyim. Ama şunu diyorum; sen kimsin ki ne biliyorsun ki ? bu konularda bu kadar deneyim ve bilgi sahibi personel arıyorsun ? Bir kere dur bakalım ona vereceğin ücret "asp' den, php' den , java' dan, unix - linux server lardan anlayan o MUCİZEVİ insana yetecek mi yeterli gelecek mi ?

Ama şuna da yok demeyeceğin. X firması Türkiye de çok tanınan insnaların hevesle ve heyecanla orada çalışmayı düşündüğü süper bir yerdir ve çok iyi koşulları çok iyi bir maaş verme potansiyeline sahiptir o zaman belki bu kadar istek olabilir diyeceğim ama boylesine buyuk firmalaşmış yerlerde her farklı kodlama dili için ayrı bir uzman (yada birim) olduğuna eminim.

Yani siz bakmayın o isteklere inadına başvurun

• Bune lan bu kadar ozelligim olsa kendi sirketimi kurarim zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Açıkçası bu topraklarda yaşayan insanlar ne istediklerini bilmiyorlar. Aslında zamanında banada çok enteresan iş ilanları gelmişti, çoğunuda gülerek okumuştum. Sen bunları bu kadar özelliği çalışanında asrıyor ve istiyorsun ? Ama öncelikle sen buna değermisin, büyük ismi duyulmuş anlı şanlı bir firmamısın ? Ayrıca aradıkları yaş aralıkları genellikle yanlış oluyor. örneğin en fazla 25 yaşına kadar personel arıyor ama iş verenler ne aradıklarını / istediklerini kendileri de bilmedikleri için o kadar birbiri ile ilgisiz sayıda kodlama dilinin çalışan tarafından bilinmesini istiyorlarki bunu yaparkende yaşı en minimum seviyede tutmaya çalışıyor.

Açıkçası aslında iş verenler bir kişinin 5 kişinin işini yapmasını istediği için bu tarz ilanlar açılıyor ve elemanlar aranıyor düşüncesindeyim. Ama şunu diyorum; sen kimsin ki ne biliyorsun ki ? bu konularda bu kadar deneyim ve bilgi sahibi personel arıyorsun ? Bir kere dur bakalım ona vereceğin ücret "asp' den, php' den , java' dan, unix - linux server lardan anlayan o MUCİZEVİ insana yetecek mi yeterli gelecek mi ?

Ama şuna da yok demeyeceğin. X firması Türkiye de çok tanınan insnaların hevesle ve heyecanla orada çalışmayı düşündüğü süper bir yerdir ve çok iyi koşulları çok iyi bir maaş verme potansiyeline sahiptir o zaman belki bu kadar istek olabilir diyeceğim ama boylesine buyuk firmalaşmış yerlerde her farklı kodlama dili için ayrı bir uzman (yada birim) olduğuna eminim.

Yani siz bakmayın o isteklere inadına başvurun

Güzel özetlemişsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.