Bildirim
İLGİNÇ BİR VİRÜS BULAŞTI YARDIM
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bilgisayarına crypto virüsü bulaşmış. Eğer bilgisayarında önemli dosyaların varsa internetten bu sorunu çözen birileri vardır onlardan yardım al. Diğer bir yolu ise maalesef format. Geçmiş olsun. Bu virüsün nedeni ise bilinmeyen uygulamaların yüklenmesidir.
Edit: Senin için araştırdım buldum. Alttaki linkteki yazıyı bir oku. Uzmanim.net'de her sorunun cevabı bulunuyor.
ALINTIDIR.uzmanim.net
CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir? Şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır?http://uzmanim.net/soru/cryptolocker-virusu-nasil-temizlenir-sifrelenmis-dosyalar-nasil-acilir/19913
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİSC0VERY -- 21 Mart 2015; 0:41:53 >
-
nerden yardım alabilirim abi arşiv gitti ya sadece fotoğraflara yanıyorum -
Sitedeki yazıyı okudun mu? Link verdim orada. Oradan düzeltebilirsin herhalde. Ya da foruma crypto virüsü çözümü yaz belki bir şeyler bulursun. -
hocam geçmiş olsun 26 şubat tarihinde bende bu virüsü yedim,şimdilik dosyaların kurtulmasının hiç bir çözümü yok eğer dosyalarınız önemli değilse format attırın, format virüsü temizler ama dosyalarınızı kurtarmaz....dosyanın kurtulma yolu fidye deniyor, ben ödemedim kişisel pc olduğu olduğu için format attırdım ama fidye ödeyip dosyasını açtıran var, fidye ödeyip dosyaları açılmayan yani parası boşa gidende var.benden size tavsiye fidye falan ödemeyin, önemli dosyalarınız yoksa format attırın....
ayrıca konu başlığı var burdanda aynı sorunla başı belada olan arkadaşlar var..
http://forum.donanimhaber.com/m_99542333/key_cryptolocker/tm.htm
-
arkadşlar öncelikle geçmiş olsun virüsü sadece temizleyebiliyorsunuz ama şifrelenmiş dosyalar için internnette kesinlikle çözüm yok diyebilirim bi kaç firma virüsün bozulmamış halini hem temizliyor hemde şifrelenmiş dosyaları ücret mukabilinde kurtarabiliyor -
Hocam geçmiş olsun 2 ay önce bende bu virüsü yedim.Daha doğrusu herşeyi merak eden kardeşim yüzünden oldu.Çözümü neredeyse imkansız bütün arşivim gitti.Uzantılar.mjbag uzantısına dönüştü.Ama benimkilere şifre gelmedi. Her programı denedim.Hiç bir sonuç alamadım.Format attım gene düzelmedi.Gerekirse bunu çözmek için ücretli bir yazılım varsa onuda alırım.Ama malesef bulamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ad.block Plus kullanın. Webde kardeşinizin daha güvenli dolaşması mümkün olur. 15 yıldır PC kullanıyorum bana neden gelmiyor bu virüsler? Sağda solda çıkan fake olduğu kabak gibi belli olan "download" yazılarına ya da erotik içerik sunduğunu iddia eden şeylere mi tıklıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batarya zayıf -- 21 Mart 2015; 9:48:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
önemli fotograflar ise virüsün ekrana yansıttığı yazıdaki kişilerle irtibata geç
1000 TL civarı para istiyorlar sana özel şifre çözme yazılımını gönderiyorlar -
Öncelikle geçmiş olsun.
Özellikle CryptoLocker türü virüsleri yakından inceliyor ve çözümler için bir kaç güvenlik firması ile sürekli temasta bulunuyorum.
Hem yerli hem de yabancı güvenlik firmaları bu tür virüsleri analiz ediyorlar.
Fakat son dönemde ortaya çıkan fidye virüsleri için bir "çözüm yok". 1 sene evvel çıkan Cryptolocker sürümlerinde bazı açıklar vardı ve bu açıklar sayesinde şifreler çözülebiliyordu.
Ama şuan ortada dolanan 3 jeneresyon virüs ve bu virüste bu açıklar yok.
Eğer dosyalarınız çok mühim değilse vakit kaybetmeyin. Sistemi formatlayın ve yeniden yükleyin.
Para karşılığında çözdüğünü söyleyen firma veya kişilere itibar etmeyin.
Yukarıda arkadaşın paylaştığı uzmanim.net linkinde zaten yapabileceğiniz her şey anlatılmış durumda.
Bu arada parayı ödediğinizde şifrelerin çözülmesi "garanti değil". Bunu da bilmelisiniz.
Parayı ödeyip şifresi çözülmeyen pek çok kullanıcı var.
-
Bahsettiğiniz programlar bu virüse karşı en ufak bir koruma sağlamaz.
Bu virüs kullanıcıların dikkatsizliğinden ve genelde email yolu ile yayılıyor.
Örneğin TTNET, Turkcell, PTT gibi kurumlardan gelmiş gibi görünen maillerin içine gizleniyor.
Şunu diyebilirsiniz "Linkleri tıklamayın veya exe dosyalarını çalıştırmayın" .
Bu da yeterli değil. Örneğin PDF dosyalarının içine gizlenen bir tür zararlı kod ile siz PDF dosyası açtığınızda bilgisayarınıza bu virüs bulaşabiliyor. -
Format atıcam arkadaşlar pc ye bazı dosyaları d ye alsam d yi formatlamasam olurmu sizce
@taximproject
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordcuyufordlayanfordcu -- 21 Mart 2015; 11:30:53 > -
Bazı dosyalar derken
şifreli dosyaları diyorsan işe yaramaz
virüslerin kalıntıları olabilir
Bence harici diske al
Sistemi kur
sonra image al -
Şifreli dosyalar değil programları alsam sorun olurmu pc yi kurdukdan sonra tarama yapsam bi sorun olurmu yani -
PROGRAMLARI alabilirsin onlarda sorun olacağını sanmıyorum
taramayı da sonra yapabilirsin -
-
dostum şifre değil, dosyalar şifreleniyor
Yani bir kod falan gerekmiyor
dosyadaki şifrelemeyi ancak dosya şifrelemesini yapan adamın sana vereceği program çözüyor
Yani wirless veya excel , winrar şifrelemesi gibi bir şey değil bu.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyın397
Arkadaşlar sağolun ama bu virüs sadece resimlerimin uzantılarını bozdu ve açılmamasına neden oldu.Herhangi bir klasörde veya dosyada şifre falan istemedi.Arkadaşınkı gibi masaüstünde o yazılar vardı.O yüzden yoksa satın alıp denemek isterdim ama şifre falan istemiyor.Benim için manevi değeri çok yüksek o yüzden.Bakın ss de atıyorum yokmudur bunun çaresi arkadaşlar ??
Dosya uzantısını tekrar jpeg yapınca açılmıyor mu? Yapamazsanız özel mesaj atın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@batarya zayıf
Onuda denedim hocam ne yazık ki sonuç aynı galiba kurtaramıycaz gibi gözüküyor.
@TiSKE
Anladım hocam sağol. -
Hocam 2 gündür bu konu hakkında makale okuyorum. Maalesef hiç bir yerde çözümü yok. İki yolla bu sorunu çözebilirsiniz. Birincisi format, ikincisi ise bu sorunu çözdüğünü iddia eden firmalara para vereceksin. Tabii çözdükleri de bir muamma. Size önerim internette takıldığınız sitelere çok dikkat edin. Her linke tıklamayın. Tekrar geçmiş olsun.
Edit: İstersen bir kaç gün bekle. Çünkü bu virüs hakkında çalışan firmalar illaki vardır. Belki çözümünü bulurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİSC0VERY -- 21 Mart 2015; 17:58:13 >
Benzer içerikler
- wifi sinyal güçlendirici tavsiye
- kulaklık sağ sol testi
- logitech garanti sorgulama
- modem açık ama wifi görmüyor
- press any key to boot from usb
- laptop menteşe tamiri
- klavye kısayolları
- bios nasıl açılır
- steam açılmıyor
- video boyutu küçültme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X