Şimdi Ara

İlginç Bir Sovyet Deneyi [Kesik Köpek Kafasını Canlandırma] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
13.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Umarım sahtedir, değilse yokedilmesi gereken, nefret edilen gerizekalı ülkeler kara listeme ruslarıda alıyorum. (İlk sırada çinliler var).

Neden hocam bilimsel gelişmede iyi olabilir özellikle organ naklinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

quote:

Umarım sahtedir, değilse yokedilmesi gereken, nefret edilen gerizekalı ülkeler kara listeme ruslarıda alıyorum. (İlk sırada çinliler var).

Bilimsel gelişme adına bugün köpeğe eziyet eden emin ol yarın insanada aynısını yapar. İkinci Dünya Savaşında Nazilerin yaptığı deneyler gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı:PAXMAHNHOB

Bilimsel gelişme adına bugün köpeğe eziyet eden emin ol yarın insanada aynısını yapar. İkinci Dünya Savaşında Nazilerin yaptığı deneyler gibi.

Yani bilimsel bi gelişme elde etmek istiyosan feda edeceksin bazı şeyleri bu işler böyle yürür sonuçta amaç insanlar için faydalı şeyler yapmak bu uğurda yapılması doğaldır bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

quote:

Günümüzde bilimsel araştırmalar sert etik yasalarıyla denetleniyor. Eziyet gibi durumların olması pek söz konusu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuantum21

quote:

Orijinalden alıntı:PAXMAHNHOB

Yani bilimsel bi gelişme elde etmek istiyosan feda edeceksin bazı şeyleri bu işler böyle yürür sonuçta amaç insanlar için faydalı şeyler yapmak bu uğurda yapılması doğaldır bence.

Kingslayer gerekli cevabı vermiş. Bugün böyle bir deneyi yapan bilim adamı hem ceza alır hem akademik kariyeri biter. Zaten bunu yapana bilim adamı denmez olsa olsa öküz denir.
  • Beyin ölümü gerçekleşmeden kan sürkülasyonun düzgün bir şekilde gerçekleştirmek o koşullarda çok zor ama ruslardan beklenir hatta insanla maymun karışımı bir yaratık yapma işine bile kalkışmışlar zamanında bu arada yukarda arkadaş insanda olurmu demiş hiç farketmez hele bu zamanda kesinlikle yapılabilir am bunu hangi insan ister
  • giyotinde kafası kesilenlerin bilincinin bir kaç saniye açık olduğuna dair bir araştırma vardı.
    beyin hücreleri öldükten sonra sadece kan sirkülasyonu ile elbette yaşam emareleri alınamaz ama kafanın kesilmesini müteakip hızlı bir şekilde kan sirküle edilirse kısa bir zaman bu tip tepkiler vermesi mümkün gibi görünüyor.
  • Kanı neyle temizleyecekler ? Bu şekilde olması için kopan bedenden daha büyük, kalp akciğer makineleri, sindirim için bilmemne falan bir sürü makine gerekir. Sadece bir pompa ile kan basmakla olmaz. Videoyu izlemedim rahatsız edici olduğunu tahmin ettiğimden ama önizleme resminde sadece kan pompalamak için düzenek görülüyor. Bu arada bu gerçekse bunu yapan bilim adamının bilim adamlığına pompalamak lazım...
  • PAXMAHNHOUB, canını sıkacağım!
    Yukarda yazdıklarımın hepsini ve bu olay gerçek olamaz dememi geri alıyorum, olay gerçek gibi görünüyor!
    İngilizce, Almanca, Fransızca olarak deneyi yapan kişi ve bu tür bir deney hakkında hiçbir bilgi yok ve Kalp-Damar Cerrahisi Tarihinde de bu deneyi yapan kişi hakkında hiçbir bilgi yok, 2000 yılına kadar! Ama Rusça varmış! Ve Rus Bilimler Akademisi bu konudaki bilgileri sağlamış alttaki adreste verdiğim yayın için! Bu deney ve olay gerçek ve hatta George Bernard Shaw'da deneyi duyunca " kafa kesilerek düşüncenin korunabilmesi " hakkında bir makale yazmış gazetelerde 1929 yılında.
    2000 yılından sonra dünya kalp-damar cerrahisi tarihine ilginç bir ilave yapılmış kısacası!
    İlginç hikaye altta; (ingilizce)
    http://ats.ctsnetjournals.org/cgi/content/full/69/3/962

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 13 Mayıs 2010; 1:37:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

PAXMAHNHOUB, canını sıkacağım!
    Yukarda yazdıklarımın hepsini ve bu olay gerçek olamaz dememi geri alıyorum, olay gerçek gibi görünüyor!
    İngilizce, Almanca, Fransızca olarak deneyi yapan kişi ve bu tür bir deney hakkında hiçbir bilgi yok ve Kalp-Damar Cerrahisi Tarihinde de bu deneyi yapan kişi hakkında hiçbir bilgi yok, 2000 yılına kadar! Ama Rusça varmış! Ve Rus Bilimler Akademisi bu konudaki bilgileri sağlamış alttaki adreste verdiğim yayın için! Bu deney ve olay gerçek ve hatta George Bernard Shaw'da deneyi duyunca " kafa kesilerek düşüncenin korunabilmesi " hakkında bir makale yazmış gazetelerde 1929 yılında.
    2000 yılından sonra dünya kalp-damar cerrahisi tarihine ilginç bir ilave yapılmış kısacası!
    İlginç hikaye altta; (ingilizce)
    http://ats.ctsnetjournals.org/cgi/content/full/69/3/962

Evet kara listeye ruslarıda ekledim, elime 150 kilo plutonyum geçtiği anda onlarda bundan nasibini alacak niohahahaha

• kafa nakli mümkün olsa şahıs kafanın sahibi mi olur vücudun sahibi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4

kafa nakli mümkün olsa şahıs kafanın sahibi mi olur vücudun sahibi mi?

Kafanın sahibi, vücudun da sahibi olur. Yani x'in kafasını alıp y'nin vücuduna nakil edersek, x biraz garipsese de hayatına devam edebilir. Tabi sadece teorik olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinslayer
    quote:

Kafanın sahibi, vücudun da sahibi olur. Yani x'in kafasını alıp y'nin vücuduna nakil edersek, x biraz garipsese de hayatına devam edebilir. Tabi sadece teorik olarak.

Soru basit duruyor ama biraz karışık, cevabı da karışık olabilir! Bu konuda sayın döküntü' ye de bir sorulsun derim ben!
    Örnek olarak; İlk kalp nakilleri yapılmaya başladığında 1967-8'lerdi galiba yaklaşık olarak, olayın yasal tarafı birçok ülkede hazır değildi, Japonya'nın en meşhur kalp cerrahlarından birisi kalp nakli yaptı ve hasta ölüp savcının birisi cinayetten peşine takılınca adamcağız soluğu Brezilya'da aldı! Burada da durum karışık, kafası kesilen adamın ölmesi gerekir örneğin ve akıllı bir savcı adamın kafasını kesip öldürdünüz diyebilir! Bu iş zaten Türkiyede yapılsa yukardaki sorunun bürokratik sıkıntıları insanı ölmüşten beter eder, nüfus cüzdanı, sabıka kaydı varsa takılacak kafanın alttaki farklı gövdenin parmak izleri ne olacak vs. Aynı şekilde DNA örnekleri genellikle yanak içinden alınırken vücudun geri kalanını yansıtmayacaktır! eşi kabullenecekmi yeni vücudu, eşinde bu konuda birşey diyebilmesi gerekir!
    Her ne kadar kafa ve beyin asıl karar verici durumda olsalarda yasal olarak kişinin doğal parçaları kabul edilen birçok şey değişmiş olacaktır bu nedenden çabuk karar verilmemesini uygun bulurum ben bu konuda!

• niye hayvana eziyet çektirmişki bunlar?bilim bilim alın size bilim... bu da bilim işte... ya da öyle diyor kendine...
  • quote:

quote:

quote:

Soru basit duruyor ama biraz karışık, cevabı da karışık olabilir! Bu konuda sayın döküntü' ye de bir sorulsun derim ben!
    Örnek olarak; İlk kalp nakilleri yapılmaya başladığında 1967-8'lerdi galiba yaklaşık olarak, olayın yasal tarafı birçok ülkede hazır değildi, Japonya'nın en meşhur kalp cerrahlarından birisi kalp nakli yaptı ve hasta ölüp savcının birisi cinayetten peşine takılınca adamcağız soluğu Brezilya'da aldı! Burada da durum karışık, kafası kesilen adamın ölmesi gerekir örneğin ve akıllı bir savcı adamın kafasını kesip öldürdünüz diyebilir! Bu iş zaten Türkiyede yapılsa yukardaki sorunun bürokratik sıkıntıları insanı ölmüşten beter eder, nüfus cüzdanı, sabıka kaydı varsa takılacak kafanın alttaki farklı gövdenin parmak izleri ne olacak vs. Aynı şekilde DNA örnekleri genellikle yanak içinden alınırken vücudun geri kalanını yansıtmayacaktır! eşi kabullenecekmi yeni vücudu, eşinde bu konuda birşey diyebilmesi gerekir!
    Her ne kadar kafa ve beyin asıl karar verici durumda olsalarda yasal olarak kişinin doğal parçaları kabul edilen birçok şey değişmiş olacaktır bu nedenden çabuk karar verilmemesini uygun bulurum ben bu konuda!

Ben olaya tıbbi olarak bakmaya çalıştım. Şu anda böyle bir durum pek söz konusu olmadığı için gerekli düzenlemeler yok. Fakat gelecekte ihtiyaç olursa, adli altyapı da uygun olarak düzenlenecektir muhtemelen.

Örneğin; kalp naklini gerçekleştiren ilk doktor, başarıya ulaşana kadar Afrika'da yüzlerce siyahi insan üzerinde denemeler yapmıştır. Fakat bunun hesabı soruldu mu, sanmıyorum. Yani hukuk biraz geriden gelse de teknolojiyi takip ediyor gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç
    niye hayvana eziyet çektirmişki bunlar?bilim bilim alın size bilim... bu da bilim işte... ya da öyle diyor kendine...

Anladık siz başka şeyler seversiniz!
    Hastalanınca da umarım yukardakileri doktora tekrar etmezsiniz!
    Deneyin yılı 1928, 80 yıl önce, bunu dikkate alın lütfen, şu anda bu tür deneyler çok sıkı denetleniyorlar ve izin verilmiyor!

• @Kinslayer;

Zaten Dr. Bernard'ın ilk kalp nakli ameliyatından önce ABD'den, Güney Afrika'ya gelmesinin nedeni zaten bu yasal boşluk! Yoksa o tarihte ABD'de vardı kalp nakli teknolojisi ama yasalar elverişli değildi!
    Bende durum o kadar basit olmayabilir, Hukuk bu iş için çok kafa patlatır demek istiyorum, çünkü kafa nakli gerçekten kalp nakline filan benzemiyor!
  • quote:

quote:

quote:

Böyle bir durumda sanırım hangi vücudun seçileceğine kadınlar karar verir

• quote:

@Kinslayer;

Zaten Dr. Bernard'ın ilk kalp nakli ameliyatından önce ABD'den, Güney Afrika'ya gelmesinin nedeni zaten bu yasal boşluk! Yoksa o tarihte ABD'de vardı kalp nakli teknolojisi ama yasalar elverişli değildi!
    Bende durum o kadar basit olmayabilir, Hukuk bu iş için çok kafa patlatır demek istiyorum, çünkü kafa nakli gerçekten kalp nakline filan benzemiyor!

Bilmiyorum. Bu nakil furyaları ilk başladığında, domuzdan alınacağı için kalp kapakcığının değişmesini istemeyen insanlar vardı, ama şimdi yüz nakli bile yavaş yavaş kendini gösteriyor. Yani insan her şeye alışıyor. Hukuk da alışmalı. Tüm vücudun değişmesinin sadece böbreğin değişmesiyle çok bir farkı yok gibi geliyor bana, bilinç yerinde kaldığı sürece. Dediğim gibi, bilmiyorum. Bilimkurgu uzak değil.

• quote:

quote:

@Kinslayer;

Bilmiyorum. Bu nakil furyaları ilk başladığında, domuzdan alınacağı için kalp kapakcığının değişmesini istemeyen insanlar vardı, ama şimdi yüz nakli bile yavaş yavaş kendini gösteriyor. Yani insan her şeye alışıyor. Hukuk da alışmalı. Tüm vücudun değişmesinin sadece böbreğin değişmesiyle çok bir farkı yok gibi geliyor bana, bilinç yerinde kaldığı sürece. Dediğim gibi, bilmiyorum. Bilimkurgu uzak değil.

O cehalet en az 2 Üniversitede hala devam ediyor bildiğim kadarıyla! Bende Bilim-Kurguya girmemek için sayın döküntü'ye soralım dedim ama işin içine hatun parmağı girmişe benziyor sayın Nanaka9'un deyişiyle! Bilim Kurgu mu yoksa hatun parmağı mı sorulursa ben tarafsızım?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.