Şimdi Ara

İlginç bir araç:Dobló Shuttle !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alıntıdır.Az önce başka bir bilgi ararken nette tesadüf eseri buldum.Bilmiyordum böyle bir Dobló'nun üretildiğini ve kullanıldığını.Araç resmen Ducato Minibüs gibi olmuş.

Link aşağıda.

quote:

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikası, ihracat potansiyeli ve son zamanlarda yeni model için giriştiği çalışmalar nedeniyle oldukça kalabalık bir ziyaretçi trafiğine sahip. Tabii hal böyle olunca da, fabrikayı ilk kez ziyaret eden konukları gezdirmek için özel bir araca ihtiyaç duyulmuş... Bu araç, Tofaş’ın gururu durumundaki Doblo’nun, iri bir “trene" dönüştürülmesiyle ortaya çıkarılmış.
    Konukları işletme içinde gezdirmek için tasarlanan özel araç, yine fabrikaya gelen yerli ziyaretçilerin birinden gelen fikirle ortaya çıkmış. Tofaş’ın Ar-Ge (araştırma-geliştirme) biriminden iki mühendis, Mithat Ünlüaslan ve Mustafa Erkoç’un tasarımı ve çalışmalarıyla şekillenen Doblo Gezi Treni, ön düzeni, ön tasarımı ve 1.6 litre motoruyla Doblo’ya benziyor. Ancak Doblo ile akrabalığı bununla sınırlı!
    Lastikleri uçaktan...
    Zira aracın diğer bölümleri, görüldüğü üzere oldukça farklı. 3 tona ulaşan ağırlığı taşıyabilmek için savaş uçaklarından alınma tekerleklerin üzerinde yol alan araç, bu nedenle normal bir Doblo’dan daha farklı bir süspansiyon sistemiyle donatılmış. İniş ve binişlerin rahat olabilmesi için de, yere oldukça yakın tasarlanmış. Ayrıca aracın arka tekerlekleri, direksiyonla birlikte dönebilme özelliğine de sahip.
    Heybetli görünüşüyle dikkat çeken Doblo Gezi Treni, adından da anlaşılacağı gibi bir tren lokomotifi işlevi görecek. Sürücünün bulunduğu ana bölüme, bir de vagon bağlanacak. Vagonun yapımında son aşamaya gelindiği belirtiliyor. 22 kişilik ana bölüme vagon eklendiğinde, yolcu koltuk kapasitesi 44’e ulaşacak. Özel tasarımlı araç, yolcuların rahatı açısından, önden arkaya doğru gittikçe genişliyor ve oval bir hal alıyor. Doğalgazla çalışan Doblo Gezi Treni, ayrıca yolcuların, tur sırasında çevreyi iyi görebilmesi için camla kaplı bir tavana sahip. Konfor da unutulmamış tabii... Kliması, müzik sistemi olan araç, Tofaş’taki üretimin bütün aşamalarıyla izlenebildiği bir monitöre de sahip.
    Durup dururken halen, böyle bir araca neden gereksinim duyulduğunu düşünenler varsa, hemen söyleyelim... Çok geniş bir alanda faaliyet gösteren Tofaş Fabrikası’nda, üretim bölümleri arasına ulaşım için minibüs kullanmak zorunluluğu var...
    Bu arada hemen hatırlatalım, Tofaş’ın Prototip Atölyesi’nde üretilen aracın sadece bir adet olacağı, piyasaya çıkarılmasının söz konusu olmayacağı da söylendi...

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://otomobil.milliyet.com.tr/fotobuyuk/82006/10162709MLOTOS1DOBLO6.jpg&imgrefurl=http://www.aracmekan.com/board/showthread.php%3Fp%3D751&h=166&w=250&sz=7&hl=tr&start=12&um=1&tbnid=ApnlRfJ53fTJUM:&tbnh=74&tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dyeni%2Bdoblo%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN

• O tekerlekler ne öyle
  • quote:

3 tona ulaşan ağırlığı taşıyabilmek için savaş uçaklarından alınma tekerleklerin üzerinde yol alan araç,

Diyor.İyi 1.6 motor taşıyor bu 3 tonluk arabayı.Ama baya bi yakardır.Gerçi Tofaş'a dokunmaz bunun yaktığı;n'olacak ki..
  • Çok değişik. Ama amacına uygun güzel düşünülmüş bir araç. 3 tonluk araba ve 1.6 motor. Aslında JTD koysalar daha iyi olurmuş, yakıttan tasarruf ederler
  • Aslında bunu çıkartıp Havaş, Çelebi tarzı firmalara pazarlayabilirler.

1.6 koymalarının sebebi herhalde 1 tane üretilmiş olmasından kaynaklanıyor.
  • çok süper araç yaw tam sülalecek pikniğe çıkanlar için
  • DOĞALGAZLA ÇALIŞIYORMUŞ...

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

quote:

3 tona ulaşan ağırlığı taşıyabilmek için savaş uçaklarından alınma tekerleklerin üzerinde yol alan araç,

Diyor.İyi 1.6 motor taşıyor bu 3 tonluk arabayı.Ama baya bi yakardır.Gerçi Tofaş'a dokunmaz bunun yaktığı;n'olacak ki..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben pek çok kez iş icabıyla Tofaş fabrikasında bulundum.

Bu araç o zaman yoktu ama Kartal ve Şahin'den bozma pek çok harika eser görmüştüm. Kendi araçları ile bu tip işler çıkarmanın fabrika içi motivasyon kaynağı da olduğunu düşünüyorum.
  • Uçak tekerleği varmış
  • Dünyada kaç tane var bundan
  • Özel yapım herhalde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

ben pek çok kez iş icabıyla Tofaş fabrikasında bulundum.

Bu araç o zaman yoktu ama Kartal ve Şahin'den bozma pek çok harika eser görmüştüm. Kendi araçları ile bu tip işler çıkarmanın fabrika içi motivasyon kaynağı da olduğunu düşünüyorum.

Kuş serisi'nden de bu tip araçlar mı yapmışlardı yani?
  • italyadaki fabrika 1 tane scudo verememişmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

DOĞALGAZLA ÇALIŞIYORMUŞ...

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

quote:

tekerler 0-6 yaş bisiklet tekerlegi gibi

bu resimden bakıldıgında uçağınkindende küçük gibi geldi bana

• komedi 1.6 3 ton
  • komple cam tavan ferah ferah yolculuk
  • ben bu resmi bi kaç yıl önce görmüştüm.
    uçak tekeri kamyon tekerinden büyük bu arada.
  • tam aile arabası
  • Arkadaşlar bu araç Tofaş bünyesinde bulunan Ar-Ge tarafından fabrika içerisinde özel zamanlarda (üst düzey yöneticiler geldiğide vb.)fabrika turu için kullanılan bir araçtır.1 adet yapılmıştır ve başka örneği yoktur lastikleri havasızdır ve uçaklarda kullanılır.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadcav -- 23 Ağustos 2008; 20:43:05 >
  • Acaba 1.6 motor nasıl kaldırıyor 3 tonu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.