Şimdi Ara

İlgi duyulmayan bir eylemde bulunurken gelen bunalım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar. Uzun zamandir yasiyorum bu durumu. Soyle aciklayayim, mesela ilgi duymadigim, merak etmedigim, bana bir getirisi olduguna inanmadigim bir eylemle mesgul oldugumda ve bundan cok bu eylem beni zorladiginda bunalima giriyorum, yasama sevincim gidiyor. Ama ilgi duydugum, merak ettigim bir seyle zamanimi harcayinca da mutlu oluyorum. Dikkat edin, benim istedigim sey "her zaman ilgi duydugum seyi yapayim" dusuncesi degil, benim istedigim sey "ilgi duymadigim islerle mesgul oldugumda bunalima girmek istememek"tir. Cunku biliyorum ki insan sadece ilgi duydugu islerle vakit harcama ozgurlugune sahip degil, bunun farkindayim. Hatta kendimi bu yondende ikna etmeye calisiyorum, ama ikna edemiyorum kendimi. Yani ben sadece sevdigim ve merak duydugum islerle ugrasayim demiyorum, ilgi duydugum ve mecburi olan seyi yaparken bunalima girmek istemiyorum sadece.

Bu konuda ne tavsiye verebilirsiniz? Boyle durumlarda kendinizi nasil motive ve ikna ediyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazını okurken bunalıma girdim
  • Bir Allah dostunun "Sıkıntıyı sevin. Sıkıntıyı severseniz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz." gibi bir sözü olduğunu duymuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.