Şimdi Ara

il dışına çıksam kış lastiği zorunlumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Michelin crossclimate, goodyear vector4, nokian weatherproof gibi gerçek 4 mevsim lastikler hem yaz hem kış yerine geçiyor. Olası bir çevirmede de üzerinde kış lastiği sembolü taşıdığından sorun yaşatmıyor. Kış lastiği ihtiyacı duymayan pek çok ticari araç (özellikle aile için kullanılan doblo vs.) zorunluluktan dolayı bu lastiklere geçti.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    geçen sene bunu incelemiştim ben sadece ticarileri kapsıyor eğer 2018 yılında yeni bir şeyler sokuşturmadılarsa tabii torbadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

geçen sene bunu incelemiştim ben sadece ticarileri kapsıyor eğer 2018 yılında yeni bir şeyler sokuşturmadılarsa tabii torbadan.
    Tebliğde ucu açık, geneli kapsar gibi yazılmış. Ancak Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile -açıklama metnine bakanlık sitesinden ulaşamadım, sadece gazete ve haber sitelerinde yazıyor- Hususi araçları kapsamadığı ama hususi araçlar için de -can ve mal güvenliği açısından- tavsiye edildiği belirtilmiş.

Ek: Bakanlık sitesindeki açıklamayı buldum;

BASIN AÇIKLAMASI- Kış lastiği kullanım zorunluluğu hk.

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde; kış lastiği kullanma zorunluluğunun özel otomobillerde uygulanıp uygulanmayacağı hususunda tereddüdün yaşandığı ve bu konuyla ilgili bilgilendirme yapılması gerektiği belirtilmektedir.

Bilindiği üzere, 09.02.2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 687 sayılı KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanuna eklenen “Kış lastiği zorunluluğu” başlıklı 65/A maddesiyle, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmaları zorunluluğuna ilişkin esasları belirleme yetkisi Bakanlığımıza verilmiştir.

Bu çerçevede, Bakanlığımızca 01.04.2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlenmiştir.
    Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır.

Ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacaktır. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamasıyla birlikte, can, mal güvenliği ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını öneriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tarih: 25/09/2017

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 21 Kasım 2018; 10:58:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

01 Aralık - 01 Nisan arası şehirler arası yolların tamamında, tüm araçlar için kış lastiği zorunlu. Şehir içlerinde ise zorunluluk getirme konusunda yetki Valilerde.
    Kış lastiğinin zorunlu olmadığı iki il arasında seyahat ediliyorsa bu durumda da zorunlu değildir.
  • 1 Aralık-1 Nisan tarihleri.Şuan cezalar da arttırıldı.Denetimlerin de sıkılaşacağını düşünüyorum.715 lira da cezası var buzlanmanın olduğu yerlerde ise yazlıklarla nasıl riske girdiğine girmiyorum bile karar senin.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bu kadar laf kıvrılacağına tebliğ içine "ticari" kelimesi eklenseymiş bu açıklamaya gerek olmayacakmış... Burada şuna dikkat etmek gerek: Olurda bu yüzden ceza yerseniz gidip cezaya itiraz için dava açıldığında mahkeme başkanı resmi gazetede ilgili tebliğe bakarak hareket edecektir. Dava dilekçenizde bakanlığın bu basın açıklamasını eklemeniz faydanıza olur...
  • İstanbul Valiliği, bugünkü açıklamasıyla,noktayı koydu;sadece ticari araçlar için zorunluluk var.
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Yönetmeliğe gore kış lastiği uzerinde m+s veya m+s+kar tanesi olan lastikler.

Yanlis hatırlamıyorsam 4 mevsim lastiklerde m+s logosu bulunuyor. O nedenle yasal olarak kis lastiği kabul ediliyor.

Bu arada kış lastiği mecburiyeti sadece ticari araçlar icin geçerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene aynı muhabbet...

Gazeteler başlık atıyor : kış lastiği zorunluluğu geliyor !

detaylarda ise hususi olanı kapsamadığı belirtiliyor. Sadece başlığa bakıp geçen insanlar da böyle sanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.